• 9.373.864 stemmen

The Wolf of Wall Street (2013)

Biografie / Komedie | 180 minuten

Genre: Biografie / Komedie

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill en Margot Robbie

IMDb beoordeling: 8,2 (1.757.107)

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 9 januari 2014

Plot The Wolf of Wall Street

"Earn. Spend. Party."

Eind jaren 80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.

Jordan Belfort

madmax2011

topper

avatar van AFCALS

AFCALS

Wat hou ik toch van DiCaprio én Scorsese. 5 dikke sterren!

• 1931 berichten

Een beetje overroepen als je het mij vraagt, maar wel gewoon erg vermakelijk.

Als een film drie uur duurt en erin slaagt je geen enkele keer naar de klok te laten kijken, dan doet het iets goed. Dicaprio is geweldig op dreef, ondanks dat het niet mijn favoriete acteur is. De 'over the top-benadering' ligt me meestal niet zo, maar daar kon ik snel overheen stappen. Echt lachen geblazen was het voor mij niet, meer gewoon een grote glimlach gedurende de film.

Wat mij verder weerhoudt van een echte topscore is het feit dat TWOWS mij nergens echt wist te verrassen. Daar is het oppervlakkige verhaal natuurlijk debet aan, maar ook de uitwerking wel. Zo zaten er een aantal dialogen tussen die op het scherpst van de snede waren, maar ook een heel aantal niet. Verder vind ik de 'fall' van Leo echt stukken minder. Met name de scene waarin hij zijn kind probeert mee te nemen, vond ik vreselijk.

Al met al gewoon erg goed mee vermaakt, maar verder dan 3,5 * kom ik niet.

avatar van AFCALS

AFCALS

merijn82 schreef:

Hoe bedoel je stukken minder? Stukken minder als in vreselijk goed vertaald door Scorsese?
Of stukken minder waardoor de film ook een lager cijfer van jou krijgt?

Want juist dat vond ik zo indrukwekkend goed aan de film..

• 1931 berichten

Laat ik voorop stellen niks van de originele bron, en dus vertaling, te weten.

Zoals wel vaker bij dit soort rise and fall-films is het 'rise-gedeelte' voor mij het meest interessant om naar te kijken. Het 'fall-gedeelte' is hier vanzelfsprekend weinig verrassend, wordt hier en daar wat te zwaar aangezet en voelt uiteindelijk ook nog eens redelijk afgeraffeld aan. Voor mij dus stukken minder dan het eerste gedeelte, waarin de vibe/sfeer gewoon erg goed is.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Gisteren gezien in Cinecity te Vlissingen. Prima film, maar er had zeker een uur uit gemonteerd kunnen worden wat mij betreft. De film vervalt te vaak in herhalingen, waardoor het echt een erg lange zit word. DiCaprio was weergaloos, daar kan ik niets tegenin brengen. De man is al jaren mijn favoriete acteur, hoewel hij voor mij zijn rol in "What's eating Gilbert Grape?" nog nooit heeft weten te evenaren. Ook de rest van de acteerprestaties waren dik in orde. Ook het gebruik van de muziek in de film was erg slim gekozen. Ik heb zeer zeker wel een paar keer gelachen, maar ook om de absurditeit van het verhaal en ik weet eigenlijk niet of dat de bedoeling is. Prima film die ik zeker ga aanschaffen voor mijn verzameling, maar of ik hem vaak ga bekijken? Ik vrees het. 3,5 *

avatar van jeroninho01

jeroninho01

Echt Briljant! Hier ga ik voor naar de bios! Wat is die Di Caprio toch een klasbak!

• 20220 berichten

Heerlijke film. Niet bijster origineel en meer komedie dan misdaad (en drama). De tijd vliegt voorbij. Ik had naar aanleiding van vele comments meer gefeest verwacht, zo was het prima gedoseerd. Leonardo DiCaprio is weer goed, al heb ik hem dit vaker zien doen. In een rol als deze is hij op zijn best. Die speech was geweldig.

The Wolf of Wall Street moest wel wat op gang komen, dat dwerg werpen, tja, dat kennen we onderhand ook wel - niet dat ik het weleens gedaan heb, zeker niet op kantoor.

Een rise and fall film dus, met een lekkere luchtige ondertoon. Toch miste ik enige originaliteit wat betreft humor, en eigenlijk ook drama. Wel een paar x gelachen, ook om het alcoholvrije biertje en de verbazing daarover.

Stevige 4*
En stap nooit op een boot met Leonardo DiCaprio.

• 1931 berichten

Verrek ja, ik heb inderdaad toch één keer hardop moeten lachen, inderdaad om dat voorval wat je aanhaalt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

DVD/Bluray is dus een uur langer, met langere sexscenes en meer fucks.

Ik zal wel één van de weinige zijn want dat er zoveel gemonteerd was merkte je aan de film. Jammer dat het laatste uur (de fall) zo zwak is maar extra beeldmateriaal is dus meer voor de eerste magistrale twee uur.

avatar van Montorsi

Montorsi

Geloof niet dat dat is wat de film echt beter zou maken, nog een uur meer van hetzelfde...

avatar van LapraS

LapraS

Just found a year salary in my pocket. -Know what I call 'em? Fun coupons. Beetje te lange film wel, niet heel memorabel.

avatar van senzje

senzje

Zeker een goede film, met een zeer sterke eerste helft. Leuke humor, mooi om alles op te zien bloeien en de verschillende karakters spraken me ook wel aan. Helaas vond ik de film na de hervatting iets minder sterk. Voor mijn gevoel duurde hij te lang en enkele scenes vond ik wat overbodig of niet interessant genoeg. Was de film een half uur korter geweest had ik hem denk ik beter gewaardeerd, maar al met al een sterke film en een magere 4* voor mij.

Real faces:

Margot Robbie ziet er toch wel een tikkeltje beter uit dan Nadine Macaluso.

Telkens als ze in beeld kwam, begon de man naast mij heel smerig te lachen. Ook als er andere (naakte) dames in beeld kwamen, trouwens. Terwijl zijn vrouw toch aan de andere kant naast hem zat.

avatar van krabat

krabat

Fear and Loathing meets Wall Street! Geslaagde cocktail en alweer een meesterwerk van Scorsese, gaat dat zien mensen!!

avatar van zaaf i

zaaf i

Nicolage Rico schreef:

Dat was mn vrouw helemaal niet

Hehe.

avatar van wimnoot

wimnoot

Bijzonder grappige Scorsese,

Dat is het bovenliggende gevoel na het zien van alweer zijn 23ste speelfilm. Deze vijfde samenwerking met DiCaprio zal hoogstwaarschijnlijk de succesvolste zijn gezien al de positieve reacties overal. En daar ben ik het wel mee eens.

De film voelt eigenlijk in alles als een Scorsese. Het "rise and fall" storylijntje deed het al goed bij Goodfellas, en werd nog eens overgedaan in Casino. Ook The Aviator had daar elementen van. Allemaal begeleid met de onoverkomelijke verhaler die vanaf minuut één zorgt dat je in het verhaal wordt getrokken. Ik ben er zelf, als liefhebber van verhalen over mensen, enorm fan van, en ging er lekker voor zitten toen DiCaprio's stem uitlegde dat het vooral over hem ging (en niet over de dwerg die richting een dartbord vloog). Wat dan volgt is een enorm grappig relaas van een knul die zonder mededogen een manier vindt om gruwelijke sommen geld bij elkaar te troggelen, en dat op de meest extravagante manieren weet uit te geven. Hoe krijg je daar drie uur mee vol vraag je je dan af. Ik weet het antwoord niet maar ik heb me niet één tel verveelt. En dat vindt ik knap, want over het algemeen lopen dit soort films hetzelfde af, toch bleven de bizarre gebeurtenissen fris en boeiend.

Toch kan ik (nog) niet zoals velen hier de maximale score aan kwijt. Eerder genoemde films van de regisseur wisten me nog meer te pakken door de overdosis aan geweldadige scenes. Een 4.5 is ook een mooie hoge score, en ben blij dat ik de moeite genomen heb om naar de bioscoop te gaan.

4.5

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

De rise and fall van Jordan Belfort. De rise was leuk om naar te kijken, tijdens de fall keek ik meer naar mijn horloge. Potverdorie wat duurde deze film lang. Al met al een grappige, interessante, licht kritische en voorspelbare film waarin het vrouwelijk schoon niet onaangenaam is en Leo Di C. natuurlijk geweldig acteert. Ik geef er vier sterren voor. Als de film wat korter zou zijn geweest dan was ik nog positiever geweest.

avatar van VforVictor

VforVictor

Een toffe film, erg goed geacteerd van Dicaprio, alleen het verhaal had weinig om het lijf; weer drugs, weer een feesje, weer een toespraak. maar goed hij keek zeker lekker weinig ondanks de lange speelduur, er had makkelijk 3 kwartier af gekund. 3,5 ster.

avatar van WB

WB

Wat een film. Heerlijk sfeertje, leuk verhaal, fantastische acteurs en op bepaalde punten geweldig grappig. DiCaprio is geknipt voor deze rol... trouwens, voor welke rol niet? Scorsese ten top!

avatar van Seam

Seam

DiCaprio en Scorsese, het gouden duo van het afgelopen decennium in de filmwereld. Samen wisten ze een fantastisch mystery neer te zetten, een remake van een Aziatische film die nauwelijks onder doet voor het origineel en magnus opus over het verleden van New York City. Een van de beste acteurs op het moment opnieuw samen met een van de grootste regisseurs aller tijden.

Deze keer werd het een opus over Wall Street in de jaren 80 waarin meer dan 500 keer het woord fuck valt en er om de vijf minuten een pilletje of lijntje genomen wordt. Binnen enkele minuten is de sfeer ook duidelijk, een tragische komedie over de opkomst en ondergang van Wolfie. De score benadrukt dit nog eens, de muziek staat meer dan eens in contrast met de tragische gebeurtenissen die we te zien krijgen. Leuk om eens een komische ondertoon te zien bij zoveel drugsgebruik in plaats van de zoveelste hallucinante wazige score.

De 'Alfie' shots waarin Wolfie plots tegen de camera gaat praten bevestigen nog eens het immense narcisme van de grote baas van Stratton en Oakmont. Jammer is wel dat dit wat inconsequent gebeurt, waardoor het eerder een gimmick lijkt dan een echte toegevoegde waarde. Acteerwerk is prima, met name Jonah Hill levert opnieuw een sterke prestatie. Robbie wist behalve haar sublieme accent niet echt te overtuigen. Leonardo acteert weer erg sterk, hoewel Scorsese er wellicht meer mee had kunnen doen.

Hier zit meteen een van de kanttekeningen van de film in, The Wolf of Wall Street weet nergens een echte mokerslag te leveren, een climax blijft uit. Hierdoor wordt het op het einde toch een zit die net wat te lang duurt. De hoogtepunten zijn met name in het begin, maar een echte dramatische breakdown van Wolfie blijft uit. Dit valt deels te wijten aan Scorsese die misschien meer uit de scenes had kunnen halen, maar ook deels aan het script. Naarmate de film verloopt wordt het steeds fragmentarischer. Zo missen er een aantal gebeurtenissen die meer dan interessante scene's hadden kunnen opleveren.

Hierdoor mist de film een kritisch karakter, wat een interessante keuze is. Eigenlijk eentje die ik wel kan waarderen, omdat het gedrag van Wolfie tot op een bepaalde hoogte helemaal niet zo vreemd is. Daarnaast is het verfrissend na al het gezeik op de mensen van Wall Street terwijl we dit allemaal zelf ook in de hand hebben gewerkt.

Desalniettemin is het een uiterst vermakelijke film met een aantal toffe over de top situaties, maar een meesterwerk is helaas niet geworden. Een ruime vier sterren en hoop dat Jonah aan meer van dit soort projecten in de toekomst zal werken.

John Milton schreef:

Waarom zou je verwachten dat in de verfilming van Belforts autobiografie door een filmmaker als Scorsese dat nièt zou zitten? Dan kun je net zo goed gaan klagen dat er in Gravity teveel ruimtescènes zitten.

Zoveel voor Belfort als voor Scorsese is fatsoen en plezier voor de hele familie niet het primaire doel

Misdaad / comedy.

Wie pietje en pukje zijn zal misschien jou wat zeggen, maar mij en de gemiddelde kijker totaal niet.

Montorsi schreef:

Wel een beetje jammer voor een film die gaat over gaat over seks, drugs en geld.

Feesten = Sex? Dat is nieuw.

Drugs gedeelte had makkelijk als een kleine insteek gegeven kunnen worden inplaats van half de film over de grond te liggen kwijlen.

avatar van Montorsi

Montorsi

Zeg ik toch helemaal niet?

Broner schreef:

Heb je het dan op een onfatsoenlijk manier bekeken? Je bent toch niet de bioscoop uitgezet he?

Montorsi schreef:

Zeg ik toch helemaal niet?

Schijnbaar, want ik lees nergens ook maar iets over sex in de omschrijving. Ik zou niet weten hoe ik dan moet weten dat het over dex gaat.

Ik loop een bioscoop binnen > lees de omschrijving + wat voor soort type film het is ( comedy / misdaad ) en kijken maar.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Beste film van laatste jaren. Awesome! 4.5*

avatar van camielc

camielc

Een zeer vermakelijke film. De 3 uur vlogen zo voorbij. Het karakter Donnie Azoff, prachtig geacteerd door Jonah Hill, vond ik echt geweldig.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een film met zo'n onderwerp spreekt natuurijk snel aan. Het is ook gewoonweg een toffe film met veel bizarre hilariteiten, veel bloot en veel drugs. Af en toe over the top a la Scarface, maar het komt er mee weg. Verder is dit een typische Scorsese (vind hem lichtelijk overschat maar soit) met een uitstekende DiCaprio en Hill. Heb me dan ook drie uur lang goed weten te vermaken, ook al had dit verhaal veel beknopter verteld kunnen worden.