Genre: Thriller / Horror
Alternatieve titel: De Zomer van de Witte Haai
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Roy Scheider, Richard Dreyfuss en Robert Shaw
Releasedatum: 18 december 1975
Bekijk via Videoland
Plot Jaws
"The terrifying motion picture from the terrifying No. 1 best seller."
Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.
- Trailer (YouTube)
Cassidy
Estuary Victim
dafoefan
Hele goede shark-movie
Erg spannend en veel actie.
En natuurlijk de enige echte jaws-soundtrack van John Williams!
Wassup !
Een klassieker 'Jaws' leuke film,maar t'is jammer dat het allemaal zo nep is jammer maar t'is wel normaal voor het jaar 1975. Maar nog steeds een aanrader die je gewoon gezien moet hebben
. 3.5/5
by_the_way
Ik vind Lelijke computer effects als in Deep Blue sea nog veel nepper lijken.
basketballerke
Sterker nog, dit lijkt bijna echt. Beter dan al die andere Special effect troep.
Wassup !
De meningen liggen toch verdeelt over welke de beste is tussen 'Deep Blue Sea' of 'Jaws'
. Maar mijn besluit is nog altijd dat 'Jaws' de beste is
Nee hoor, DBS scoort bijna een vol punt lager.
orbit
- 12092 berichten
Dat je er sowieso nog over moet nadenken...
Movie_fan#
Ja inderdaad, je zal toch eigenlijk MOETEN weten dat dit een meesterwerk is en de beste haaienfilm ooit. Deep blue see zie ik zelf meer als een vermakelijk filmpje. Maar dit is toch werkelijk een meesterwerk mensen, het deuntje dat je hoort in de film als iemand aangevallen wordt is echt meesterlijk gewoon! De spanning zit er goed in en het einde is toch wel het mooist! Het lijkt zo echt dat ik mijn ogen er niet vanaf kan houden zo mooi!
Wassup !
Ik had toch niet gezegd dat 'Jaws' slecht is. ik vond alleen dat 'Jaws' een beetje langdradiger aanvoelde en dat had ik niet gezegd heb ik nu gezien. Trouwens verhoog mijn stem ook naar 4****
. Ik vind trouwens ook de effecten van 'Deep Blue Sea' ook op niets trekken. Excuses voor het misverstand
. P.S: 'Jaws' is beter en dat zal altijd blijven
Wassup !
Er is bekend dat er een game uit is en heet 'Jaws-Unleashed' de game is vet,maar jammer van de controls. Je zwemt door de zee als de Killershark. Mensen verscheuren,boten aanvallen en nog veel meer... Gewoonweg vet spel,maar de controls is toch eventjes wennen. Aanrader voor de 'Jaws-liefhebber'
. Verkrijgbaar voor ps2, x-box, pc. X-box ben ik wel niet zeker
veron35
Veel beter dan ik gedacht had. Erg spannend
Ik heb onlangs Psycho gezien en ik vond dat de muziek van Jaws er verdacht veel op leek. Nog iemand die dit idee heeft?
omnie
film hebben en zeker als ze zeggen dat ze deep blue sea
beter vinden.
orbit
- 12092 berichten
Tsja.. dat zijn mensen waarmee ik in ieder geval nooit in een discussie over film wil terechtkomen
Verloren zaak.
*__ANIME__*
Goede film, maar ik hou niet zo van haaienfilms, toch een goede film.
film88888
Een prachtige thriller met een zeer goede cast. roy scheider is echt heel mooi geplaatst als de hoofdrol in deze film ik kan niemand anders nemen voor die rol hij doet het in deze film geniaal. De effecten zijn niet zo erg goed dan bedoel ik dus de scene's met de haai, het verhaal viel nog best mee, maar spielbergs beste film is het ook weer niet, maar toch een juweeltje bij het gere van horror thriller films over haaien en piraanas enzo. De film haalt net de 4 sterren niet, maar toch een hele dikke 3,5
film88888
hu de film haalt met gemak een 5 volgens mij kerel
Het verschilt van mens tot mens. niet iedereen heeft het zelfde idee over films.
tuureluur
te staan. wat ik verder ook vindt als mensen deze film
waarderen met een 2.5 of zo geen verstand van
film hebben en zeker als ze zeggen dat ze deep blue sea
beter vinden.
haaien die boten aanvallen hahaha ik snap niet dat iemand jaws nog serieus neemt ja deep blue sea is inderdaad van een nog domme en onwaarschijnelijker niveua. een haaien aanval is zeldzaam omdat haaien niet in laag water kunnen en of ze een etens voorkeur hebben kan je beter aan memo of een andere vis vragen
:D:D
een 2,5 omdat jaws 1 nog te doen is.
speedy23
Superieure actiethriller die je als kijker geen ogenblik rust gunt. De openingsscène is ondertussen klassiek geworden. De dreigende muziek van John Williams en de spetterende regie van de toen amper 27-jarige Steven Spielberg camoufleren de onvolmaaktheden in het scenario. Goed voor drie verdiende Oscars...
Saldek
Ik weet niet wat de onvolmaaktheden zijn (behalve dat de haai misschien wat faky is), maar weet wel dat in de hele film de haai maar enkele minuten verschijnt, en dat door de ultra-energieke regie van de toen ambitieuze Spielberg de film boeit vanaf de eerste seconde. Alles draait om het reilen en zeilen van de soorten reacties vanuit meest uiteenlopende personages, waar Spielberg alle dynamiek uit haalt. 4
JurassicPark
hoeveel stemmen heeft jaws nog nodig voordat hij in de top komt?
Dwerg Papegaai
Jaws ............niets minder dan een ware meesterwerk
Jantje666
ik heb overigens altijd gevonden dat die haai er helemaal niet zo fake uit zag.
ben ik daar nu echt de enige in?
The One Ring
Alleen toen dat beest op het dek kwam en Shaw doormidden beet en het stuk daarna vlak voordat Schieder hm opblaast vond ik dat beest opvallend nep. Voor de rest krijg je hem toch niet vaak te zien. En ik stoorde me er ook niet zo aan.
Saldek
nee, eerlijk gezegd is het verschijnen van de haai in beeld bijna bijzaak, al is de haai het hoofdonderwerp. Ik zat er dan ook allerminst mee dat ik de haai beetje nep vond. Sterker nog: ik heb de film negen keer gezien.........och.

Jaws: The Revenge
1987

Jaws 3-D
1983

Jaws 2
1978

Steven Spielberg-klassiekers 'Jaws' en 'E.T.' zijn sinds deze week te zien op Netflix

Netflix verwijdert deze maand heel wat goed beoordeelde titels

In de ban van 'Tiger King': vier films over wilde roofdieren

The Silence of the Lambs

Taxi Driver
Film noir / Thriller, 1976

Good Will Hunting
Drama, 1997
gebaseerd op boekstrandvissenatlantic oceanbathingschipbreukshark attackpolice chiefferry boat sterven en dooddierlijke aanvallong island, new yorkdead childschepselskinny dippinghaaigreat white shark dead dogkiller sharkchild killed by animal fourth of julysevered leg fishing boatanimal horrorshark cage loose adaptationsuspensefulexcitedoptimistic