• 9.378.921 stemmen

Geregisseerd door: Jee-woon Kim

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Johnny Knoxville en Forest Whitaker

Releasedatum: 28 februari 2013

Plot The Last Stand

"Not in his town. Not on his watch."

Voormalig LAPD-agent Owens heeft zich overgegeven aan het simpele leven in het dorpje Sommerton Junction na een gefaalde operatie die zijn partner gehandicapt achterliet. Owens verdrijft zijn tijd daar door zich met kleine overtredingen bezig te houden als de aangewezen sheriff. Hij wordt uit zijn dagelijkse routine gehaald als er vlakbij een spectaculaire ontsnapping plaatsvindt, waarbij een drugsbaron samen met zijn bendeleden en een aantal gijzelaars in een gepantserde wagen ontsnappen. De drugsbaron besluit richting Mexico te reizen om aan de Amerikaanse autoriteiten te ontsnappen. Het enige dat hem nog in de weg staat om de grens te bereiken, is het dorpje Sommertown Junction, bewaakt door sheriff Owens.

avatar van schumacher

schumacher

Old skool filmpje, vond deze gewoon super.

Jammer dat velen de ouwtjes niet respecteren, ze zien liever zever films als twilight,omg.

Er zit nie veel soeps bij de nieuwe garde, als ge die vergelijkt met Arnold, van damme, stallone, norris, de niro, al pacino, bruce willis, denzel washington, dat zijn en blijven voor mij de besten.

Vele nieuwere zijn niet slecht maar hebben niet hetgeen deze wel hebben.

Wie fan is van schwarzie zal deze the last stand zeker goed vinden, film zat goed in elkaar, goed gefilmd ook.

Kijkt lekker weg, heb me geen seconde verveeld.

Laat nu terminator 5 maar komen. .

avatar van JacoBaco

JacoBaco

DiDa schreef:

Ai, de film flopt in Amerika. Hij komt binnen op de 10e plaats.

Het lijkt erop alsof de Amerikanen niet meer zitten te wachten op de oude actiehelden. Je zag dit ook bij EX2. Ik vertrouwe erop dat deze film het in Europa en Azie veel beter gaat doen. Dat gebeurde ook bij EX2.

Het zou ook kunnen dat Amerika klaar is met Arnold vanwege zijn overspel in zijn huwelijk.

$6,281,433 opgebracht in het openingsweekend. Dat was op 21 januari ofzo.

De film heeft zo'n $30,000,000 (volgens andere bronnen $45 miljoen) gekost. Inmiddels staat ie op $10,634,000 en moet nog wel even flink verdienen ja.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Te flauw.

The Last Stand heeft een paar serieuze manco's en één daarvan is dat het héél erg lang duurt vooraleer de focus op Ahnuld ligt. Het hele ontsnappingsgedeelte is nooit boeiend en het duurt simpelweg veel te lang.

Een ander probleem zijn de slechteriken van dienst. Zowel "meest gevreesde gangster" Cortez als zijn henchmen zijn een aanfluiting.

Als de actie dan ein-de-lijk begint wordt het al wat beter, vooral omdat er af en toe een brute kill passeert, maar hoogstaand wordt het nooit.

Arnold Schwarzenegger heeft intussen een verrimpelde kop gekregen, maar kan nog steeds onzinnige oneliners uitkramen alsof hij nooit is weggeweest. Zijn Oostenrijkse tongval lijkt er trouwens nóg erger op geworden, heerlijk is dat. Hij draagt de film dan ook.

Helaas neemt de rest van de cast zich véél te serieus. Forest Whitaker is hier niet op z'n plaats, net als Eduardo Noriega als slechterik (wat een wanprestatie) en nog een hoop andere semi-acteurtjes.

Luis Guzmán en Johnny Knoxville (die een veel kleinere rol heeft dan de poster doet vermoeden) vormen hier een uitzondering op.

Actiegewijs haalt The Last Stand een degelijk niveau, vooral vanwege de brute aanpak, maar bij momenten is het allemaal behoorlijk tegenvallend in beeld gebracht. Ook auto-achtervolgingen blijven ontzettend saai om te zien: boefje heeft superauto, vlucht weg in 6e, wordt onderweg achtervolgd, schakelt nog 5x hoger, ontwijkt dit en dat, schakelt nog eens, ... Erg saai en inspiratieloos.

Schwarzenegger is meester van de Domme Oneliner, maar het script beperkt hem hier in: humor wordt beperkt tot een stuk of 3 geslaagde stukjes dialoog.

Geen al te geslaagde comeback dus.

Gevleide 2,5

avatar van Eh..buuh

Eh..buuh

Als echte liefhebber van Arnie kon ik de kwelling niet langer aan om te wachten tot februari dus gisteravond een CAM versie bekeken. Ook al was de kwaliteit vanachter mijn pc'tje natuurlijk ronduit k*t, toch weer heerlijk zitten genieten van deze film.

Inderdaad komt het allemaal wat traag op gang en mist het hele begin tempo, toch blijf je wel vermaakt door de achtervolgingen, en de lekkere old skool bloederigheid, zoals bijvoorbeeld de oude boer op zijn tractor (heerlijk over the top) Wanneer Arnold eindelijk boos wordt, begint de film eigenlijk pas. Hier kijk je de film voor. De rest is bijzaak. En Arnold doet het helemaal zo slecht nog niet. Heerlijk bad-ass, met als toetje een fantastisch gevecht met de 'superschurk' waar de oude tank nog laat zien iemand gewoon neer te smijten

De laatste shot wanneer Arnold aankomt in zijn auto maakte het voor mij af. Heb bijna dubbel gelegen van het lachen.

Conclusie: als film helemaal niet zo heel bijzonder, maar Schwarzenegger heeft mij weer kostelijk vermaakt, net als Johnny trouwens. Thumbs up! 3,5 Ster

finalman

Uiterst zwakke film van Schwarzenegger,...

Zijn oude films zou ik met plezier opnieuw zien, maar The Last Stand uiteraard niet.

Ik had beter verwacht. Hopelijk wordt het beter met zijn nieuwe films.

avatar van madmax1

madmax1

Alles gezien van Arnold Schwarzenegger.

Ze waren niet allemaal top ,maar meestal een voldoende ,ook in deze film zowel alle

clichés weer wat verzameld,ben tevreden maar voor een topper is het te weinig.

Prudh

Deze film is fucking gaaf. Een heel dikke vier sterren. Voor dat wapenarsenaal, maar ook omdat de hele film western ademt. En omdat alles en iedereen wordt doodgeschoten. En omdat Schwarzenegger de sherrif is (oneliner alert). Als een kind zo blij de bios uit.

Lage scores zeer onterecht. überdegelijke actiefilmrevival waarin geen shot te veel zit. En hoezo traag op gang? De film heeft een fantastisch tempo juist. Rustige boardertown met een ouwe sherrif die voor een laatste maal in actie komt omdat de bandieten zijn stadje misbruiken. Had zo een John Wayne-film kunnen zijn dit, maar nu modern met een toprol van Arnie. Schwarzenegger bewijst trouwens wel dat acteren niet als fietsen is. Heerlijk houtig spel.

Prudh schreef:

Zulke reviews van gewaardeerde users geven me weer vertrouwen

Jammer dat de film hier nog niet draait.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Prudh schreef:

Oké dan, in één keer de ontstane twijfels van tafel geveegd!

Prudh

Laat ik 't zo zeggen: het zal me zeer verbazen als jullie dit niets vinden. Lekker nare bad guys, toffe oneliners (met close up op Arnie), goeie climax. Misschien soms, heel soms, iets te flauwe humor, maar zelfs de grappige bijpersonages zijn gewoon grappig. En wat te denken van de Conan-verwijzing!

Prudh schreef:

Ik verwacht hier veel van, maar de reviews hier vallen me wel tegen. Al zijn dat ook maar een paar losse meningen. Jouw mening geeft me weer vertrouwen dat ik de film leuk ga vinden. Alles wat jij als pluspunten noemt verwacht ik ook in zo'n film terug.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Prudhs mening is me meer waard dan al die losse meningen van mensen die niets hebben met dit type actiefilm. Ik heb hier nu echt enorm veel zin in.

finalman

Ik ben liefhebber van Schwarzenegger zijn ruige actiefilms, zoals Commando, True Lies, Raw Deal, Red Heat, ... Maar ik zeg je, van deze film: verwacht er niet te veel van.

Soms forceerde Schwarzie zichzelf met zijn humor (hij maakte zowat dezelfde fout als in T-3).

Hij wil het grappig doen, maar het is niet grappig. Ik had bijna nergens een 'wauw'-gevoel.

Het is gewoon een standaard actiefilm.

Dat men in Amerika zegt dat de film flopt, is in mijn ogen zeker niet onterecht.

Jammer, gemiste kans na zoveel jaren afwezig geweest te zijn, het kon zeker stukken beter...

Laat ik zeggen: kijk zelf en oordeel! Meer kan ik niet zeggen.

dutchtuga schreef:

Sorry, hoor, maar minder possitieve meningen wil niet zeggen dat dat geen actieliefhebbers of Schwarzeneggerfans zijn.

Ben destijds in de jaren '80 naar zo'n beetje al zijn films wezen kijken en ik kan je vertellen daar kan deze film nog niet eens bij in de schaduw staan, al was het maar, omdat Schwarzenegger het eerst uur er nauwelijks in voorkomt en daar geen enkele noemenswaardige scene heeft.

Het is vermakelijk, maar nergens echt geweldig, behalve dus het laatste gedeelte.

Prudh

Ik vind het een nonargument om de afwezigheid van Schwarzenegger in de actievolle eerste helft van de film als minpunt te beschouwen. Het is geen ouderwetse actieknaller uit de 80s, ook al zitten er veel actiescènes in de film die daar naar teruggrijpen (in de opbouw, montage, timing en het geweld). Een beetje een cliché om te zeggen, maar dan beoordeel je de film vanuit het verkeerde verwachtingspatroon waarmee je de film in ging. En verder: in de tweede helft maakt The Last Stand de titel inderdaad meer dan waar, inclusief Schwarzenegger als de actieheld die hij ooit was.

Raw Deal, Red Heat

Prudh schreef:

Ben ik het niet mee eens.

Je mag verwachten van een Schwarzenegger in de hoofdrol, dat hij het eerste uur ook daadwerkelijk er echt in zit en niet dat zijn rol vrij ondergeschikt is.
Zelfs wanneer de actie dan daadwerkelijk in zijn dorp begint, duurt het nog een hele tijd voordat hij zelf mee gaat doen.
Ik zit niet te wachten op mensen als Whitaker en Stormare, die volop screentijd krijgen, daarvoor ben ik niet naar deze film gegaan.
Eigenlijk was alleen de brugscene werkelijk cool en was Arnold eindelijk verlost van overbodige bijrolspelers en kon hij pas echt ouderwets te keer gaan.

Beetje weinig voor zijn eerste hoofdrol in tien jaar.

Begrijp me goed, het was best een geinige film, maar dit kan je echt niet een topfilm noemen. Het is niet een Schwarzenegger film die je over tien, vijftien jaar als klassieker tussen zijn andere werkelijk goede films kunt zetten.

Prudh

Je mag dat best verwachten, maar als het iets anders blijkt te zijn moet je de film niet afrekenen op wat het niet is: een kopie van de actiefilms die Schwarzenegger in de 80s maakte. Wat dit wel is: een actiefilm die op heel veel vlakken (geslaagd) nostalgisch teruggrijpt naar toen (en qua verhaal is het in grote lijnen gewoon een klassieke western in een moderne setting!). Schwarzenegger is ook de jongste niet meer, ik vind het een prima keus dat hij de ouwe, moegestreden, maar vitale sherrif speelt die noodgedwongen groentjes aanvoert met groot geschut.

Stormare verder perfect en noodzakelijk als evil henchman, Withaker noodzakelijk als belichaming van de falende arm der wet (om te benadrukken dat er maar één iemand is die de slechterik kan stoppen).

Dat zijn toch eigenlijk ook gewoon kutfilms met een paar leuke momenten..?

Ze zijn iets beter dan deze hier hoor. Daar acteerde hij stukken beter dan deze hier.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

thunderball schreef:

finalman schreef:

Ik vond hem -voor zijn doen- eigenlijk opvallend goed acteren eerlijk gezegd.

Dat zijn toch eigenlijk ook gewoon kutfilms met een paar leuke momenten..?

Nee man, die zijn beiden erg leuk! Al is het wel middelmaat vergeleken met zijn betere werk.

finalman schreef:

Ha! Als dát het argument is om zijn ene film hoger dan de andere te waarderen...

In de tijd waarin wij leven kan alles. Zo keren de superhelden van weleer regelmatig terug voor een comeback op het witte doek. Stallone deed het en slaagde daarin met vlag en wimpel.

Helaas geldt dat niet voor deze film en ook niet voor onze anabolen buddy Arnold Schwarzenegger.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat Schwarzie me vroeger altijd wel heeft kunnen bekoren. Uitschieters zijn voor mij Terminator en ook Last Action Hero vondt ik altijd geweldig.

Vroeger was de beste man ook nog niet zo storend als dat hij nu is in een hoofdrol...

In een bijrolletje, zoals in The Expendables II, is het allemaal best te pruimen. De ruim 90 minuten waarin hij nu te zien is komen niet echt overtuigend over. Het beste is er wel zo'n beetje af.

Al met al begint de film nog redelijk. Niet hoogstaand, maar het kon er mee door. Vervolgens kakt het allemaal een beetje in. Je zou denken dat er met Johnny Knoxville zo nu en dan wat humor aan te pas komt, maar de Jackass veteraan heeft slechts een kleine bijdrage in het geheel. Een pluspunt is wel één van mijn favoriete acteurs Forrest Whitaker. Weet keer op keer een goede rol neer te zetten en ook hier weet hij het niveau van de film iets op te krikken.

Dan rest mij alleen nog te vermelden dat het eindstuk van de film wel aardig is. Redelijke actie, maar oh zo voorspelbaar.

De grootste mankementen van The Last Stand zijn toch echt Schwarzenegger zelf (die gewoonweg niet overtuigd als de ''onverwoestbare taaie cherrif''') en de ''bad guy'' die geen bad guy is.

2,5 *

finalman

Mooie recensie die ik deel!

avatar van WillemC

WillemC

Niet over lullen.

Dit is gewoon entertainment uit de entertainment industrie. Zitten kijken je vermaken en klaar.

Geen diepgang dus ook geen diepgaande discussies voor nodig

avatar van _Casper_

_Casper_

Heerlijke lekkere wegkijk actiefilm!, de film begint vlot en houd de vaart er de hele film lekker in.. leuke acties en afentoe een leuke grap.

Het verhaal stelt niet heel veel voor, maar daar moet je deze film ook niet voor kijken.. t gaat om de actie!

het acteerwerk is niet super te noemen (had eigenlijk wel meer van arnie verwacht.. vond hem eigenlijk vrij slecht acteren in de film) maar de andere acteurs doen het prima..

Kortom, een lekkkere wegkijk actie film.. zou er niet voor naar de bios gaan.. maar voor een avondje thuis een heerlijke film en dan zeker een aanrader om te zien

avatar van jerry r

jerry r

leuk om arnold weer in actie te zijn.

Redelijke actie,

maar oh zo voorspelbaar en onnozel verhaal.

avatar van Quentin

Quentin

Heel erg met Prudh eens, enorm hoge fun-factor. Fijne heruitvinding van de 80s-actiefilm: perfect van toon, bijzonder fris gedraaid door Jee-woon Kim en de cast is in vorm. The Last Stand voelt heel vloeiend en natuurlijk aan, eigenlijk het tegenoverstelde van het krampachtige Expendables 2. Vond alleen de finale zwak, de uiterstmatige CGI haalde de spanning totaal uit de confrontatie op de brug.

dikke 3,5*

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Wat een erbarmelijk slecht geacteerd drama is dit, zeg.