Genre: Drama / Misdaad
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Out of the Furnace
"Sometimes your battles choose you."
Russell en zijn jongere broer Rodney wonen in Braddock, een dorpje gelegen in de economisch verpauperde Rust Belt in het noorden van Amerika. Russell is de noeste werker van de twee, die net als zijn pa tevreden is met zijn leven als fabrieksarbeider. Rodney daarentegen, als militair geplaagd door oorlogstrauma's, probeert rond te komen van gokgeld en prijzengeld dat hij wint met illegale boksgevechten. Hij werkt zich in de schulden en komt uit noodzaak in contact met een groep rednecks uit het berggebied dat boven Braddock ligt. Zij hebben hun eigen wetten en regels. Aan Russell om zijn broertje uit de oven te houden.
Russell Baze
Tattooed Guy
Dan Dugan
Bergen County Officer
de grunt
Vrijwel ongeëvenaard in zijn rauwe, mistroostige, broeierige sfeerschepping.
Nou nou jij doet net alsof we het over een waagstuk van Terrence Malick hebben
Zwolle84
Nou nou jij doet net alsof we het over een waagstuk van Terrence Malick hebben
Dat vind ik nou niet bepaald woorden die bij Malick passen. Zijn beste films zijn eerder luchtig en helder qua uitstraling.
Maar nee, Malick vind ik geweldig maar het niveau OOTF heeft hij voor mij nog niet aangetikt.
HorrorFan007
Leuke thriller met goede acteurs een minpunt.Het verhaal bouwde enorm langzaam op van de 1 uur en 53 min film is er 1 uur en 10 minuten opbouw en dat vind ik bijzonder veel. Langs de andere kant zo zie je de broers hun emotie's en kruip je in het personage en de pijn ellende dat dat personage voelt bijvoorbeeld Wanneer Christian Bale een ongeluk doet met die auto en hij het kind dood op de achterbank vind en gewoon beseft dat hij naar de gevangenis moet Ook dikke pluim voor Woody hareldson als antagonist vond ik hem een puike prestatie neerzetten en de bijrol van zowel Zoë Saldana en Forest Witheaker warren ondanks hun kleine rollen in het verhaal van een zeer goede kwaliteit. Christian bale speelt zoals gewoonlijk op auto modus. maar Casey aflleck bewijst hier toch een stuk te kunnen acteren. Sam shaperd en co vond ik iets zwakker maar gelukkig was hun rol niet al te groot
dus al bij al een 3.5 mede dankzij de sfeer
matthieu1204
Ik moest elke keer aan Trevor denken van GTA 5 als ik Woody zag
Alathir
Prima film die voornamelijk gaat over twee broers gespeeld door een weergaloze Christian Bale (hoewel hij hier misschien wat op de autopiloot speelt) en de in mijn ogen iets mindere acteur Casey Affleck. Er zijn misschien een aantal subplots die niet al te veel toevoegen maar het zorgt wel voor een betere karakterontwikkeling. Hier en daar gaat het een beetje te snel misschien zoals wanneer Bale in de gevangenis belandt. Toch heb je nog hoop voor zijn relatie met Lena hoewel ze hem niet bezocht heeft in de gevangenis. Over zijn broer Rodney missen we een visuele achtergrond van wat hij heeft doorstaan tijdens zijn legerdienst in Irak. Al wordt het wel goed verwoord en is dat misschien al bij al een goede keuze geweest in de film.
De acteerprestaties zorgen er mede voor dat deze film boven de middelmaat uitstijgt en in mijn ogen een subtopper is. De beste acteerprestatie is misschien wel die van Woody Harrelson die uitstekend in zijn rol kruipt. Grauw, grillig en ingetogen. Out of the Furnace heeft me niet teleurgesteld en was zelfs beter dan verwacht.
Lovelyboy
Bijzonder stemmig drama. De mensen met issues, rugzakjes en slechte keuzes spatten van het scherm. Een aaneenschakeling van triestheid en mensen die maar amper het hoofd boven water kunnen houden. Dit in een voor de hand liggend sombere streek met schoorstenen die het eveneens trieste landschap domineren, begeleid door de trieste stem van Eddie Vedder en zijn ukelele.
Fijne acteerprestaties van zowel Harrelson, Bale als Affleck. Bijzonder eng mannetje is die Woody Harrelson in deze film.
Het verhaal verderja eigenlijk gebeurt er niet zoveel maar dat beklijvende beeld van Bale die daar op die splitsing staat en overdenkt hoe daar alles in de soep liep, dat hij alles verloren heeft en uiteindelijk ook nog zijn broer, en uiteindelijk is wraaknemen voor ogen van de politie als je toch niets meer hebt wellicht het enige wat hem rest.
Uiteindelijk zwaarmoedig en sfeervol drama.
eempag
Wat een geweldige film.
Zo zie ik ze graag.
Lekker traag met een langzame maar gestage spanningsopbouw waarin je constant aanvoelt dat het helemaal mis gaat lopen.
En dan tot slot een prachtig einde dat mij in ieder geval een soort genoegdoening gaf.
Freespirit2
Haha als ik voorgaande berichten lees, spoor ik niet
vond er namelijk niet veel aan.
Het eerste uur vond ik echt doorworstelen maar blijf dan altijd wel tot het end kijken en uiteindelijk een beetje aktie.
Van mij mag de trage spanningsopbouw iets meer diesel hebben
Maarja das mijn mening en gelukkig zijn we niet allemaal het zelfde
trebremmit
Dat laatste shot begrijp ik de bedoeling niet helemaal van, als hij daar in zijn huis aan tafel zit, kan iemand dat misschien uitleggen?
Verder wel een aardige film, maar ik zie liever een Hell or High Water of Wind River.
toinie
wil zeggen dat hij toch niet de gevangenis terug in moet. Het personage van Forest Whitaker heeft hem geholpen om het zaakje te verdoezelen. Dat is althans mijn visie
marantz
prachtige film soms lijkt het alsof je een docu kijkt zo puur uit het amerikaanse leven gehaald. ik vind de relatie tussen de 2 broers mooi en christian bale laat wat mij betreft zich weer eens zien van ze beste kant wat een goede acteur!! mooie verhaal lijn ook over het dienen in het leger en de problematiek en geld problematiek veel dingen echt uit het leven gegrepen. woody harrilson als pure neandertaler ook goede rol neergezet wat mij befreft een klein juweeltje van een film rauw eerlijk puur en meeslepend een film met een volwassen toon!
Capablanca
Film is oké, maar het verhaal is weinig opzienbarend. Bovendien stond de overkill aan bekende hoofden me wat tegen.
Roger Thornhill
Best een sterk begin, met een sfeervol portret van het uitzichtloze bestaan van twee broers in een mistroostig Amerikaans gehucht waar niet veel anders is dan drank en de fabriek. Maar dan komt er een punt waarop het script er vooral voor lijkt te zorgen dat alle banden van het personage van Christian Bale met de personen die hem na staan (vriendin, vader, broer) worden doorgesneden zodat hij zijn handen vrij heeft om de schurk van het verhaal op bijna rituele wijze te executeren, en zo wordt een extreem indrukwekkende cast geofferd op het altaar van een doodlopend script. Bale's werk in de staalfabriek doet mij overigens meteen denken aan The deer hunter, en dan is het des te merkwaardiger dat een andere en bijna symbolische scène in het bos eveneens aan die film lijkt te refereren.
Elchapo
- 1925 stemmen
Herzien vanavond....3.5 stars.blijft een sterke film.
des1
Inderdaad een hoop verspild talent in een behoorlijk clichematig verhaal. De te sluiten hoogovens omdat importstaal uit China goedkoper is, de meegenomen ellende uit Irak (hoewel een gemiddelde van maar liefst 20 veteranen per dag zelfmoord plegen), relatie trouble... Bale was goed. Affleck ook. Harrelson exceleerde.
UmbraVitae
Uiterst zalige cast...iet of wat teleurstellende film...Ben enorme fan van Christian Bale, al zijn films vind ik zeer goed tot uitmuntend. En Woody Harrelson die blijf ik steeds linken en waarderen vr zijn rol in 'Natural Born Killers'. Tja dan is dit toch allemaal wat afgezaagder en laat het je toch wel op u honger zitten. Nee deze komt er niet volledig uit.
ILDIB
Lekkere sfeer en goed acteren. Film is wat traag maar niet hinderlijk. Wel tikkie voorspelbaar.
waarom rijdt Wesley zijn politiewagen niet gewoon tot aan degroat? Wellicht omdat ieder m ook dood wilde?
Robi
Film over twee broers die het allemaal weliswaar goed bedoelen maar toch altijd weer in de problemen komen. In het begin gaat het nog wel met de film. Het is een saaie observatie waarbij we de twee broertjes en hun achtergronden wat beter leren kennen. Een beetje artie maar ondanks dat het maar voortkabbelt nog wel enigszins te genieten. Pas als in de tweede helft van de film het wraakmotief wordt opgevoerd vergezeld van allerlei dubieuze sentimenten, zakt de film pas echt naar een bedenkelijk gehalte. Daarnaast zitten er ook nog vele ongeloofwaardigheden in de film. Vooral als het gaat om de rol van de politie.
panax
prima film
met prima acteurs
mooi sfeerbeeld van een industriestad
prima in orde,maar geen topper!!
Kooiker
Prachtig. Het verhaal is niet echt belangrijk en ook voorspelbaar. Het gaat om de sfeer en het beeld van een troosteloos gebied . Geweldige acteurs. Het slot is te voorspelbaar. Geweldig zoals Woody een schoft weet neer te zetten.
max cady
Eens met veel reacties hierboven maar het was mij allemaal wat te traag en weinig verhaal ook. De sfeer was goed en het acteren ook. Had niet zo lang hoeven duren ..
trebremmit
Gisteravond weer eens bekeken en deze is toch beter dan ik dacht, de sfeer, het camerawerk, het maatschappijkritische en het boeiende verhaal maken dit wel tot een prima film. Bovendien is de cast ook nog eens ijzersterk.
Verhoogd naar vier sterren.
Hier legt Cooper trouwens nog het einde uit.
What Really Happens At The End Of 'Out Of The Furnace'? | HuffPost
Timk
Als je hem eenmaal uit gekeken heb, heb je achteraf een erg mooie, maar heftige film gekeken, alleen duurt het hele intro toch wel 15 tot 30 minuten te lang. Goede Bale, en evengoed blij hem afgekeken te hebben. Nog steeds ruime voldoende.
Rubie2208
Goede thriller /drama film met een goed verhaal en goed acteer werk. Naarmate de film bleef ik mij maar verbazen over het aantal goede acteurs die ik zag opkomen in de film. Met name Bale en Woody vond ik enorm geloofwaardig . De film heeft een wat trage opkomst , maar veranderd al snel van tempo. De film heeft een bepaald kantelpunt van drama naar een actie / wraak gehalte . Mooie film en genoten !
Lovelyboy
Uiteindelijk zwaarmoedig en sfeervol drama.
En ja, wat overtuigt de film toch weer met zijn treurige en armoedige beeld van de gemiddelde Amerikaan in een slaapstadje of streek. Overladen met weemoed en lijden wordt het bijna poëtisch begeleid door de tonen van Eddie Vedder.
Het landschap ruig, het volk moeilijk, het leven hard. Daar in staat familie en broederliefde centraal, en bovendien een niet bepaald geromantiseerd beeld van 'the working class hero'. Het is het leven van de gemiddelde Amerikaan in het gemiddelde schijthol, en op zo'n moment snap ik best waarom de gemiddelde Amerikaan is hoe hij is. Temidden van nostalgie en verloren herinneringen, en vooral dromen, kan een mens bijzonder slechte keuzes maken zoals in het geval van Rodney en het moet gezegd dat het tuig in deze film om benauwd van te worden is.
Op trage wijze wordt dit door Scott Cooper geschreven en geregisseerd drama gebracht, toch produceert de film geen enkele moment een valse noot waar verder Bale en vooral Harrelson een uitstekend podium krijgen om hun kunsten te tonen. Uitstekende film dan ook wat mij betreft en eerlijk gezegd snap ik niet waarom de film niet hoger scoort, wellicht omdat het te traag is en misschien in fasen te fragmentarisch.
Kondoro
"Working for a living? I gave my life for this country and what's it done for me? Huh? What's it done for me?”
Erg gave drama prent uit de USA, met een vleugje misdaad en hier en daar zelfs wat thriller (spanning). Toen ik me ooit had aangemeld op deze website is dit de eerste film geweest die ik destijds heb ontdekt, dankzij deze website. Het is een film die daardoor ook als langste in mijn zelfgemaakte kijklijstje staat (die inmiddels meer dan 3700 films telt), aangezien ik dat lijstje met deze film heb aangemaakt. Het is dus ook een film die ik al bijna tien jaar lang aan het uitstellen ben, om ooit eens op een “bijzonder” moment te kijken. Goed, vijftien januarie 2023 leek het mij een leuk idee deze film te kijken, niks bijzonders aan maar, ik zag hem per toeval voorbij komen op ‘HBO Max’, en heb hem gelijk maar aangezet. Het resulteerde toch wel in een uiterst vermakelijke prent.
'Out of the Furnace’ is een indrukwekkende film, al was het script helemaal niet zo erg bijzonder te noemen. ‘Cooper’ wist al eens eerder mij niet echt te overtuigen met een matig script maar, het is dat de rest eromheen de film nogal wisten te dragen. Zo vond ik het verhaal wel prima. Het is een standaard beeld van de Amerikaanse samenleving. Waar armoede en haat om de oren vliegt met euforie en trots. De samenleving van dit derde wereldland is namelijk niet zo mooi. Ook hier wordt dat prachtig geschetst. Waar we schulden voorbij zien komen, en natuurlijk een soldaat die zijn land heeft gediend, die daarna eigenlijk op straat is gezet zonder dat er naar je om wordt gekeken, de praatjes zijn allemaal mooier dan wat het lijkt.
Wat vooral goed deed, was de cast die deze film bezit. Het is een waar sterrencast, met ook nog eens twee van mijn favoriete acteurs die er in meespeelden. Ik heb dus heerlijk deze film weggekeken, want als een favoriete acteur meespeelt in een film is het altijd positiever merk ik. Natuurlijk praten we dan over ‘Christian Bale’ die hier een prachtige rol vertolkt van ‘Russell Baze’. ‘Russell’ is een man die in de lokale staalfabriek werkt, en met wie het opzich wel goed gaat. Tot hij op een dag in de auto terecht komt met alcohol op en te laat reageert op een auto die de uitrit uitgaat, hierdoor komen (volgens mij) een moeder en haar zoontje door te overlijden. ‘Russell’ moet hierdoor de gevangenis in en daar gaat het bergafwaarts. Hun vader komt te overlijden terwijl hij in de gevangenis zit, en ook zijn vriendinnetje ‘Lena’ gaat bij hem weg en gaat vervolgens samen met de lokale politie chef ‘Wesley Barnes’ (gespeeld door ‘Forest Whitaker’, ook een waanzinnge acteur). Na dit vooral probeert ‘Russell’ zijn leven te beteren, door dingen te gaan doen in zijn omgeving wat positief moet uitwerken. Neem bijvoorbeeld het renoveren en opknappen van het huis van zijn vader, en hij gaat weer terug de fabriek in om zo zijn geld te verdienen.
Zijn broertje ‘Rodney Baze Jr.’ daarintegen is totaal het omgekeerde. ‘Rodney’ wordt gespeeld door ‘Casey Affleck'. Niet zo gauw een acteur waarvan ik echt ‘fan’ ben maar, hij werkt zich langzamerhand wel omhoog omdat hij constant in prachtige rollen verschijnt.’Rodney’ is een soldaat en kampt met een gokverslaving. Althans, het is gokken en illegaal vechten. ‘Rodney’ is een soldaat en heeft erge dingen mee gemaakt in Irak, ook heeft hij schulden bij ‘John Petty’ en probeert zo dus aan geld te komen. Hij wil een groot gevecht, eentje tussen de rednecks wat ‘Petty’ hem ten strengste verbied om te gaan doen. Na veel drammen doet hij het toch, waarna de twee na het opzettelijk verloren gevecht worden tegen gehouden onderweg, ‘Petty’ wordt ter plekke dood geschoten en ‘Rodney’ wordt even later wat verder weg geëxecuteerd.
Dit komt allemaal door de ‘badguy’ in de film. Dat mag ‘Woody Harrelson’ vertolken. En ja, dit is mijn tweede favoriete acteur die meespeelt in deze film. Hier speelt hij de rol van ‘Harlan DeGroat’ en dat is juist de redneck die ze moeten hebben. De gene die ‘Rodney’ heeft geëxecuteerd en daar wil ‘Russell’ dus mee afrekenen. Leuke stoere rol van hem maar, kwam wat mij betreft iets te weinig in de film voorbij, had ik wel wat meer van willen zien.
Het verhaal heb ik zo ook langzamerhand en kort in elkaar uitgelegd, waar het precies over gaat. De film duurt soms ietwat te lang, zo vond ik het hele gedeelte in de gevangenis misschien af en toe wat overbodig. Ook mocht er af en toe wel wat meer vaart in de film, want er zijn soms dodelijke stiltes te vinden die ik eigenlijk liever niet had willen zien. Het zijn gelukkig geen grote ergenissen en je kan er wat dat betreft prima mee leven.
En zo is ook deze film een uitstekende zit geweest maar, had ik er misschien op sommige momenten toch wat meer van verwacht. Zeker het einde is de smet op deze film, die had van mij toch echt wel een tikkeltje harder gemogen. Tuurlijk is het hard wat er gebeurt maar, voor mij niet voldaan als je de eerdere woede en verdriet van ‘Russell’ zag. Maar het maakt opzich niet veel uit; de algemene film was een topper.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Hostiles
Western / Drama, 2017

Brothers
Drama / Oorlog, 2009
gevangenisbroer of zus relatiebare knuckle boxingpost-traumatische stress-stoornisdrugsdealerbroerpsychopaatwraakdrug gebruikauto ongelukgerechtigheidfamilierust belt neo-noirmanslaughtersocial decay brutal violence