Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Johnny Knoxville en Forest Whitaker
Releasedatum: 28 februari 2013
Bekijk via Videoland
Plot The Last Stand
"Not in his town. Not on his watch."
Voormalig LAPD-agent Owens heeft zich overgegeven aan het simpele leven in het dorpje Sommerton Junction na een gefaalde operatie die zijn partner gehandicapt achterliet. Owens verdrijft zijn tijd daar door zich met kleine overtredingen bezig te houden als de aangewezen sheriff. Hij wordt uit zijn dagelijkse routine gehaald als er vlakbij een spectaculaire ontsnapping plaatsvindt, waarbij een drugsbaron samen met zijn bendeleden en een aantal gijzelaars in een gepantserde wagen ontsnappen. De drugsbaron besluit richting Mexico te reizen om aan de Amerikaanse autoriteiten te ontsnappen. Het enige dat hem nog in de weg staat om de grens te bereiken, is het dorpje Sommertown Junction, bewaakt door sheriff Owens.
Sheriff Ray Owens
Agent Mitchell
Agent John Bannister
Burrell
sonyjh
vermakelijk, nostalgisch ook.. maar veruit de minst goede film die Jee-woon Kim tot op heden gemaakt heeft.
MantA1952
Mooie actie-film. Heb ervan genoten. Arnie mag meer van deze films maken, ondanks dat zijn leeftijd gaat tegenwerken.
Donkerwoud
Eerlijk is eerlijk: het hart van mijn 13-jarige zelf gaat harder kloppen!
Metalfist
I am the sheriff!
Schwarzenegger is toch altijd al een enorm interessant figuur geweest. Hij heeft de wereldtop bereikt met bodybuilden, heeft daarna een aantal enorm iconische rollen gespeeld in zijn filmcarrière om dan uiteindelijk voor 2 ambtstermijnen de gouverneur van Californië te worden. En wat doet hij wanneer hij (noodgedwongen want je kunt maar maximum 8 jaar gouverneur zijn) uit de politiek stapt? Hij gaat gewoon terug acteren! En met The Last Stand krijgt hij terug zijn eerste hoofdrol sinds Terminator 3 en dat alleen al is een reden om dit in de cinema te gaan kijken.
En dit kan in ieder geval wel tellen als wederkeer naar het grote scherm, met uitzondering van de twee bijrolletjes in de Expendables films natuurlijk, want The Last Stand is weer classic Schwarzenegger. Hoewel, dat is niet helemaal waar want Jee-woon Kim weet dat zijn actieheld toch al wel wat jaartjes op zijn teller heeft staan en kiest er gelukkig voor om hem niet hetzelfde te laten doen als in het hoogtepunt van zijn carrière, namelijk hem non-stop de actieheld te laten uithangen. Dit komt sowieso de geloofwaardigheid ten goede en het verheugde me dan ook om te zien dat de regisseur er in slaagt om een volwaardige actiefilm af te leveren, zelfs zonder Schwarzie. Ik kon me dan ook wel vinden in de opbouw waar je eerst een paar heerlijke actiemomenten krijgt in Los Angeles om dan uiteindelijk over te schakelen naar het stoffige stadje van Schwarzenegger. Daar breekt de film compleet los en is het gewoon genieten van wat je op het scherm te zien krijgt. Lekker veel geschiet en de climax op de brug waar Schwarzenegger mano à mano begint te vechten is heerlijk vermaak. Daar komt dan ook nog eens bij dat de film vol heerlijke one-liners zit dus er valt ook wel wat af te lachen.
En Schwarzenegger blijft toch enorm episch. Heerlijke zelfspot heeft die man en de rol van oude, knorrige sheriff is hem dan ook op het lijf geschreven. Dat dikke Oostenrijkse accent blijft schitterend en gewoonweg alles wat uit zijn mond komt is geweldig. Mooi ook om te zien dat hij er nog altijd zo afgetraind uitziet, je kunt je amper voorstellen dat hij al een klad in de 60 is. Ik had expres geen trailers gezien zodat ik zo min mogelijk one-liners op voorhand wist maar daardoor wist ik eigenlijk niet wie er, met uitzondering van onze Oostenrijkse eik natuurlijk, in de film meespeelde. Leuk ook om te zien dat er hier nog wel een aantal degelijke acteurs meespelen zoals Forest Whitaker. Die draagt voornamelijk de scènes in Los Angeles en zoals gewoonlijk doet hij dat erg degelijk. Ook de rol van Johnny Knoxville is verbazingwekkend genoeg erg leuk. Ik ben niet zo'n fan van Jackass en consorten maar Knoxville heeft een aantal erg amusante scènes en zet bijlange niet zo'n negatieve stempel op de film als ik had verwacht. Sowieso is er niemand slecht gecast, al komt Eduardo Noriega als Cortez alleen maar op het einde komt hij ietwat tot zijn recht.
Jaja, de wederkeer van Schwarzenegger is compleet. Dat moddervette accent, de zelfspot, ... Het is genieten, zoveel is duidelijk. Verwacht echter niet dat Schwarzenegger de volledige speelduur in beeld is (dat zou ook niet bij zijn rol passen) maar dat wordt handig opgelost doordat Jee-woon Kim zelfs zonder Schwarzie een degelijke actiefilm weet te maken. Knoxville is amper aanwezig maar is wel amusant en Luis Guzmán is altijd leuk.
Dank, mijn vertrouwen blijft toenemen!
Naomi Watts
Goed nieuws, hoor van meer kanten goede verhalen. Schwarzenegger blijft voor campiness toch wel de ideale actieicoon, weer lekker zo'n knorrige char. Toch wel fijn dat de jaren 80 actiefilm een revival kent momenteel. Misschien toch stiekem maar naar de bios hiervoor. Verwacht wel meer van Bullet to the Head maar klinkt erg leuke fun weer deze.
jstabel
Deze film gisteren in de Sneak Preview gezien. Ouderwetse Arnie die zijn rol weer perfect invult. Johnny Knoxville heeft als halve zool een zéér leuke rol maar helaas wat weinig in beeld. Al met al een héél vermakelijke film! 3,5*
dutchtuga
Helaas. Aan Arnie ligt het zeker niet, zonder hem had dit max 2* gescoord, maar wel aan het erg terughoudende script en zeer slecht gecaste bad-guy. Wat een gewichtloze kerel is dat zeg. Langere recensie volgt snel.

Hier word ik niet blij van.
dutchtuga
Sorry. Sporadisch komt hetgeen waar je op wacht naar boven, maar over het geheel ben ik flink teleurgesteld.
schram101
Is Peter Stormare niet de mainvillain dan? Is toch geen onaardig acteur dacht ik..
Sergio Leone
Neen, Eduardo Noriega is de slechterik van dienst. Peter Stormare speelt min of meer z'n rechterhand.
Sanderkeuh
Actie met passie. Hoewel het script niet zo bijzonder is en de villain nogal tegenvalt, merk je duidelijk dat de film met plezier gemaakt is. (Wat over A Good Day to Die Hard helaas niet gezegd kan worden...)
Zoals beloofd:
Cult Movies Reviewed: The Last Stand (2013, Jee-woon Kim) - recensie - cultmoviesreviewed.com
Zeg, krijgt deze film wel een Nederlandse bioscoop release in de grote bioscopen? Ik zit bij mijn lokale Pathe op het schema te kijken, zie helemaal niks staan.
Naomi Watts
Zelfs hier gaat ie draaien, dus lijkt me wel. Pathe niet allemaal zie ik.
thunderball
Zoals beloofd:
Helemaal eens met je review, eigenlijk precies zoals ik het ook ervaarde.
Bij ons in de bios gaat ie draaien samen met de nieuwe Stallone meen ik op 1 avond, onder de noemer Mens night, men ook biertje erbij
MaNiAc E
Dankzij de Pathe Eindhoven kan ik hem niet eens zien wat een bullshit weer allemaal... Naja raar he dat mensen dan maar downloaden...
Ik zat vanmiddag even online naar wat reviews te zoeken, de meeste reviews zijn toch vrij positief (3 tot 4 sterren) en noemen het een ontzettend vermakelijke Schwarzenegger film, ook al is het plot vrij standaard. Dat geeft, samen met een stel reviews hier, toch best vertrouwen.
schram101
Je ziet het al aan de trailer, dit gaat een heel pak beter worden dan A Good Day To Die Hard.
Dat hoop ik althans

Knallende actiefilm 'The Last Stand' met Arnold Schwarzenegger morgenavond op televisie

TT3D: Closer to the Edge
Documentaire / Sport, 2011