• 9.375.065 stemmen

Out of the Furnace (2013)

Drama / Misdaad | 116 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Scott Cooper

Met onder meer: Christian Bale, Woody Harrelson en Casey Affleck

Releasedatum: 30 januari 2014

Plot Out of the Furnace

"Sometimes your battles choose you."

Russell en zijn jongere broer Rodney wonen in Braddock, een dorpje gelegen in de economisch verpauperde Rust Belt in het noorden van Amerika. Russell is de noeste werker van de twee, die net als zijn pa tevreden is met zijn leven als fabrieksarbeider. Rodney daarentegen, als militair geplaagd door oorlogstrauma's, probeert rond te komen van gokgeld en prijzengeld dat hij wint met illegale boksgevechten. Hij werkt zich in de schulden en komt uit noodzaak in contact met een groep rednecks uit het berggebied dat boven Braddock ligt. Zij hebben hun eigen wetten en regels. Aan Russell om zijn broertje uit de oven te houden.

Russell Baze

Tattooed Guy

Dan Dugan

Bergen County Officer

cordiacovens

trailer komt waarschijnlijk zeer binnenkort..wel is de film in US wat uitgesteld, weet niet of dit ook voor Nederland geld.

avatar van schram101

schram101

Damn! Die cast!

Dit plot is misschien niet het origineelste plot maar met deze namen (Forest Whitaker, Willem Dafoe en Woody Harrelson zijn ook nog van de partij) komt deze direct de top10 van meest interessante films van 2013 binnen! Laat die trailer maar komen!

Crazy Heart staat trouwens ook al maanden op de watchlist. Erg veel ook in de film nog..

Vanaf 30 januari 2014 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Nog zolang wachten..

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

cordiacovens

Wordt denk ik een erg goede film

avatar van schram101

schram101

Dat lijkt er wel op, cordiacovens! Uitstekende trailer!

We hebben Bale wel eens eerder gezien op deze manier, maar dit kan hij als geen ander.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Geweldige Trailer, Briljante Trailer, Pearl Jam op de soundtrack! hier kijk ik naar uit

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

tattoobob

Ja ik kijk hier ook naar uit...

cordiacovens

Fantastische trailer, zeer goede muziek.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Wat een geweldige trailer zeg!

avatar van Yugnav

Yugnav

Een erg rauwe film. Niet echt een origineel verhaal, maar wat een acteergeweld. Een aanrader om te kijken!

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Deze film moest het echt van zijn acteerwerk hebben van de vrij bekende acteurs en het rauwe sfeertje. Het verhaal zelf bleef te oppervlakkig en ietwat aan de saaie kant. Al met al een krappe voldoende.

avatar van De GeuS

De GeuS

Top cast in een middelmatig, wat traag scenario; 3*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Een lekkere rauwe film. Verhaal is wel aardig, maar hoe het in beeld is gebracht is erg mooi. Goed acteer werk van een zeer goede cast. Twee uur non-stop gezeten, en zakte nergens in. Prima soundtrack ook! Woody erg sterk, en Christian zoals gewoonlijk erg goed.... Zeer aangename verrassing, want begon er aan vanwege de cast. Niet ingelezen of iets. Blanco.

Aanrader. Film waar veel in zit... 4**

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Titel heeft wat weg van een Steven Seagal film.

avatar van Mondragon

Mondragon

Erg goede film. Alhoewel ik een hekel heb aan Casey Affleck, kon ik hem in deze film wel pruimen.

avatar van Number23

Number23

Nog niks van gezien, maar cast is om van te kwijlen....

avatar van appleman

appleman

Hele sferische film met prima passende muziek van Pearl Jam/Eddie Vedder. Goeie cast, goed verhaal. Het verhaal heeft de spanning van At close range met Sean Penn, een aanrader!

avatar van Chris0478

Chris0478

Een van de betere dit jaar, prachtfilm. Wel een grote bak ellende net als bijvoorbeeld 21 gramms, maar zo goed deze. Die spacey affleck gaat ook nog veel groter worden.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Chris0478 schreef:

Die spacey affleck gaat ook nog veel groter worden.

avatar van martijnk

martijnk

Hmm een 7 vind ik wel voldoende voor deze film. Top cast dat zeker maar ik vond hem wel iets te lang duren. Eigenlijk begint het plot van de film pas halverwege de film. Wat voegt alles wat daarvoor is gebeurd dan nog toe vraag ik me af, sentiment kweken voor de hoofdrolspelers? Dat is toch niet echt gelukt.

avatar van naamelijk

naamelijk

Aardig concept en zeker een verhaal met potentieel, maar vooral het einde erg rommelig en onder de maat.

Wel een geweldige Bale by the way, zoals we van hem verwachten uiteraard..

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Welk gedeelte begrijp jij niet?

Norman Mailer schreef:

Welk gedeelte begrijp jij niet?

Hij heet Casey Affleck!!

avatar van Movie-Addicted