• 9.378.495 stemmen

Releasedatum: 14 februari 2013

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Ushi Must Marry

Ushi móet trouwen, vanwege de Japanse traditie. Sterker nog; omdat ze nog steeds niet getrouwd is, dreigt ze te worden uitgehuwelijkt. Daar is Ushi niet blij mee, want de uitgehuwelijkde is namelijk niet bepaald haar type; het is een enorme sumoworstelaar... Ushi reist de wereld rond om binnen twee weken een man te vinden, want anders wordt ze daadwerkelijk door haar moeder uitgehuwelijkt. Lukt het Ushi om met de ideale man te trouwen?

Ushi Hirosaki

Zichzelf - Ushi's Assistant

Zichzelf

Ushi's Mother

Sumo's Father

Love Consultant

Maar Ushi heeft helemaal niks met een echte Japanner nadoen te maken natuurlijk.

avatar van Prudh

Prudh

Daarom moeten mensen ook niet zo mekkeren Al zijn die grote tanden wel sterotype.

avatar van Macmanus

Macmanus

Eigenlijk een beetje stom stukje. Japanners zijn intelligent genoeg om dit soort onzin gewoon te negeren. Gaat iemand er toch aandacht aan besteden. Er boven staan is het bewijs dat je als volk veel verder bent dan het volk dat je zo afschildert.

avatar van fiction

fiction

Hiromi Tojo ook ?

The eye of the beholder is hier, zeg maar naar mijn mening te politiek correct. De poster van Der Ewige Jude (1940) met Ushi er in kan dat dan wel.

avatar van Prudh

Prudh

Grappige column in reactie op het opiniestuk dat kos hiervoor postte: Volentekriebels | Ushi - Sargasso

Deze is ook mooi trouwens Twitter / JamesWorthy: Ik kijk de Ushi film. Damn. ...

avatar van Bélon

Bélon

Waar haal je dat vandaan? Is er een soort Nederlandse Box Office Mojo?

Prima opening overigens, zo'n 80.000 bezoekers.

Juist treurig, dat er nu zo veel mensen verder teleurgesteld raken in de NL film.

Ik voorspel een 70% keldering van die cijfers naar volgende week.

Prima opening overigens, zo'n 80.000 bezoekers.

Met 420.000 euro opbrengst, lijken 80.000 bezoekers me wat veel. Eerder 55.000-60.000.

Quentin schreef:

Overigens geloof ik graag dat deze film door en door verrot, maar het gemiddels is wel extreem laag. Vermoed dat 70% van de stemmen hier fake is, omdat men gehoord heeft dat het zo slecht is.

Prima opening overigens, zo'n 80.000 bezoekers.

Op 50-80.000 bezoekers is 27 stemmen toch niet zo ongeloofwaardig. En ook zij die een review schreven, en de film dus zeker gezien hebben, komen rond de 0,9 uit.

Misschien leuk om een apart topic hierover te openen? Na ellenlange paginas doorwaden bij De Marathon lijkt me het niet echt aangewezen deze wekelijkse updates bij elke film te posten ...

avatar van Nomak

Nomak

Montorsi schreef:

Ik denk trouwens dat wat Nederlanders zien als typische Japanner is wat ze in Ushi hebben gezien, eerder dan dat Ushi een uiting is van het stereotype Japanner volgens de Nederlander.

Wat weten Nederlanders in godsnaam over Japan. Ik denk dat de helft van de Nederlanders dingen als 'sambalbij' gaat roepen..

avatar van Montorsi

Montorsi

Nomak schreef:

Ik wist niet dat de gemiddelde Nederlander zo dom is.

Verwacht niet dat Nen Belg meer weet overigens.

avatar van Nomak

Nomak

Waarschijnlijk heb je nog gelijk ook. Helaas.

Quido schreef:

Ai, had de omzet van Die Hard 5 genomen. Anyway, nog steeds niet slecht. Gok dat deze prent niet zo gek veel gekost heeft - kan nergens een budget vinden - dus met 200.000 bezoekers zal men wel tevreden zijn.

Quido

Mwah, als ie al 7 ton suppletie heeft gehad, zal het budget toch ook wel redelijk zijn geweest? Las ergens dat dat maximaal tot 30% van het gehele productiebudget kon gaan?

Quentin

2/2,5 miljoen gokte ik eerder, film ziet er in ieder geval zeker niet duurder uit . Anderzijds is draaien in Amerika wel weer duur.

Quido

2,5 miljoen is toch aardig wat geld, maar goed, ik weet niet hoe groots ze hebben uitgepakt ...

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Nomak schreef:

Ik wist niet dat de gemiddelde Nederlander zo dom is.

Is helaas wel zo. Ik heb het de laatste jaren regelmatig ervaren. Mijn vriendin is Japanse en woont daar ook. Als ik hier over vertel aan collega's of kennissen krijg je steevast associaties met Chinezen. De twee landen zijn totaal verschillend. Ik krijg ook regelmatig opmerkingen waaruit blijkt dat men denkt dat ik een arm Aziatisch meisje uit de orient pluk a la Thaise bruiden. Het was voor mij ook een shock, want ik dacht dat het toch wel duidelijk was voor iedereen dat Japan een ontwikkeld land is, maar niets is minder waar. Dit soort films bevestigt voor deze groep mensen het stereotype beeld van, laten we zeggen, 'De Oost-Aziaat'. Of dat dan een Chinees, Koreaan, Japanner of Taiwanees is, zal ze een zorg zijn.

avatar van Reinbo

Ach, Japanners kunnen vast ook geen zweed van een griek onderscheiden.....

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Reinbo schreef:

Ach, Japanners kunnen vast ook geen zweed van een griek onderscheiden.....

Heb je vast gelijk in, maar ik vind het ook een voorbeeld van slechte algemene ontwikkeling. Als je een beetje om je heen kijkt en ziet wat voor high tech producten er uit Japan bij ons op de markt komen, hoeveel invloed de entertainment industrie heeft wereldwijd, dan weet je toch dat het niet om een derdewereldland gaat? Ach, ik ben ook niet objectief hier in, maar ik kan me er wel mateloos aan irriteren. Als Wendy dan nog even lekker dit soort denkbeelden bevestigd met haar ongenuanceerde typetje, moet ik weer wekenlang dit soort ongein aanhoren.

avatar van Reinbo

Ach, je moet Wendy ook niet belangrijker makken dan het is. En elke enige ontwikkelde nederlander weet heus wel dat Japan een grote high tech en auto industrie heeft. En lekker eten.

Ps. Ben er zelf geweest en groot fan van het land.

avatar van Fabian123

Fabian123

Quido schreef:

Het is me in ieder geval opgevallen hoe onnodig veel er van locatie werd gewisseld en hoeveel rekwisieten er werden gebruikt (en meestal ook vernield). Alsof de makers van gekkigheid niet wisten wat ze met hun geld moesten doen.

avatar van draai285

draai285

Wat een bagger.een half uurtje ushi is al erg laat staan,96 min.

ik had er meer van gehoopt. Jammer net niet

avatar van Flip182

Flip182

Gister gezien, wat een drama!

Ik kreeg het gevoel dat de UShi serie zo goed was, dat er maar een film van moest komen! De kracht van ushi zit hem in de simpelheid van de grapjes. In de film is alles grappig ( aldus zo is bedoeld ) Gevolg hiervan is dat het zeer eentonig is.

avatar van -TJN19

-TJN19

Flip182 schreef:

Gister gezien, wat een drama!

Je weet dat deze film voor kinderen 6+ zijn?

avatar van Elineloves

Elineloves

draai285 schreef:

Wat een bagger.een half uurtje ushi is al erg laat staan,96 min.

ik had er meer van gehoopt. Jammer net niet

Waarom ga je naar de film wanneer je een half uur Ushi al niet goed kunt verdragen?

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

@t Eline: Hij schrijft toch dat hij er meer van had gehoopt dat was waarschijnlijk zijn reden geweest om naar de film te gaan.

avatar van Elineloves

Elineloves

Hm. Ik snap niet goed hoe je 'meer' kunt hopen van een film van 1,5 uur als je 30 minuten al lastig uitzit, maar er zal vast wel logica achter schuilen die ik niet begrijp.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Tja, ik lees persoonlijk altijd eerst de recensies vóórdat ik echt ga overwegen om met vrienden naar een film te gaan. Met Nederlandse films is dat wat moeilijker. Én persoonlijk vind ik maar weinig films "bioscoopwaardig" maar als ik bijv. kinderen zou hebben en zij willen dolgraag naar een film toe (ondanks de slechte recensies) dan zou ik wel gaan. Puur voor de kinderen