• 9.377.375 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington en Terrence Howard

Releasedatum: 15 mei 2014

Plot Sabotage

"Leave no loose ends"

Een team van een elitekorps van de narcoticabrigade steelt miljoenen aan contant geld uit een beveiligd onderkomen van een drugskartel, tijdens het uitvoeren van een 'normale' operatie. Het lijkt er op dat de missie geslaagd is en het team wegkomt met de misdaad, totdat iemand de leden van het team één voor één begint te vermoorden.

John 'Breacher' Wharton

Tom 'Pyro' Roberts

Bryce 'Tripod' McNeely

avatar van DiDa

DiDa

Op de Amerikaanse blu ray staan 2 alternatieve eindes, die schijnbaar veel beter voor de film waren geweest. Hoop dat wij deze ook op onze release krijgen.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Wow, 1 van de betere films van Schwarzenegger.

Bloedjehard, en razendsnel met een heel goed verhaal èn een mooie draai op `t eind.

Niks vertellen, anders is `t complete plaatje verpest natuurlijk.

Hier hou ik echt wel van, soms wat rustige momenten dan weer hele rauwe, snoeiharde actie.

Maar `t verhaal is zo goed, `t lijkt weer op 13 in 1 dozijn, maar ist weer niet.

Heel goeie, met een paar toffe scenes en een betere Schwarz film.

Let vooral ook op Olivia Williams, dat pakje staat `r echt goed.

Een heerlijke aanrader.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Sabotage is een standaard actiefilm die nergens in uitblinkt, behalve geweld. Het is misschien niet gepast om te zeggen maar Arnold Schwarzenegger wordt simpelweg te oud om nog in dit soort films te spelen. Je kan goed aan hem zien dat de jaren beginnen te tellen. In The Expendables is het leuk om Arnold te zien omdat hij dan met andere oude knarren speelt. Maar in Sabotage is Arnold verreweg het oudst. Tevens zijn de bekende Arnold grapjes afwezig en het voelt allemaal wat tam aan.

Arnold speelt zoals altijd niet slecht. Hij mag dan wel op leeftijd zijn maar zijn gezicht spreek boekdelen, zeker als er een Cubaanse sigaar uit zijn mond hangt. Persoonlijk hoop ik voor Arnold dat hij niet te lang doorgaat met dit soort films maken, moet een aardige slijtage slag voor de man zijn. Sam Worthington, Joe Manganiello, Josh Holloway, Terrence Howard, Max Martini, Kevin Vance en Mark Schlegel spelen allemaal redelijk. Het zijn alleen echte karikaturen geworden. Machomannen met meer tatoeages dan hersencellen. Nee, het straalt zeker niets intelligent uit.

Sabotage is heel erg standaard en eigenlijk het kijken niet waard. Het enige wat echt op te merken is dat het geweld aardig hard is. Stukken vlees en bloed zijn goed in beeld gebracht. Zo is het dus iets harder dan de gemiddelde actie film. Geen reden om deze film wel of niet te zien.

avatar van gauke

gauke

Een keiharde, sadistische en bloedige wraakthriller in de vorm van een variant op het spannende "10 kleine negertjes verhaal" van Agatha Christie, waarin het waarschijnlijk de bedoeling was dat je als kijker voortdurend op het verkeerde been gezet werd. De productie was niet om aan te zien: het wemelde van de plotgaten en overbodige domme scènes. De film was ongelooflijk vervelend en slordig en ondanks alle bloed en wreedheden, verschrikkelijk saai. De regisseur heeft een zogenaamde "echte mannen" film willen maken waarin vrouwen slechts figureerden als hoeren en strippers en dat anno 2014. De liefhebbers van het oude werk van Arnold Schwarzenegger komen zwaar op de koffie.

avatar van wrist

wrist

Beetje over de top allemaal, en hoe weten ze nu dat er precies 10 miljoen ontbreekt? Vind ik toch een misser, zo aan het begin van de film...

tattoobob

Een dertien in een dozijn actiefilm met iets meer bloed dan normaal.

Arnie moet echt andere films maken....of een actie/thriller die mindblowing is..

Deze film voelde soms zelfs een beetje goedkoop aan..acteerwerk was hier een daar ook slordig(niet door iedereen),leuk om gezien te hebben maar ik zal hem ook snel vergeten denk ik.

Ik kijk overigens wel uit naar de nieuwe Terminator met arnie!!! Woehoe

Voor deze film net aan een voldoende..

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Bepakt met combat kledij en wapentuig biedt Schwarzenegger zo stilaan een ietwat pathetisch aangezicht. Ogenschijnlijk ongecontroleerde contracties van zijn gezichtsspieren en een stramme motoriek. Op een aantal momenten leek Arnold zelfs wat afwezig.

Enfin, niets vreemds voor een man van zijn leeftijd – laten we wel wezen.

Nee, Arnie's bloeddruk stuwt, waar zijn geestdrift luwt. De cliché's, de sloeries, het gemakzuchtige verhaal; het is allemaal wel gewoon aanwezig hoor. Maar Schwarzenegger heeft het absoluut niet meer.

Nu wordt hij geflankeerd door een batterij op drift geraakte hormonencontainers, en die schieten ook vrij veel. Ook met extra veel bloed enzo. Ach, conform verwachting eigenlijk.

Echter, waarom een uitstekende acteur als Terrence Howard – mét bandana, zucht – in deze flauwekul meeging, is mij een volkomen raadsel.

Norman Mailer schreef:

Nou die laat zich wel vaker in met mindere producties...ik kijk er niet van op.

avatar van The Oceanic Six

Tsja, Sabotage is me wel tegengevallen. Als Schwarzenegger fan hoop je toch op wat anders dan je in deze film te zien krijgt, helemaal na zijn zeer geslaagde comeback in de actiewereld met The Expendables 2, The Last Stand en Escape Plan.

Ik ging eigenlijk meer van Arnold versus drugskartels uit, maar dit is een wat matige mix van actie en drama dat eigenlijk nooit heel boeiend weet te worden. Jammer dat er vrij misleidende trailers zijn uitgegeven waaruit leek dat dit een ouderwetse actiefilm zou worden.
Gelukkig is de (helaas schaarse) actie wel van hoog niveau. Hard en rauw krijg je toch wel alles in beeld en dat is dan wel weer oké. Schwarzenegger zelf krijgt niet echt de ruimte om uit te blinken, maar zijn rol is wel voldoende. De man is geen acteerwonder, maar doet het toch wel goed. Overigens leuk om Max Martini uit The Unit weer eens voorbij te zien komen.

Maar je hoopt toch meer op een coole oneliner spuwende Arnold en die kom je tot het einde toe niet tegen. Over dat einde gesproken...de hele film is vrij realistisch en dat krijg je plots toch een over de top einde met een shoot-out tussen 2 auto's waar niemand elkaar weet te raken, plus een eindafrekening in Mexico. Dat slot was dan wel weer cool en bevredigend, maar het levert de film toch niet meer dan een kleine voldoende op.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Ben het helemaal eens met mijn bovenbuurman, heb hem gisteren dus gezien met de intentie een lekkere old school actie/arnie film te gaan zien. Vond het verhaal ook warrig en sommige acteurs/actrices kwamen niet geloofwaardig over mijn menig dus he! Vond The Last Stand van vorig jaar toch wel beter. Een kleine voldoende van 2,5 is niet meer dan te geven

avatar van madmax2011

madmax2011

kon beter deze sabotage vond ik escape plane 10 x beter

tattoobob

Stem verlaagt naar 2,5....bij nader inzien wel wat slechter dan ik in de eerste instantie dacht.

avatar van boemboem27

boemboem27

best wel een verassend goede actiefilm.

had mijn bedenkingen wat Arnold zou brengen op zijn toch redelijk hoge leeftijd.

was zelf gelukkig niet de grote "aktieheld" wat ik had verwacht.

laat hem gewoon net als bv Clint Eastwood een acteur zijn wat past bij zijn leeftijd.

hoeft niet saai te zijn wat deze film toch duidelijk laat zien.

daarom toch wel 3 sterren verdiend

avatar van GGG

GGG

Pfffttt. Waardeloos. Net gezien en nu alweer vergeten...

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

vond deze echt tegenvallen, Arnold heeft het niet meer...jammer...2.5 ster

avatar van Pete_033

Pete_033

In tijden niet zo`n slechte film gezien. Bijna alles is slecht. Het verhaal, de dialogen, het camera werk, casting enz.

Over-the-top macho gedoe. Ik vond alleen Mireille Enos en de laatste scenes in Mexico goed. Misschien ben ik niet de enige in dit, maar ik had bij het zien van de cast meteen al het gevoel dat Terrence Howard de moordenaar zou zijn of erbij hoorde. Hij is de perfecte 'gluiperd' met zijn piepstemmetje

Ik had Arnold hoger ingeschat als het gaat om het kiezen van projecten en inzien dat hij te oud is voor bepaalde rollen. Hij kan een voorbeeld nemen aan Stallone en vooral Eastwood, maar die kan dan ook weer beter acteren. Iets wat bij Arnold, naarmate de jaren erbij komen, alleen maar achteruit lijkt te gaan.

Ik hou mijn hart vast voor de nieuwe Terminator film.

avatar van blurp194

blurp194

Het idee zal wel geweest dat er een over-the-top actiefilm moest komen die eens een eind zou maken aan het gezeur dat Arnie te oud wordt.

Maar da's maar ten dele gelukt. Over the top is het wel, maar vooral in de body count en in de bloederige kills. Het verhaal is wel spannend als je niet te goed op de details let, maar er zitten nogal wat plotholes in - en hoe de DEA precies weet dat er tien miljoen ontbreekt is dan nog niet het ergste.

Op zich wel interessant in beeld gebracht hier en daar, tijdens de laatste achtervolging vielen me een paar mooie shots op. Eerder in de film zitten ook wel al wat probeersels, maar niet altijd gelukt.

Maargoed, terug naar Arnie. Het zou leuk zijn als hij eens een wat meer op acteren gerichte rol zou spelen. Zoiets als Gran Torino, schiet me dan even te binnen - een beetje aangegeven door m'n voorganger natuurlijk.

avatar van Basto

Basto

• 11954 berichten

Enerverende actiethriller met een ge-miscaste Arnold Schwarzenegger. De film is niet over the top genoeg om zijn présence te rechtvaardigen. Als acteur komt hij nu eenmaal beter uit de verf in wat meer komische en aangedikte rollen. Aan de andere kant is de film ook niet geloofwaardig genoeg om echt te overtuigen. Vond de 'gangleden' grotendeels vervelende personages. Gelukkig worden het er naarmate de film vordert steeds minder en dat komt de film ten goede.

De actie en het geweld zijn prima en het verhaal wordt vlotjes verteld. Uiteindelijk heb ik me er toch prima mee vermaakt.

avatar van LPereboom

LPereboom

Een film die het dan moet hebben van de iets harde actie scenes, want bloed en ledematen zie je heel goed in beeld gebracht, het verhaal en het plot is natuurlijk niet goed en te cliché!

avatar van erik1677

erik1677

Wel een leuk filmpje, en zekers ook heel erg bruut!

Het is geen schwarzenegger spektakel wat we zo van de beste man gewent waren in de jaren 90.

Maar meer een brute actie thriller met een paar horror elementjes.

Weer compleet wat anders dan zn vorige escape plan.

Ik persoonlijk hoop dat hij nog ff zo doorgaat, want mij spreekt die veelzijdigheid wel aan.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige thriller. Verwacht geen Arnie knaller, maar een doorsnee thriller met een vleugje Who Done It. De spanning is echter ver te zoeken en het verhaal is wat vlakjes. De actie is aardig, maar heeft niet het jaren 80 niveau. De acteurs zijn een aardig bijelkaar geraapt zootje, ruwe bolsters, blanke pit. Opa Arnie is op het randje, maar kan nog net mee.

Leuk tussendoortje. 3.0

avatar van paul83

paul83

Behoorlijk matige productie van een regisseur die toch een aantal goede films heeft afgeleverd.

De rol die Arnold neer moet zetten is niet op zijn lijf geschreven. Hij is gewoonweg te oud en had behoorlijk moeite met acteren. Hij kan zich beter beperken tot rollen zoals The Last Stand want met one-liners komt hij gewoon het beste uit de verf. De rest van de cast doet het prima zoals Worthington en Manganiello. Laatsgenoemde is een imposant figuur met zijn 1.96m. Overigens, de rol van Howard is te verwaarlozen. Mireille Enos vond ik maar bloedirritant en ook knap ongeloofwaardig waarom zij nou nog in het team zit.

Het verhaal zit boordevol plotgaten en andere rariteiten waar ik me toch een beetje aan begon te storen. Dit maakt een keiharde thriller er niet beter op. Ik heb overigens geen klachten over de overmatig gebruik van geweld, want daar houd ik toch wel van.

Het tempo zit er wel goed in alleen komen er gewoonweg te weinig spannende zaken aan de orde en vervalt het in een 13 in een dozijn filmpje.

Nu maar hopen dat Schwarzenegger zijn rollen goed kiest in het vervolg. Overigens verwacht ik wel veel van de nieuwe Ayer: Fury.

Re73

Tja ik ben het toch met de hierboven gegeven meningen niet eens. Ik ben de film die voor mij onbekend was zonder verwachtingen gaan kijken en ik was aangenaam verrast.

Het verhaal laat weliswaar wat vraagtekens open staan maar ik heb toch wel genoten van deze rauwe aktie en de shoot-outs met veel blood and gore.

Wel een ontzettend lelijke filmposter trouwens.

avatar van Macmanus

Macmanus

Heel slecht script.

Vond Harsh Times en End of Watch nog wel aardige films. Maar dit is weinig soeps. Dat komt eigenlijk voor de volle honderd procent door het script. Het is vlees noch vis. Qua drama is het ronduit belachelijk geschreven en als hersenloos vermaak is het lang niet leuk genoeg. De ernst maakt het allemaal maar moeilijk verteerbaar. Spanning is er niet, en de vraag wie het allemaal doet is saai en de climax is gewoon stupide.

Arnold is ook wel een hopeloos slechte acteur eigenlijk. Word elke film meer een parodie op zichzelf. Get Down! Enige wat enigszins de moeite is, is het harde geweld. Maar eigenlijk krijgt het daardoor weer een realistische vibe die de film verder totaal niet heeft waardoor het ook wat uit de toon valt. Ook weer merkwaardige normen en waarden in deze film. Geïllustreerd door een vreselijk slecht dialoog.

Random Mexican: Your wife, I was last to have her, you can't take that back. (nogal snel weet hij precies wie hij voor zich heeft, wanneer Arnold eerst uren in de bar zat en niemand hem herkende. Maar goed.)
Arnold: I can take your family!
Random Mexican: No
Arnold: But I ‘m not like you (Met een nogal uit de hoogte toontje)

Nou best netjes van Arnold, maar dan knalt die hem gewoon neer en de gehele bar met ook mensen die daar zitten te chillen. Dat Arnold maakt jou net zo een asshole als die random Mexicaan. Sowieso vreemd eind. Want Arnold wordt toch als soort held neergezet wanneer hij eigenlijk een enorme douchebag is. Naja misschien is dat nog wel geestig dan. Toch had ik het vermoeden dat we Arnold wel moesten zien als de guy die eindelijk gerechtigheid heeft gekregen. Maar dat is Amerikaans hypocriete gerechtigheid. Dat trap ik niet in Governator!

2 sterren. Voor wat losse actiescenes.

Re73

Hij zat onderuit gezakt in elkaar onder een schuine hoed aan een wiskey te nippen.
Doorgaans geen reden om deze gringo nader te bekijken.

de enige die hij neerknalde waren de mensen die gewapend op hem afkwamen, de rest liet hij gewoon met rust.

avatar van Macmanus

Macmanus

Juist wel een reden lijkt mij. Vrij verdacht zo een gringo in een mexicaans cafe. En mocht die al niet meer mensen neerknallen was het meer geluk dan wijsheid.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Raunchy fuck fest! Ayer's stijltje bevalt me wel. Daarnaast vind ik -blijkbaar als één van de weinige- Arnold écht heel erg op z'n plaats. Die oude kop maakt hem de perfecte vigilante! Niet kunnen acteren my ass. Het is meer dan je regeltjes netjes opdreunen. Wát een vent staat daar voor de camera. Een ongekende luxe voor Ayer, die er een hoop bikkelharde momenten aan op weet te hangen. Plot ondergeschikt gemaakt, volle style over substance... I like! Één van de tofste actiefilms van de laatste jaren. Niet geheel toevallig met een man die een ongekende revival meemaakt.

avatar van The Oceanic Six

Tonypulp schreef:

Plot ondergeschikt? Het plot is juist veel te aanwezig. Ik had op ongecompliceerde Arnold actie gehoopt. Als de film 1 ding nou niet kan bieden, is het dat wel. En dat doet me als groot Arnold fan wel wat pijn. Dat Arnold in Sabotage behoorlijk acteerde ben ik wel met je eens overigens. Was zeker niet verkeerd. Maar dit is zeker geen rol van hem die ik echt zal onthouden. Hij heeft ze veel beter gehad.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vond het zelf niet bepaald gecompliceerd, nogal straight forward misdaad-plotje . Het is wel 'iets' meer dan je wellicht verwacht, maar vond het alles behalve bepalend (''ondergeschikt'' dekt de lading dan misschien niet helemaal).

Re73

overigens had ik Sam Wortinghton bijna niet herkend. Wat een kale kop en een baardje al niet doen.