• 9.381.595 stemmen

Thriller / Horror | 124 minuten

Genre: Thriller / Horror

Alternatieve titel: De Zomer van de Witte Haai

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Roy Scheider, Richard Dreyfuss en Robert Shaw

Releasedatum: 18 december 1975

Plot Jaws

"The terrifying motion picture from the terrifying No. 1 best seller."

Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Wat een effecten man! Zelfs nu 32 jaar na datum zien ze er nog fantastisch uit.

Verder heeft de film een hoog sensatie gehalte en enkele goeje schrikmomenten (waarbij de muziek van Williams zeker parten heeft gespeeld ).

Ben trouwens aardig verrast door deze Spielberg, die goriteiten ben ik van hem niet gewoon. Moet dringend meer van deze man gaan zien, lijkt me.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

5'0 DIK !!!

needless to say more

avatar van Max77

Max77

In mijn top 10 de nummer 1 beste haaien film ooit ik snap niet waarom er nog regisseurs zijn die Jaws proberen te overtreffen dat lukt toch niet deze film is zeer en zeer perfect heerlijk scenes dat Hooper en Quint hun wonden laten zien en het 1 tegen 1 duel Brody vs Jaws heerlijk.

• 12092 berichten

Precies! Mensen snappen niet dat deze film vooral meesterlijk is vanwege de combinatie avonturenfilm/horror/thriller en een klassieke 'mannen onder elkaar'-situatie schetst die eigenlijk in geen film leuker is gedaan. De haai is in veel gevallen gewoon bijzaak zelfs.

avatar van Saldek

Saldek

Silvio Dante schreef:

Wat een effecten man! Zelfs nu 32 jaar na datum zien ze er nog fantastisch uit.

Zeker doen. Spielberg is enorm veelzijdig. Het is zelfs zo dat Spielberg in de eerste jaren van z'n carriere aardig kon uitblinken met wat je noemt 'goriteiten'.

• 2027 stemmen

Toen ik deze film vorige maand voor het eerst (!!!) ging bekijken begon hij ijzersterk vond ik.

Fantastische effecten en de spanning zat er echt in.

Ik dacht: deze film is echt zijn sterren die hij altijd krijgt waard.

Toch niet....

Op het laatst zakt de film naar mijn mening enorm in.

Het vangen van de haai duurt veels te lang.

Nu weet ik ook wel dat het in het echt ook niet zo 1,2,3 klaar is maar toch viel het me enorm tegen.

Ik had liever nog een aantal spannende scenes gezien waarin de haai weer iemand zou opeten.

Jammer...

Mijn stem is dus:

3.0

avatar van SilverGun

SilverGun

Dus ze hadden 'm sneller moeten vangen, maar je had toch meer spannende scènes willen zien met de haai?

SilverGun schreef:

Ik bedoel dat ze bijna een heel uur bezig zijn met de haai vangen.

Ze hadden dus het laatste halfuur van de film met de haai vangen zich bezig kunnen houden en het halfuur daarvoor nog meer moordscenes kunnen doen snap je?

avatar van omnie

omnie

waardeloze redenering

omnie schreef:

waardeloze redenering

Betreffende user is pas 14.. die zitten niet te wachten op een humoristisch half uurtje male bonding op een boot tussen drie kerels van dik in de 30

avatar van omnie

omnie

ja waarschijnlijk heb je gelijk

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik zou me als zeventien-jarige ook niet met ze moeten kunnen identificeren maar vind het één van de stukken die Jaws zo briljant maakt

• 12092 berichten

Sommigen zijn wat sneller volwassen

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Of het is gewoon een extreem grappig stuk film. Dat voor mensen van verschillende leeftijden vermakelijk is

orbit schreef:

Zal ut denk ik ook over een paar jaar wat meer waarderen.

Ik heb hem een paar dagen geleden nog op Film 1 gekeken en toen is het me al wat beter bevallen dus mijn stem is al verhoogd naar 3.5*

Gaat de goede kant op

avatar van %%%%%%

%%%%%%

De beste haaien film nu nog steets!De muziek maakt het nog spannender als het al is.De effeckten zijn rond uit uitstekent ! 4 sterren

avatar van angelique83

angelique83

Hoi Hoi

ik ben als de dood voor haaien

en jaws is echt de beste haaien film ooit

deel 2 gaat ook nog maar 3 en 4 vind ik minder

ik heb hem gezien toen ik nog jong was

en ik was zo bang dat ik daht dat jaws zowel in het zwembad als dat hij uit de wc kwam hihihi

maar ik ga sindsdien niet meer de zee in als ik op vakantie ben ben als de dood dat ik er echt eentje tegen kom!

maar ik vind de film van begin tot einde goed en juist dat het zo lang duurd voor ze de haai vangen maakt het spannend

avatar van jan-feyenoord

jan-feyenoord

dit is echt en film die bij mij in de top 10 staat!! wat een prachtfilm!! tich keren gezien maar blijft mooi om te herzien!!

toppertje

avatar van mikey

mikey

-jack_sparrow- schreef:

ik geef 3.5

Alsof Spielberg een matige serie van de haai voor ogen had toen hij aan dit project begon.

avatar van Wouter

-jack_sparrow- schreef:

Vier.

avatar van Master369

Master369

Deze Jaws is inderdaag nog goed

de vervolgen erop zijn waardeloos en overbodig

Als je deze film gezien hebt, heb je de hele serie gezien naar mijn mening

avatar van jan-feyenoord

jan-feyenoord

wat een suppppeeeeerrrrfiiiiiiiiilllllllllmmmmmmmmmmm!!

zat echt op puntjevan me stoeld e eerste keer dat ik hem keek!!

super effecten en dat muziekje telkens als de haai eraankomt ...prachtig!!

avatar van WeZet

WeZet

Super film, goeie effecten en goede schrikmomenten. Een Must-Have! Ik zelf heb pas de 2 Disc Special DVD Edition beamchtigt!

avatar van movielip

movielip

best een heel goede film!

spijtig dat de opvolgers niet van dit kaliber zijn!

en dikke 3!!

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Ik vond hem aardig. Het was goed gespeeld maar ik vond hem niet echt spannend. Hij was nogal voorspelbaar vond ik. Toch 3.5 sterren

avatar van fanaat

fanaat

Best een leuke film, alleen nooit de volgende dag weer kijken want dat deed ik en dan is hij opeens een stuk minder leuk.

Deze film krijgt van mij een 3,5.

avatar van filmlens

filmlens

beetje vaag , je vind een film ook nog de volgende dag goed

avatar van fanaat

fanaat

filmlens schreef:

beetje vaag , je vind een film ook nog de volgende dag goed

Ja maar dan ken je hem nog te goed. Dan heb je zoiets van ja nu gebeurt dat en nu dat. Maar als je een tijdje wacht dan ben je het weer een beetje vergeten en is het veel leuker om hem weer te zien.

avatar van mausland

mausland