• 9.377.892 stemmen

Geregisseerd door: Jee-woon Kim

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Johnny Knoxville en Forest Whitaker

Releasedatum: 28 februari 2013

Plot The Last Stand

"Not in his town. Not on his watch."

Voormalig LAPD-agent Owens heeft zich overgegeven aan het simpele leven in het dorpje Sommerton Junction na een gefaalde operatie die zijn partner gehandicapt achterliet. Owens verdrijft zijn tijd daar door zich met kleine overtredingen bezig te houden als de aangewezen sheriff. Hij wordt uit zijn dagelijkse routine gehaald als er vlakbij een spectaculaire ontsnapping plaatsvindt, waarbij een drugsbaron samen met zijn bendeleden en een aantal gijzelaars in een gepantserde wagen ontsnappen. De drugsbaron besluit richting Mexico te reizen om aan de Amerikaanse autoriteiten te ontsnappen. Het enige dat hem nog in de weg staat om de grens te bereiken, is het dorpje Sommertown Junction, bewaakt door sheriff Owens.

Officiele review:

Arnold and the Bandit – THE LAST STAND Action Ride Capper | HOLLYWOOD JUNKET - hollywoodjunket.com

Ik krijg steeds meer zin in deze film!! Old school action!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

DiDa schreef:

"You fucked up my day off" Geweldig!!

Inderdaad

DiDa

Nu kan ik echt niet meer wachten. Check deze review: 5 sterren!

"The Last Stand" Review ? 5 out of 5 stars - ARTISTdirect News

avatar van Cubby

Cubby

Actiefilm vol cliche momenten (met een nog meer cliche verhaal) maar met een heerlijke Arnold Schwarzenegger! De scenes met Johnny Knoxville zijn in mijn ogen de hoogtepunten uit deze film...de chemie tussen Schwarzenegger en Knoxville werkt erg goed.

De film doet bij vlagen denken aan de Schwarzenegger blockbusters uit de jaren 80, zeker tijdens het gevecht in Sommertown Junction is dit heel erg duidelijk.

Verstand op nul, biertje erbij en geniet.

Schwarzenegger is Back!

DiDa

Wow, de reviews uit Amerika zijn zeer positief! Hopen dat de film het nu ook goed doet aan de box office!

avatar van killer13

killer13

inderdaad, op rotten tomatoes krijgt the last stand voorlopig zelfs 100%. dat zal nog wel zakken, maar dan nog...

blisteringdude

Kijk hier al meer dan een jaar naar uit, nog een paar dagen!

avatar van AGE-411

AGE-411

blisteringdude schreef:

Kijk hier al meer dan een jaar naar uit, nog een paar dagen!

Paar dagen? De releasedatum is een maand opgeschoven!

AGE-411 schreef:

Paar dagen? De releasedatum is een maand opgeschoven!

De film gaat bij mij in de buurt op 7 februari in premiere.

Edit: daar is het nu ook 28 februari geworden

DiDa

Ai, de film flopt in Amerika. Hij komt binnen op de 10e plaats.

Het lijkt erop alsof de Amerikanen niet meer zitten te wachten op de oude actiehelden. Je zag dit ook bij EX2. Ik vertrouwe erop dat deze film het in Europa en Azie veel beter gaat doen. Dat gebeurde ook bij EX2.

Het zou ook kunnen dat Amerika klaar is met Arnold vanwege zijn overspel in zijn huwelijk.

avatar van blackcat13

blackcat13

Inderdaad zonde dat de actiehelden van vroeger nu langzaam aan een stille dood tegemoet lijken te gaan. Expendables 2 wist inderdaad ook maar met moeite het budget terug te verdienen en ik vrees dat Bullet to the Head een nog grotere flop gaat worden.

A good day to die Hard zal het wel iets beter doen denk ik en ik hoop dat The Tomb wel een succes wordt want dat lijkt echt een succesformule te zijn op dit moment.

Wat mij betreft maken gasten als Schwarzenegger en Stallone nog 1 grote afscheids party met een overweldigende Expendables 3 en gaan ze daarna gewoon met pensioen. Gewoon eindigen met een knaller.

blackcat13 schreef:

Dat is niet helemaal waar. EX2 was een groot succes! Alleen in Amerika bracht de film minder op dan verwacht. De totale opbrengst was meer dan 300 miljoen. 215 miljoen hiervan komt uit Europa en Azie! Dus in principe is er voor The Last Stand nog niets aan de hand, alleen in Amerika wordt de film niet gewaardeerd. Ligt het aan Arnold en zijn prive falen (Amerikan zijn hier nogal gevoelig voor)? Ligt het aan het genre? Ben beniewd wat Bullet To The Head van Stallone en Parker van Statham gaan doen aan de boxoffice in Amerika.

DiDa

Nog 2 dagen, dan ga ik hem zien!!

avatar van Mindreader

Mindreader

DiDa schreef:

Amerikanen zijn idd een vrij preuts volkje, maar ik denk niet dat het zozeer aan Arnold's prive problemen ligt. Het is inmiddels geen verrassing meer dat ''volwassen'' old school actiefilms floppen in de states. Check bijv. Statham's box-office lijstje er maar eens op na. Hoewel de kwaliteit van zijn films soms te wensen over laat, is hij op dit moment wel 1 van de weinige acteurs die alleen maar r-rated actiefilms maakt.

Maar ik denk ook dat het een beetje ligt aan het feit dat de grote actiehelden van toen (Arnold, Stallone) minder films maken tegenwoordig en ook veel minder in de spotlights staan. De films die wel van de grond komen eindigen meestal direct op homevideo. De enige reden dat de Expendables-films het nog redelijk gedaan hebben, is omdat die films een sterrencast hadden en nog een aardige portie aan marketing hebben gehad. En dan nog leg ik de nadruk op 'redelijk', want vergelijk het maar eens met Snow White, The Hunger Games of Skyfall, wat die in de VS hebben opgebracht.

Tegenwoordig moeten we het helaas doen met een hele rits aan mooie jongens en opgezette dames, dat alleen maar jeugdig publiek aantrekt, wat dus ten koste gaat van de rest. En anders zijn het wel cg-beladen films die de voorkeur krijgen (The Avengers!! The Hobbit). Kortom, amerikanen kiezen altijd voor de veilige weg.

COnclusie: vroeger was alles beter!!

avatar van Skywalker'

Skywalker'

Leuke wegkijk film! Goede actie, maar niet veel spanning.

Paar grappige momenten! "een echte mannenfilm, die je moet kijken met vrienden, en biertjes"

DiDa schreef:

Nog 2 dagen, dan ga ik hem zien!!

Waar?

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Tonen hem al in België.

DiDa

Idd morgen naar Antwerpen!!

avatar van ipman-99

ipman-99

"Retirement Is For Sissies." ... " !!!

Fantastische Actiefilm !!! Actieheld - Actie-icoon Arnold Schwarzenegger is terug in een klinkende Actiefilm !

Regisseur Jee-Woon Kim ("A BitterSweet Life") heeft het prima voor elkaar gebracht ! De actie en de 'humor' zijn beiden

over the top en geweldig om volgen ! De actie druipt van het scherm met als (één) van de hoogtepunten ..., de auto achtervolging

met als locatie in een korenveld ...! De choreografie in de actie-scènes is van een hoog niveau en zeer overzichtelijk !

Arnold Schwarzenegger zet op een overtuigende manier een wetsdienaar neer en Johnny Knoxville zet vooral een over the top

performance neer die in mijn ogen wel werkte in combinatie met ons actie-icoon van dienst ! De jaren 80 - 90 gevoel/sfeer was

een gevoel dat ik meermaals kreeg bij deze geweldige Actiefilm van een geweldige regisseur met een eveneens

geweldig actie-icoon !

DiDa

Iemand die hem in Belgie heeft gezien? Zitten er nog leuke trailers voor de film van toekomstige andere actieknallers (Bullet To The Head, A Good Day to Die Hard)...

avatar van schram101

schram101

Bullet To The Head trailer al een paar keer gezien in de bioscoop hoor.

schram101 schreef:

Bullet To The Head trailer al een paar keer gezien in de bioscoop hoor.

Cool, ik nog niet. In Belgie of NL...

avatar van schram101

schram101

In Nederland (Pathe bioscoop). Heb hem minimaal twee x gezien. De laatste tijd veel naar de bioscoop geweest en weet niet met zekerheid bij welke films hij zat, dacht onder andere bij Gangster Squad.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zag BttH ook bij Gangster Squad.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Whitaker: WHY ARE YOU DRESSED LIKE THAT!? Tolk: he says he supports the National Dutch Football Team.. Whitaker: What the fuck is that suppose to mean?! Tolk: The soccer team, he is wearing their teamcolors! Whitaker: Ahahaha he's fucking with me or what? ...Allright, i'll play this game; What Country does Dutch people come from?(Leuk dialoogje tussen Whitaker en de "zogenaamde" voortvluchtige met zijn "tolk" in een Oranje tenue)

Verder gewoon een lekkere wegkijker met veel bekende koppen, heerlijke actie, flinke dosis komedie en een paar toffe stunts.

Erg van genoten, weer een toppertje van Kim!

*3.5

DiDa

Arnold Schwarzenegger in zijn eerste echte starring role sinds 10 jaar. Inmiddels is Arnold 65 jaar en heeft hij 10 jaar buiten het Hollywood circuit geleefd. Heeft hij ‘het’ nog of niet?

In The Last Stand speelt Arnold de rol van Sheriff Ray Owens. Owens heft een zwaar leven achter de rug bij de LAPD. Wanneer hij zijn hele team verliest bij een actie besluit Owens om het rustig aan te gaan doen. Als Sheriff van het grensplaatsje Sommerton Junction is het belangrijkste wat hij doet katten uit een boom redden en parkeerbonnen uitschrijven.

Op dat moment ontsnapt Gabriel Cortez (Eduardo Noriega) uit de handen van FBI-agent Bannister (Forest Whitaker). Cortez raced naar de grens tussen de VS en Mexico in een Corvette. De enigen die Cortez en zijn leger van huurlingen nog kan tegenhouden zijn Owens en zijn team van deputy’s.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: The Last Stand is een leuke actiefilm die laat zien dat Ahnuld het nog steeds heeft. Tuurlijk oogt hij wat slomer en roestiger, maar dat is ook niet gek aangezien zijn leeftijd. Het is daarom ook goed dat Arnold een rol gekozen heeft die bij zijn leeftijd past. Verwacht dus geen Schwarzenegger zoals we hem kennen uit bv. Commando. Die tijd is voorbij. Maar wees niet bevreesd. Arnold laat zien dat hij nog steeds bad guys neer kan knallen en one-liners uit kan kramen. Wat wel opvallend is, is dat Schwarzenegger deze keer de film niet hoeft te dragen. Dit is geen typische Schwarzenegger flick. Schwarzenegger heeft zich omringd met een fantastische cast (Forest Whitaker, Peter Stormare, Johnny Knoxville, Luiz Guzman) en ook zijn tegenspelers krijgen meer dan genoeg tijd om zichzelf te laten zien. Van de ene kant werkt dit heel goed, maar aan de andere kant betekent dit wel dat dit betekent dat we minder Schwarzenegger te zien krijgen. Schwarzenegger heeft hier ook wat minder screentime dan we van hem gewend zijn.

En dan doel ik voornamelijk op het eerste uur.

The Last Stand komt namelijk wat langzaam op gang en bestaat het eerste uur voornamelijk uit de ontsnapping van Cortez en de achtervolging die de FBI inzet. Het constante schakelen tussen Cortez en de controlekamer van de FBI met een schreeuwende en boze Forest Whitaker duurt te lang. De pogingen die de FBI doet om Cortez te stoppen zijn puur bedoeld om nog een aantal auto stunts in beeld te brengen en dit gaat op den duur iets te lang duren. Want je blijft je afvragen: wanneer arriveert Cortez nu in Sommerton Junction en wanneer komt de echte confrontatie met Schwarzenegger. Dat willen we zien!!

Wanneer deze confrontatie uiteindelijk komt wordt het wachten meer dan goed gemaakt. De actie (gecombineerd met een aantal leuke grappen) ziet er fantastisch uit! Kim-Jee Woon weet de actie goed en overzichtelijk in beeld te brengen en het laatste half uur geeft je dan ook een lekker gevoel.

The Last Stand is helaas geen echte hele sterke film, maar een film die wel heel goed weet te vermaken en dit is voornamelijk toe te schrijven aan regisseur Kim-Jee Woon. Hij weet van dit simpele verhaal (wat we al zo vaak gezien hebben) een perfecte mix te maken van actie, komedie en drama. Dit samen met de sterke cast (Peter Stormare is een van mijn favorieten) zorgt ervoor dat je 107 minuten lang lekker achterover gezakt, met het verstand op nul kunt genieten. Maar een èchte Schwarzenegger film…..? Nee, daarvoor moeten we denk ik wachten op Ten!

3.5 ster

DiDa

Wat ik trouwens ook jammer vond is dat de trailer(s) weer te veel laten zien. Alle leuke stukken uit de film waren voor mij niet meer zo leuk omdat deze allemaal in de trailer zaten. Zeker de red band trailer laat te veel zien.....Jammer vindt ik dit altijd.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Yep, viel mij ook al op. De trailer laat echt TE veel zien ( als je hem bekijkt, heb je alsware de hele film al gezien) Ik zou het daarom ook "afraden" om de trailer te bekijken (voor de potentiële kijker(s) van de film.)

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Heerlijke film en een zalige comeback van oldie Schwarzie De combinatie humor-actie zit vlot in elkaar. Dat het verhaal voorspelbaar en cliché is, stoort niet zozeer. Schwarzie en co en de fijne regie en brutale actiescènes doen de film ver boven de middelmaat uitstijgen.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag in Antwerpen wezen zien.

Viel me op dat hij slechts in 1 zaal tegelijk draaide en dan voor Metropolis begrippen ook nog in 1 van de kleinste zalen, die amper voor een derde vol zat.

Film is een moeilijke:

het is lastig om hem helemaal objectief te beoordelen, daar dit de eerste film in tien jaar is met Schwarzenegger in de hoofdrol en je al snel geneigd bent om alles leuk te vinden en door de vingers te zien, maar.... ik zal toch heel eerlijk proberen te zijn.

Hij was niet geweldig!

Schwarzenegger is de hoofdrolspeler, maar komt er zeker de eerste helft van de film relatief weinig in voor. Vooral wanneer de actie zich verplaatst naar L.A. is hij minuten lang afwezig en betrapte ik mijzelf er op dat ik heel even zelfs geen erg er meer in had dat ik naar een Schwarzenegger actie film zat te kijken.

Wanneer de actie zich dan verplaatst naar het grensplaatsje waar Schwarzenegger de sherif is, ook zelfs dan lijkt het een eeuwigheid te duren voordat onze Oostenrijkse eik zelf mee gaat doen.

Pas de ca laatste 20 minuten is het een en al Schwarzenegger en is het wel genieten, hoewel het nooit zo goed wordt als we het ooit in de jaren '80 voorgeschoteld kregen.

De film kan dan ook helaas niet in de schaduw staan van de echte Schwarzenegger klassiekers als The Terminator, Commando, Predator of Total Recall. Daarvoor is deze film te veel doornsee (meer Norris niveau) en is het niet speciaal genoeg. Dus ga er vooral niet met die hoge verwachtigen heen.

De eindconfrontatie met de schurk is dan weer wel even heerlijk om te zien en kan Schwarzenegger zich eindelijk ouderwets uitleven.

Verder wordt hij omgeven door een aantal goede acteurs: de atlijd goede Whitaker, Peter Stormare en er is zelfs een cameo van Harry Dean Stanton als boer.

De voor mij onbekende acteur, Rodrigo Santoro, die de hoofdschurk speelde, valt aanvankelijk erg tegen (tijdens de eindconfrontatie kan het er mee door) en ik had dan ook persoonlijk liever Stormare als de echte schurk gehad, omdat zijn talent eigenlijk wel erg onbenut blijft in een zeer stereotype schurkenrol.

Verder was Knoxville wel geinig en in ieder geval minder irritant dan gewoonlijk en zaten er een paar leuke, mooie dames in.

Alles bij elkaar een ok actiefilmpje, maar nergens geweldig en niet een film, die ik nou snel zal gaan aanschaffen.

Een zes, ofwel drie sterren.