menu

Out of the Furnace (2013)

mijn stem
3,43 (1137)
1137 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Misdaad
116 minuten

geregisseerd door Scott Cooper
met Christian Bale, Woody Harrelson en Casey Affleck

Russell en zijn jongere broer Rodney wonen in Braddock, een dorpje gelegen in de economisch verpauperde Rust Belt in het noorden van Amerika. Russell is de noeste werker van de twee, die net als zijn pa tevreden is met zijn leven als fabrieksarbeider. Rodney daarentegen, als militair geplaagd door oorlogstrauma's, probeert rond te komen van gokgeld en prijzengeld dat hij wint met illegale boksgevechten. Hij werkt zich in de schulden en komt uit noodzaak in contact met een groep rednecks uit het berggebied dat boven Braddock ligt. Zij hebben hun eigen wetten en regels. Aan Russell om zijn broertje uit de oven te houden.

zoeken in:
avatar van Antonev
3,5
HulkStrong schreef:
Grijs en grauw, en soms is dit echt vermakelijk. (je moet er wel in de juiste mood voor zijn)

Bale slaagt er altijd in om een volledige metamorfose te ondergaan, zowel fysiek als mentaal, je vergeet gewoon dat je naar een topacteur kijkt. Hij zit zoals gewoonlijk érg goed in z'n rol. Film met zo'n constante dreigende ondertoon, ik vraag me af hoe de regisseur erin slaagt dit zo goed te creëeren...

Harlan DeGroat, de vilain, wordt ook goed neergezet, echt zo'n rotzakje die je uit je scherm wil sleuren.

Goeie film!

PS: mensen die een gelijkaardige film kunnen aanraden met zo'n extreem deprimerende, dreigende ondertoon?


Ik zou je dan Blue ruin willen aanraden. Ook een zeer deprimerende film met een dreigende ondertoon! Cold in july spreekt je misschien ook wel aan.

avatar van Rickyman
3,5
Mooie film, alhoewel de sfeer maar somber is. Een prima cast en het simpele verhaaltje is ook wat mager, zodat het soms langdradig leek te worden, maar werd toch nergens saai of sentimenteel, wat ik vooraf wel voor vreesde.

HulkStrong
Antonev schreef:
Ik zou je dan Blue ruin willen aanraden. Ook een zeer deprimerende film met een dreigende ondertoon! Cold in july spreekt je misschien ook wel aan.


Dankuzeer!

avatar van boemboem27
1,0
na 45 min was er eigenlijk nog niets gebeurd.heel dun verhaaltje,nee jammer zonde van mijn tijd
afgezet kon er niet meer langer naar kijken

avatar van Norman Mailer
4,0
boemboem27 schreef:
na 45 min was er eigenlijk nog niets gebeurd.heel dun verhaaltje,nee jammer zonde van mijn tijd
afgezet kon er niet meer langer naar kijken

Morgen maar gewoon weer een Seagalletje d'r in dan.

avatar van Decec
3,5
Een goede misdaad/drama/thriller film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Woody Harrelson, Christian Bale, Sam Shepard en
Willem Dafoe...
Uitstekend mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid
(Dolby Digital)...

avatar van rupie
3,5
Na Black Mass ook van Scott Cooper deze maar eens bekeken. Vond het een goede film, maar deze film moet het vooral hebben van de zwaarmoedigheid en sfeerindrukken van het trieste plaatsje in Noord-Amerika. Enige extra statement geprobeerd achter te laten middels de Irak veteraan die aan zijn lot wordt overgelaten, en de triestheid van het leven daar zoals de staalfabriek die uiteindelijk ook dichtgaat.
Het ombrengen van Affleck en Dafoe was voor mij niet zo voorspelbaar in ieder geval niet zo abrupt.
Interessant vond ik dat Whitaker, aan het einde roept dat hij het goed kan maken, in een laatste poging om iets te doen?Het laatste shot van de film dat Bale aan de tafel zit, vat ik ook niet helemaal, iemand een idee of gewoon een laatste shot

avatar van jippie2010
3,0
Ja, met deze acteurs kan een film niet floppen. Ze dragen de film,
ondanks dat het plot zelf niet hoogstaand is. *3.0

2,5
Extreem mager verhaal met goede acteurs... Als ik niet had genoten van Bale had ik de film waarschijnlijk niet afgezien.

avatar van fcdenhaag
4,0
Uitstekende cast, mooi geschoten beelden, Pearl Jam/Eddie Vedder muziek, grauw sfeertje, Redneck....spreekt me allemaal aan! Prima film!

Good_Fella
Norman Mailer schreef:
(quote)

Morgen maar gewoon weer een Seagalletje d'r in dan.

Of een Bourne Norman ? Deze film begint traag en eindigt traag

avatar van Zwolle84
4,5
Good_Fella schreef:
(quote)

Deze film begint traag en eindigt traag


Godzijdank wel ja.

Good_Fella
Voer voor sommige, mijn portie geef ik wel aan de hond

Gijs2
Sterke trage film die perfect een sfeer weet neer te zetten. Vooral Casey Affleck speelt hier sterk.
Mooi en realistisch verhaal alleen stelt het einde een beetje teleur.

avatar van milannn
4,0
Erg goed grauw, onheilspellend en mysterieus misdaaddrama. En vooral ook heel mooi. Wederom een hele goede rol van Christian Bale, en ook van Casey Affleck, van wie ik normaal geen fan ben.

Het verhaal is dun, maar deze film laat zien dat je geen groots verhaal nodig hebt voor een goede film. Visueel dus echt prachtig. De vreselijk sobere omgeving daar (Braddock) wordt schitterend in beeld gebracht, in combinatie met een geweldige soundtrack.

Het eerste uur, eigenlijk de opbouw, vond ik het beste gedeelte. Nadat Afflecks personage wordt gedood werd het net iets minder en redelijk voorspelbaar. Desalniettemin geen seconde verveeld. Typisch zo’n film waar een rustig tempo echt heerlijk aanvoelt.

Kleine 4,0.

avatar van PEN15
3,0
Zoveel grote namen en toch zo'n magere belevenis. Geen verrassingen of dwaalspoortjes, gewoon een als lijnrecht geschoten pijl op een schietschijf, hup, een panklaar fastfoodhapje voor tussendoor van Bale, met een rustig gap year na tDKR. Ik vind het altijd écht weer leuk om Willem Dafoe nog eens te zien. Zoals ik al aan mijn water voelde zou hij het geen halve film volhouden en verdween hij op een gegeven moment al uit het verhaal. Ben niet bepaald fan van Bale, maar hier weet ik hem zowaar te waarderen. 3.0

3,5
Heb getwijfeld tussen 3,5 of 4 ster. Ik heb echt genoten van deze film. Het doet me qua sfeer denken aan True Detective, al vond ik deze meer to the point. Christian Bale bewijst eens te meer tot één van de beste acteurs van dit moment te horen maar ik heb zeker ook genoten van Woody Harrelson, Casey Affleck en Willem Dafoe. Waar ik me wel wat aan stoorde was dat de hoofdpersonage soms iets te nadrukkelijk werd neergezet als goedzak, zoals de scene waarin hij er niet voor kiest een hert dood te schieten. Dat had deze film niet nodig. De film wist me te verassen door de snelle dood van Rodney en die bookmaker. Daarna kon de film eigenlijk nog maar één kant op waardoor het plot niet meer zo denderend was.

Tot slot nog een shout out naar de eerste scene toe: zo zouden in mijn ogen meer films mogen beginnen. Je snapt meteen in welke sfeer het verhaal zich gaat afspelen en zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel komt!

avatar van Pprado
4,5
Zalige film...knappe casting...Christian Bale was weer top en soundtrack om van te smullen...

avatar van SmackItUp
4,0
Harde film met weer eens een geweldige Bale. Rauw sfeertje, waarbij Braddock geweldig in beeld is gebracht als pauperstadje. Heerlijk acteerwerk van enkele kanonnen. Weliswaar een mager verhaal, maar een film met een heerlijk eigen karakter.

avatar van Onderhond
3,5
Goed.

De film speelt duidelijk leentjebuur bij het gritty Amerikaanse drama, maar steunt uiteindelijk vooral op sterk doorgedreven genre elementen. Dat maakt voor een best aantrekkelijke film, niet in het minst omdat de rollen ook erg goed ingevuld worden.

Bale op niveau is altijd een meerwaarde, Harrelson stijgt ver boven zichzelf uit, Casey Affleck is vooral zichzelf en ook Dafoe weet zich weer eens in de kijker te spelen. Met fijne aanvullende rollen van Saldana en Whitaker zit het qua acteergewicht wel goed.

Door de stijl leek het mij in het begin af en toe wat saai te worden, maar de film tilt zich daar steeds bovenuit. Het drama krijgt echt wel z'n plaats in deze Out of the Furnace, maar overheersen doet het niet. Getuige ook het einde, wat zich traditiegetrouw in één of ander aftands fabrieksgebouw afspeelt.

Cooper toont zich een fijn regisseur. Niet de meest originele, want de stilering voelt vooral vertrouwd aan en ook het genrewerk is niet bepaald vernieuwend, maar de combinatie en een blik goeie acteurs zorgen voor een meer dan behoorlijk filmpje.

3.5*

avatar van mikey
3,0
De hillbilly noir over boerenpummels en het harde Amerikaanse leven. Je ziet ze de laatste tijd vaker: veel tat's, illegale kooigevechten en zelfgestookte brandewijntjes. In deze setting kan je kiezen tussen het leger, de fabriek (die uiteraard gaat sluiten) of het gangsterleven. Je raadt het al: knokken en revenche. Best okay gefilmd en goed gemaakt maar een weinig opzienbarend verhaal.

avatar van ForrestHanks
4,0
Een wel erg eenvoudig verhaal. Maar wat een acteerwerk, wat een cast! Harrelson steelt hier wat mij betreft de show. Ik ken hem voornamelijk van de meer likable en grappige rollen maar hij zet deze keer een wel heel erg naargeestig personage neer!

Erg genoten van deze film.

avatar van Joy4ever
4,0
Voor een relatief eenvoudige film vond ik Out of the Furnace een zeer prettige kijkervaring. Bale speelde meesterlijk. Woody was ook top. Whitaker vind ik altijd fijn om naar te kijken. Dafoe, Affleck. A pretty impressive cast. De keuze om er geen slachtpartij van te maken in de heuvels ervaar ik als pluspunt. Het einde vond ik zo erg sterk. En als Scott Cooper er dan ook nog voor kiest zowel te starten als te eindigen met Release van mijn favoriete band Pearl Jam dan vind ik de 4* meer dan gerechtvaardigd.

avatar van stefan dias
2,5
Schitterende cast (die het ook goed doet) en een film die vlak langs de clichés scheert, maar heel hard zijn best doet om die valkuilen te vermijden. Toch loopt het fout.
Want wat wil deze film nu eigenlijk vertellen? Uiteindelijk moet de slechterik er toch maar aan en dat is dan dat… Dun.

avatar van stefan dias
2,5
Wordt Casey Affleck nu altijd als een wat zeurderig ettertje gecast of IS hij dat gewoon? Heb nog niet veel plezier aan 'm beleefd.

avatar van Arapaho85
3,0
De filmposter doet me een soort van 'no country for old man' -film verwachten, maar helaas niet.
Het is een wraak-filmpje geworden met een goede Christian Bale en een standaard Woody Harrelson.

4,0
Zeer mooie film in een grauwe omgeving, waardoor je je helemaal kunt inleven in de personages.
Christian Bale zoals altijd weer top en william dafoe mag ik altijd graag na kijken, zeer goede cast dus.

avatar van IH88
3,5
“You got a problem with me?”

Indringend. Vanaf het begin krijgt het naargeestige en desolate sfeertje ook vat op je als kijker, en regisseur Scott Cooper weet de uitzichtloosheid waarin de personages zich bevinden goed over te brengen. Het helpt ook wel dat Bale, Harrelson, Casey Affleck, Sam Shepard en Saldana deze karakters spelen, want allemaal geven alles wat ze in zich hebben. Het verhaal ontvouwd zich uiteindelijk als een standaard wraakmissie, maar door de regie en het acteerspel is er eigenlijk niets conventioneels aan. Complimenten ook voor de heerlijke muziek.

avatar van Thomas83
3,0
Wel het soort film waar ik van hou, misdaadfilms die zich in zo'n lelijk deel van Amerika afspelen. Mede daardoor is het ook wel echt een film met sfeer en mooie plaatjes, maar voor de rest toch een grote tegenvaller voor een film met zo'n imposante cast. De uitwerking van personages en hun onderlinge relaties is een haastklus uit ongeduld om bij het wraakgedeelte op het einde en wat andere gewelddadige scènes te komen.

Zoiets als de relatie tussen Russell en Lena is typisch zoiets dat totaal niet aanslaat in de film. Zelfs de relatie tussen de twee broers niet, of de manier waarop ze aan elkaar worden gespiegeld. Bale en Affleck maken er met hun aanleg voor de soort rollen die ze mogen spelen nog het beste van, maar het is allemaal niet best uitgewerkt in het script. De rol van Harrelson is ook tamelijk belachelijk. Vanaf de openingsscène veel te overdreven. Je weet gelijk dat je naar een weinig subtiele film loopt te kijken terwijl dit soort films juist een beetje moeten broeien.

Dafoe is nog wel leuk in zijn louche rol, maar Whitaker is weer echt bespottelijk met die aangemeten stem en die bril. In welke film of serie hij ook opduikt, je ziet hem altijd acteren, en dit is een rol die ook in een komedie voor had kunnen komen. Shepard is een goede acteur, maar hij is echt gewoon decor in deze film. Zoveel niet waargemaakte potentie. 3.0*.

avatar van Zwolle84
4,5
Blijft fantastisch. Vrijwel ongeëvenaard in zijn rauwe, mistroostige, broeierige sfeerschepping. Dat in combinatie met het ijzersterke werk van Affleck, Bale en Harrelson, het meeslepende, rauw-emotionele verhaal en de nodige shockeffecten maakt het tot een van de beste films in deze niche.

Nog een punt erbij en een verdere stijging in m’n top 100.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:39 uur

geplaatst: vandaag om 19:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.