- Home
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Johnny Knoxville en Forest Whitaker
Releasedatum: 28 februari 2013
Bekijk via Videoland
Plot The Last Stand
"Not in his town. Not on his watch."
Voormalig LAPD-agent Owens heeft zich overgegeven aan het simpele leven in het dorpje Sommerton Junction na een gefaalde operatie die zijn partner gehandicapt achterliet. Owens verdrijft zijn tijd daar door zich met kleine overtredingen bezig te houden als de aangewezen sheriff. Hij wordt uit zijn dagelijkse routine gehaald als er vlakbij een spectaculaire ontsnapping plaatsvindt, waarbij een drugsbaron samen met zijn bendeleden en een aantal gijzelaars in een gepantserde wagen ontsnappen. De drugsbaron besluit richting Mexico te reizen om aan de Amerikaanse autoriteiten te ontsnappen. Het enige dat hem nog in de weg staat om de grens te bereiken, is het dorpje Sommertown Junction, bewaakt door sheriff Owens.
Sheriff Ray Owens
Agent Mitchell
Agent John Bannister
Burrell
thunderball
Deze vanmiddag in Antwerpen wezen zien.
Viel me op dat hij slechts in 1 zaal tegelijk draaide en dan voor Metropolis begrippen ook nog in 1 van de kleinste zalen, die amper voor een derde vol zat.
Film is een moeilijke:
het is lastig om hem helemaal objectief te beoordelen, daar dit de eerste film in tien jaar is met Schwarzenegger in de hoofdrol en je al snel geneigd bent om alles leuk te vinden en door de vingers te zien, maar.... ik zal toch heel eerlijk proberen te zijn.
Hij was niet geweldig!
Schwarzenegger is de hoofdrolspeler, maar komt er zeker de eerste helft van de film relatief weinig in voor. Vooral wanneer de actie zich verplaatst naar L.A. is hij minuten lang afwezig en betrapte ik mijzelf er op dat ik heel even zelfs geen erg er meer in had dat ik naar een Schwarzenegger actie film zat te kijken.
Wanneer de actie zich dan verplaatst naar het grensplaatsje waar Schwarzenegger de sherif is, ook zelfs dan lijkt het een eeuwigheid te duren voordat onze Oostenrijkse eik zelf mee gaat doen.
Pas de ca laatste 20 minuten is het een en al Schwarzenegger en is het wel genieten, hoewel het nooit zo goed wordt als we het ooit in de jaren '80 voorgeschoteld kregen.
De film kan dan ook helaas niet in de schaduw staan van de echte Schwarzenegger klassiekers als The Terminator, Commando, Predator of Total Recall. Daarvoor is deze film te veel doornsee (meer Norris niveau) en is het niet speciaal genoeg. Dus ga er vooral niet met die hoge verwachtigen heen.
De eindconfrontatie met de schurk is dan weer wel even heerlijk om te zien en kan Schwarzenegger zich eindelijk ouderwets uitleven.
Verder wordt hij omgeven door een aantal goede acteurs: de atlijd goede Whitaker, Peter Stormare en er is zelfs een cameo van Harry Dean Stanton als boer.
De voor mij onbekende acteur, Rodrigo Santoro, die de hoofdschurk speelde, valt aanvankelijk erg tegen (tijdens de eindconfrontatie kan het er mee door) en ik had dan ook persoonlijk liever Stormare als de echte schurk gehad, omdat zijn talent eigenlijk wel erg onbenut blijft in een zeer stereotype schurkenrol.
Verder was Knoxville wel geinig en in ieder geval minder irritant dan gewoonlijk en zaten er een paar leuke, mooie dames in.
Alles bij elkaar een ok actiefilmpje, maar nergens geweldig en niet een film, die ik nou snel zal gaan aanschaffen.
Een zes, ofwel drie sterren.
Sergio Leone
Te flauw.
The Last Stand heeft een paar serieuze manco's en één daarvan is dat het héél erg lang duurt vooraleer de focus op Ahnuld ligt. Het hele ontsnappingsgedeelte is nooit boeiend en het duurt simpelweg veel te lang.
Een ander probleem zijn de slechteriken van dienst. Zowel "meest gevreesde gangster" Cortez als zijn henchmen zijn een aanfluiting.
Als de actie dan ein-de-lijk begint wordt het al wat beter, vooral omdat er af en toe een brute kill passeert, maar hoogstaand wordt het nooit.
Arnold Schwarzenegger heeft intussen een verrimpelde kop gekregen, maar kan nog steeds onzinnige oneliners uitkramen alsof hij nooit is weggeweest. Zijn Oostenrijkse tongval lijkt er trouwens nóg erger op geworden, heerlijk is dat. Hij draagt de film dan ook.
Helaas neemt de rest van de cast zich véél te serieus. Forest Whitaker is hier niet op z'n plaats, net als Eduardo Noriega als slechterik (wat een wanprestatie) en nog een hoop andere semi-acteurtjes.
Luis Guzmán en Johnny Knoxville (die een veel kleinere rol heeft dan de poster doet vermoeden) vormen hier een uitzondering op.
Actiegewijs haalt The Last Stand een degelijk niveau, vooral vanwege de brute aanpak, maar bij momenten is het allemaal behoorlijk tegenvallend in beeld gebracht. Ook auto-achtervolgingen blijven ontzettend saai om te zien: boefje heeft superauto, vlucht weg in 6e, wordt onderweg achtervolgd, schakelt nog 5x hoger, ontwijkt dit en dat, schakelt nog eens, ... Erg saai en inspiratieloos.
Schwarzenegger is meester van de Domme Oneliner, maar het script beperkt hem hier in: humor wordt beperkt tot een stuk of 3 geslaagde stukjes dialoog.
Geen al te geslaagde comeback dus.
Gevleide 2,5
Prudh
Deze film is fucking gaaf. Een heel dikke vier sterren. Voor dat wapenarsenaal, maar ook omdat de hele film western ademt. En omdat alles en iedereen wordt doodgeschoten. En omdat Schwarzenegger de sherrif is (oneliner alert). Als een kind zo blij de bios uit.
Lage scores zeer onterecht. überdegelijke actiefilmrevival waarin geen shot te veel zit. En hoezo traag op gang? De film heeft een fantastisch tempo juist. Rustige boardertown met een ouwe sherrif die voor een laatste maal in actie komt omdat de bandieten zijn stadje misbruiken. Had zo een John Wayne-film kunnen zijn dit, maar nu modern met een toprol van Arnie. Schwarzenegger bewijst trouwens wel dat acteren niet als fietsen is. Heerlijk houtig spel.
WillemC
Niet over lullen.
Dit is gewoon entertainment uit de entertainment industrie. Zitten kijken je vermaken en klaar.
Geen diepgang dus ook geen diepgaande discussies voor nodig
Quentin
Heel erg met Prudh eens, enorm hoge fun-factor. Fijne heruitvinding van de 80s-actiefilm: perfect van toon, bijzonder fris gedraaid door Jee-woon Kim en de cast is in vorm. The Last Stand voelt heel vloeiend en natuurlijk aan, eigenlijk het tegenoverstelde van het krampachtige Expendables 2. Vond alleen de finale zwak, de uiterstmatige CGI haalde de spanning totaal uit de confrontatie op de brug.
dikke 3,5*
Metalfist
I am the sheriff!
Schwarzenegger is toch altijd al een enorm interessant figuur geweest. Hij heeft de wereldtop bereikt met bodybuilden, heeft daarna een aantal enorm iconische rollen gespeeld in zijn filmcarrière om dan uiteindelijk voor 2 ambtstermijnen de gouverneur van Californië te worden. En wat doet hij wanneer hij (noodgedwongen want je kunt maar maximum 8 jaar gouverneur zijn) uit de politiek stapt? Hij gaat gewoon terug acteren! En met The Last Stand krijgt hij terug zijn eerste hoofdrol sinds Terminator 3 en dat alleen al is een reden om dit in de cinema te gaan kijken.
En dit kan in ieder geval wel tellen als wederkeer naar het grote scherm, met uitzondering van de twee bijrolletjes in de Expendables films natuurlijk, want The Last Stand is weer classic Schwarzenegger. Hoewel, dat is niet helemaal waar want Jee-woon Kim weet dat zijn actieheld toch al wel wat jaartjes op zijn teller heeft staan en kiest er gelukkig voor om hem niet hetzelfde te laten doen als in het hoogtepunt van zijn carrière, namelijk hem non-stop de actieheld te laten uithangen. Dit komt sowieso de geloofwaardigheid ten goede en het verheugde me dan ook om te zien dat de regisseur er in slaagt om een volwaardige actiefilm af te leveren, zelfs zonder Schwarzie. Ik kon me dan ook wel vinden in de opbouw waar je eerst een paar heerlijke actiemomenten krijgt in Los Angeles om dan uiteindelijk over te schakelen naar het stoffige stadje van Schwarzenegger. Daar breekt de film compleet los en is het gewoon genieten van wat je op het scherm te zien krijgt. Lekker veel geschiet en de climax op de brug waar Schwarzenegger mano à mano begint te vechten is heerlijk vermaak. Daar komt dan ook nog eens bij dat de film vol heerlijke one-liners zit dus er valt ook wel wat af te lachen.
En Schwarzenegger blijft toch enorm episch. Heerlijke zelfspot heeft die man en de rol van oude, knorrige sheriff is hem dan ook op het lijf geschreven. Dat dikke Oostenrijkse accent blijft schitterend en gewoonweg alles wat uit zijn mond komt is geweldig. Mooi ook om te zien dat hij er nog altijd zo afgetraind uitziet, je kunt je amper voorstellen dat hij al een klad in de 60 is. Ik had expres geen trailers gezien zodat ik zo min mogelijk one-liners op voorhand wist maar daardoor wist ik eigenlijk niet wie er, met uitzondering van onze Oostenrijkse eik natuurlijk, in de film meespeelde. Leuk ook om te zien dat er hier nog wel een aantal degelijke acteurs meespelen zoals Forest Whitaker. Die draagt voornamelijk de scènes in Los Angeles en zoals gewoonlijk doet hij dat erg degelijk. Ook de rol van Johnny Knoxville is verbazingwekkend genoeg erg leuk. Ik ben niet zo'n fan van Jackass en consorten maar Knoxville heeft een aantal erg amusante scènes en zet bijlange niet zo'n negatieve stempel op de film als ik had verwacht. Sowieso is er niemand slecht gecast, al komt Eduardo Noriega als Cortez alleen maar op het einde komt hij ietwat tot zijn recht.
Jaja, de wederkeer van Schwarzenegger is compleet. Dat moddervette accent, de zelfspot, ... Het is genieten, zoveel is duidelijk. Verwacht echter niet dat Schwarzenegger de volledige speelduur in beeld is (dat zou ook niet bij zijn rol passen) maar dat wordt handig opgelost doordat Jee-woon Kim zelfs zonder Schwarzie een degelijke actiefilm weet te maken. Knoxville is amper aanwezig maar is wel amusant en Luis Guzmán is altijd leuk.
dutchtuga
Helaas. Aan Arnie ligt het zeker niet, zonder hem had dit max 2* gescoord, maar wel aan het erg terughoudende script en zeer slecht gecaste bad-guy. Wat een gewichtloze kerel is dat zeg. Langere recensie volgt snel.
Zoals beloofd:
Cult Movies Reviewed: The Last Stand (2013, Jee-woon Kim) - recensie - cultmoviesreviewed.com
wwelover
Vermakelijk maar alles behalve bijzonder. Het verhaal is zo standaard en voorspelbaar als je het kan krijgen, en je mag je vraagtekens zetten bij de onwijs domme acties van de FBI die niet echt realistisch zijn. Maar ja het draait om Arnie, die wel ok speelt. De actie is goed te pruimen en die paar snelle auto's zijn ook wel leuk. Wel heel typisch dat Johnny Knoxville erin speelt, moest meteen denken aan zijn rol in Walking Tall. Hij is gelukkig niet zo storend, in tegenstelling tot de acteur die Jerry speelt en Peter Stormare was ook echt drie keer niks. Ben ook wel teleurgesteld in Whitaker, speelde wel heel magertjes, al vind ik hem ook niet zo'n bijzondere acteur (9 van zijn 10 rollen zijn matig).
Krappe 3*
The Beast
"Where the fuck do dutch people come from?"
Een verassing, dat was het zeker,
Ik dacht nu Arnold in Expendables heeft gespeeld komt hij natuurlijk weer helemaal terug in het film wereldje, nu hij zn baantje kwijt is, ikzelf vind nogsteeds dat hij zijn goeie oude tijd wel gehad heeft, en vond The Expendables een mooie afsluiter voor zijn cariere, maar hij blijft een ouwe rot in het vak.
Het verhaal is flinter dun, maar de actie, humor en dikke wagens maken het helemaal goed, hier en daar toch wat verrassende momenten, maar het blijft een toppertje vooral omdat het zo verrassend was hoe goed de film was.
ik kan moeilijk kiezen tussen 3,5 of 4, maar het word toch een 3,5 omdat ik 4 wel te hoog vind voor het flinter dunne verhaal, en de dingen die je van ver aan zag komen, geld niet voor alles, blijft een goeie film!
You fucked up my day off.
Dit was nog eens een film waar ik echt naar uit keek. Ik heb de grootste actieheld aller tijden 10 jaar moeten missen, maar hij is terug! I'am back, zou hij zelf zeggen
Ok, hij speelde in de 2 Expendables films mee, maar in The Last Stand heeft hij weer zijn eigen film na 10 jaar afwezigheid. Er is niks veranderd, want het werd weer een feest om te kijken.
The Last Stand begint traag las ik. Dat klopt wel, maar ik heb me geen seconde verveeld. Iedereen wordt geintroduceerd, het verhaal komt op gang en ook in het eerste uur krijgen we toch genoeg boeiende momenten. Een heerlijk moment is zeker het moment dat Arnold zijn 2 collega's die onder vuur liggen gaat redden. Heerlijk hoe hij met de shotgun tekeer gaat!
Maar uiteraard draait het om de grote showdown in Sommerton tussen sheriff Arnold en Cortez. Het levert inderdaad een heerlijk slot op, vol met machogeweld en Arnold in topvorm. Gelukkig is hij ook zijn humor nog niet verloren, want hij kraamt weer een stel heerlijk droge oneliners uit. De laatste clash met de achtervolging tussen het mais en het gevecht op de brug bevielen prima. Al vond ik het wel een smetje dat hij Cortez niet gewoon van de brug af trapte. Gelukkig was de scene dat hij achter de auto aan moet hinkelen wel weer erg grappig.
Sowieso is dit weer een typische Schwarzenegger film. De actie is rijkelijk aanwezig (vrij bruut en bloederig trouwens), maar er valt toch vaak meer te lachen. Het mag voorspelbaar zijn, maar het maakt een hoop momenten niet minder leuk. Dat oude omaatje die een crimineel overhoop schiet
Schwarzenegger is oud en op leeftijd, maar die zaken worden juist prettig toegepast in de film. Elke scene waarin hij speelde had meerwaarde. De andere rollen waren minder bijzonder. Forrest Whitaker was prima, maar niks bijzonders. Johnny Knoxville vond ik een miscast, die slapstick achtige humor vond ik wat ongepast, al had hij wel enkele aardige momentjes. Storend was hij gelukkig niet, dus ik kan er wel mee leven.
Uiteindelijk is de conclusie simpel. Schwarzegger fans kunnen hier blind heen (eerlijk is eerlijk, zonder hem was dit geen hele beste film), actiefans zou ik hem ook aanraden en mensen die niet van zulke onzin houden (het is soms zo slecht dat het geniaal is) moeten hier gewoon ver vandaan blijven. Op naar de volgende films van onze Oostenrijkse held.
Naomi Watts
Het is geen double bill geworden, maar 'gewoon' alleen The Last Stand en morgen zal Bullet To The Head volgen. De voortekenen waren uitstekend met de Spring Breakers trailer en het was inderdaad een profetie.
De gedoseerde inleiding was welkom maar Kim nam ook wel iets te veel de tijd. Al mag dat geen struikelblok zijn, integendeel. de western-achtige setting en haar nothing-to-do atmosfeer is al volop genieten en verderop in Las Vegas gebeurt het tegenovergestelde waar de Alexa maar weer laat zien wat een thing of beauty het is als het komt op nachtscenes. Al is de Alexa Plus ook in Sommerton een 'force'.
Wat is het fijn om Arnie weer terug te zien. Onze favoriete immigrant, die met zijn enorm trage delivery weer strooit met de one-liners en z'n accent ben ik nog niet zat. Guzman en Knoxville zorgen voor een komische noot, eerstgenoemde is altijd wel over het randje flauw maar vreemd genoeg werkt het bij hem altijd erg goed. De Quaterback van FNL komt ook nog even langs en tot mijn grote verbazing zit de gruwelijk appetijtelijke Genesis Rodriguez hier ook in
. Als ik dat had geweten. Clean up on aisle 5 please.
Allemaal genoeg ingrediënten voor een vermakelijke actiefilm maar verre van een garantie. Gewoon weer goed geregisseerd door Kim, met veel stijl, sterke actie segmenten (die eerste shootout is misschien wel de beste shoot-out sinds Heat) en in Arnie heb je iemand die als geen ander de film weet te dragen. Stormare vond ik eerst altijd wel ideaal voor dit soort rollen maar wordt een beetje Stormare moe, ook iets teveel films met 'm gezien de laatste tijd. Santoro is geen ijzersterke bad guy, qua presence maar een Spaanstalige villain met gebroken engels heeft zijn appeal. Dan gooit ie er vervolgens in de showdown ook nog wat MMA skills uit
. Ook nog ode voor de grafische geweldscenes.
Erg genoten. Enorm zelfbewust, old Arnuhld met zijn one-liners, een trainingspak van het Nederlands elftal, een dosis fun, solide regie en gelikte stijl van Kim, de Arri Alexa Plus en eyecandy Genesis Rodriguez. Zoveel weergaloos in deze film dat het lastig opsommen is, erg coole film. De no nonsense actie flick is helemaal terug en wat ben ik daar gigantisch blij mee. Prudh verwoorde het al perfect, als een kind zo blij de bios uitgelopen. Pure fun.
schram101
I'm Glad He's Back
Uitstekende terugkeer op het witte doek van The Austrian Oak. Waar we ons al even aan zijn fantastische verschijning mochten vergapen in The Expendables (I & II) zien we hem in The Last Stand weer in een echte hoofdrol. En wat een comeback! Arnie kan het nog steeds. De man blijft ons iedere keer weer verbazen met zijn accent, postuur, charisma en coolness.
Knoxville heeft een beduidend kleinere rol dan ik dacht en irriteren aan zijn rol is dan ook vrijwel niet mogelijk. Zijn character is wat flauw maar tegelijkertijd ook weer dolkomisch. Met Forest Whitaker heeft de film zelfs nog een echte acteergigant in huis. Persoonlijk zie ik die man graag aan het werk en ook hier stelt hij de kijker weer niet teleur. Aan de andere kant van de wet is de spoeling wat minder dik, Stormare kan dit soort rollen natuurlijk prima handelen, mainvillain Santoro is echter een stuk minder goed. Aan vrouwelijk schoon is ook geen gebrek, in de vorm van Sarah Torrance en Rodriguez.
Qua spektakel heeft de film ook best wat te bieden. Shootouts en oneliners zijn genoeg te vinden en de achtervolgingsscene in het maisveld is erg sterk te noemen. Leuke referentie naar zijn afkomst ook nog aan het einde.
namingway24
Terugkeer van een legende.
Laat het duidelijk zijn: Arnold is in al zijn jaren afwezigheid niet beter gaan acteren, maar zijn grootse persoonlijkheid is in al die tijd nog steeds onmiskenbaar. De one-liners waren weer goed aanwezig, maar het werd nooit belachelijk, en zijn levering was met zijn karakteristieke accent weer vertrouwd leuk. Zijn actiescènes waren misschien iets stijfjes na zijn jaren in de gouverneurs-stoel, maar het was nog altijd een genot om naar de vuurgevechten te kijken en Arnie de bad guys knock-out te zien slaan.
Het hielp zeker ook dat Schwarzenegger's sheriff-personage niet alleen de focus op zich had, maar dat de actie gedragen werd door een aardige supporting cast. Het eerste gedeelte van de film draait zelfs bijna helemaal niet om sheriff Owens, maar om de ontsnapping van de slechterik. Deze scènes waren niet al te spectaculair of origineel, maar het was een degelijke opening die mooi afstak tegen het simpele boerenleven in het slaperige oude stadje. Forest Whitaker was best leuk als de FBI-agent die steeds meer gefrustreerd raakt, en de hele Nederlands elftal-scène leverde één van de aardigste komische momenten op.
Het stadje Sommertown Junction bevatte trouwens een paar leuke personages die Schwarzenegger's ietwat on-originele sheriff Owens aardig tegengas gaven. Het was wel een beetje de film van de accenten, want naast Schwarzenegger had ook Luis Guzmán een lekkere, vaak bijna onverstaanbare Mexicaanse tongval. Mooi om Guzmán tegen het eind van the Last Stand wat ass te zien kicken in een hilarisch over de top moment. De rest van de good guy-personages was wat nietszeggend maar iedereen was gewoon goed.
En dan hebben we natuurlijk nog Johnny Knoxville als Lewis Dinkum. Hij krijgt in de (Nederlandse) trailer zelfs een credit vóór Schwarzenegger, maar ik moet zeggen dat zijn personage nogal hit and miss was. Soms waren zijn scènes gewoon te geforceerd, vooral het fysieke aspect, maar daar tegenover stonden weer een paar aardige teksten die hij leuk bracht, en dat lachje werkte af en toe echt op mijn lachspieren. Wel viel me op hoe oud die gast aan het worden is: hij ziet er af en toe bijna net zo oud uit als Arnold zelf.
De schurken van het stuk brengen het er aardig van af. Ze waren nou niet bepaald origineel, maar werden toch weer gekenmerkt door twee fraaie accenten. Ik vond Stormare's personage leuker dan Noriega's drugsbaron karikatuur, maar ze hadden beide één of twee redelijke momenten. Vooral Noriega's verwende gedrag tegen het eind waarin hij Schwarzenegger probeerde om te kopen kon bij mij en het publiek zeker voor een hartelijke lach zorgen. Die lach was trouwens vaak aanwezig, maar meer dankzij de cliché momenten dan echt sterke humor. Toch was er zeker wat te lachen, zoals de scène met de vuurpijl en de met bommen behangen slechterik en de reeds genoemde one-liners.
Maar het draaide uiteindelijk voornamelijk toch om de sterke actie. Schwarzenegger en co schieten en sloegen in het laatste half uur stevig van zich af, en de kogels en ledematen vlogen me als kijker om de oren. De vuurgevechten waren lekker realistisch, waarbij de muziek tot het absoluut noodzakelijke werd gehouden en het voor namelijk ging om de kogel-inslagen en ontploffingen. Verfrissend vond ik het ook om te zien dat ook de goeie mensen er niet helemaal zonder kleerscheuren van af kwamen. Schwarzie moest af en toe zelfs een beetje valsspelen vanwege zijn toenemende leeftijd, zoals de scène waarin hij zich noodgedwongen onder een bus schuilhield, en bij de grote confrontatie met de hoofd-schurk is het mooie er zelfs mij Mr Terminator wel van af en moet hij écht werken. De achtervolgingsscène in het maïsveld was trouwens redelijk origineel en een leuk staaltje van kat en muis.
The Last Stand is een aardige terugkeer voor Arnold Schwarzenegger, de man die in de jaren '80 en '90 een waar icoon was voor het genre. Hij wordt dan wel een jaartje ouder, maar deze film is het bewijs dat hij met een redelijk verhaal, een aardige supporting cast en een paar leuke one-liners nog steeds garant kan staan voor een leuk avondje in de bioscoop.
Ga dat zien.
Sjoerdow
Ja heerlijke film en superonderhoudend, maar Arnie acteert me toch een partij slecht. Hoe kan het dat hier opeens geen sprake meer is van goede timing en delivery van een icoon als Schwarzenegger?
Ik heb een groot zwak voor hem, maar dit was gewoon niet zo heel goed. Het leek erop alsof (met name) de eerste scenes in één take zijn gedraaid.
Jammer, want verder ziet het camerawerk er gelikt uit tijdens de zoveelste achtervolging en is de film zo nu en dan best geinig in zijn simpele humor.
Overigens hebben ze in amerika nog nooit van een spijkermat gehoord......
Prima vermaak voor een zondagavond, al stelt mijn held Arnie een beetje teleur.
sinterklaas
Arnie is terug, zoals hij had beloofd met zijn legendarische "Ill Be Back!". Na ruim 9 jaar gouveneur te zijn leek het waarschijnlijk wel alsof hij dat beroep naderhand wel zat werd en kreeg ie wel heimwee naar de filmindustrie. Als 14 jarige (toen ik ook nog een verwoed Schwarzenegger-fan was) had ik al een voorgevoel dat hij in de toekomst (dus nu) wel weer "back" kwam in de filmwereld. En inderdaad, hij heeft zich aan zijn beloofde zin gehouden.
Gek genoeg word hij nu niet uit de mottenballen gehaald door een Amerikaanse regisseur maar door onze grote Koreaanse vriend Jee-Woo Kim, die de toppers als A Tale of Two Sisters, A Bittersweet Life en I Saw the Devil op zijn naam heeft staan. Van zijn stijl in Korea is hier niet veel meer van terug te vinden maar dat hij samen met de rest van de crew met veel plezier aan deze film gewerkt heeft is overduidelijk.
Afin, Schwarzie speelt (met overduidelijke zelfspot) de gepensioneerde cop Owens die nu teruggetrokken leeft in een stoffig woestijndorpje genaamd Sommertown Junction. Zijn beste tijd als Sherrif zit er nu wel zo'n beetje op en hij houd zich nu wel een beetje koest voor zijn leeftijd. Totdat er een drugsdealer genaamd Cortez (prima rol van Noreiga die ook in Tesis een sterke rol had) met behulp van zijn maatjes bij een arrestatie in LA weet te ontsnappen en nu op weg naar Mexico is, en dus daarbij ook Summerton Junction zal passeren. Dat mag niet toegelaten worden en onze Oostenrijkse ouwe bok stoomt zich weer klaar om in actie te komen. Dit met behulp van zijn ex-collega's, (fijne rollen van oa Whittaker, Jamie Alexander etc) een gevangene, en ook niemand minder dan: Johnny Knoxville!
Wat we dan krijgen is grotendeels een fantastische outlaw. Het grootste gedeelte speelt zich ook af in een straat met grotendeels een schoolbus als bunker, maar het verveelt geen moment. De actiescene's die vanzelfsprekend weer ruimschots aanwezig zijn zijn stijlvol, schitterend en weer helemaal op zijn ouderwets, in combinatie met moderne techniekjes, met daarnaast ook overheerlijke humor, knipogen en schitterende Quotes (How are you Sherrif? Old. You fucked up my car. You Fucked up my Day off
) Ook Knoxville mocht van de regisseur weer een Jack-Ass stunt uithalen, met die telefoonpaal. Dat omaatje vond ik helemaal hillarisch die die vent overhoop schoot omdat ze haar voor ouwe heks uitmaakte. Ook Peter Stormare is weer lekker op dreef als bad-guy. Verder heeft de film ook gewoon niks anders dan prachtige kiekjes en is de uitwerking van een moderne western op een sfeervolle wijze gelukt. Het eindgevecht bewijst dan maar weer dat Arnie wel oud mag zijn, maar zijn talenten nog steeds niet is kwijtgeraakt. En...ohja, ook Nederland komt hier even ter sprake, Cortez in de verhoorkamer met een KNVB-shirt als afleidingsmanouvre!
Arnie is herboren en er liggen weer een hoop nieuwe films van hem in de pijplijn waar ik ook weer erg naar uitkijk. Deze film is in iedergeval weer smullen en Arnie heeft kunnen bewijzen dat hij "back" is!
Justinw
Had iets meer verwacht van het debuut van Jee-woon Kim in Amerika. Zijn The Good, The Bad and the Weird vond ik geweldig.
Deze film is dan ook niet slecht, precies zoals ik hem had verwacht maar had misschien toch gehoopt op iets betere oneliners en wat meer vindingrijke actie. Voor de rest is de film prima vermaak en hoop dat Jee-Woon Kim deze films blijft maken.
$pecial
How are you feeling, sherrif?
- Old.
Een vermakelijke dertien in een dozijn aktie filmpje.
Leuk om Schwarzenegger weer eens te zien in een aktiefilm als main character, dit gaat weer een aantal keer gepaard met ouderwetse one-liners.
Toch had ik een stuk meer verwacht van Jee-Woon Kim. Het is onderhoudend te noemen, maar er zijn weinig momenten waar The Last Stand zich ook echt kan onderscheiden. De eind scene in het maisveld is dan wel weer erg mooi gedaan!
3.0 *
Gaaf, gaaf zeg dit eindelijk weer een vette actie film met vliegende kogels en bloed druppels. En jeeh Arnold is back in business en nog goed ook, net als de rest van de cast. Met dit alles ook nog een mooie knipoog naar humor en paar super scene's.
4,5 ster
Shinobi
"I saw enough blood and death... I know what's coming."
Ondertussen is dit alweer de vijfde film die ik heb gezien van Jee-woon Kim, hij maakt met deze film ook gelijk zijn Amerikaanse debuut en het smaakt wel naar meer moet ik zeggen. De beste man heeft me tot nu toe nog steeds niet teleurgesteld.
Enfin terug naar de film, Arnold Schwarzenegger speelt na een afwezigheid van tien jaar eindelijk weer eens de hoofdrol in een film. En dit doet hij met verve, weliswaar iets rustiger om zijn oude lichaam - die ondertussen al heel wat heeft doorgemaakt - te sparen. Maar dat deert niet echt, er blijft genoeg over om van te genieten. Dit keer mag Schwarzenegger opdraven als sheriff van een stoffig stadje. Er zitten weer genoeg leuke one-liners - met de nodige zelfspot - in. De delivery in combinatie met de mimiek van Schwarzenegger blijft nog steeds overeind staan als vanouds.
De bijrollen van o.a.: Johnny Knoxville en Luis Guzmán zorgen daarnaast voor een leuke komische noot. Forest Whitaker geeft hier wat tegengas met zijn serieuze rol.
Van het verhaal zelf - dat een redelijk lange aanloop kent - moet je niet al teveel verwachten en is dit dan eigenlijk ook meer als kapstok bedoelt om zoveel mogelijk keiharde actiescènes voor te schotelen aan de kijker. Op sommige momenten leek het zelfs of ik naar de verfilming van Need for Speed Most Wanted zat te kijken, door de uitstekende achtervolgingsscènes. Het kat-en-muisspel in het maïsveld was ook erg nice.
Het schietgeweld wordt daarnaast ook uitvoerig tentoongesteld, ik had er trouwens niet op gerekend dat het zo grafisch in beeld werd gebracht: het bloed vliegt mooi in het rond als een lichaamsdeel wordt geraakt.
Al met al een zeer geslaagde comeback van Arnold Schwarzenegger, hij staat nog steeds zijn mannetje. Ik kijk alweer uit naar zijn volgende film.
Dikke 3,5 sterren.
Erbe
Matige film moet ik zeggen.... Het eerste deel was nog wel goed/mooi om naar te kijken maar toen die drugsbaron door zn stad moest komen, incl. de voorbereidingen, toen begon het helemaal een A-team serie te worden met die ene slungel die dan m.i. Murdock moest voorstellen.
Toen was bij mij de spanning helemaal weg. Toen werd het zo onecht als wat. Met de zwaarste geweren werd er dwars door de auto's heen geschoten maar geen enkel schrammetje als ze in of achter de auto zitten. Wel enkele leuke acties maar het laatste halfuur was de realiteit heel ver weg bij mij....
blurp194
Alsof-ie nooit weggeweest is.
Een film met Arnie is haast een genre op zichzelf. Het recept moet minimaal een aantal verplichte ingredienten hebben: snedige oneliners, ongeloofwaardige actie, over the top wapens, onredelijke schietpartijen, extreem flauwe humor, een leuk meiske, en Arnie die ongenadig op z'n falie krijgt.
En dat is er allemaal. De extreem flauwe humor laat misschien wat lang op zich wachten, maar de scene met de lantarenpaal (Geronimo, Geronimo!) doet het voor mij wel. De over the top weapons, eerst is er al Georgetta de extreme revolver, later krijgen we ook Vicky the Nazi Killer nog. Vanzelfsprekend. Zoals dat gezegd wordt, the opera ain't over till the fat lady sings. Het leuke meiske is natuurlijk prima vertegenwoordigd - je kan kiezen uit de foute en de goede - is dat niet altijd zo. Onredelijke schietpartijen genoeg - mooi schuilen achter een auto, als er iemand met een .50 staat te schieten. Yeah right. Oneliners genoeg - nooit zo sterk als de echte 'I'll be back', maar er zijn er genoeg. En ongeloofwaardige actie is er zat - maar waar ik echt blauw van het lachen van word is dan weer de idioterie met het lichtpistool. Yeah right.
Maar dat hoort er allemaal bij. Dagje ouder, misschien niet z'n beste film ooit. Maar toch. Wat ik al zei, he's back.
Verdienstelijk Hollywood-debuut van één van mijn favoriete zuid-koreaanse regisseurs, Jee-Woon Kim. Tevens natuurlijk de langverwachte terugkeer van Schwarzenegger, die hier verrassend ingetogen en subtiel (voor zijn doen dan) akteert. Geweldig kapsel heeft hij overigens. De plot is simpel en wordt sporadisch te langdradig uitgewerkt, met te veel ruimte voor nietszeggende bijrolspelers, maar de film komt tot leven tijdens de energieke (en lekker bloederige) aktiescenes, die de film absoluut een meerwaarde geven. Alles wordt vakkundig in beeld gebracht door regisseur Kim, maar je houdt continu het gevoel dat hij hier ver onder zijn kunnen zit te werken. Maar goed, best een leuke aktiefilm, niets meer en niets minder.
Filmkriebel
Schwarzie is back!!! En hoe
Dit vond ik nog eens een fantastisch goede actiefilm. Heeft wel iets van die oude eighties actie in zich, net als Expendables. SImpel verhaaltje dat helemaal niet serieus te nemen is en daar ligt ook het accent van de film niet op : de sheriff van een grensdorpje doet er alles aan om een voortvluchtige drugbaron tegen te houden. De actiescènes zijn buitengewoon schitterend gefilmd, de humor werkt zoals het hoort op het goede moment ( Knoxville en die electriciteitspaal, dat oud vrouwtje
) en ook de one-liners, nog zo'n trademark van Schwarzie, doen hun werk. Ook de finale is om van te genieten. Kan hier echt niet veel op aanmerken. De supporting cast deed het goed, met de duivelse Stormare voorop. Dit is zonder enige twijfel de actiefilm van het jaar tot nu toe!
Ondanks het dertien in een dozijn verhaal, de vele clichés en de achterlijke rol van flut acteur Johnny Knoxville, was de uitvoering best leuk en keek de film zich ook lekker weg. Dat kwam voornamelijk door Arnold Schwarzenegger en de vele actie. Hier en daar zat er ook nog wat leuke humor in.
Cobusss
Behoorlijk mager en Arnie kan nog steeds niet acteren en zal het nooit leren ook.
Wil niet zeggen dat "zijn" films slecht zijn maar hij kan gewoon niet acteren.
Ik moet zeggen dat ik hier wel enigszins zin in had. Vooral, om Schwarzenegger na al die jaren weer in een hoofdrol terug te zien. Het deed weer even denken aan die films van vroeger, al moet daarbij aangetekend worden dat de films in de laatste jaren voor zijn gouverneursperiode ook bij lange na niet zijn beste waren.
The Last Stand behoort ook zeker niet tot zijn beste werk, maar is in ieder geval wel een leuk actiefilmpje geworden. De regie van Kim is degelijk, maar niet super bijzonder, al zitten de actiescènes wel goed in elkaar. Het verhaaltje is lekker simpel en komt na een klein half uurtje lekker los. Ik moet zeggen dat ik de bijrollen niet zo heel bijzonder vond. Eduardo Noriega is een degelijke bad guy, maar Peter Stormare en Forest Whitaker vond ik niet al te sterk. En iemand als Johnny Knoxville heeft hier ook totaal niets te zoeken. Schwarzenegger zelf is wel aardig op dreef en snapt gelukkig als geen ander dat hij zichzelf niet al te serieus moet nemen, om het best tot zijn recht te komen. Dat levert een paar leuke oneliners op en wat grappige momenten.
Het is leuk om Schwarzenegger weer te zien. Hij is oud geworden, maar heeft het nog wel in zich. The Last Stand is vrij simpel en voorspelbaar en mist hier en en daar nogal scherpte, wat de betere films van Schwarzenegger wel hadden, maar is desondanks een aangename wegkijker, en dus een redelijk geslaagde comeback te noemen.
mjk87 (moderator films)
Dat KNVB-jack
Enfin, erg vermakelijke film dit. Vol cliché's, dertien-in-een-dozijn, maar de makers weten dit wel en met veel humor, zelfspot en acteerwerk dat hier binnen past werkt dit uitstekend. Ook Arnold zelf, een matig acteur maar perfect voor dit soort lompe actiefilms, is prima op dreef. Dit is eigenlijk zoveel beter dan een film als Fast Five die te ver over the top gaat en zichzelf veel te serieus neemt. Dat het plot verder nergens over gaat, alle stereotypen erin zitten en de film niet verder beklijft nadat het is afgelopen maakt allemaal niet uit.
De actie zelf is aardig in beeld gezet (soms net iets te snelle montage waardoor het overzicht verdwijnt) maar ook enkele sterke scène's. Zeker die in het korenveld was bijzonder en zag er ook gewoon mooi uit. Al met al een mooie voldoende: 3,0*.
Lekkere vlotte actiefilm met onze actieheld Arnie, die weer met een aantal one-liners mag strooien. Eigenlijk een must bij een Arnie film, want hij is bijna de enige op de wereld die hiermee weg kan komen.
Voor de rest een strak verhaal, dat je met een korrel zout mag nemen. Veel actie, veel geknal en vooral ook veel bloed. Richting het einde verliest de film mij een beetje, maar moet zeggen dat ik de car chase in het maïsveld wel aardig vond. Ik vind alleen de bad-guy niet zo bijzonder, die was zoals voorspeld natuurlijk geen partij voor onze actieheld
Leuke comeback. Nergens echt uitmuntend, maar the Last Stand doet wat het moet doen en dat is lekker vermaken.
Op zich best geinige actiefilm met onder andere een prettige racebak, leuke slechterikken en een aardig plotje.
Maar Arnold verpest het hier nogal met zn nontalent en lame oneliners en Knoxville is zo mogelijk nog erger als comic relief.
Rowie89
Leuke arnold schwarzenegger film verhaal gaat nergens over! maar lekker veel actie en af en toe een leuke dosis humor !
Al met al gewoon een leuke film , verstand op nul en kijken .

Knallende actiefilm 'The Last Stand' met Arnold Schwarzenegger morgenavond op televisie

TT3D: Closer to the Edge
Documentaire / Sport, 2011