• 9.373.992 stemmen

Geregisseerd door: Gary Fleder

Met onder meer: Jason Statham, James Franco en Winona Ryder

Releasedatum: 28 november 2013

Plot Homefront

"How far would you go to protect your home?"

Phil Broker (Jason Statham) is een voormalig narcotica-agent, die samen met zijn dochter naar een rustig stadje verhuist, om aan zijn verleden te ontsnappen. Hij komt echter terecht in een plaats die overspoeld wordt door geweld, drugsdealers en de kwaadaardige methadonmagnaat Gator (James Franco). Het duurt niet lang voordat Phil wederom de strijd aanbindt met de criminaliteit.

Phil Broker

Sheriff Keith Rodriguez

Cyrus Hanks

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Ik ben het niet helemaal met Theunissen eens, natuurlijk uiteindelijk actie en geweld. Maar deze film van Stattham dacht ik zozeer Stattham emotie te zien acteren en dat is een verbetering ipv alleen maar stoer kijken en vechten.

Vond het een bovengemiddelde actie film vandaar de rating.

avatar van mnrk

mnrk

Come on, look around: beautiful house, horse trails, river in the back yard. Seriously, what else could we ask for? WiFi.

Dit was gewoon een prima actie film van Gary Flederan ...

Het verhaal is natuurlijk niet zo heel bijzonder of vernieuwend , maar de gehele setting en actie zorgt ervoor dat dit gewoon leuk blijft om naar te kijken...

Jason Statham is op zijn plek in deze film en speelt ook overtuigend, James Franco acteert sterk en past er ook helemaal bij. De overige cast is ook prima samen gesteld voor deze film...

De score van Mark Isham was ook in orde...

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima actiefilm, met een goede hoofdrol van Statham. Ook de badguy rol werd goed ingevuld door Franco. Het verhaal is verder niet bijster bijzonder uitgewerkt, maar de aanwezige actie is vermakelijk. Leuk om eens gezien te hebben, maar het blijft toch weer een dertien- in een dozijn film. 2,5 Ster.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Zeer goede film, die je van begin tot het einde wist vast te houden. Goede actie, goed acteerwerk.

Een film dat je nog wele ens weer wilt bekijken.

avatar van Angelo2

Angelo2

Lekkere filmpje weer met een vrijwel altijd vermakelijke Statham. Veel mooie shots (met oververzadigd kleurgebruik) en bikkelharde actie, wat wil je nog meer op de vrijdagavond na een dag werken. Verstand op nul, popcporntje er bij....nee ik heb me prima vermaakt. Een 7,5

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Fijne aktiefilm met de altijd geweldige Jason. Hij is gemaakt voor dit soort rollen en stelt me wederom niet teleur.

avatar van james_cameron

Aangenaam aktiefilmpje, zoals de meeste van Statham, met vooral in de eerste helft een aantal goede aktiescenes. Na verloop van tijd wordt alles meer conventioneel en voorspelbaar, met een nogal standaard finale. Maar ja, dat krijg je wanneer ene Sylvester Stallone het script heeft geschreven. Je ziet de film zo voor je met hem in de hoofdrol, maar dan ben ik toch blij dat men Statham heeft gekozen. De film ontleent enige meerwaarde aan de slimme casting, met Winona Ryder en James Franco in compleet atypische rollen. Geen topper, wel onderhoudend.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Steeds minder houd ik van actiefilms, komt denk ik omdat ik ouder wordt en ander soort films meer ga waarderen. Toch moet ik toegeven dat deze film best goed was. Onderhoudend en kijkt lekker weg. Jason is altijd leuk om naar te kijken, maar ik vond vooral Winona Ryder leuk om weer eens terug te zien. Nu eens als een heel ander type. James Franco vond ik verkeerd gecast. Hij heeft te lieve kraal ogen om een bad guy te spelen. Maar nogmaals, voor een actie film echt wel leuk. En zoveel actie kwam er eigenlijk niet eens in voor. Meer drama.

avatar van bangkoklover

bangkoklover

mcdaktari schreef:

Wat moet je hier nou van zeggen. Het is wel aardige aktie maar hoeveel van dit soort films hebben we al niet gezien? Jason Statham zal denken, het zal me worst wezen, het brengt aardig wat brood op de plank, en gelijk heeft hij. Maar een oscar zal hij nooit krijgen voor dit soort rollen. In feite zijn alle Jason Statham hetzelfde, je weet van te voren al wat er gaat gebeuren en dat is jammer. Maar aan de stemmen te zien hier houden er toch veel van deze films. Ach ja, om er ff naar te kijken als je s'ochtends wakker word, daar is het een prima film voor en het vermaakt ook redelijk al weet je al wat er gaat gebeuren. 2 sterren vind ik dan ook meer dan genoeg voor dit. In het begin stemde ik ook hoger voor zijn films, maar heb het inmiddels wel zo'n beetje gehad.

avatar van bangkoklover

bangkoklover

mcdaktari schreef:

Beetje vreemde reactie, het genre is actie, regisseur is Stallone, en Statham heeft de hoofdrol,

ben razend benieuwd, waarom jij deze film bent gaan bekijken. Als je diepgang wilt, kun je beter boeken gaan lezen. Ik vind het een heerlijk actiefilmpje, niets meer, en niets minder, eigenlijk precies zoals verwacht.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Net zo'n film als alle andere van Statham, had iets beter verwacht door de bekende acteurs gecast voor de bijrollen. Alleen Kate Bosworth had enige toevoeging, zelfs Franco kon me niet bekoren, had net zo lief een onbekende gezien, voor Winona hetzelfde. De bikers zijn niet goed gecast met uitzondering van Cyrus. Special effects en cinematografie matig, verhaal is natuurlijk zo cliché als het maar kan.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

bangkoklover schreef:

Tja sorry als ik het niet met je eens ben, en om je even uit je lijden te verlossen, want ik wil niet op mijn geweten hebben dat jij de hele dag razend benieuwd bent, maar ik dacht niet dat ik ergens gezegd heb dat ik niet van actiefilms hou, dus ik zou niet weten waarom ik deze film volgens jou dan niet zou moeten kijken?! Ik heb natuurlijk wel bepaalde genres waar mijn voorkeur naar uit gaat maar ik kijk heel veel verschillende genre films. Ook drama wat totaal niet mijn voorkeur geniet maar dan kan er toch nog wel een goeie film tussen zitten. Maar ik begrijp jou wel, het is nooit fijn als iemand jou mening niet deelt, he

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Om mcdaktari even bij te staan, Stallone heeft de film niet geregisseerd (screenplay dacht ik). De regisseur van deze film (Gary Fleder) heeft met deze film pas de eerste echte actiefilm op zijn naam staan.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Whatever you're thinking...rethink it.

Na de iets mindere films "Safe" en "Parker", en de voor mij toch geslaagde "Hummingbird" die een beetje afwijkt van de standaard rollen die Statham normaal speelt, verschijnt hij weer in deze rechttoe rechtaan keiharde actiefilm. De screenplay werd geschreven door Stallone en krijgt daardoor een beetje de sfeer uit de actiefilms uit de jaren 80. De film blijkt gebaseerd te zijn op een roman van Chuck Logan, vietnam veteraan en auteur van meerdere misdaadromans met Phil Broker als hoofdpersonage. Een ex-politieagent en ex-militair.

Ik heb weer enorm genoten van deze film. Vooral de actiescènes (spijtig genoeg wel maar een beperkt aantal) die perfect geschikt zijn voor een acteur als Statham. Koelbloedig, flitsend snel en verpletterend keihard. Dat is waar de meeste mensen een film van Statham voor kijken, en in deze film worden ze niet teleurgesteld. Het begin van de film deed me wel het ergste verwachten. Het cliché beeld van een binnenrijdende motorbende die een drugslabo gaan controleren. Statham als undercover met vettig lang haar en daaropvolgend de inval van de DEA. Het exploderen van het drugslabo riepen beelden op van televisieseries zoals « The A-team » uit de jaren 80. Een spektakel dat veel gelijkenis vertoonde met een doorsnee vuurwerk op de 4de Juli.

Door de trekkergevoelige vingers van de aangestormde politieagenten wordt de zoon van de drugsbaron doorzeefd met een belachelijke hoeveelheid kogels. Kwestie om zeker te zijn dat hij het niet overleefd veronderstel ik. Gelukkig is het verder verloop van deze film van een iets hoger niveau dan deze slappe intro. Prachtige momentopnames uit het Zuiden van Amerika met beelden van de bayou zoals we ze ook al zijn tegengekomen in « Mud ». Wat me wel stoort is het afschilderen van inwoners aldaar als stereotype « rednecks » die een vreemdeling minachtend ontvangen en eerder geneigd zijn deze als ontvangstpresentje een oplawaai te geven. Statham beslist om zich daar te vestigen samen met zijn 10 jarige dochter. Trouwens een puike prestatie van dit tienertje en waarschijnlijk iemand waarvan we nog gaan horen in de toekomst.

Enige nadeel van deze film is dat het zo simpel en voorspelbaar is als een Plop-verhaal. Je kan je verwachten aan een één tegen allen verhaal, waarbij de getormenteerde en bedreigde huisvader natuurlijk als grote overwinnaar uit de strijd komt. Tevens waren er een paar belachelijke voorvallen. Hoe is het ten eerste mogelijk dat ondanks dat Broker zo ver uitwijkt, hij toch terechtkomt in een ellendig klein stadje, waar de lokale opkomende drugbaron toevallig een vriendin heeft die redelijk bekend is met de reeds eerder vermelde motorbende. En mij lijkt het ook niet zo evident dat een ex-politieagent thuis een archief heeft liggen in zijn dompige kelder over allerhande misdadigers. En dan zeker niet van diegene die het waarschijnlijk wel op je gemunt heeft.

Maar dat kan de pret niet bederven bij deze popcorn film. Statham is ijskoud en dodelijk routineus. Vidovic speelt overtuigend de rol als dochtertje maar dat ze die dikke pestkop een lel ging geven, was ook geen verrassing. Franco tracht over te komen als een harde jongen, maar geeft bij mij steeds de indruk elk moment spontaan in huilen uit te barsten. Kate Bosworth is een vermelding waard als de verslaafde moeder van het pestkopje die telkens een ongelofelijke grote bek kan opzetten. Winona Ryder was bijna onherkenbaar als de drugshoer, maar speelde in mijn ogen bijna geen rol van betekenis. En Clancy Brown speelt een leuke rol als sheriff van het godvergeten stadje. Brown beter gekend als Captain Hadley uit “The Shawshank Redemption” is geknipt voor een rol als sheriff die niet zuiver op de graat is.

Conclusie : Een voorspelbare verhaallijn met enkele onderhoudende vechtscènes. Leuk voor een vrijdagavond.

avatar van missy85

missy85

Goede actie film, zoals altijd weer met Jason Statham. Blijft altijd leuk =)

avatar van orko82

orko82

Statham vind ik op z'n best als hij z'n knoesten laat spreken. Dit gebeurt regelmatig in deze onderhoudende actiefilm, dus ik kon vaak een lach niet onderdrukken als hij weer eens compromisloos een paar bullebakken tegen de grond werkt. Heerlijke onzin! Alleen laatste twintig minuten vielen wat tegen.

Btw: wat was die James Franco een bad guy van niveau lik me vestje.

avatar van surfplankje

surfplankje

je lekker filmpje met weer prima acteerwerk zoals we van Jason gewend zijn. 3,5 ster

avatar van VforVictor

VforVictor

typische Statham film, middelmatig dus.. cliche verhaaltje, cliche einde, alleen de gevechten waren goed verzorgd..

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Goede actiefilm, goed verhaal, goede film. Boven de middelmaat en ook niet meer dan dat.

avatar van Daan258

Daan258

Leuk actie filmpje die lekker wegkijkt .

Prima acteerwerk van Jason Statham en James Franco.

Goed mee vermaakt.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Gewoon een lekkere actie/thriller. Volop vermaak.

avatar van Oliveri

Oliveri

Helemaal eens met een aantal voorgangers: kijkt goed weg, niets nieuws onder de zon n redelijk wat spanning.

avatar van skipy05

skipy05

Erg goede film. Erg spannend.

Verhaal is goed, wel vrij standaard.

Zonder Jason Statham zou de film heel wat minder zijn.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ik moet eerlijk zeggen, de film valt me niet tegen en kijkt lekker weg. Veel clichés en testosteronscenes van uberrustige Statham die door stereotype hillbillies wordt aangesproken en gepushedhet einde had wat explosiever gekund, maar ik heb er geamuseerd naar gekeken. Goed tussendoortje...

NB; Sylvester Stallone heeft deze rol 'doorgeschoven' naar Statham en ik denk dat dat een goede zet is geweest...

avatar van Rodger

Rodger

Lekkere actie film,.. Statham op zijn best, Heb mijn avond weer goed omgekregen....

3.5

avatar van playah26

playah26

Statham speelt weer voortreffelijk, prima film die nergens verveeld. dikke voldoende.

avatar van mixmaster

mixmaster

weer een goeie actiefilm met Jason Statham !!!

lekker vlot en de actie scenes zijn goed.

wel wat voorspelbaar, maar de actie maakt alles goed.

avatar van laurel

laurel

Veel toch wel goeie actie, maar voorspelbaar vanaf de eerste minuut.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige aktiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van IcU

IcU

Een aardige weg kijker. Statham speelt weer de zelfde ass kicking bald guy die nu toevallig een dochtertje heeft. Prima, maar je weet wat je kunt verwachten. Wat wel lekker werkt voor de verandering is een sympathieke bekende kop tegenover hem, in de vorm van James Franco. Dit geeft de film net een sprankje meer mee. Helaas zorgt dit er niet voor dat de film toch aanvoelt als een tussendoortje. Een film waarvan je je, als je niet beter wist, kunt afvragen of je hem niet al eens eerder hebt gezien.

Maar slecht is de film echt niet. Het bevat genoeg spanning en heeft wat leuke actie scenes. Volgens mij is hier dan genoeg mee gezegd.