Genre: Thriller / Horror
Alternatieve titel: De Zomer van de Witte Haai
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Roy Scheider, Richard Dreyfuss en Robert Shaw
Releasedatum: 18 december 1975
Bekijk via Videoland
Plot Jaws
"The terrifying motion picture from the terrifying No. 1 best seller."
Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.
- Trailer (YouTube)
Cassidy
Estuary Victim
aspro
Grapje zeker?
Jazeker die is er Jaws 3D ik geloof de 3de of de 4de was geen sukses.
Een film uit 1983
Redlop
Jazeker die is er Jaws 3D ik geloof de 3de of de 4de was geen sukses.
Een film uit 1983
Nee ze hebben het over een remake. Maar voor mij hoeft dat niet zo. Het knappe aan Jaws was niet zozeer de haai als wel de dreigende aanwezigheid van de haai. En de fantastische muziek natuurlijk.
lordmars
ik snap niet dat er jaws zo de hemel in geprezen word, een film over een haai met een simpel verhaal.. wauw dat is zeker wel een eh.. 1.5 waard omdat hij zo oud is en van spielberg komt.
movie acteurs
Jaws is niet alleen aan zijn status gekomen vanwege het verhaal.
Wat doet het ertoe wie 'm gemaakt heeft?
Geef 'm dan gewoon een 0,5.
Film gaat overigens niet over een haai, maar over een kleine (strand)gemeenschap.
Jij krijgt de nominatie voor "enige opmerking tijdens de wedstrijd van het jaar" award
Wedstrijd van het jaar is zondag pas.
Tot nu toe he
k.grubs
Altijd weer even kijken als ie op tv is. Mooiste scene is als de mannen met een borrel in de kajuit zitten en littekens vergelijken en de verhalen boven komen. En godzijdank geen 'love interest' in deze film.
mikey
lordmars
Simpel verhaal.. zegt iemand met Avatar in zijn top10
voor avatar heb je een zeer creatieve geest nodig om zo'n film te bedenken en uit te werken dat geldt ook voor de matrix, jaws is fantasieloos en door iedereen te bedenken, maar ja om dat te zien moet je wel fantasie hebben..
mikey
en door iedereen te bedenken..
AGE-411
Onzin.
Iemand van 8 jaar kan het script van Avatar schrijven.
Als die hulp krijgt van een 10jarige die wat sprookjesboeken kent en Japanse anime gezien heeft zijn ook de vliegende monsters en steentjes dan krijgt de films ook visiueel een beeld.
paul83
Dit is toch wel het toppunt van onzin wat ik heb gelezen. Het verhaal van Avatar is een kopie van Dances with wolves. The Matrix is briljant bedacht en totaal niet te vergelijken. Jaws is gewoonweg prachtig gefilmd, heeft dito acteurs en de balans is perfect. Jammer dat jij deze klassieker niet weet te waarderen.
Je stemgedrag zegt echter al genoeg....
Onzin.
Iemand van 8 jaar kan het script van Avatar schrijven.
Niet zo denigrerend doen, het verhaal van Jaws is ook een oersimpel gegeven wat elk kind kan verzinnen.
Madecineman (moderator films)
Een 'simpel' verhaal briljant brengen is ook lang niet zo makkelijk als het lijkt... Verre van zelfs.
Dat beweer ik dan ook niet
Een leuk verhaaltje schrijven is wat anders dan om het ook goed gevisualiseerd te krijgen. En een simpel verhaal hoeft op voorhand ook niet slecht te zijn. Jaws is daar een ultiem voorbeeld van, iedereen is bang voor haaien en Spielberg weet er iets huiveringwekkends van te maken.
movie acteurs
Nee hoor! Tegenwoordig kun je zo'n film met een haai in de hoofdrol niet zo spannend maken/krijgen als toen. Tegenwoordig hebben we The Deep Blue Sea, Shark Attack en al die andere haaien onzin.
maarten1991
Op zich niet zo'n bijzondere film, maar wel de pionier op het gebied van horror. De acteurs zijn echt dramatisch maar ja oorspronkelijk was Jaws ook een B film....
Rizz
Acteurs zijn dramatisch? Robert Shaw is echt geweldig
Ik heb het nooit als een B-film bekeken, er hangt teveel sfeer en avontuur in de film om hem zo te noemen vind ik.
AGE-411
Dramatisch zoals in: ze leggen er veel drama in?
lizzy123
De film is oud. Het verhaal is spannend. De film kwam moeizaam op gang, maar het ging langzaam verder. Het hoogtepunt vond ik zeker dat de haai de man in 2 stukken op at. De muziek was ook goed bedacht. Dat maakt het intressanter voor de kijker. De film zou ik zeker opnieuw willen zien. Het is zeker een klassieker.
sweinsteiger
???
Wat een hoop onzin. Hoezo was de film pioneer op et gebied van horror? Monstermovies bestaan al 100 jaar, daarnaast zijn de acteerprestaties juist eerder geweldig dan slecht te noemen.
paul83
Inderdaad een lading BS. De acteerprestaties tillen de film ook naar een hoger niveau. En Jaws is niet bepaald een horror film, maar een thriller.
palaver
de beste haaienfilm ooit!
en roy scheider speel zijn rol echt fantastisch!
en de haai lijkt echt echt
juhnzun

Jaws: The Revenge
1987

Jaws 3-D
1983

Jaws 2
1978

Steven Spielberg-klassiekers 'Jaws' en 'E.T.' zijn sinds deze week te zien op Netflix

Netflix verwijdert deze maand heel wat goed beoordeelde titels

In de ban van 'Tiger King': vier films over wilde roofdieren

The Silence of the Lambs

Taxi Driver
Film noir / Thriller, 1976

Good Will Hunting
Drama, 1997
gebaseerd op boekstrandvissenatlantic oceanbathingschipbreukshark attackpolice chiefferry boat sterven en dooddierlijke aanvallong island, new yorkdead childschepselskinny dippinghaaigreat white shark dead dogkiller sharkchild killed by animal fourth of julysevered leg fishing boatanimal horrorshark cage loose adaptationsuspensefulexcitedoptimistic