• 9.380.139 stemmen

Geregisseerd door: Jee-woon Kim

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Johnny Knoxville en Forest Whitaker

Releasedatum: 28 februari 2013

Plot The Last Stand

"Not in his town. Not on his watch."

Voormalig LAPD-agent Owens heeft zich overgegeven aan het simpele leven in het dorpje Sommerton Junction na een gefaalde operatie die zijn partner gehandicapt achterliet. Owens verdrijft zijn tijd daar door zich met kleine overtredingen bezig te houden als de aangewezen sheriff. Hij wordt uit zijn dagelijkse routine gehaald als er vlakbij een spectaculaire ontsnapping plaatsvindt, waarbij een drugsbaron samen met zijn bendeleden en een aantal gijzelaars in een gepantserde wagen ontsnappen. De drugsbaron besluit richting Mexico te reizen om aan de Amerikaanse autoriteiten te ontsnappen. Het enige dat hem nog in de weg staat om de grens te bereiken, is het dorpje Sommertown Junction, bewaakt door sheriff Owens.

avatar van Kondoro

Kondoro

The Last Stand

Prima actie film waar je verstand op 0 moet zetten en lekker ervoor moet gaan zitten. Aan actie geen gebrek. Ik moet toch zeggen dat ik zonder verveling heb gekeken, al vond ik sommige stukjes overbodig. En ik het niet door had dat die griet eigenlijk bij die drugs baas hoorde. Ik vind dat mstx wel feiten opnoemde wat wel ongeloofwaardig kan overkomen, maar ik vond het niet vervelend of saai om naar te kijken. Ik heb me echt wel prima vermaakt... Ondanks dat er dan toch nog wel een paar cliche's door heen worden gedrukt.

Arnold Schwarzenegger speelde een heerlijke rol, en hij gaat er inderdaad op vooruit na mate hij ouder word. Zijn acteer prestatie in deze film is prima te doen, en je raakt niet verveeld. Johnny Knoxville vond ik wat minder in de film passen. Als gezicht van Jackass kan ik maar niet eraan wennen om hem te zien met een geweer in het hand, al schietend ! Voor de rest deden Luis Guzmán en de andere twee die mee hielpen in het eind gevecht deden het wel goed.

Het verhaal is prima te doen. Helaas wel jammer van het eind gevecht. Het gevecht zelf was wel vet om naar te kijken. Maar ik vind het raar, dat een dorpje, waar niks gebeurd. Opeens tegen zo'n seal team achtig squad wint. . Ook snap ik dat het onlogisch is dat een auto zo, hard en ver rijd. Niet hoeft te tanken. Maar daar hoef je niet zo scherp op te letten naar mijn mening. Het is opzich wel gewoon een leuke film om naar te kijken.. Het concept is ook wel leuk.. Al om al leuk om gezien te hebben, prima voor een film avond!

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en me er eens aan gewaagd. 'k had niet echt grote verwachtingen en gelukkig maar. Niet dat het een slechte film is, het is een prima popcornvertier.

De cast deed wat er van hen verwacht werd en de film bevatte voldoende actie.

Een prima actiefilm met een eenvoudig verhaal.

avatar van Mike 1984

Mike 1984

The Last Stand heb ik net uitgekeken. Goede actie scènes, geweldige vuurgevechten en de nodige humor. De scène op de brug vond ik ronduit fantastisch, 100% Schwarzenegger. Volledig zijn stijl en overduidelijk dat hij het gewoon nog kan. Ik begon zelfs spontaan te lachen, want ik was heel blij dat hij het nog steeds in hem heeft. Luis Guzman wordt veel te veel onderschat als acteur, ben fan van hem en ook in deze film zet hij zijn karakter op een unieke wijze weer. Knoxville is niet direct mijn favoriete acteur, hoewel hij het zeker niet slecht deed. Forest Whitaker zijn rol is uiteindelijk niet zo heel groot maar ook hij acteert fantastisch, zoals we van hem gewoon zijn. Verder is het allemaal zeer mooi in beeld gebracht. Aanrader voor de liefhebber van actie, gecombineerd met humor en typisch Arnold. Ik zie geen enkele andere acteur die meer geschikt zou zijn voor die rol. 4,5 sterren is dan ook meer dan verdiend.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Op Blu-ray herzien, en daarbij viel me pas de prachtige helderheid van de shots op. Tevens opnieuw genoten van de knappe manier waarop er drie lijntjes worden uitgezet die vervolgens langzaam maar zeker naar elkaar toe worden gesponnen (hoewel de FBI tijdens het laatste halve uur een beetje uit beeld verdwijnt). Actie en humor, Arnie en drie mooie babes, een paar lekkere shoot-outs en wat krankzinnige stunts, wat wil je nog meer? (Bij de deleted scenes zit ook een korte en slechts gedeeltelijk gerealiseerde scène waarin de Corvette een als barricade dwars over de weg geparkeerde politiewagen ontwijkt door op de bodem van zijn chassis over de reling van de snelweg te schuiven. De extremere shots daarvan zitten er als "pre-viz" tussen, maar gelukkig realiseerde iemand zich dat die scène nèt even wat te ver ging.)

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima.

Prima filmpje dit hoor, al is het niet echt bepaald de beste film. De Zuid Koreaanse regisseur probeert hier een Amerikaans standaard actiefilmpje te maken, maar slaagt hier niet volledig in. De elementen waren zeker aanwezig, maar ja.

Schwarzenegger blijft wel een leuke actieheld, de keuze voor Knoxville was ook vrij bijzonder. Overstap van Jackass naar dit soort dingen is wel iets dat opvalt. Helaas is de film niet altijd even interessant om te volgen en kent het verhaal niet zo veel hoogtepunten.

Gelukkig mogen de actiescenes wel aanwezig zijn en dan weet de film wel te boeien. Voor de rest is het een gewoon filmpje dat weleens leuk is om een keertje te bekijken. Je zal geen hoogstandje krijgen, maar gewoon popcornvoer.

avatar van Antinous

Antinous

Films met Arnie zijn altijd goed, zo ook deze.

goed acteerwerk en lekkere knallende actie. een genot om te kijken,

avatar van Fisico

Fisico

Toch een tijdje geleden dat ik nog een actieprent met Schwarzenegger heb gezien. Toch een leuk figuur die je door de pulpfilm loodst. Zijn films zijn meestal niet te bijzonder, daar is deze The last stand geen uitzondering op, maar hij zorgt steeds voor enig vermaak en kijkplezier. Ook deze The mast stand valt best mee qua amusement. Over de rest hoef je je niet te buigen, want dat was ondermaats.

Ik vreesde met Knoxville in een film een te komische absurde toon, maar daar was geen sprake van. Een beetje humor dat wel, maar totaal ondergeschikt aan de actie. Snelle bolides, achtervolgingen en veel actie, daarin blinkt The last stand in uit. In de negatieve zin een grote voorspelbaarheid, clichématig, oppervlakkige personages en mager plot. En ook de politie doet lustig mee met zijn incompetentie en arrogantie. Het is dan ook een opa met zijn boyscouts die de boel moet redden.

Mooi einde op de brug, niet te snelle montage of bewegende beelden. Leuk om eens een keertje gezien te hebben, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Mvl1984

Mvl1984

Aanvankelijk vreesde ik voor de combinatie Schwarzenegger/Knoxville. Maar dat bleek onterecht want ik vind ze een geweldig duo. Schwarzenegger is nog steeds de grappige, beresterke loebas en Knoxville maakt het plaatje compleet. Vreemd genoeg was Forest Whitaker zijn prestatie wat minder, is nochtans één van de beste Amerikaanse acteurs in mijn ogen. Niettemin een film die je moet gezien hebben!

avatar van Don Homer

Don Homer

"Who are you?" "I am the Sherrif"

Zeer vermakelijke film waarbij good old Schwarzy weer lekker over the top tekeer gaat! Met zijn kameraden maakt hij de film die erbuiten nogal matig is. Het hele FBI gedoe vind ik onnodige ballast.

avatar van mrklm

mrklm

In zijn eerste hoofdrol sinds zijn verkiezing als Gouverneur van Florida in 2003, is Schwarzenegger verstandig genoeg om zich te laten omringen door een sterke ondersteunende cast waaronder Forest Whitaker, Peter Stormare, Jaimie Alexander en Luis Guzman. Arnie speelt de rol van Ray Owens, de sheriff van Somerton County, een district aan de grens van Arizona met Mexico, die te maken krijgt met de komst van Gabriel Cortez [Eduardo Noriega], een drugsbaas die na een spectaculaire ontsnapping met een razendsnelle auto richting de Mexicaanse grens rijdt. Whitaker speelt de FBI-agent die leiding geeft aan de klopjacht op Cortez. De titel geeft een hint met betrekking tot de ontknoping. Een prima comeback voor Schwarzenegger, ook dankzij de vlotte regie van Kim Jee Woon (I Saw The Devil).

avatar van Neder0001

Neder0001

Dit was een flinke teleurstelling. Men poogt de spanning erin te houden met allerlei bizarre gebeurtenissen zoals een helikopter met schijnwerpers die zó laag en dichtbij de auto vliegt die ze volgen, dat 1x remmen van de auto voldoende is om ze af te schudden. De FBI wordt de hele tijd als incompetent weggezet: het inschakelen van het leger vergt goedkeuring van de president, dit kost 45 minuten. Dat hadden ze al lang voor elkaar kunnen krijgen als ze eerder op dat idee waren gekomen. Het ging notabene om de grootste drugkingpin sinds Pablo Escobar. Ook duurde het bizar lang voordat ze doorhadden dat iemand intern informatie had doorgespeeld naar de cartel en eens gingen uitzoeken wie dat is. De sherrifs schakelen de cartel uit alsof het niets is, ondanks dat ze compleet omsingeld zijn. Kan zo nog wel even doorgaan. Niet best.

avatar van Film Pegasus

Een actiefilm die ongelofelijk rammelt en een kwaliteit met een laag roest heeft, maar toch genoeg entertaint. Het gekende concept van een dorpje dat aangevallen wordt door slechteriken en de held zal het wel oplossen. Met Schwarzenegger op een leeftijd waarop Hollywood haar vrouwelijke namen al lang heeft uitgespuwd jammer genoeg. Hij valt nog mee in een rol die op zijn lijf geschreven is. Naast het blik flauwe bijrollen is er vooral ergernis bij Forest Whitaker die bijna een parodie van zijn cliché filmrollen speelt. Ook Peter Stormare recycleert eerdere rollen als bad guy.

De film werkt enkel door de luchtige aanpak met hier en daar een glimlach en de nodige actie. Een popcorn film die niet lang zal blijven hangen.