• 9.376.105 stemmen

Releasedatum: 14 februari 2013

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Ushi Must Marry

Ushi móet trouwen, vanwege de Japanse traditie. Sterker nog; omdat ze nog steeds niet getrouwd is, dreigt ze te worden uitgehuwelijkt. Daar is Ushi niet blij mee, want de uitgehuwelijkde is namelijk niet bepaald haar type; het is een enorme sumoworstelaar... Ushi reist de wereld rond om binnen twee weken een man te vinden, want anders wordt ze daadwerkelijk door haar moeder uitgehuwelijkt. Lukt het Ushi om met de ideale man te trouwen?

Ushi Hirosaki

Zichzelf - Ushi's Assistant

Zichzelf

Ushi's Mother

Sumo's Father

Love Consultant

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Kan het slechter dan "Het Bombardement"? Ja, dat bewijst Paul Ruven met zijn Ushi-film. Je krijgt gewoon plaatsvervangende schaamte bij deze film. Zoals al in de media is gezegd, Ushi Must Marry doet denken aan Borat. Het enige verschil is dat de humor extreem slecht is en goedkoop is afgekeken van andere films en series. Ushi valt in een bruidstaart, Ushi slaat iemand met haar golfstick, Ushi doet alsof ze dronken is, Ushi wordt aangezien voor arts tijdens een operatie, het zijn allemaal van die goedkope geintjes die anno 2013 echt niet meer leuk zijn. Er is een behoorlijke rol weggelegd voor een dikke sumo-worstelaar, en uiteraard, alle cliché-grappen over obesitas worden weer stal gehaald. Er is gewoon geen greintje originaliteit. Dat doorzichtige plotje wil ik dan nog wel voor lief nemen als de humor op orde is, maar het is allemaal simpelweg niet leuk. Dan kun je er nog wel geforceerd wat net niet-sterren bij betrekken maar helpen doet het niet.

De tv-serie had in de begindagen nog enige amusementswaarde omdat de geïnterviewden Ushi serieus namen, maar deze film is volledig scripted dus dat valt weg. Wat je dan krijgt is een televisieacteur als Patrick Dempsey die een beetje verbaasd moet gaan doen tegenover een typetje dat louter wordt gedreven door ingestudeerde grapjes over versprekingen of seks (of het liefst een combinatie daarvan). Wat zal hij gedacht moeten hebben...

De film speelt zich af in de VS en in Parijs en is daar duidelijk ook gefilmd (afgezien van wat scènes op het eind die duidelijk in Nederland gefilmd zijn, zie Nederlandse kentekenplaten oa.) De producenten zullen zich wel doodgelachen hebben, 7 ton subsidie krijgen voor een waardeloos product als dit. Dan zou ik mijn film ook meteen in de VS opnemen, ook meteen gratis zonvakantie.

Waardeloos dus.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Bij gebrek aan keus hier maar heen gegaan. Ik had er laatst al een glimp van opgevangen en vroeger kwam het programma wel eens voorbij op televisie maar in mijn herinneringen was het allemaal nogal flauw. Dat is in deze exented version niet anders; Wendy van Dijk zet zich wederom vrijwillig voor schut tijdens alle - niet grappige - ongelukjes die zich maar blijven opstapelen. Steeds weer valt er iets uit de lucht of struikelt iemand. Ushi weet zich ondanks alle cursussen niet aan te passen en verrast haar metgezellen telkens weer door idiote opmerkingen te maken of op de verkeerde plek te belanden. Als je een beetje hebt gekeken naar de omstanders en hun keuzes zie je hoe slecht het allemaal is geserveerd. De vrouw die haar kinderwagen naar voren duwt als de rolstoel aan komt rijden, de dokters die niet in de gaten hebben dat er een onbekend figuur met siliconen staat te jongleren, de show van Hans Klok waar de beveiliging niet ingrijpt als een sumoworstelaar het podium betreed, etc. De interviews tussendoor maakten nog enigszins iets goed want die miscommunicatie levert soms wel een geinig moment op maar voor 96 minuten is het gewoon een schande en het is me weer een raadsel dat zoiets op het grote doek kan verschijnen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wat een ongelooflijke rukfilm, zelfs het Bombardement krijgt 5* vergeleken met deze. Vreselijk goedkoop ogend, slecht getimede montage, waardeloze pogingen tot slap-stick,pijnlijk onleuk en totaal oninteressant. Ushi is sowieso irritant, maar in het programma gaat het er mee door. Vooral de (politiek-correcte) reactie's van de sterren zijn leuk tijdens die interviews. Dat alles wordt losgelaten voor een film. Dat je op het idee komt: soit. Dat iedereen erin meegaat is een tweede en een onderzoek waard. Dat je verder alleen maar mensen met onkunde en wansmaak laat meewerken helpt niet mee. En dan duurt dit ook een godvergeten 96 minuten. Pffft. 0,5*

avatar van Keane1983

Keane1983

Ai ai ai, als grote liefhbber van Ushi vond ik dit toch een dieptepunt.

Zo zie je maar dat ookal stop je veel bekende mensen in een film het nog niet wil betekenen dat hij ook per definitie goed is.

Het verhaal is matig. Niet orgineel maar goed, met een beetje leuk acteerwerk en jokes kom je al een heel eind.

Maar dat was ver te zoeken!!! De enige echte leuke stukjes die erin zaten waren de intervieuws (deze waren dan ook grotendeels " echt" gefilmd.

Verder verloopt alles heel erg traag. Ik had werkelijk het gevoel dat ik minstends 3 uur naar de film aan het kijken was (moeilijk er doorheen te komen).

Tevens voelt de film erg romelig aan. Spingt constant van de hak op de tak.

Persoonlijk een van de slechtste films die ik in een lange tijd heb gezien en dat is jammer want ik had me best wel verheugd op deze film.

Van mij een 1.0*

avatar van otherfool

otherfool

Pfff... echt niet om door te komen, nog slechter dan het gemiddelde doet vermoeden. Wat een vreselijk typetje, wat een gebrek aan verbeeldingsvermogen, wat een kleuterklasjeshumor. Vergelijk dit met het hilarische Borat en het wordt nog gênanter. De verveelde gezichten van iedereen die met Ushi te maken krijgt waren veelzeggend. Zum kotsen. 0,5* en op naar de floplijst.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ook ik kan niet anders dan deze film het laagste van het laagste geven. Dit is gewoon niet grappig. Zelfs een kleine glimlach kan er niet vanaf. Integendeel, het is zó irritant dat je jezelf op zit te vreten tijdens het kijken. Als je het haalt tot de aftiteling, verdien je een medaille. Voor de meeste mensen zijn wc-papier grappen, 'per ongeluk slaan' of de zoveelste 'onhandige actie' gewoon niet leuk meer. Ushi is een vreselijk personage, wat in deze film nog duidelijker wordt.

Wat een gedrocht van een film, als je het zo al mag noemen.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Toch nog behoorlijk meegevallen. De korte interviews kon ik in het algemeen vaak waarderen. Dus mede daardoor wilde ik deze film toch wel een kans geven. Toch vond ik het redelijk vermakelijk. De humor was uiteraard ontzettend flauw, maar in combinatie met de sidekick van Ushi, die het best leuk deed, kon ik me toch zo nu en dan vermaken. Maar ik kan me ook wel voorstellen dat deze film de grond in word geboord, want bijvoorbeeld al de acteerprestaties zijn toch van het kaliber om te janken. Maar gelukkig voor mij keek de film toch redelijk makkelijk af.

avatar van jordorientje

jordorientje

Aan alle bovenstaande en blijkbaar niet al te slimme mensen die zeggen dat Wendy niet kan acteren: Yo dude/vriendin, serieus?! Waarom kijk jij überhaupt een film waarvan je al weet welk typetje erin wordt gezet? Het lijkt me niet dat je jarenlang in een grot hebt geleefd. Het lijkt me ook niet dat je niet weet wie Ushi neerzette en dus niet ineens totaal verrast was toen je Wendy deze rol zag vertonen. Dus WHAT THE fuck is jullie probleem in godsnaam hahaha ? IEDEREEN kent ushi. Iedereen weet wat ze doet. Iedereen kent haar interviews. Als je haar al niet mocht, haar typetje niks vond en haar niet vond kunnen acteren, wáárom zou je dan haar film kijken for god sake?

Denk dat de IQ van de gemiddelde reageerder hierboven echt nog lager is dan de buitentemperatuur op dit moment. Wauw ik ben serieus nog meer geschokt van de reacties dan de film.

Over de film: dit was echt zo'n typische mister Bean of Pink Panther film. Ik heb op sommige momenten gelachen, maar echt grappig vond ik hem niet. Heb hem vooral met een korreltje zou genomen. Door m'n hersens te gebruiken, in tegenstelling tot deze zeikerds hierboven, de trailer te bekijken en te weten waar ik aan begon.

avatar van mrklm

mrklm

Deze komedie volgt de stuntelende Japanse showbizzjournalist Ushi Horisaki tijdens haar pogingen om te voldoen aan de eis van haar moeder: trouwen. Tot de potentiële kandidaten behoren Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy), een sumoworstelaar [Mark Sagato] en een miljonair [Boo Arnold] die meedoet aan een datingshow. Haar trouwe assistent [Hiromi Tojo] steunt haar uiteraard door dik en dun. Van Dijks alter ego Ushi maakte haar debuut in 1999, hetzelfde jaar waarin Borat voor het eerst op het kleine scherm verscheen. Deze poging om een van een sketch een film te maken komt veel te laat, ook al toont Van Dijk nog altijd over groot komisch talent te beschikken (ze verschijnt zelfs als zichzelf). Van Dijks interactie met dieren en haar pogingen om te werken aan haar fitheid leveren enkele goede momenten op, maar het verhaal is te mager en het scenario wordt ontsierd door een overdaad aan platvloerse, infantiele grappen.