Genre: Actie / Drama
Releasedatum: 15 mei 2014
Bekijk via Prime Video
Plot Sabotage
"Leave no loose ends"
Een team van een elitekorps van de narcoticabrigade steelt miljoenen aan contant geld uit een beveiligd onderkomen van een drugskartel, tijdens het uitvoeren van een 'normale' operatie. Het lijkt er op dat de missie geslaagd is en het team wegkomt met de misdaad, totdat iemand de leden van het team één voor één begint te vermoorden.
John 'Breacher' Wharton
Eddie 'Neck' Jordan
Julius 'Sugar' Edmonds
Tom 'Pyro' Roberts
Bryce 'Tripod' McNeely
Voor een Schwarzenegger film nog best aardig, maar het overdreven stoere geneuzel van die 'elite-unit' begint wel erg snel de keel uit te hangen.
Pazmaster
Arnold bewijst het maar weer eens: hij kan niet acteren. De rest doet het gelukkig wel wat beter en Mireille Enos vond ik het best aardig doen als gestoorde chick. Het verhaal is vrij simpel maar de actie vond ik wel aardig en er zit af en toe best wel wat humor in. Het gaat allemaal wel lekker door en ik moet toegeven dat ik me niet heb verveeld. Daarom toch nog 3 kleine sterren
Noodless
Matig filmpje waarbij natuurlijk de actie centraal staat. Helaas wordt het pas genietbaar in het laatste half uur met een leuke schiet-achtervolgingsscène en de waarheid achter heel de opzet , weliswaar voor het grote deel voorspelbaar. Voor een actiefilm toch wel ondermaats gezien de zeer lange aanloop met veel actiescènes die weinig voorstellen. 5/10
MadMekx
Redelijke actie film. Kijkt lekker weg. Verhaal is wel OK. Leuk om Arnold hem weer te zien in de hoofdrol. Wat maakt het uit dat ie niet zo goed acteert, het is gewoon een icoon. Ik moest even wennen aan de rol van Mireille Enos, na al die seizoenen The Killing.
Anyway zeker het kijken waard.
feyenoordfan01
had er veel meer van verwacht! maarja Schwarzenegger aan het werk zijn verveelt niet zo snel gelukkig! wel geirriteerd aan het Fuck Fuck Fucking de hele tijd. mijn stem 3.5
peterjohn
Kees van Kooten heeft dat geouwehoer als in deze film heel treffend geschets met de term: 'peuter pats.'
Niks voor mij, al ben ik Arny 'fan.'
Leno
Teleurstellende film, ze proberen er wat van te maken maar als dat zo gaat zie ik Arnie liever in een pretentieloze film zoals in The Last Stand. Probleem voor hem is wel dat hij het fysiek totaal niet meer aan kan. Nu heeft hij geen geen fysieke rol, maar zelfs van een auto of bar springen is te veel (we zien dan steeds ingezoomde benen).
Grootste probleem van deze film is het matige verhaal en het rammelende script. Zo is het vanuit een nachtscène plots licht en barst het van de toevalligheden en ineens duikt Arnie het bed in met die politieagente?! . Daarnaast is het team volstrekt ongeloofwaardig en zeker in het begin vooral erg irritant.
Sommige scenes steken best aardig in elkaar en het eindshot is aardig, maar dat is uiteraard niet genoeg om de film te redden.
Left4Dead
Het ergste is echt wel de pubertaal (fuck, fucking, whore, asshole, mothafucker enz.) en het pubergedrag erom heen om het "stoer" te maken. Vakkundig de geloofwaardigheid om zeep brengen noem ik het en na 5 minuten ben je het geheel beu.
Het verhaal is simpel en het duurt allemaal lang voordat er iets te gebeuren staat. Dat betekent dat je eerst een dosis gewauwel en gedrink moet aanhoren en zien tot vervelens toe. Eerst trainen om scherp te worden om vervolgen al je hersenscellen en reactievermogen compleet weg te comazuipen. Professioneel tot op de laatste vezel, we zijn terug op het niveau van een zwakke actiefilm uit de jaren 80.
Daddy (grandpa in mijn ogen) Schwarzenegger leidt een team (antidrugteam) met natuurlijk al de problemen die daarbij horen. Langzamerhand blijken de problemen groter en groter te worden en moet grandpa actie ondernemen. Dat je na minuut 10 al door hebt hoe de vork in de steel steekt is totaal niet opmerkelijk. Samen met een detective gaat men op onderzoek uit en de detective legt wonder boven wonder ook nog connecties bloot.
Het script loopt regelmatig uit op een fiasco en daardoor wordt het slechte acteerwerk alleen maar erger en erger. Op vele momenten behaald 't een droevig dieptepunt, de regie en soundtrack kunnen dit niet opvangen. Het eerste uur moet je door zien te worstelen en krijgt men zeker niet wat men verwacht.....de beloofde actie. De film probeert het interessant te maken door fragmentarisch terug te blikken op oud videomateriaal van verhoren uit een kort verleden. Helaas.....
Nee niks wil lukken in deze film, de regisseur die veel beter heeft gedaan maakt hier simpelweg niks van. Het acteerwerk is slecht, script en verhaal compleet niet geïnspireerd en uitgekauwd en de soundtrack niet spannend genoeg. Helaas is het daarnaast ook erg traag te noemen zodat verveling steeds om de hoek loerde maar de cliches waren wel het meest droevige. Schwarzenegger zal ik maar niks over zeggen, tijd voor hem om terug te treden imo.
"Ongeïnspireerde bagger" om het kort samen te vatten. Dat beloon ik met 2** en dan ben ik positief gestemd vandaag. Eén keer maar nooit weer voor deze film.
Curriculum
Matig geacteerd, slechte personages, waarvan er een paar waren waaraan ik me ongeloolijk irriteerde. Zelfs Arnold kon deze film niet redden.
Thorak
Ik heb me toch zeer goed vermaakt met deze aktie/thriller hoor! Ja, de daders zijn erg voorspelbaar (ik had 2 personen in gedachten die het zouden kunnen zijn, bleken ze het samen te zijn!
), maar dat mag de pret niet drukken! Vlotte aktie in een stijl die mij best kan bekoren.
Het taalgedrag heb ik me niet eens zo heel erg aan gestoord, terwijl overmatig gevloek en gescheld me vaak wel irriteert. Van alle personages was er eigenlijk maar 1 die me stoorde.
Prima film in het genre. 3.5*
Melvin Udall
Het lukt niet echt Harsh Times en End of Watch te benaderen maar het is toch een aardige poging. Het intense karakter van die films haalt het niet maar vermaakt in ieder geval voldoende en dat is toch wat een film moet doen. Jammer van de irritante vrouw binnen Arnie's crew, daar hadden ze beter iemand anders voor kunnen casten.
FunkStarr
- 1922 berichten
Nog niet gezien, maar uitgaande van de meeste commentaren hier is dat niet zo erg en kan ik deze best overslaan denk ik...
Nohands
Leuke matige B film voor een doordeweekse avond, dat Arnold Schwarzenegger en Sam Worthington zich aan dit soort slappe hap lenen is toch wel triest. Enigste wat ik mooi vond aan de film is het kapsel van Arnold, wat een kop heeft die vent toch!!
WillemdeZwijger
Ik ben niet zo'n kritische filmkijker maar deze film was gewoon slechter dan slecht. Geen duidelijke verhaallijn. Slecht acteer werk. Een aan-een-schakeling van cliches. Slecht camera werk.
Bespaar jezelf de frustratie en sla deze film over.
Glennekeeeee
positieve verrassing deze film. moest eerst wat wennen aan de rauwheid van de montage en de cinematografie maar dat heeft na een tijd echt wel een effect. arnold schwarzenegger speelt ook éen van zijn betere rollen sinds zijn comeback en vind deze film zoiezo meer waard dan bijvoorbeeld een last stand. ok, er zijn zwakheden in deze film. zo zakt het middenstuk van de film net iets te veel in en is het tempo er net iets te veel uit om het echt boeiend te houden maar het einde vond ik dan wel weer top met verschillende twists die logisch lijken en ertoe doen om die spanning er snel weer in te krijgen. arnold deed het dus goed maar wat mij verraste was sam worthington. vond hem nooit echt bijzonder maar deze ruige, kale, harde versie vind ik éen van zijn betere vertolkingen zonder echt over the top te gaan. spijtig dat acteurs zoals terence howard maar een bijrol krijgen die er maar op enkele momenten toe doen en ook de politie-agente die vaak met arnold in dialoog gaat haalt het niveau in die scènes naar beneden (dacht eerder aan een sigourney weaver ofzo die dit beter zou kunnen doen).
al bij al een aangename verrassing en leuk om arnold niet enkel in flauwe afkooksels van zijn vroegere jaren te zien zoals the last stand.
Glennekeeeee
Bespaar jezelf de frustratie en sla deze film over.
dat camerawerk was net bewust, nooit end of watch gezien van ayer?...
Filmkriebel
Stevige bloederige actiethriller over wraak en verraad in een special ops team. Ik kon het allemaal nog redelijk smaken, zeker in de tweede helft. Voor een Schwarzenegger film zit er nog flink wat verhaal in en is er sprake van een whodunnit; veel clichés wel maar hier heb ik me er nog niet eens teveel aan geërgerd. Laatste half uur was het beste van de film. Schwarzie in zo'n films, het begint er niet meer goed uit te zien; zijn hoofd ziet er nogal opgezwollen uit en in zo'n rollen is hij niet geloofwaardig meer wegens te oud. Zijn vorige film, Last Stand vond ik een flink stuk beter, want bij Arnie hoort nu eenmaal wat humor, en hier komt dit niet tot uiting.
Phantasm
Had hier toch wel wat meer van verwacht, over het geheel redelijk.
Clapboy
Leuke film met wat spanning wat al bijzonder is in een actie film.
Vaak zit er tegenwoordig in actie films zoveel actie dat dat de spanning weg neemt.
Hier zit ook wat opbouw in en aardig acteerwerk. Maar ook genoeg actie overigens!
Goede Schwarzenegger.
mjk87 (moderator films)
Bijzonder matig. Het is vooral allemaal zo weinig inspirerend is en vooral zoutloos, of dat nu gaat om het acteerwerk op de automatische piloot, het script of de actiescènes die soms wel hard en rauw zijn, maar ook niet echt getuigen van creativiteit. Zeker het middenstuk gaat echt tergend traag en wordt nergens boeiend. Een aantal losse scènes dan daargelaten die best werken en het einde dat goed te doen is met dat bloed door de ijsblokjes en Arnold die een sigaar gaat roken en in vrede kan heengaan. Verder snel vergeten. 1,5*.
filmoloog
Belachelijke slechte actie film met heel veel bloed en een bejaarde grijze Schwarzenegger die denkt dat ie nog steeds z'n mannetje staat in dit soort films. Acteer werk vind ik slecht. Verhaal is standaard met veel geweld en bloed.
kleez
Prima film, behalve het einde / de clou. Ik vond de film echt enorm sterk, tot het laatste half uur als je er achter komt hoe het zit , wat ik om heel eerlijk te zijn meteen al vermoedde aan het begin van de film.
cor1946
best lekkere actie film .Het is nou wel genoeg geweest voor Arnold hij moet nou maar met pensioen te gaan.
Insignificance
Oei, wat een zeperd. Van verbazingwekkend tot pijnlijk. Alsof Ayer in een vrije val is beland na het toch niet onaardige End of Watch. Je merkt wel dat hij de intensiteit van die film ook hier wil gebruiken met driftige close ups en whatnot, maar met dit lukrake geklooi (die guncam bijvoorbeeld) komt het er geen moment van. Hij doet maar wat, in het wilde weg en op goed geluk. Het lijkt helemaal nergens op.
Voor wat betreft het plotje is het van dik hout zaagt men planken met hier en daar wat bloed en kogels. Dat is niet erg, maar dan nog, die one night stand, dat kan echt niet. Dat dat verder volledig faalt, blijkt uit de finale, die er maar wat bijhangt en vooral apathie oproept. Het zal ook wel wat te maken hebben met de bedroevende manier waarop deze cast te werk gaat. Het is een bespottelijke vertoning.
Een combinatie van beschamende dialogen en een zootje ongeregeld dat het op geen enkele wijze een beetje swingend uit hun strot weet te krijgen. Een bloedirritant en dom gezelschap, deze DEA 'agenten'. Vooral dat rossige wijf is een verschrikking. En Schwarzenegger? Voor deze rol sowieso een miscast, z'n naam zal goed zijn voor de poster, maar het is zo geen gezicht meer. Een blamage, deze sabotage.
Davezelf
Wil de zelfde harde kant op als Eastwood. Raak schieten met Parkinson. Iedereen dood behalve Arnie, van mij mag het. Dit hoort bij acteurs op leeftijd. De lange aanloop waren we even niet gewend. Maar ik zie nog wel een Sabotage 2, 3, 4 en 5. (en die kunnen alleen maar beter worden)

FunkStarr
- 1922 berichten
Haha bij Eastwood geloof je het op de één of andere manier ook dat hij raak schiet.
r.spronk
Wat een slechte film. Sneue poging om er een detective verhaal van te maken en faalt daarin miserable door verhaal dat uit elkaar rammelt. Bijzonder ongeloofwaardige dialogen en Mireille Enos is irritant slecht.
1 ster voor de laatste scene.
tsjeir
Ik vond eerder de opbouw goed, tot de eigenlijke afwikkeling. Ik wist direct wie er achter zat, maar wat daarna kwam...
Tarkus
Redelijk goede actiefilm.
Wel heel bloederig, op de gruwel af.... gevoelige zielen zijn gewaarschuwd.
Arnold Schwarzenegger is in tamelijk goede doen, maar de man wordt nu wel duidelijk een beetje té oud voor actieprenten. Al is de actie in deze prent voor hem wat beperkter dan we van hem gewend zijn, en denk dat dat in de toekomst wel zo zal blijven.
Kortom: redelijk goed, maar bloederig !!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen