Genre: Drama / Biografie
Met onder meer: Matt Damon, Michael Douglas en Rob Lowe
Releasedatum: 8 augustus 2013
Bekijk via HBO Max
Plot Behind the Candelabra
"Too much of a good thing is wonderful."
Het is 1982. Liberace is een overdreven en markant entertainer en pianist. Als de dan 22-jarige Thorson wordt ontslagen door Liberace, die zijn baas en tevens minnaar is, besluit hij een schadeclaim in te dienen van maar liefst 113 miljoen dollar.
Liberace
Mr. Felder
Cary James
Mr. Y
kelama3
Ik heb vooral de eerste helft dubbel gelegen! Die witte kont van Matt Damon, de excentrieke kleding, de opmerkingen, de interactie tussen die twee, god wat zullen hun gelachen hebben tijdens de opnames! Twee sterke acteurs die er schijt aan hebben hoe er over ze geschreven of gedacht gaat worden... Want er zijn namelijk altijd wel mensen die dit soort dingen dus niet kunnen waarderen. ( ik noem geen namen) Acteurs spelen een ROL, en als die rol elke keer hetzelfde is, zou het maar een saaie boel worden! Ik kan dit zeker wel waarderen, ik hou erggg van levensverhalen dus deze stond op mijn 2 watch list! Dit is gewoon een toffe film, ik heb 2 uur lang genoten van de acteerprestaties! You love it or you don't but i love it!
vampyrmaiden
kom op nou zeg, is het feit dat er homosex in voorkomt nou het enige wat er besproken wordt hier? Er is toch zeker wel meer over deze film te zeggen? En als het op waarheid gebaseerd is doet het er toch niets toe, als het zo was dan was het zo.
In de film Alexander wordt er ook wel degelijk gesuggereerd dat Alexander de grote (ook) op mannen viel, was in die tijd overigens ook erg normaal, het enige verschil is dat je niet daadwerkelijk een homosexuele actie scene in de film zit
Ik ben overigens niet gay voor het geval iemand weer die opmerking maakt, en mijn man valt echt niet op mannen (nee, écht niet) maar kon brokeback mountain ook waarderen. Waarom? Omdat een film VEEL meer is dan een sex scene.
Kortom, bekvechten over wie er hier wel en niet gay is of gelijk heeft is echt een beetje kinderachtig. Daar gáát het toch helemaal niet om.
Michael Douglas is geweldig als Liberace in deze, naar verluidt laatste, film van regisseur Steven Soderbergh, gemaakt voor kabelzender HBO. Matt Damon is ook uitstekend, al is hij opgezadeld met een meer standaard personage. Natuurlijk zijn het de meer over-de-top elementen van de plot die het leukste zijn, daar kunnen we eerlijk over zijn. Afgezien daarvan is het een nogal standaard uitgewerkt liefdesverhaaltje, dat hier en daar wel wat doet denken aan het veel betere Boogie Nights. Een paar leuke bijrollen overigens, van onder andere Dan Aykroyd (lang niet meer gezien!) en een hilarische Rob Lowe.
:Y
Natuurlijk onzin om te denken dat dit voor hetero's niet interessant is.
Waku
Film die zo vol zit met kitch en bling bling dat he bijna verblindt.
Alsof je kijkt naar een op oudere leeftijd zijnde Gerard Joling.......
Maar serieus nu, uitstekende rollen van Matt Damon en Michael Douglas als populaire boogie woogie ster. De kracht van dit verhaal is behalve dat het gebaseert is op ware gebeurtenissen, vooral het ijzersterke acteerwerk van de twee bovengenoemde acteurs. De karakters zijn overtuigend neergezet. Het blijft een romantisch drama, niet meer en niet minder. Maar de uitwerking is uitstekend zodat er meer diepgang in de hele film zit.
Dat het homo gerelateerd is was voor mij verder niet relevant. Het gaat uiteindelijk toch om het verhaal. En hilarisch om Matt Damon, Michael Douglas en vooral Rob Lowe volledig over de top gebotoxt te zien.
breedbeeld
Gezien de omschrijving had ik een wat andere film verwacht en had geen idee welke rollen Douglas en Demon hadden. Met verve gespeeld, letterlijk en figuurlijk. Film vrij middelmatig maar
de vertolkingen van beiden en de grime tillen het geheel daarboven uit.
Na wat twijfelen toch maar naar 3,5*
Je bent geneigd door de afschuwelijke hoeveelheid kitsch de film dit wat te verwijten, maar in feite is het gewoon geweldig weergegeven.
En Michael Douglas is echt bril-jant, kan niet anders zeggen. Niet gedacht dat ie dit nog in zich had.
Diederik58
Acteurs die uit hun comfortzone treden en direct een zeer goede prestatie neerzetten.
Het levensverhaal heeft letterlijk en figuurlijk niet veel om het lijf.
De echte Liberace vond ik nog meer een ouwe geplastificeerde supernicht dan in deze film geacteerd wordt.
De naïviteit van het Amerikaanse publiek, de glitter en glamour van een ster, de eeuwige jeugd, de intriges, de moeder-zoon relatie, de vergankelijkheid van he leven; het komt allemaal aan bod. De moeite waard om te kijken.
Piratje
De vertolking van Matt Damon en Michael Douglas, rond een deel van het levensverhaal van de pianovirtuoos Liberace, is fenomenaal. De karakters worden in detail uitgebeeld en geleid door regisseur Steven Soderbergh.
Ook al ben ik helemaal geen homo. Zelfs contra de huidige modetrend, heb ik dit drama van een totaal sexistische film uitgekeken en emotioneel ondergaan en vind geen woorden om deze prachtige gevoelens te omschrijven.
Hier wordt weer eens duidelijk gesteld hoe waardeloos rijkdom en weelde zijn tegenover een gemis aan gevoelens, emotie, liefde... In een zielige kunstmatige wereld van voor en achter de schermen.
Voortdurend werd ik geconfronteerd met het humoristisch gemaakte medelijden van een sexuele relatie tussen twee mannen. Een relatie met voortdurende storingen tussen het alles hebben door. Echt de ontroerende luxe waarop niemand jaloers kan zijn.
Een aanrader voor alle sexen. Mannen en vrouwen.
Door de enorme mooie vertolking geef ik deze film de max: 5,0*
MacHop
Perfecte weergave van een redelijk verknipt figuur als Liberace. De kitsch is echt over de top en spat van het scherm. Geweldige grime en knap acteerwerk van zowel Michael Douglas als Matt Damon. Ik heb ooit het Liberace museum in Las Vegas bezocht en deze film versterkt mijn indrukken van deze markante verschijning. Liberace was een van de eerste glamour en glittersterren van Las Vegas, die in zijn eigen schijnwereldje leefde. Zeker het bekijken waard.
MacHop
Deze moet ik niet zien ze,bahhh
Goeie opbouwende recentie, daar hebben we wat aan.
timmienoelie
Soderbergh's laatse (of toch niet?)
Onderhoudend en zeker niet slecht, maar tja... het is wel een heel onpersoonlijke film om zijn carrière mee af te sluiten. De passie zal verdwenen zijn zeker. Is ook niet helemaal ondenkbaar, als je aan zo'n tempo de ene na de andere film aflevert.
Side Effects zou eigenlijk wel een mooiere film zijn geweest om af te sluiten. Ook al is die film verre van perfect, een passie voor cinema (hitchcock in het bijzonder) is daar duidelijk merkbaar.
Nu is het eerder een degelijke tv-biopic zonder enige auteurskenmerken maar met met zeer solide vertolkingen van Douglas en Damon (ook al is die man wel zo'n beetje de saaiste acteur die ik ken).
Goed, niet memorabel. 3*
wwelover
Ontroerend en hilarisch. Erg indrukwekkende film over een zeer interessant figuur. Wist van tevoren vrij weinig van Liberace. Maar ik heb wel het idee dat Douglas hem goed neer heeft gezet. Ben nooit echt een fan van hem geweest, maar dit heeft hij geweldig gedaan. En ook Damon is zeer overtuigend. En de altijd geniale Rob Lowe mag ook niet vergeten worden. Het plot zoals hier bij Moviemeter staat, geeft een heel slecht beeld van waar de film omdraait. Het is vast niet voor iedereen weggelegd, maar eigenlijk is het enkel al door het acteerwerk gewoon de moeite waard.
hankdigger
Geweldige film. Wist niet zeker of de film me zou bevallen, een figuur als Liberace zei me niet veel, maar onder alle kitsch en praal komt een onroerend verhaal. Beide heren spelen hun rol echt geweldig, ze hebben beide toch een stoer image en dan zo overtuigend deze rollen neerzetten.
Wist trouwens niet dat Damon zo'n geweldig lichaam had, maar dat terzijde.
Panta Rei
Ik dacht even dat Liberace uit de dood was opgestaan. Toen zag ik dat het Douglas was. Ik wil deze film hebben.
Leo1954
- 2073 berichten
Ik heb al vaker gezegd dat Matt Damon een fanatische acteur is, in staat om echt alles te spelen. Zich weg te cijferen. Dat doet hij weer in deze film, welke hij draagt.
Panta Rei
Heb jij de film al gezien?
jacobine_rodijk
welke hij draagt.
Damon is prima maar als iemand deze film 'draagt' is 't Douglas wel.
gauke
Wat beketent Moron?
Captain Pervert
Het is engels voor imbeciel. Maar dat vond ik dan weer iets te onaardig klinken.
gauke
Thanks! Weer wat geleerd!
Captain Pervert
Ik vind het zielig dat iemand een film over een homo niet wil zien, omdat de hoofdpersoon een homo is. Ik kan me althans niet voorstellen dat dat "bahhh" over Liberace's smaak qua hermelijnen mantels gaat. Ik dacht dat we in West-Europa wat beschaafder waren dan dat.
De film gaat over iemand die diep in de kast zit en toont de keerzijde van glitter en glamour. Het is niet dat Douglas en Damon elkaar de hele tijd berijden ofzo.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Once Were Warriors