Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 28 november 2013
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Homefront
"How far would you go to protect your home?"
Phil Broker (Jason Statham) is een voormalig narcotica-agent, die samen met zijn dochter naar een rustig stadje verhuist, om aan zijn verleden te ontsnappen. Hij komt echter terecht in een plaats die overspoeld wordt door geweld, drugsdealers en de kwaadaardige methadonmagnaat Gator (James Franco). Het duurt niet lang voordat Phil wederom de strijd aanbindt met de criminaliteit.
Phil Broker
Cyrus Hanks
Lydia
Teedo
nadrin
Een film die probeert om beter te zijn dan het uiteindelijke resultaat. Maar op het eind alleen resulteerde in een dertien in een dozijn prent
Futs
Heerlijke avondvullende film met Statham. Deze film vond ik anders dan al die andere films waar hij in heeft gespeeld...deze is niet overdreven hard. Liefhebbers van Statham moeten deze film gezien hebben. Oke...films zijn een beetje voorspelbaar,maarja...dat nemen we maar voor lief.
ipman-99
"I dont want that NARC messin' up my business.." ...
" !!!
Spannende Actiefilm
!!! 'Homefront' is een toppertje
in mijn ogen met Jason Statham. Het verhaal dat werd (mede) geschreven door
Sylvester Stallone mocht mooi worden uitgevoerd op het
witte doek door zijn 'poulain' Jason Statham.
Het verhaal is meeslepend, wat begint met een 'klein akkefietje' ontspoort
al gauw in een ware nachtmerrie.
Jason Statham laat ook hier heel wat van zijn vechtkunsten zien, dit
in combinatie met krachtige vuurgevechten.
Izabela Vidovic geeft een goede performance als Maddy Broker, dochtertje
in de film van Phil Broker (Statham).
James Franco en Kate Bosworth spelen dan weer broer en zus op een
'geschifte' manier. Winona Ryder heeft ook een bepalende en opvallende
rol in deze Actie-Thriller die me klamme handjes bezorgen !
Donkerwoud
Psychologische karakterstudie over twee mannen waarvan één respectievelijk een drugsimperium op will zetten en de ander een fijn leven wil hebben met zijn dochter. Ik zal vast niet goed opgelet hebben, maar hun volstrekt zinloze haantjesgedrag leidt tot onnodige pief paf poef. En gelukkig maar, want de actie ziet er vele malen imposanter uit dan dat het plot ook maar iets doet wat je niet eerder en beter gezien hebt. James Franco en Jason Statham spelen dermate op de automatische piloot dat hun beweegredenen mij totaal geen zier konden interesseren. Voor deze film tien anderen (en dan ben ik optimistisch!)
FunkStarr
- 1922 berichten
Ik twijfel tussen een dikke 3* of een kleine 3,5*. Ik geef de film maar het voordeel van de twijfel, omdat het vermakelijke pulp is. 3,5*
Haha me 2, maar ik geef hem ook 3,5. Wist trouwens helemaal niet dat Stallone de screenplay voor deze film had verzorgd. Was wel lichtelijk verbaast toen ik zijn naam ineens in beeld zag verschijnen
Statham.
De laatste tijd wat door z'n filmpjes aan het blazen, heel veel variatie zit er meestal niet in. Dit is echt een oer-Statham, misschien niet zo verwonderlijk wetende dat het script van Stallone kwam. Niet meteen iemand die ik iets complexer dan dit zie schrijven.
Zoals zo vaak is het goed dat Stathem deze rol met z'n ogen dicht kan spelen. Oneliners krijgen wat extra kracht door z'n Britse accent, hij heeft uitstraling zonder eruit te zien als lompe spierbundel en wanneer er geknokt moet worden is hij overtuigend genoeg.
Fleder helpt ook wel mee. Vlot geschoten, paar mooie plaatjes in het begin, verder wel érg slick (in de iets minder positieve zin) camera werk en de actiescènes hebben genoeg power. Alleen weet de film nooit echt meer te worden dan een aardig genrefilmpje. Het is allemaal net iets te simpel, net iets te braafjes. Vooral de rol van het dochtertje zit de film aardig in de weg, Franco was wel geslaagd maar het nog net wat gekker/gevaarlijker mogen zijn.
Aardig actiefilmpje dus, zoals de meeste Statham films. Maar het behoort niet tot z'n beste werk.
Eminem8Milefreak
Eén van de verassingen van 2013.
Leuk verhaal, lekkere actiescènes en Statham die zoals altijd het niveau omhoog tilt.
Beter als Hummingbird.
leatherhead
Mwah, wel oké.
Ook al had ik er, gek genoeg, toch net iets meer verwacht dan zo'n doorsnee bedoening. Ik ben best een fan van Statham, en hoewel hij het op zich wel naar behoren doet, is het wel erg op de automatische piloot allemaal. Heeft in ieder geval zat betere (actie) rollen op zijn naam staan. Franco vond ik om eerlijk te zijn maar een armoedige vertoning als bad-guy, de rest van de cast acteert redelijk mee.
Verveling is er niet bij gelukkig, maar enige originele insteken helaas ook niet. Veel voorspelbare scenes, cliché tot en met, al steekt de actie zelf wel aardig en elkaar gelukkig. Helpt ook dat Statham altijd wel garant staat voor wat sappige vechtscenes gelukkig, want ook hier was er op dat gebied niet al teveel aan te merken. Visueel kon het er ook wel mee door.
Degelijke actiefilm, maar helaas wel érg braaf. 2,5*.
xxERWINxx
Redelijk goede actiefilm! Een oud agent die een nieuw bestaan wil opbouwen met zijn dochter in een rustige stad, maar zijn verleden achtervolgt hem.
Goed einde, al het wel langzaam op gang kwam.
Kondoro
Homefront
Oef Statham, wat een held is dat voor mij zeg! Wow!!! En ik vond deze film ook weer echt geweldig met hem erin! Ik heb de film vandaag opnieuw bekeken en ik heb er erg van genoten. De film begon er goed maar zakte in het midden ietsjes in. Dit maakte niks uit want, het eind werd er goed aan vast geknoopt waardoor de film weer een steuntje in de rug kreeg. De actie wat erin verwerkt was, was gewoon prima en niks mis mee. Statham kan heerlijk vechten dus daar heb ik me zeker niet bij verveeld!! Het verhaal was soms iets slap maar prima te volgen en toch nog wel vermakelijk! Het concept was ook gewoon prima en deze was ook leuk. Toch nog wel vermaakt met deze Statham film waarbij Statham nu ook wel eens tegenslagen kreeg vanuit de vijanden. Franco speelt zijn rol ook prima!
K. V.
Hm, 'k vond deze toch niet bijster speciaal. Een nogal ordinaire actiefilm die redelijk voorspelbaar is. Het acteerwerk kon er mee door en de film zag er niet slecht uit. Het is zeker geen film die me bij zal blijven, maar steekt ook niet tegen.
Decec
Een goede actie/misdaad/drama/thriller film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Jason Statham, James Franco en
Clancy Brown ...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Heerlijk genoten...
Banjo
- 2034 berichten
Ik vind de onderhuidse spanning wel sterk in deze film.
Maar dan blijft er voor mij niet veel meer over, het verhaal is mij te doorsnee.
En het Amerikaanse sentiment te sterk om er echt van te kunnen genieten.
3 sterren hoger kom ik niet.
mikey
In localonia krijgt Bruce Willis variant Statham het aan de stok met enkele dorpsbewoners en bikers. Typisch actiefilmpje dat ook in de latere jaren 80 of 90 gemaakt had kunnen zijn. Weinig intense beelden, veel knokwerk, explosies en zo. Wat vader/dochter dramatiek. Heel vlak allemaal. Jammer dat Statham deze kan op ging na puik werk te hebben geleverd in bijvoorbeeld Snatch. Ook al kan hij deze rol prima aan. Wat Franco en Ryder hier te zoeken hadden, was een raadsel, maar wisten dit toch wat op te pimpen.
Left4Dead
Ik geloof je met zo'n hoge waardering, ik zou hem ten huwelijk vragen als ik jou was.
Alleen nog even Rosie Huntington-Whiteley aan de kant duwen en hoppa!
Succes!
Captain Pervert
Homefront is een film die voor Statham-liefhebbers waarschijnlijk te zwak en te langzaam zal zijn en voor de liefhebber van thriller/drama te stompzinnig.
In een spectaculaire openingsscène wordt verklaard waarom Statham stopt met zijn werk als DEA-agent. Immers, vrijwel alle actiehelden zijn gestopt met hun werk als militair of agent, zijn in een hutje op de hei gaan wonen maar worden tegen wil en dank weer de geweldsspiraal ingezogen, liefst met vrouw en/of kind(eren).
Statham stopt uiteraard met zijn baan en trekt zich met dochterlief terug in een gehucht waar iedereen elkaar kent. Een simpele ruzie ontaardt dan ook al snel in een harde confrontatie met de lokale boef, verdienstelijk gespeeld door James Franco. Tot zover liggen we perfect op schema voor de standaard actie-nobrainer.
Dan rijzen natuurlijk de gebruikelijke actiefilm-vragen, zoals: wordt er voldoende geknokt, zijn er genoeg explosies, wordt er een lekker wraakmotief voor de hoofdpersoon neergezet, is het kind van dienst niet irritant en gilt ze niet teveel. Het oordeel is overwegend positief, maar wie een domme actiefilm verwacht zoals Statham het afgelopen decennium al 83.948 stuks gemaakt heeft, zal verrast zijn door het trage tempo en de tijd die wordt genomen om de juiste sfeer te scheppen. Iets wat ik alleen maar kan toejuichen. Maar ondanks dat men hier op de broeierige thriller-toer gaat, blijft het een Statham-film. Je krijgt nooit het gevoel dat hij echt in gevaar is. Want het is en blijft Statham, die doet geen melk maar een scheut motorolie in zijn koffie.
Daarnaast vond ik zijn Britse accent niet passen bij zijn rol en is de interactie met zijn dochter - de gevoelige "ik mis mama" scenes - niet overtuigend. Het zou de man sieren eens te pogen een traantje uit zijn ooghoek te persen voor wat emotionele geloofwaardigheid, maar Jason Statham eet een bord spijkers als ontbijt dus dat kun je rustig op je buik schrijven.
Een interessant gegeven is dat het scenario door Sylvester Stallone is geschreven, met als doel een vijfde en laatste Rambo-film. Dat werd afgeblazen en de film werd omgebouwd naar Statham-vehikel. Je vraagt je natuurlijk af hoe de film met Rambo zou zijn geworden. Zoals: waar zou hij een dochter vandaan hebben getoverd en hoe dom zou het verjaardagsfeestje van dochterlief er hebben uitgezien met Rambo achter de barbeque. Ik neem aan dat hier de nodige aanpassingen zijn gedaan
Al met al wel een aardige film, met aandacht geregisseerd (licht/donker, kleurgebruik) waardoor het enige kwaliteit uitstraalt. Een verademing in het oeuvre van Statham. Ik zou graag zien dat hij wat meer van dit soort films maakt, in de hoop dat het de volgende keer nog wat beter uitpakt. Zijn 13-in-een-dozijn films heb ik nu echt wel gezien.
2,5 sterren
Movsin
De aanzet is een huizenhoge cliché (Stoere ex-agent met dochtertje, zoekt rust op, maar geraakt rap weer verwikkeld....) maar het verder verloop is een goed ineengeknutselde, spannende actiefilm, weliswaar uiteindelijk voorspelbaar maar heb al veel minder aanvaardbaar gezien.
Jason Statham zit goed in zijn rol van keiharde agent en ook de andere rollen worden behoorlijk goed ingevuld.
Fortune
Jason Statham is een uber good guy en trapt iedereen in elkaar. Het zal ook eens niet zo zijn. Deze film geeft wel een beeld van Amerika waar het lijkt alsof het vol zit met psychopathische bikers, rednecks en meth heads en Jasons Statham natuurlijk die iedereen in elkaar trapt en een super schattig dochtertje heeft. James Franco doet het best wel goed en straalt best wel wat dreiging uit.
Ik heb vroeger teveel actiefilms gekeken denk ik waardoor het genre voor mij tegenwoordig vrij weinig voorstelt. Dit doet met ook wel denken aan een typische 90s actiefilm. Er moet voor mij wat meer realisme en geloofwaardigheid inzitten of meer authenticiteit en originaliteit moet ik een film zoals deze goed gaan vinden. Ik kan er allemaal niet zo goed tegen wanneer de held van verhaal alles en iedereen in elkaar slaat en altijd maar weer ontsnapt uit penibele situaties waar je onmogelijk uit kan ontsnappen.
Maar goed, deze film is best wel oké. Je hebt best wel zin om na deze film ergens in een boerengehucht in je ééntje groepen hillbillies in elkaar te trappen. Je krijgt er toch wel een agressief gevoel van alsof jij de kijker Statham bent en ook iedereen aankan. Misschien is dat ook precies de bedoeling van zo'n film. Dat had ik vroeger ook altijd toen ik naar van Damme, Stallone en Schwarzenegger keek en daardoor toch een beetje een jeugdsentiment met een simpele, harde actiefilm. Toch wel geslaagd al voegt het vrij weinig tot niks toe aan het genre.
JeroenFR08
Aardig. Leuk om eens te zien maar alle stereotypes en cliches komen weer eens aan bod. Wist t ook eigenlijk wel voordat ik ging kijken.
Maarja dan denk je, laat ik het eens een kans geven. En opzich is het ook allemaal best vermakelijk. Er wordt best leuk gespeeld door iedereen. Zelfs Franco. Alleen Ryder kon me gestolen worden. Maargoed, het geheel was best te nassen. Prima actie, en een aardig verhaaltje.
Alleen ja, hoger dan een 3,0 komt t gewoonweg niet.
Shaky
Lekker vlotte actiefilm die ouderwets oogt in opzet en structuur. Ik ben geen fan van Statham, maar hij deed het prima in zijn rol hier. Leuke film om dik anderhalf uur lang je verstand op nul te zetten.
rondh
Ik weet niet wat mensen verwachten van een actiefilm Dit is er zo 1. No nonsens. Lekker knokken, lekker schieten. Verhaal is flinterdun, maar bij dit soort films boeit dat niet. Acteerwerk hoeft niet super goed te zijn. Ik heb lekker zitten kijken zonder te hoeven nadenken. Gewoon een lekker simpel actiefilmpje.
mozes_kriebel
Heel voorspelbaar, met een 13-in-een-dozijn verhaaltje. Maar kijkt toch verdomd lekker weg. 4.0
ILDIB
Undercover of mcgyver en rambo?
T kijken waard maar ontspoord wel op einde.
Marbles
Ik zet niet snel een film uit, eigenlijk nooit maar bij deze.
ik hoef het einde niet te weten want het boeit gewoon niet.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

La Panthère des Neiges
Documentaire, 2021