Genre: Actie / Drama
Releasedatum: 15 mei 2014
Bekijk via Prime Video
Plot Sabotage
"Leave no loose ends"
Een team van een elitekorps van de narcoticabrigade steelt miljoenen aan contant geld uit een beveiligd onderkomen van een drugskartel, tijdens het uitvoeren van een 'normale' operatie. Het lijkt er op dat de missie geslaagd is en het team wegkomt met de misdaad, totdat iemand de leden van het team één voor één begint te vermoorden.
John 'Breacher' Wharton
Julius 'Sugar' Edmonds
Tom 'Pyro' Roberts
Bryce 'Tripod' McNeely
mvd1968
Begon ijzersterk, goede harde actie. Eindigde een beetje ongeloofwaardig. Toch vermakelijk
FunkStarr
- 1922 berichten
Op sommige momenten wel aardig maar grotendeels erg matig. Op het eind wel een aardige scene, maar verder is het allemaal wel een beetje ondermaats. Arnold wordt helaas te oud voor dit soort films. Rest van de cast is ook niet indrukwekkend te noemen.
wernerjvb
Makkelijk filmpje voor op de zondag middag, niets meer niets minder...
ikkegoemikke
“Some of us are getting paid, the rest of us are just getting dead.”
Wie dacht dat Schwarzenegger zich uiteindelijk zou terugtrekken op één of andere Oostenrijkse alp, zittend op een terras van een berghut met een ferme pot “Kaiser Bier” binnen handbereik en een forse sigaar tussen zijn vlezige lippen terwijl hij uitkijkt over de vallei en op zijn bekende manier “Ich habe es Ihnen gesagt: Ich komme wieder!" tegen de stokoude eigenaar zegt, of dat hij in een bermuda en een Hawaiiaans hemd ergens aan de kust van Californie zit te bruinen terwijl hij over de oceaan uitkijkt, heeft het toch wel verkeerd voor. Deze ex Mr. Universe en gewezen gouverneur van Californie komt weer aanhollen in een toch wel redelijk expliciet gewelddadige actiefilm. Na de doorsnee film “The Last Stand” en de redelijk geslaagde film “Escape Plan” waarin hij samen met zijn eeuwige rivaal Sylvester Stallone aantreedt, dacht ik dat deze actie-held het inderdaad voor bekeken zou houden. Zijn bijdrage aan “The Expendables” is zo ironisch als dat de film bedoeld was.
DiDa
Gister de blu ray van Sabotage gekeken. Zeker de deleted scenes en de alternatieve eindes zijn zeer interessant om te kijken. Deze laten zien hoe de film oorspronkelijk bedoeld was voordat het testpubliek de oorspronkelijk film negatief heeft beoordeeld. Waarom? Ze wilden Arnold Schwarzenegger als held zien en niet als bad guy zoals oorspronkelijk bedoeld. Dat alternatieve einde waarbij Arnold al die agenten neermaait is veel vetter dan het naderhand opgenomen "nieuwe" einde. Deze film zat oorspronkelijk veel beter in elkaar. Maar doordat de studio besloten heeft om reshoots te organiseren en deze door het origineel bedoelde verhaal te monteren is deze film en zijn plot ietwat rommelig geworden. Thanks testpubliek!
josjose
Wat een enorm slechte film is dit.. idd wordt er irritant vaak gevloekt. Wss om het tekort van tekst te vullen.
Gang_Star
Een grote tegenvaller. Niet echt het soort film wat ik van te voren had verwacht. Qua actie nog best te doen, maar het verhaal is niet bijster boeiend. Ook de rol van Schwarzenegger viel tegen.
Redelijke film over een speciale eenheid die het opneemt tegen een drugskartel. Het matige plot was eigenlijk overbodig geweest hier. Flink wat actie waarbij de kogels en het bloed je om de oren vliegen. Het kijkt op zich wel gemakkelijk weg en uiteraard is het wel weer leuk om Arnold Schwarzenegger aan het werk te zien hier. Een kleine 3.0 sterren
moviemike
Is dat Schwarzenegger op deze poster?
Moet wel want anders staat hij er niet tussen, maar lijkt er helemaal niet op.
sinterklaas
Fijne creatieve retro-Schwarzenneggertje weer. Naast zijn rollen met zelfspot in The Expendables 2 en The Last Stand, weet hij hierin op een zeer geslaagde wijze een iets serieuzere rol te combineren met dat van een actieheld, zonder dat hij als een macho overkomt.
De regie ligt in handen van David Ayer, de man die het voornamelijk moet hebben van de achterbuurten van LA (in dit geval Atlanta). Hij geeft hier Schwarzennegger een sterke rol als John Breacher, een leidinggevende van een elitekorps die een Mexicaanse drugskartel moet oprollen. De rest van de corps bestaat ook uit een uitstekende cast; zo is het verrassend om Sam Worthington, de man van Avatar, hier te zien als een kale borderliner, Terrence Howard had ook zo zijn olijke aanwezigheid, en de kennismaking met de stoere Mirielle Enos als de (door de stoere mannen) onderschatte macho-chick was ook erg op zijn plaats. Sabotage lijkt het ook meer te moeten hebben van een vrij goed plot, en een relatief verrassende twist dat de puzzelstukjes op zijn plaats zet; in het begin zou je denken dat Breacher corrupt is, maar toch lijkt er meer te spelen. De twist mag misschien ook wel iewat bekend zijn, maar die lijkt hier wel mooi te zijn opgepoest. Hoewel de film ook iets serieuzer lijkt te zijn; er is ook genoeg plaats voor wat lekkere fijne over de toppe actie/raid scene's waar de kogels je om de oren vliegen, zelfs body/torture horror want de kartels zijn ook geen lievertjes en voordat Schwarzennegger zijn laatste sigaar voor de aftiteling opsteekt worden we nog effe getrakteerd op een heerlijke vlotte outlaw.
Opnieuw laat Schwarzennegger zien dat hij het op zijn ouwe dag gewoon nog steeds kan, en dat zijn films ondertussen toch ook weer even anders aanvoelen dan wat hij in de jaren 80 en 90 gemaakt heeft en je zou haast denken dat zijn komen en gaan als gouveneur hem ergens wel goed heeft gedaan.
El ralpho
Gesaboteerd?
Op het internet valt veelvuldig terug te lezen dat deze film gemanipuleerd is. Reden? De ontevredenheid van het testpubliek waardoor er nieuwe scene's geschoten zijn. Zelf ken ik het verhaal zoals deze oorspronkelijk bedoeld is echter niet, en ik heb dus ook de ''gangbare'' versie mogen aanschouwen. gangbaar tussen aanhalingstekens want ik kan me maar moeilijk voorstellen dat dit beter is dan hoe de film aanvankelijk bedoeld zou moeten zijn geweest. Sabotage voelt namelijk gesaboteerd aan met een einde die er aan de haren bijgetrokken lijkt te zijn, en meerdere scene's die het simpele verhaal veel warriger maken dan eigenlijk nodig is. Niet dat ik het verhaal niet goed kon volgen, want dit lukte prima, maar het hele verhaal zelf liep gewoon niet lekker.
Waar het testpubliek echter geen invloed op heeft gehad is de vreemde samenstelling van de cast hier. Een soort Expendables meets Dokter Deen, of een andere suffe 50 plus serie van omroep Max. Dit leed wordt volledig veroorzaakt door Olivia Williams die detective Caroline Brentwood speelt en wiens personage totaal uit de toon valt in het licht van de setting. Al zou zij echter vervangen zijn geworden door een beter passende actrice, dan nog was het dweilen met de kraan open geweest, want ook de rest van de cast bakt er maar weinig van. Hoewel de overige personages wel goed bij dit type film passen worden ze veel te karikaturaal neergezet en brengt enkel Schwarzenegger hier nog balans. Maar die is dan weer veel te serieus voor zijn rol dan hem lief is.
Mocht dit alles je ervan weerhouden om alsnog te beslissen om Sabotage te gaan zien, dan is er nog het verhaal wat naast warrig ook veel te langdradig is. De storyline is namelijk veel te dun en standaard om meer dan anderhalf uur mee te vullen en als je dan denkt dat de actie scene's het nog wel kunnen gaan redden, blijken deze ook nog eens veel te minimaal aanwezig te zijn. Er komen richting het einde wel enkele aardige scene's voorbij, maar verheffend zijn deze nooit. Hoewel ik een enorm voorstander van Schwarzenegger ben moet ook ik toegeven dat ook hij dit gesaboteerd eindproduct niet meer van de ondergang kan redden. Als je deze film met het verstand op 0 gaat kijken heb je echt wel slechtere films voorbij zien komen, maar met een voldoende eindigt Sabotage niet.
Ondanks het meespelen van actieheld (met name dan in de jaren 80 en 90) Arnold Schwarzenegger en nog een paar bekende acteurs, valt deze actiefilm eigenlijk op alle vlakken wat te teleur en is het eigenlijk ook niet meer dan een dertien in een dozijn film.
Zo weet het verhaal eigenlijk nergens echt te boeien en wordt het ook nergens echt spannend. Ook de uitvoering is wat saai en flauw en tussen de cast bestaat er eigenlijk ook geen chemie (komt allemaal wat geforceerd over), waardoor je ook geen band krijgt met de cast en je het ook geen moer interesseert als er weer eentje dood gaat. Ook gaat het ten koste van de sfeer, die nu behoorlijk vlak is. Het enige wat nog een beetje aardig is in deze film is de actie welke geregeld ook lekker hard is. Maar bijzonder is het wel nergens, wel soms aardig in beeld gebracht. De cast inclusief Arnold Schwarzenegger kan deze film ook niet redden, waardoor het eigenlijk maar een povere actiefilm is geworden.
Niet meer dan leuk om eens gezien te hebben (je kijkt deze film eigenlijk puur en alleen vanwege het meespelen van Arnold Schwarzenegger, althans de oudere generatie die met zijn films groot is geworden) deze film.
Decec
Een goede actie/misdaad/drama/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Wel bekende acteurs Arnold Schwarzenegger en
Terrence Howard ...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Beertje45
Er is voldoende aktie aanwezig en Schwarzie is zeker niet op zijn slechtst te noemen in deze actie film. Ik vond het toch net wat te vaak slaapverwekkend traag met die vuilbekkende crewleden, jongens, werkte dat me even op mijn systeem! Een ook niet bijstere carchase, trouwens is die crash regelrecht gejat uit een seventies film met Roy Scheider, dacht The Seven Up's. Het einde vond ik dan wel sterk en bevredigend.
HALVE TAMME. (moderator series)
Aardige actiefilm die beschikt over een prima cast, solide acteerwerk & genoeg spannende
momenten waardoor een aangename filmavond toch weer een feit is geworden. 3 sterren
van mijn kant voor Sabotage (2014).
Mike 1984
De meningen zijn alweer sterk verdeeld... Net bekeken en ik vind dit zeker en vast niet slecht. De acteurs doen wat ze moeten doen, inclusief Arnold. Ben sowieso fan van hem, maar zijn acteerwerk word, mijn inziens, beter en beter. Op en top actie en dat verwacht je toch met zo'n script. Van alternatieve scènes of einde weet ik niks dus kan er niet over oordelen, maar ik vind dit echt wel geslaagd. Niet dat ik op het puntje van mijn stoel zat ivm spanning maar het is gewoon een goeie actiefilm. Niet meer of niet minder. Er word inderdaad nogal serieus in gevloekt maar komaan zeg, zo storend is het allemaal niet. Nu the last stand eens bekijken, ben benieuwd...
Kondoro
Sabotage
Nee, Sabotage vond ik helemaal niet zo goed. Kwa actie stelt de film je echt NIET telleur maar, kwa verhaal kon het mij niet echt boeien. Het concept vond ik ook erg gaaf en dat kon me dan wel weer mee sleuren. Dankzij dat super held Arnold Schwarzenegger werd de film er op veel punten er niet beter op. Ik ben erg fan van actie films en dit is een mooie mee nemer. Maar ondanks dat ben ik niet overtuigd dat de film een voldoende van mijn kant kan krijgen want het word slapjes, je kunt merken wanneer er iemand vermoord word en ik vond het op gebieden te simpel in elkaar gezet en op sommige gebieden te moeilijk dat je de film toch niet snapt. Maar, je kunt de film zeker wel even een keer meenemen. Ook kwa bloederige stukjes is de film niet vies en dat is zeker een pluspunt. Maar toch, de film kon me niet boeien op veel momenten en, de spanning laat zich soms ook wat achterwegen. Had er meer van verwacht, jammer!
Lennert
Arnold's hoogtijdagen lijken nu toch echt voorbij te zijn. Ondanks enkele hits als de ensemblefilms The Expendables en het verbazingwekkend goede Escape Plan, waren The Last Stand en vooral Sabotage enorme flops. In het geval van The Last Stand zou ik dit wijten aan een wat onevenwichtige opzet qua actie/humor, maar in het geval van Sabotage is het overduidelijk te wijten aan het script. Na wat zoeken op internet blijkt dat Ayer naar aanleiding van het testpubliek ook een switch heeft moeten maken naar een meer actiegericht spektakel in plaats van het eerder beoogde detective/thriller plaatje. Dit is jammer, want eigenlijk werkt de thriller kant van deze film best wel, al is het overduidelijk dat er hier een flinke hoeveelheid last minute is aangepast qua schrijfwerk.
Wat overblijft is een behoorlijk rauwe en goed geacteerde actiefilm. Buiten het feit dat alleen Olivia Williams sympathiek was als personage (want het team bestaat echt uit verschrikkelijke eikels), was het acteerwerk vrij goed, zelfs de doorgaans erg duffe Worthington verraste me positief. Schwarzenegger doet verder zijn ding. Hij komt wat fitter over dan het geval was in The Last Stand en toont weer een imposante spierenbundel, maar echt bijzonder is het acteerwerk niet. De actie daarentegen is top notch en bovenal bloederig en uitzonderlijk gewelddadig.
Jammer dat het script overduidelijk aangepast is, waardoor de film niet compleet uit de verf komt zoals het zou moeten. Sabotage heeft een intelligente actiethriller ergens in zich, maar de domme actiefilm saus (en het einde) komen zodoende bij vlagen erg geforceerd over. Maar goed, alsnog is Sabotage dan een vermakelijke en rauwe actiefilm met een sterk acterende cast die nergens verveeld. Arnie's tijd is langzaamaan voorbij aan het gaan, maar kijken blijf ik nog zolang het kan.
dvdfreak123
Toch wel een tegenvaller deze sabotage. 1 van de minste die ik al zag met Arnold. Verhaal trekt op niets vind dat de film soms echt amateuristisch overkomt. Het camerawerk enzo was niet goed. Actie was wel ok. Voor de rest niet veel aan. Arnold heeft al veel betere rollen gespeeld. Zag hem liever zijn rol als terminator opnieuw spelen in genisys. David Ayer geeft het al veel beter gedaan in fury, end of watch en zelfs street kings!! Maarja is mijn persoonlijke mening he!! 5/10
dvdcrusher
Arnold wordt een jaartje ouder en dat is zeker geen schande. Ik vind het tof dat hij nog de energie vindt om in een actiefilm te spelen als deze en het resultaat mag er best wezen. Een aantal onverwachte wendingen in het verhaal maken deze film heel aantrekkelijk en qua bloederig geweld voldoet hij ook. Zolang Arnold films van deze kwaliteit kan blijven voortbrengen mag hij voor mijn part nog 20 jaar verder. 4,5 sterren
tronnie
Eerste 15 minuten is onzin , daarom dacht ik ook "dit wordt een B actieflimpje"
Een gigantische stapel met geld wordt er opgeblazen en dus niet meer te tellen is hoeveel , maar toch missen ze 10 mijoen dollar ?? Hallozeg.....
Toch wordt deze film steeds beter , wordt ook interessanter als Olivia Williams als detective in beeld komt . Er schijnt heel veel gesneden te zijn in deze film om het niet te veel een thriller te laten lijken , dat vind ik juist jammer . Al met al , ik vind het best wel een goede actie film .
frolunda
Stompzinnige actie film met een script waar de honden geen brood van lusten.Wie zoiets bedenkt anno 2014 kan beter op houden met films maken.Het zogenaamde 'ruige' taalgebruik draait Sabotage vanaf de eerste minuut de nek om.Totaal ongeloofwaardig en de acteurs bakten er ook weinig van.Snap niet wat Schwarzenegger in deze film te zoeken had.Wat mij betreft hadden ze heel dat 'A team' in het kwadraat al in de eerste 15 minuten om zeep mogen helpen.Heb de film alleen maar uitgekeken zodat ik hem een dikverdiende * kon geven.De halve ster extra is alleen maar voor de sadistische manier waarop de meeste teamleden vermoord werden.Kon ik nog een beetje genoegdoening uit de film halen.Bagger.
xxERWINxx
Goed begin en goed einde van deze film, tussendoor is het een beetje saai en gebeurd er niet zo heel veel.
Toch wel een vermakelijke film, maar zeker niet de beste van Schwarzenegger.
RuudC
Hmm, ik dacht dat ik hier al wat geschreven had... Het kan zijn dat mijn geheugen me al in de steek gelaten heeft, maar erg sterk vond ik Sabotage niet. En zo zet Ahnuld de lijn van voor zijn gouverneurschap voort met afwisselend redelijke en matige films. Ik heb mijn hoop gezet op Escape Plan, waar ik toch behoorlijke verwachtingen van heb. Aan Arnie zelf ligt het overigens niet. Hij heeft zijn spieren weer op niveau gekregen en zet stiekem best puike rollen neer. De films waar hij in zit, stellen helaas vaak weinig voor.
Sabotage begint in elk geval goed. Niet wereldschokkend en al helemaal niet origineel, maar de actie mag er zeker wezen. Het is ook altijd wel leuk als blijkt dat er in zijn team een hoop bekende gezichten zitten. Sterker nog, de eerste helft is er nog geen vuiltje aan de lucht. Als actiefan kom je goed aan je trekken. Daarna komt het keerpunt en blijkt het verhaal een grote warboel te zijn van vreemde gebeurtenissen. Met de ontknoping kan ik dan weer helemaal niks (het alternatieve einde eigenlijk ook niet). Zonde, want deze film was gewoon op weg naar een 3,5*. Misschien wel vier stuks als het einde goed zou zijn. Helaas, we moeten het doen met de toffe actie en prima acteerwerk van sommigen, maar de regie is ronduit pet.
Daan258
Lekker actie/misdaad/thriller filmpje.
Ik heb me echt uitstekend weten te vermaken met dit werkje.
De film wist me gelijk vanaf de eerste lekkere actie scene te boeien tot het eind.
Dit is ook zeker een film van de laatste tijd waarin Schwarzenegger behoorlijk goed acteert en een vette rol weet neer te zetten. Daarnaast ook nog is een behoorlijk vette cast alleen vond ik het wel wat jammer dat je vrij weinig van de rest van de cast te zien krijgt en ook helemaal niet de personages leert kennen. Klein minpuntje dit.
Het camerawerk was bij vlagen ook bijzonder vet het mooie gedaan, echt een aantal hele vette shots.
Al vrij in het begin dacht ik bij mezelf het doet me qua camerawerk een beetje denken aan End of Watch (2012). Dit kwam steeds vaker en dacht ik ook steeds meer: het zal toch niet zijn dat dit dezelfde regisseur is. Maar ja hoor, dit was inderdaad het geval
erg geinig dat dit zo op te vallen is alleen aan het camerawerk
Het verhaal van de film heeft zo behoorlijk wat pluspunten maar ook wat minpunten.
Vooral in het begin is het qua verhaal zeer vermakelijk maar zoals vele ook al zeggen merk je echt dat bij de 2e helft van de film alsof ze een hele andere kant op zijn gegaan. Niet dat slecht was of saai werd en het geheel was achteraf zeker niet slecht en prima vermaak maar toch denk ik dat het verhaal wat beter had kunnen zijn.
Dan daarnaast ook nog is de zeer lekkere actie scene's met lekker wat bloed wat fantastisch in/op beeld word gebracht.
Al met al echt een heerlijke actie film waarvan ik bijna een 3,5* had gegeven maar toch moet ik er een 3,0* van maken omdat ik toch het gevoel had alsof ik iets miste bij de film.
Zeker het kijken waard.
Melksnor
Jup
Best aardig.
In vele opzichten een typische Amerikaanse actie/thriller, maar dat is dan buiten de wat grimmigere toon en brutere actie gerekend. Die zorgen ervoor dat deze film toch blijft boeien en het uitzitten waard is. Nodig ook, want verder is het echt wel basic.
Schwarzenegger is geen groots acteur, ook hier herhaalt hij gewoon weer z'n typische "kunstje". Ook de rest van de cast is aan de matige kant, maar op zich is niemand echt storend slecht. Verhaaltje is ook niet meer dan een kapstop, wie hoopt op een intrigerende thriller hoeft deze film vooral niet op te zetten.
Maar gelukkig wordt er ook aardig wat gemoord en gebeurt dat op brute wijze. Ik zou het zeker geen horrorfilm willen noemen, maar ik vond het toch wat smeriger dan bijv. een Se7en, die hier en daar die genre aanduiding wel meekrijgt.
Sabotage is zeker geen groots of memorabel werkje, maar wel prima filler.
HorrorFan007
Goed Filmpje ,
Na een tijdje werd hij saai
maar het einde maakte alles goed
Flipman
Mijn vriendin en ik zijn het helemaal met elkaar eens; dit is één van de allerslechtste films die we ooit hebben gezien. Wat haar betreft valt Sabotage in de Top 3 van Grootste Bagger die Ooit Haar Netvliezen Bevuilde.
Dit zoveelste vehikel van Ayer zit namelijk bomvol personages die ons direct gingen irriteren. 't Liefst wilden we dat ze allemaal zo snel mogelijk stierven zodat we niet meer naar ze hoefden te luisteren en dat gebeurde dan ook, alleen niet vlug genoeg.
We zouden hier elite agenten moeten zien maar ook als ze op missie zijn doen ze niks anders dan bekvechten, hun geslachtsdelen meten, zich afvragen wie er lichaamsgassen liet waaien en natuurlijk flink veel vloeken. Met dat laatste heb ik normaal gesproken geen moeite maar - zoals josjose hierboven ook al aangaf - het script moest blijkbaar vol. Werkelijk ieder karakter hing me de keel uit, behalve misschien dat van Schwarzenegger. Maar goed, die inspireerde of boeide dan ook weer niet dus waren we nog nergens.
En in een mum van tijd sloeg onze irritatie werkelijk om in pure haat jegens heel dat team. Niemand was uit te staan dus wat er met ze gebeurde beklijfde dan ook absoluut niet.
Bovendien is Sabotage opgebouwd vanuit een plothole van jewelste; de DEA ondervraagt ieder overlevend lid van het Special Ops team over die missende tien miljoen dollar. Maar daar dit een klein onderdeel is van honderden miljoenen, waarvan de rest ook nog eens is opgeblazen, hoe kan men dan van hogerhand weten dat er ook maar één dollar mist?! Alleen die commando's zélf kunnen hiervan op de hoogte zijn en heel die heksenjacht op hen is dus compleet onlogisch. Toen ik daarachter kwam had ik voor deze film geen enkele hoop meer. Of er mist een scène die dit alles uitlegt maar dat is dan eveneens een blunder van epische proporties.
Alle dialogen - maar dat bemerkte ik ook in Suicide Squad en Bright, die, naar ik begreep, door Ayer herschreven is - zijn opgetekend door iemand die tussen het filmmaken door geen enkel contact met mensen heeft. En nou weet ik wel dat karakters in films en series eigenlijk altijd wel hun woordje klaar hebben en dat dialogen daarom nooit het echte leven benaderen maar dit slaat werkelijk alles. Iedereen herhaalt zich en herhaalt zich en herhaalt zich en als mensen iets te zeggen hebben over wat er één of meerdere scènes tevoren heeft plaatsgevonden, gebeurt dat nooit op een manier die ook maar iets toevoegt. Ja, Monster is boos omdat het team niet in hun opzet is geslaagd. Ja, ieder lid van de groep bestaat uit seksistische zwijnen. Ja, iedereen wil weten waar het geld gebleven is. Ja, iedereen wil weten wie het op hen gemunt heeft. Ook de scène waarin Jackson Brentwood sart omwille van haar onderonsje met Wharton gaat veel te lang door. Al wat Sabotage doet is zichzelf ophouden. Het is niks meer of minder dan een enorm uitwerpsel dat je darmen verstopt houdt en, áls het er dan eenmaal uit is, niet wil doorspoelen.
En dan hebben we nog een stukje waarvoor ik een beroep ga doen op Wikipedia:
A plot twist is a literary technique that introduces a radical change in the direction or expected outcome of the plot in a work of fiction. When it happens near the end of a story, it is known as a twist or surprise ending. It may change the audience's perception of the preceding events, or introduce a new conflict that places it in a different context. A plot twist may be foreshadowed, to prepare the audience to accept it. There are a variety of methods used to execute a plot twist, such as withholding information from the audience or misleading them with ambiguous or false information.
Wat er in de twist gebeurt boeit me geen ene moer en het verandert dus ook niet mijn perspectief op wat er al gebeurd is. Kortom, een plot twist slaagt enkel en alleen als je het publiek in je greep houdt maar dat was gewoonweg onmogelijk op dit punt.
Lieve hemel, wat een saai en irritant gedrocht is Sabotage. Alleen Fury kan ik van deze regisseur wel waarderen maar ik ben zomaar bang dat die bij herziening alleen maar tegen gaat vallen.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Lone Survivor
Actie / Oorlog, 2013