Genre: Actie / Drama
Releasedatum: 15 mei 2014
Bekijk via Prime Video
Plot Sabotage
"Leave no loose ends"
Een team van een elitekorps van de narcoticabrigade steelt miljoenen aan contant geld uit een beveiligd onderkomen van een drugskartel, tijdens het uitvoeren van een 'normale' operatie. Het lijkt er op dat de missie geslaagd is en het team wegkomt met de misdaad, totdat iemand de leden van het team één voor één begint te vermoorden.
John 'Breacher' Wharton
Julius 'Sugar' Edmonds
Tom 'Pyro' Roberts
Bryce 'Tripod' McNeely
Filmhoek.nl
Sabotage bevat meer plot dan de gemiddelde Arnold Schwarzenegger film. Na ruim een uur aan dialoog en detectivewerk komt de werkelijke actie pas weer op gang. De op een na laatste actiescène was nog behoorlijk strak uitgevoerd. Als de film daar was geëindigd zou ik haast zeggen dat hij intelligenter is dan de gemiddelde Arnold film. In de uiteindelijke climax keert onze favoriete held echter in volle glorie terug wanneer hij als menselijke bulldozer zijn vijanden te lijf gaat. Het is wel jammer dat de opbouw hiernaar een beetje saai was. Als je een gewelddadige actiefilm met een beroerde acteur als Arnold leuk wilt houden dan heb je wat humor nodig om balans te bieden. Een andere optie is om er een volkomen aangrijpende actiethriller van te maken. Daar heb je wel een beter script voor nodig, en een betere acteur.
DiDa
Sabotage is Schwarzeneggers 3e solo film na zijn gouverneurs periode. En wederom probeert hij iets anders. Deze keer is het een samenwerking met David Ayer (End Of Watch, Harsh Times, Street Kings). In het verleden heeft Arnold al bewezen vaak goede regisseurs aan te trekken voor zijn films, waardoor zijn oeuvre zeer variërend is. David Ayer als regisseur is een goede keuze geweest, alleen het probleem is scriptschrijver Skip Woods.
Schwarzenegger speelt de rol van John “Breacher” Wharton, een leider van een gespecialiseerd team in het infiltreren en letterlijk opruimen van drugskartels. Wanneer ze tijdens een bestorming van een drugshuis een hoop geld vinden besluiten de teamleden om een gedeelte van het geld te stelen en voor zichzelf te houden. Ze verbergen het in het riool om het later op te halen. Maar dan blijkt het geld verdwenen. Nadat het onderzoek van Interne Zaken is afgerond begint het team snel uit te dunnen, omdat ze een voor een worden vermoord. Wat is hier aan de hand? Waar is het geld gebleven? Is het het drugskartel dat wraak neemt voor het gestolen geld? Of is het iemand uit het eigen team?
Zoals je misschien al kunt opmaken uit de plot is Sabotage geen pure actiefilm. Al doet de (schandalig) misleidende trailer anders denken. De film start als actiefilm en vervolgens om te schakelen naar een detective thriller en het de laatste 20 minuten weer af te sluiten met knallende actie (waaronder een coole carchase). Tijdens de film is voelbaar dat Ayer verschillende dingen met de film wilde. Hij heeft er een politie/mystery thriller van willen maken, maar aan de andere kant ook weer een typisch Schwarzenegger vehicle. Soms weet je niet zo goed naar wat voor genre je zit te kijken, maar de film is absoluut niet saai en daarnaast is dit een Schwarzenegger film met een daadwerkelijk plot.
Wat Schwarzenegger altijd slim doet is zich omringen met bekende goede acteurs. Zo ook in Sabotage. Sam Worthington, Joe Manganiello, Terrence Howard, Olivia Williams en Mireille Enos. Williams strijkt naast Schwarzenegger de grootste rol op als detective die de moorden op zijn team onderzoekt. Het team zelf zijn stuk voor stuk stoere mannen (en 1 vrouw) die constant over-the-top acteren en het ene f*ck woord na het andere eruit gooien (zo ook Schwarzenegger). Ik hou zelf wel van dit soort stoere macho types in een actiefilm.
Dat de film ook echt voor stoere mannen is, blijkt ook uit het geweld in de film. Deze film is niet voor tere zieltjes. Bloed en ingewanden vliegen in het rond en er zitten een aantal harde scenes in. Dit maakt Sabotage ook geen echte Hollywood film. Sabotage is een harde, grauwe, straight-in-your face actie/thriller die misschien niet voor iedereen toegankelijk is. Sommige scenes zijn dan ook met handheld camera opgenomen (maak je geen zorgen, absoluut niet te vergelijken met End of Watch). Ayer doet dit vaak om de film een rauw randje mee te geven.
Waarom zijn de officiële kritieken dan zo slecht? Enigszins kan ik bepaalde punten die recensenten aandragen om tot een negatieve beoordeling te komen wel begrijpen. Maar ik vind het onterecht om de film daarom meteen 2 sterren of minder te geven. Het punt waar de meeste recensenten over vallen is de plottwist aan het einde. Deze plottwist zie je niet aankomen (vond ik positief), maar als je erover gaat nadenken kun je soms wat kanttekeningen zetten wat betreft de logica. Dat is te wijten aan Skip Woods die nu niet bekend staat om het schrijven van doordachte scripts. Ayer heeft zelf nog wat dingen herschreven, maar het script blijft hierdoor matig. Maar dat is echt een klein smetje op een verder goede film. Na de eerste test screenings zijn er ook re-shoots geweest en is het einde totaal aangepast. Ik hoop dat we het originele einde te zien krijgen als extra op de dvd/blu-ray.
Sabotage is een voor Schwarzenegger vernieuwende film, waarin hij een karakter speelt dat echt bij zijn leeftijd past. Een Schwarzenegger op leeftijd die alleen 100 man neermaait kan niet meer en dat beseft Arnold zich maar al te goed. Een goede keuze. Sabotage verveelt geen minuut en is gevuld met stoere actie, stoere karakters en een plot dat je laat raden tot het einde. Al valt de allerlaatste scene misschien wat uit de toon…
Zeer blij met deze Schwarzenegger film! 3.5 ster
thunderball
Deze vanmiddag in Antwerpen gaan zien.
Altijd leuk om Schwarzenegger op een groot doek bezig te zien.
Film is aardig vermaak, maar behoort zeker niet tot zijn beste werk. Daarvoor was het gewoon niet goed genoeg.
Behoorlijk begin en flauw einde, daartussen zat vooral vrij atypisch gedeelte voor een film met de Oostenrijkse Eik.
We zien vooral een mutserige dame van de recherche, die onderzoek doet naar de moorden op zijn teamleden. Ze zou zo uit een oubollige Engelse detective van de KRO kunnen weg zijn gelopen. Daaaar zit je niet op te wachten wanneer je naar een Schwarzenegger film gaat! Om nog maar te zwijgen over de kus (en de gesuggereerde nacht) tussen die twee! Bleeeh!
Ook behoorlijk irritant was het voortdurend niet stilhouden van de camera, ook in gewone "praat"-scene's moest de camera schokkerig van links naar rechts, of een stuk van boven naar beneden bewegen, waar ik op een gegeven moment bijna niet goed van werd. Fijn, hoor, zo'n handcamera!
Verder vond ik de scene's met de leden van zijn DEA-team wel erg op die van The Expendables lijken, incl een honk, waarin oa tattoos worden gezet.
Het einde had echt gaaf kunnen zijn, maar op de een of andere manier om Schwarzenegger met cowboy hoed op en met slechts een lullig pistooltje op zijn tegenstanders te zien schieten, was voor mij toch een afknapper. Waar is de tijd gebleven dat hij met een machinegeweer of een bazooka zijn vijanden aan flarden schoot?
Het overige actie gedeelte zat wel goed, maar was niet speciaal genoeg om lang bij te blijven.
Redelijk, maar kan niet in schaduw staan van zijn klassieke actiefilms en valt daar bij in het niet.
Een vijf, ofwel 2,5 ster.
dutchtuga
Schwarzenegger en Ayer, die combinatie leek mij in eerste instantie al een gewaagde en vanmiddag werd dit bevestigd. Sabotage is zeker geen slechte film maar ik kon maar niet wennen aan Arnold in deze setting. Menigeen zal deze stap in Arnie's carrière wel kunnen waarderen maar degene die hier een film verwacht waarin hij grote geweren afvuurt en oneliners spuwt komt bedrogen uit. Ik denk dat er velen met mij met verkeerde verwachtingen aan deze film zullen beginnen. Schwarzeneggers acteerwerk en accent zijn uiteindelijk vooral misplaatst en dat haalt een stuk geloofwaardigheid uit de film. Ik had gehoopt dat Ayer compromissen zou sluiten, maar helaas, of volgens velen juist niet, blijft hij bij zijn eigen stijl en dat komt Arnie niet ten goede.
Shinobi
"Some of us are getting paid, the rest of us are just getting dead."
Vandaag in de bios met lage verwachtingen meegepakt, omdat de negatieve recensies er niet om liegen. Toch is het me meegevallen, al is op basis van de trailer wel te merken dat er hevig in is gesneden wat het geheel niet helemaal ten goede komt.
Ik moet zeggen dat het nog best aardig begint door gelijk met de deur in huis te vallen met een dikke actiescène. Helaas neemt de film vervolgens flink gas terug en vervalt in een simplistische 'whodunit'. Op zich is dit gebeuren redelijk onderhoudend, omdat je als kijker zelf ook wil weten hoe de vork in de steel zit. Het is alleen jammer om te constateren dat het allemaal uiteindelijk op niets trekt; als je kijkt naar de motieven van iedereen, rammelt het gewoonweg aan alle kanten.
Het is gedurfd te noemen om Arnold Schwarzenegger te casten voor zo een donkere film. Ware het niet dat hij totaal ongeschikt is voor een dergelijke rol. Dit komt mede door zijn ongeloofwaardige acteerwerk en foute accent, waardoor hij niet al te serieus overkomt, ondanks het leed van zijn personage. Ter compensatie had de - minieme - humor uit het begin gerust mogen terugkeren.
Gelukkig is het met de spaarzame actiescènes wel goed gesteld, hoewel ze letterlijk op één hand zijn te tellen. Deze scènes worden namelijk met het nodige geweld in beeld gebracht, waarbij men niet opkijkt van een ongeval meer of minder. Wat dat betreft is de rauwe aanpak te waarderen, als gevolg hiervan zijn enkele plaats delicten lekker bloederig.
Al met al redelijk, maar met een andere hoofdacteur en een doordacht script zou 'Sabotage' beter gewerkt hebben. Hopelijk is Schwarzenegger nu niet van plan om nog meer van zulke rollen te spelen, laat hem maar teruggaan naar zijn gebruikelijke werk.
2,5 Sterren.
Behoorlijk hersenloze film, al proberen ze daar wat anders van te maken door er een soort van onderling kat en muisspelletje van te maken. Helaas falen de makers in deze opzet en is dat misschien het meest teleurstellende van de gehele film.
Arnie en consorten zijn verder wel grappig en door de shitload aan actie en lekker veel bloed heb ik me niet verveeld in de bios.
DutchTakeshiro
Sabotage is een standaard actiefilm die nergens in uitblinkt, behalve geweld. Het is misschien niet gepast om te zeggen maar Arnold Schwarzenegger wordt simpelweg te oud om nog in dit soort films te spelen. Je kan goed aan hem zien dat de jaren beginnen te tellen. In The Expendables is het leuk om Arnold te zien omdat hij dan met andere oude knarren speelt. Maar in Sabotage is Arnold verreweg het oudst. Tevens zijn de bekende Arnold grapjes afwezig en het voelt allemaal wat tam aan.
Arnold speelt zoals altijd niet slecht. Hij mag dan wel op leeftijd zijn maar zijn gezicht spreek boekdelen, zeker als er een Cubaanse sigaar uit zijn mond hangt. Persoonlijk hoop ik voor Arnold dat hij niet te lang doorgaat met dit soort films maken, moet een aardige slijtage slag voor de man zijn. Sam Worthington, Joe Manganiello, Josh Holloway, Terrence Howard, Max Martini, Kevin Vance en Mark Schlegel spelen allemaal redelijk. Het zijn alleen echte karikaturen geworden. Machomannen met meer tatoeages dan hersencellen. Nee, het straalt zeker niets intelligent uit.
Sabotage is heel erg standaard en eigenlijk het kijken niet waard. Het enige wat echt op te merken is dat het geweld aardig hard is. Stukken vlees en bloed zijn goed in beeld gebracht. Zo is het dus iets harder dan de gemiddelde actie film. Geen reden om deze film wel of niet te zien.
tattoobob
Een dertien in een dozijn actiefilm met iets meer bloed dan normaal.
Arnie moet echt andere films maken....of een actie/thriller die mindblowing is..
Deze film voelde soms zelfs een beetje goedkoop aan..acteerwerk was hier een daar ook slordig(niet door iedereen),leuk om gezien te hebben maar ik zal hem ook snel vergeten denk ik.
Ik kijk overigens wel uit naar de nieuwe Terminator met arnie!!! Woehoe
Voor deze film net aan een voldoende..
Tsja, Sabotage is me wel tegengevallen. Als Schwarzenegger fan hoop je toch op wat anders dan je in deze film te zien krijgt, helemaal na zijn zeer geslaagde comeback in de actiewereld met The Expendables 2, The Last Stand en Escape Plan.
Ik ging eigenlijk meer van Arnold versus drugskartels uit, maar dit is een wat matige mix van actie en drama dat eigenlijk nooit heel boeiend weet te worden. Jammer dat er vrij misleidende trailers zijn uitgegeven waaruit leek dat dit een ouderwetse actiefilm zou worden.
Gelukkig is de (helaas schaarse) actie wel van hoog niveau. Hard en rauw krijg je toch wel alles in beeld en dat is dan wel weer oké. Schwarzenegger zelf krijgt niet echt de ruimte om uit te blinken, maar zijn rol is wel voldoende. De man is geen acteerwonder, maar doet het toch wel goed. Overigens leuk om Max Martini uit The Unit weer eens voorbij te zien komen.
Maar je hoopt toch meer op een coole oneliner spuwende Arnold en die kom je tot het einde toe niet tegen. Over dat einde gesproken...de hele film is vrij realistisch en dat krijg je plots toch een over de top einde met een shoot-out tussen 2 auto's waar niemand elkaar weet te raken, plus een eindafrekening in Mexico. Dat slot was dan wel weer cool en bevredigend, maar het levert de film toch niet meer dan een kleine voldoende op.
blurp194
Het idee zal wel geweest dat er een over-the-top actiefilm moest komen die eens een eind zou maken aan het gezeur dat Arnie te oud wordt.
Maar da's maar ten dele gelukt. Over the top is het wel, maar vooral in de body count en in de bloederige kills. Het verhaal is wel spannend als je niet te goed op de details let, maar er zitten nogal wat plotholes in - en hoe de DEA precies weet dat er tien miljoen ontbreekt is dan nog niet het ergste.
Op zich wel interessant in beeld gebracht hier en daar, tijdens de laatste achtervolging vielen me een paar mooie shots op. Eerder in de film zitten ook wel al wat probeersels, maar niet altijd gelukt.
Maargoed, terug naar Arnie. Het zou leuk zijn als hij eens een wat meer op acteren gerichte rol zou spelen. Zoiets als Gran Torino, schiet me dan even te binnen - een beetje aangegeven door m'n voorganger natuurlijk.
filmkul
Aardige thriller. Verwacht geen Arnie knaller, maar een doorsnee thriller met een vleugje Who Done It. De spanning is echter ver te zoeken en het verhaal is wat vlakjes. De actie is aardig, maar heeft niet het jaren 80 niveau. De acteurs zijn een aardig bijelkaar geraapt zootje, ruwe bolsters, blanke pit. Opa Arnie is op het randje, maar kan nog net mee.
Leuk tussendoortje. 3.0
Macmanus
Heel slecht script.
Vond Harsh Times en End of Watch nog wel aardige films. Maar dit is weinig soeps. Dat komt eigenlijk voor de volle honderd procent door het script. Het is vlees noch vis. Qua drama is het ronduit belachelijk geschreven en als hersenloos vermaak is het lang niet leuk genoeg. De ernst maakt het allemaal maar moeilijk verteerbaar. Spanning is er niet, en de vraag wie het allemaal doet is saai en de climax is gewoon stupide.
Arnold is ook wel een hopeloos slechte acteur eigenlijk. Word elke film meer een parodie op zichzelf. Get Down! Enige wat enigszins de moeite is, is het harde geweld. Maar eigenlijk krijgt het daardoor weer een realistische vibe die de film verder totaal niet heeft waardoor het ook wat uit de toon valt. Ook weer merkwaardige normen en waarden in deze film. Geïllustreerd door een vreselijk slecht dialoog.
Random Mexican: Your wife, I was last to have her, you can't take that back. (nogal snel weet hij precies wie hij voor zich heeft, wanneer Arnold eerst uren in de bar zat en niemand hem herkende. Maar goed.)
Arnold: I can take your family!
Random Mexican: No
Arnold: But I ‘m not like you (Met een nogal uit de hoogte toontje)
Nou best netjes van Arnold, maar dan knalt die hem gewoon neer en de gehele bar met ook mensen die daar zitten te chillen. Dat Arnold maakt jou net zo een asshole als die random Mexicaan. Sowieso vreemd eind. Want Arnold wordt toch als soort held neergezet wanneer hij eigenlijk een enorme douchebag is. Naja misschien is dat nog wel geestig dan. Toch had ik het vermoeden dat we Arnold wel moesten zien als de guy die eindelijk gerechtigheid heeft gekregen. Maar dat is Amerikaans hypocriete gerechtigheid. Dat trap ik niet in Governator!
2 sterren. Voor wat losse actiescenes.
Tonypulp
Raunchy fuck fest! Ayer's stijltje bevalt me wel. Daarnaast vind ik -blijkbaar als één van de weinige- Arnold écht heel erg op z'n plaats. Die oude kop maakt hem de perfecte vigilante! Niet kunnen acteren my ass. Het is meer dan je regeltjes netjes opdreunen. Wát een vent staat daar voor de camera. Een ongekende luxe voor Ayer, die er een hoop bikkelharde momenten aan op weet te hangen. Plot ondergeschikt gemaakt, volle style over substance... I like! Één van de tofste actiefilms van de laatste jaren. Niet geheel toevallig met een man die een ongekende revival meemaakt.
Old school aktiefilm, behoorlijk bloederig en zo subtiel als een mokerslag. Stoere mannen, een stoere chick, een plot dat flink leentjebuur speelt bij de Saw-franchise; dit alles verder ondermijnd door een bijzonder matige prestatie van meneer Schwarzenegger. Dat het geheel toch onderhoudend en vermakelijk blijft heeft meer te maken met de stijgende verbazing die dit alles teweeg brengt dan met een doorgaans vrij essentieel iets als spanningsopbouw. Toppunt is de bespottelijke eindscene, toegevoegd als een soort bonuslevel in een computergame, waarin alles definitief op hilarische wijze over de top gaat.
Brabants
Veelal staan films met 'Arnold Schwarzenegger' in de hoofdrol garant voor hersenloze actie en/of humor. Bij deze film was het beiden niet het geval en is 'sabotage' een zeer matig en eigenlijk nietszeggend filmpje geworden. Het plot zit nogal geheimzinnig en moeizaam in elkaar en komt daarom behoorlijk ongeïnspireerd over. De Oostenrijkse rouwdouwer schittert niet en zelfs zijn oneliners zijn niet meer te bespeuren. Een film om gauw te vergeten.
Thorongil
Een zeer vermakelijke film. Snap al die negatieve recensies boven mij niet. Vond dat het team een goede dynamiek had met elk hun eigen karakter. De actiescènes zaten goed ineen en lekker bloederig en hard. Schwarzenegger is terug top. Is ook de 1e keer sinds Pumping Iron denk ik, dat we Arnold in een film in de gym zien trainen. Twijfelde tussen 3 en 3.5. Zonder twijfel beter dan Escape Plan, maar The Last Stand blijft toch nog wat leuker. Maar binnenkort ga ik hem nog eens herzien.
Van de films waarin Arnold Schwarzenegger sinds zijn comeback heeft gespeeld, is dit toch wel de minste tot nu toe.
We zien Schwarzenegger deze keer in een serieuzere rol, waarin maar weinig plaats is voor oneliners en waarbij meer van zijn acteervermogen wordt verwacht. Het is leuk dat hij dat eens probeert, maar hier zie je gelijk wel de grote tekortkoming van hem, waaruit gelijk blijkt dat Schwarzenegger maar een matig acteur is. Zodra hij zichzelf niet serieus neemt is het dikke fun, maar die momenten zijn hier niet aanwezig.
Dat komt ook door het zwak geschreven script, dat aan vele kanten rammelt. Het serieuze gedeelte is lang niet altijd overtuigend en daardoor wordt het ook nooit spannend. Aan de andere kant mist de film de humor, waardoor het ook nooit echt heel leuk wordt. Het meest positieve zijn de actiescènes, die soms lekker hard en bloederig zijn. Dat doet zo’n regisseur als Ayer dan weer wel goed.
Maar overtuigend is het verder dus allerminst. Een zwak script, matig acteerwerk, matig drama en maar weinig echte fun zorgen ervoor dat de balans toch duidelijk naar de slechte kant van de score overhelt.
Captain Pervert
Sabotage gaat over een elite-eenheid van de DEA die verzeild raakt in een dodelijk spel rondom verdwenen geld, wantrouwen en wraak. Regisseur van dienst is David Ayer, vooral bekend van het fenomenale End of Watch. Maar de grote publiekstrekker is natuurlijk hoofdrolspeler en actie-icoon Arnold Schwarzenegger. Na de leuke 80's revival in Escape Plan, zijn cheesy cameos in de Expendables films en het ietwat gezapige The Last Stand was het tijd voor iets serieuzers. Op grond van de regisseur verwachtte ik actie, veel actie en vooral: origineel gefilmde actie.
Wat je krijgt is echter een duistere, rauwe film waarbij de actie bepaald niet de boventoon voert, maar slechts dient als ondersteuning van een verhaal rond de hoofdrolspelers: de leden van het DEA-team. Ik vind dit op zich geen verkeerde keuze, ware het niet dat de personages nogal domme stereotype macho sukkels zijn. Ik kan me niet voorstellen dat in het echt getrainde agenten een clubhuis hebben waar ze, als ze niet schieten op alles wat beweegt, zitten te zuipen en elkaar te tatoëren. Ze lijken op zijn gunstigst bezien op de premiejagers uit Domino (2005) maar met wat meer fantasie lijken ze vooral op de hilarisch foute slechterik Bennett uit Commando (1985).
Verhalen zijn enkel leuk als de personages leuk of interessant zijn. Bij deze gasten kon me hun lot geen seconde interesseren. Daarmee gaat het uitgangspunt van de film (story-driven film met actie louter ter ondersteuning) compleet ter ziele.
Wel moet gezegd dat de acteurs van hun flinterdunne, eendimensionale personages nog het beste weten te maken. Hoewel de meeste zeer irritant zijn, worden ze wel prima neergezet. Ook Arnold Schwarzenegger, bepaald geen oscar-kandidaat, zet zijn rol overtuigend neer. Het is toch wel leuk om te zien dat hij sinds zijn "Raw Deal" en "Red Sonja" dagen toch nog wat heeft bijgeleerd. Uiteraard is hij net even te oud om nog geloofwaardig te zijn als DEA-agent, maar het is Arnold... Dus who cares.
De film is niet zuinig met gore en andere vunzigheden maar weet toch steeds op de juiste momenten te stoppen. Hier ben ik wel blij mee. Het verhaal is in het begin goed en mysterieus maar als de aap uit de mouw komt, valt dat enorm tegen en is de rest van de film totaal niet interessant meer. Ondanks Arnold, die ik persoonlijk erg hoog heb zitten - vind ik het geen goede film. Het door velen zwaar bekritiseerde einde vond ik daarentegen helemaal niet zo uit de bocht vliegen, ik vond het eigenlijk wel prima zo. Maar Arnold en een team van 9 Bennetts: nee. Eentje was genoeg.
2,5 sterren
Sergio Leone
Raar.
De openingsscène belooft veel goeds, maar al snel raakt men de weg kwijt. Het script neemt wat rare bochten terwijl het een soort Se7en tracht te zijn, maar vooral de toon steekt me tegen. Die staat een serieuze actiethriller van niveau in de weg. Af en toe sluipt er een ontzettend slecht mopje tussen, alsof men niet goed wist welke kaart te trekken.
Gaandeweg ontvouwt het verhaal zich mondjesmaat en dat levert een vrij idiote finale op.
Normaal gezien ben ik altijd fan van Arnold Schwarzenegger, maar hier is hij miscast. Zijn accent staat zijn acteerwerk voor een keertje in de weg en door zijn aanwezigheid heeft het script wat oneliners, maar die leiden enkel af.
Verder heeft de cast best wat bekende gezichten zoals die kerel van Lost, maar behalve een raar acterende en schmierende Sam Worthington vallen zij niet echt op.
Sabotage is iets harder dan ik had gedacht, maar dat is positief. Van David Ayer moet ik dringend eens meer zien. Dat hij best wat bloederige taferelen laat zien, had gepast geweest als de toon standvastig was geweest. Bij de finale gaat hij wel een beetje de boot in, daar valt weinig aan te zien behalve een zoveelste idioterie door Arnie als cowboy iedereen te laten afmaken.
2,5
MadMekx
Redelijke actie film. Kijkt lekker weg. Verhaal is wel OK. Leuk om Arnold hem weer te zien in de hoofdrol. Wat maakt het uit dat ie niet zo goed acteert, het is gewoon een icoon. Ik moest even wennen aan de rol van Mireille Enos, na al die seizoenen The Killing.
Anyway zeker het kijken waard.
Leno
Teleurstellende film, ze proberen er wat van te maken maar als dat zo gaat zie ik Arnie liever in een pretentieloze film zoals in The Last Stand. Probleem voor hem is wel dat hij het fysiek totaal niet meer aan kan. Nu heeft hij geen geen fysieke rol, maar zelfs van een auto of bar springen is te veel (we zien dan steeds ingezoomde benen).
Grootste probleem van deze film is het matige verhaal en het rammelende script. Zo is het vanuit een nachtscène plots licht en barst het van de toevalligheden en ineens duikt Arnie het bed in met die politieagente?! . Daarnaast is het team volstrekt ongeloofwaardig en zeker in het begin vooral erg irritant.
Sommige scenes steken best aardig in elkaar en het eindshot is aardig, maar dat is uiteraard niet genoeg om de film te redden.
Nohands
Leuke matige B film voor een doordeweekse avond, dat Arnold Schwarzenegger en Sam Worthington zich aan dit soort slappe hap lenen is toch wel triest. Enigste wat ik mooi vond aan de film is het kapsel van Arnold, wat een kop heeft die vent toch!!
Glennekeeeee
positieve verrassing deze film. moest eerst wat wennen aan de rauwheid van de montage en de cinematografie maar dat heeft na een tijd echt wel een effect. arnold schwarzenegger speelt ook éen van zijn betere rollen sinds zijn comeback en vind deze film zoiezo meer waard dan bijvoorbeeld een last stand. ok, er zijn zwakheden in deze film. zo zakt het middenstuk van de film net iets te veel in en is het tempo er net iets te veel uit om het echt boeiend te houden maar het einde vond ik dan wel weer top met verschillende twists die logisch lijken en ertoe doen om die spanning er snel weer in te krijgen. arnold deed het dus goed maar wat mij verraste was sam worthington. vond hem nooit echt bijzonder maar deze ruige, kale, harde versie vind ik éen van zijn betere vertolkingen zonder echt over the top te gaan. spijtig dat acteurs zoals terence howard maar een bijrol krijgen die er maar op enkele momenten toe doen en ook de politie-agente die vaak met arnold in dialoog gaat haalt het niveau in die scènes naar beneden (dacht eerder aan een sigourney weaver ofzo die dit beter zou kunnen doen).
al bij al een aangename verrassing en leuk om arnold niet enkel in flauwe afkooksels van zijn vroegere jaren te zien zoals the last stand.
Filmkriebel
Stevige bloederige actiethriller over wraak en verraad in een special ops team. Ik kon het allemaal nog redelijk smaken, zeker in de tweede helft. Voor een Schwarzenegger film zit er nog flink wat verhaal in en is er sprake van een whodunnit; veel clichés wel maar hier heb ik me er nog niet eens teveel aan geërgerd. Laatste half uur was het beste van de film. Schwarzie in zo'n films, het begint er niet meer goed uit te zien; zijn hoofd ziet er nogal opgezwollen uit en in zo'n rollen is hij niet geloofwaardig meer wegens te oud. Zijn vorige film, Last Stand vond ik een flink stuk beter, want bij Arnie hoort nu eenmaal wat humor, en hier komt dit niet tot uiting.
mjk87 (moderator films)
Bijzonder matig. Het is vooral allemaal zo weinig inspirerend is en vooral zoutloos, of dat nu gaat om het acteerwerk op de automatische piloot, het script of de actiescènes die soms wel hard en rauw zijn, maar ook niet echt getuigen van creativiteit. Zeker het middenstuk gaat echt tergend traag en wordt nergens boeiend. Een aantal losse scènes dan daargelaten die best werken en het einde dat goed te doen is met dat bloed door de ijsblokjes en Arnold die een sigaar gaat roken en in vrede kan heengaan. Verder snel vergeten. 1,5*.
Insignificance
Oei, wat een zeperd. Van verbazingwekkend tot pijnlijk. Alsof Ayer in een vrije val is beland na het toch niet onaardige End of Watch. Je merkt wel dat hij de intensiteit van die film ook hier wil gebruiken met driftige close ups en whatnot, maar met dit lukrake geklooi (die guncam bijvoorbeeld) komt het er geen moment van. Hij doet maar wat, in het wilde weg en op goed geluk. Het lijkt helemaal nergens op.
Voor wat betreft het plotje is het van dik hout zaagt men planken met hier en daar wat bloed en kogels. Dat is niet erg, maar dan nog, die one night stand, dat kan echt niet. Dat dat verder volledig faalt, blijkt uit de finale, die er maar wat bijhangt en vooral apathie oproept. Het zal ook wel wat te maken hebben met de bedroevende manier waarop deze cast te werk gaat. Het is een bespottelijke vertoning.
Een combinatie van beschamende dialogen en een zootje ongeregeld dat het op geen enkele wijze een beetje swingend uit hun strot weet te krijgen. Een bloedirritant en dom gezelschap, deze DEA 'agenten'. Vooral dat rossige wijf is een verschrikking. En Schwarzenegger? Voor deze rol sowieso een miscast, z'n naam zal goed zijn voor de poster, maar het is zo geen gezicht meer. Een blamage, deze sabotage.
Davezelf
Wil de zelfde harde kant op als Eastwood. Raak schieten met Parkinson. Iedereen dood behalve Arnie, van mij mag het. Dit hoort bij acteurs op leeftijd. De lange aanloop waren we even niet gewend. Maar ik zie nog wel een Sabotage 2, 3, 4 en 5. (en die kunnen alleen maar beter worden)

r.spronk
Wat een slechte film. Sneue poging om er een detective verhaal van te maken en faalt daarin miserable door verhaal dat uit elkaar rammelt. Bijzonder ongeloofwaardige dialogen en Mireille Enos is irritant slecht.
1 ster voor de laatste scene.
mvd1968
Begon ijzersterk, goede harde actie. Eindigde een beetje ongeloofwaardig. Toch vermakelijk
ikkegoemikke
“Some of us are getting paid, the rest of us are just getting dead.”
Wie dacht dat Schwarzenegger zich uiteindelijk zou terugtrekken op één of andere Oostenrijkse alp, zittend op een terras van een berghut met een ferme pot “Kaiser Bier” binnen handbereik en een forse sigaar tussen zijn vlezige lippen terwijl hij uitkijkt over de vallei en op zijn bekende manier “Ich habe es Ihnen gesagt: Ich komme wieder!" tegen de stokoude eigenaar zegt, of dat hij in een bermuda en een Hawaiiaans hemd ergens aan de kust van Californie zit te bruinen terwijl hij over de oceaan uitkijkt, heeft het toch wel verkeerd voor. Deze ex Mr. Universe en gewezen gouverneur van Californie komt weer aanhollen in een toch wel redelijk expliciet gewelddadige actiefilm. Na de doorsnee film “The Last Stand” en de redelijk geslaagde film “Escape Plan” waarin hij samen met zijn eeuwige rivaal Sylvester Stallone aantreedt, dacht ik dat deze actie-held het inderdaad voor bekeken zou houden. Zijn bijdrage aan “The Expendables” is zo ironisch als dat de film bedoeld was.

Lone Survivor
Actie / Oorlog, 2013