Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 28 november 2013
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Homefront
"How far would you go to protect your home?"
Phil Broker (Jason Statham) is een voormalig narcotica-agent, die samen met zijn dochter naar een rustig stadje verhuist, om aan zijn verleden te ontsnappen. Hij komt echter terecht in een plaats die overspoeld wordt door geweld, drugsdealers en de kwaadaardige methadonmagnaat Gator (James Franco). Het duurt niet lang voordat Phil wederom de strijd aanbindt met de criminaliteit.
Phil Broker
Cyrus Hanks
Lydia
Teedo
cor1946
Een redelijke actiefilm, Statham was aardig op dreef zoals in al zijn films
Kondoro
Weer een goeie film van statham waar je met plezier naar kan kijken!
Voornamelijk ben ik ook een erge statham fan!..
En natuurlijk een prachtig open eind. Dus ik denk dat er een deeltje 2 misschien wel aan komt
(Hoop het)
4.0
blurp194
Een standaard Stathamfilmpje.
Allemaal erg rechttoe-rechtaan, de held doet wat hij doen moet, is rechtvaardig, recht-door-zee, mept de bad guys precies hard genoeg op hun lelijke tronies en is bovendien nog eens een lieve vader voor zijn dochtertje.
Meh.
Maar toch heeft de film wel iets aparts. We zien namelijk Winona Ryder en Kate Bosworth als door-en-door verrotte k*twijven. Da's wel voor het eerst. En het gaat ze goed af.
vranque
vermakelijk als altijd en mooi geschoten door Theo van de Sande
voor het zondagmiddagvermaak 3*
patrickman
Een standaard Stathamfilmpje.
Meh.
hahha zo niet standaard van hem
wat een onzin
patrickman
eindelijk is niet een superman film van hem ik heb genoten eindelijk is wat gevoel bij deze acteur
Bobbiescie
Een film die ik in het midden een stuk heb doorgespoeld en tegen het einde toch nog kon vermaken.
Wat mij betreft had de film 30 minuten geduurd (alleen de actie scènes), dan was dat meer dan voldoende geweest.
Tegen de verwachtingen en de lovende recensies in vind ik deze film een tegenvaller. Het begint sterk, lekkere actie en niet zonder gevolgen voor onze hoofdpersoon. Daarna lijkt het middenstuk van de film eigenlijk één grote aanloop naar het einde. Ik hoor jullie denken ''dat is toch vaker''?
Jazeker, alleen hier duurde het midden stuk praktisch de hele film
Zoals gezegd wordt de film tegen het einde wat sterker, er komt meer en sterke actie in voor en hij dondert met een rotvaart richting een open einde, er is dus zeker gelegenheid voor deel 2. Alleen mogen ze die wat mij betreft achterwege laten.
Dit soort films zijn wel op het lijf van Statham geschreven, al zijn ze allemaal nogal vergelijkbaar. Homefront is op zich niets nieuws onder de zon, ware het niet dat dit wel één van de betere films van de laatste jaren is waarin Statham speelt.
Dat is in de eerste plaats te danken aan de setting. Ik houd altijd wel van die half geïsoleerde dorpjes, met niet al te veel inwoners en waar de natuur en bos volop aanwezig is. Daarnaast heeft Homefront in de persoon van James Franco een bijzonder fijne bad guy. Hij speelt scherp en geeft zijn rol net dat beetje touch, wat hier ook nodig is. De actie is goed verzorgd en in voldoende mate aanwezig en het verhaal voldoet ook wel.
Wel blijft het allemaal aan de oppervlakte zweven en wordt er te weinig gedaan met Statham en de juffrouw van zijn dochter,wat met name in het middenstuk beter uitgewerkt had kunnen worden. Los daarvan is het allemaal wel erg vermakelijk, is Statham net zo in vorm als altijd, al is het Franco die hier duidelijk de show steelt. Vernieuwend is het allemaal niet, maar de actieliefhebber zal hierbij zeker wel aan zijn trekken komen, want Statham beukt er weer eens lekker op los.
UrbanDjampa
Leuke film van Statham die zich natuurlijk niet gedeisd kan houden. Als undercoveragent moet je je hand niet natuurlijk niet uitspelen. Je kan repercussies verwachten. In het begin herkende ik Winona Ryder niet eens. Statham is lekker op dreef.
_Casper_
Leuke film met statham!,
Voor het verhaal moet je een statham film niet kijken en ook deze film heeft een flinterdun verhaal, maar dat maakt niet uit als het maar goeie statham - non stop actie is!
En dat is het bij deze film, Simpel verhaal, heerlijk vlotte vermaak.
Heerlijk avondje, 3*
tattoobob
Dertien in een dozijn film van Statham....maar niet minder vermakelijk..
Ik ben niet zo de simpele actiefilmpjes maar Statham blijft altijd tof om te zien...leuk om ook Ryder en Bosworth weer eens te zien.
Leuke wegkijkert....toch blijf ik benieuwd wanneer Statham nou met een topfilm komt.
popcorn en cola
Voorspelbaar vanaf de eerste minuut. Nooit spannend, verhaal te simpel voor woorden, amateuristisch en slechte actie. Deze verschrikkelijke B-film zie je over een paar maanden op zondagavond bij SBS6. Overslaan!
Kuwiel
Weer een prima film van Statham. Is weliswaar voorspelbaar, maar de film kijkt lekker weg , en is vermakelijk..
Wel een film die iets minder is dan de vorige Statham.
TomPSV
Statham krijgt het bijna iedere keer voor elkaar om er een zeer vermakelijke film van te maken en dat was hier ook weer het geval. Mooie setting, lekker vlot en genoeg actie, daar draait het natuurlijk ook om. Het verhaal is voorspelbaar, maar dat weet je bij films van hem. Ik heb er in ieder geval weer met veel plezier naar gekeken. Statham blijft gewoon cool en is in de actiescènes nog steeds erg sterk.
ralfsjam
Weinig nieuws, maar toch vermakelijk. Lekker filmpje voor met een zak chips op schoot, en je kunt ook ondertussen lekker je social media checken... Je mist niets!
Toch keek hij lekker weg. vooral de actie scenes waren prima. Helaas zaten die aan elkaar vast met Amerikaans gemurmel en gladde scenes met veel laagstaande zon... maar goed, het is niet anders.
gewoon afwachten op de volgende knokpartij! Vergeet ook even dat hij zijn geheime documenten in zijn kelder laat slingeren, en dat de slechterik die toevallig vind Want dat was natuurlijk het moment waar veel mensen de zaal voor zouden verlaten.
kortom... Vermakelijke doorsnee knokfilm, ook voor met je vriendinnetje...
p.s. Waar ik dan weer wel van moet kotsen, is die poster. Het moet honkbal uitstralen, en er moet een USA vlag in. En een oneliner met familie en verdedigen...
atomix2010
heerlijke actie film. Komt wat langzaam op gang maar zo is het denk ik ook wat meer uitgewerkt.
Geweldige actie op het laatste stuk , wat op de helft eigenlijk een beetje begint, en vond het toch een van de leukere statham movies van de laatste tijd. Franco,s rol als bad guy maakt deze film eigenlijk toch wel af.. Ik geef deze een 3,5.
Doorsnee verhaal , Goede casting, spannend , genoeg knokkerij.. Ik zeg bak popcorn erbij en genieten.
Macmanus
Statham.
Nee de amerikaanse actiefilm zit toch wel in een serieuze dip. Ik mis de verjonging en de wat frissere scripts. Dit doet me weer denken aan de Seagal, Stallone films van weleer. Zonder een beetje vernieuwing. Hier is het ook weer weinig soeps. Erg veel background story. Om door nogal wat random events tot wat actie te komen. Boeien doet het weinig, net genoeg om het af te kijken, maar net als met Escape Plan is het gewoon ouwe lullen cinema, dit keer gelukkig zonder de sterren uit die tijd. Maar nog steeds weinig soeps. Ik wil weer wat hedendaagse actie. Zag laatst weer wat trailers voor nieuwe games voor de PS4. Een en al awesome footage. Waarom kan dat in de cinema niet? Zet die camera op de gun, zet die super slow mo in. Doe het gewoon. Fuck die oude lullen die het dan hip en mtv montage gaan noemen. Het is gewoon cool, en dat is alles wat een film als deze moet zijn.
2 sterren.
hutsekluts
Van Dik Hout Zaagt Men Planken. Verstand op nul, blik op oneindig. Voorspelbaar en clichématig. Houdt de aandacht toch goed vast. Leuk tussendoortje.
Insignificance
Statham met lang haar. Eventjes dan. Daar moet natuurlijk een grapje over worden gemaakt en die komt er dan ook. Het is te voorzien, zoals zoveel in Homefront. Neem de openingsscène en het dochtertje en je kan de rest zo ongeveer uittekenen.
Elk vooroordeel over small town America wordt ook weer bevestigd, al is New Orleans en haar bayou vaak goed voor mooie plaatjes. Fijne locatie voor een ander soort film dan de platgereden paden die Fleder en Statham hier steevast bewandelen.
Allemaal niet zo erg, maar de actie is tamelijk schaars. Zeker in de wetenschap dat dit ooit bedoeld was als eentje in de Rambo reeks. Bovendien, de kloppartij bij het pompstation is best hard en furieus. Daar krijg je honger van, honger naar meer.
Om die te stillen moet je eerst nog wel door hele kluwen plot heenworstelen. Met Franco en Ryder, dat wel, maar ook met een kindje en bijbehorend drama. De verhoudingen liggen op die manier wat te scheef om er een voldoende van te maken.
Norman Mailer
Gewoon Statham. Geen verrassingen derhalve. Evenals de gemiddelde beoordeling.
gauke
De lawaaierige film lijkt Jason Statham op het lijf geschreven te zijn. Zoals gewoonlijk is de benadering van goed en kwaad hartstikke simpel. Het verhaal zelf (Sylvester Stallone was verantwoordelijk voor het draaiboek), met een ingebouwde vader-dochter relatie en in het algemeen korte gevechten (waaruit de actiester natuurlijk iedere keer weer als winnaar te voorschijn komt) stelt geen ene donder voor, inspireert geen moment, kent geen enkele verrassing, is niet spannend, wel bijzonder clichématig en te voorspelbaar.
eppo349
Toch een 'jammer' film. Je ziet tijdens de korte actie-scenes hoeveel dreiging er van mister Statham uit kan gaan, doe er dan tenminste nog wat mee. Dit hebben we veel te vaak gezien!
SolAnd
Statham weer goed bezig.
Standaard verhaallijn en uiteraard de actie die je bij zijn films gewend bent.
Kijkt lekker weg.
Niet te veel bij nadenken.
Tj-83
Totaal verwachtingsloos naar deze film gegaan.
Het viel me niet tegen. Het is niet echt mijn genre maar al met al best een onderhoudende actiethriller. Geen een fan van Statham maar Franco was niet vervelend om naar te kijken. Simpel verhaal met veel harde actiescenes. Rednecks zijn gewoon eng
Bij de bikergang had ik wel steeds het gevoel dat John van de Heuvel voor een reportage ieder moment in beeld zou komen
Het viel je niet tegen.. Je geeft de film 2,5 ster wat gelijk staat aan een 5/10 dit is dus een onvoldoende. Je tekst geeft mij niet het gevoel dat je het een onvoldoende vindt?
Flat Eric
Voor het genre in mijn optiek voldoende, maar overall alle omstandigheden in aanmerking nemende net niet voldoende om het een 3 ster te geven. Zo zie ik het, als ik een 2,75 kon geven dan had ik het gedaan. Ik zou er niet wakker van liggen als ik jou was hoor
Left4Dead
Gary Fleder als regisseur heeft een uitwerking als lokmiddel op mij. Statham daarentegen ben ik geen echte fan van en het begin van deze film was ook echt wel een lacher, wat een acteerwerk. De opening scene deed me meteen denken aan Patriot Games dus wraak zal zeker het hoofdgerecht worden.
Het begint allemaal te cliché helaas waardoor de concentratie al snel wil verdwijnen. Statham bewandeld zijn geplaveid paadje, een harde noot met zachte binnenkant. Broker wil een rustig bestaan opbouwen voor zijn dochter na zijn turbulente leven als narc. Het zal niet lang duren voordat zijn plannen volledig in de war gestuurd worden, in het stadje huisvest een harde drugshandelaar die Broker moet revancheren voor een incident. Hiermee begint alle ellende.
Tja een wraak film zoals we die gewent zijn wanneer Statham die hoofdrol heeft. Hij acteert als van oudsher, de rest doet het nog aardig ook. De inleiding duurt een uurtje met wat sentiment voordat de hel los barst, daar waar je dan ook op zit te wachten want dat sentiment is mierzoet zeg!
Beeld en geluid stonden er netjes op, regie en script redelijk tot goed. Verhaal is weer erg dun en cliché zodat er ook echt niks nieuws te vinden is, alles op cruise-control en is voorspelbaar. Tja 2.5** zegt mijn geweten maar toch heb ik dan het gevoel dat ik het dan te weinig waardeer. Waarschijnlijk omdat de gehele cast er nog iets redelijks van maakte, het verhaal was immers echt smurfensnot. Daarom voor nu 3** onder voorbehoud.
benni
Ha, het wordt daar wel heel snel donker. Als auto en paardentrailer komen aanrijden, is het volop dag, hij brengt 1 paard in de trailer, en het is pikkedonker! Verder leuk filmpje.
Niet meer dan een dertien in een dozijn standaard actiefilm (zoals die men vroeger wel eens maakte met bijvoorbeeld Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol) en ook ééntje met overdreven veel clichés. Zo stapelt zich al in de eerste 5-10 minuten (met Jason Statham als lid van een bende) het ene cliché op na het ander. Hierdoor wordt het natuurlijk nergens boeiend of spannend en is het verloop van het verhaal natuurlijk ook zeer voorspelbaar (er zit totaal niets verrassends in).
De film keek zich wel nog wel redelijk weg en vanwege de cast is de film wel nog te doen. De cast is met Jason Statham, James Franco en Winona Ryder (die had ik eigenlijk niet herkend) voor een zo'n dertien in een dozijn film best indrukwekkend. Maar aan de andere kant mag je dan ook iets beters verwachten dan deze flauwe bedoeling.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod