Ushi Must Marry (2013)
Releasedatum: 14 februari 2013
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Ushi Must Marry
Ushi móet trouwen, vanwege de Japanse traditie. Sterker nog; omdat ze nog steeds niet getrouwd is, dreigt ze te worden uitgehuwelijkt. Daar is Ushi niet blij mee, want de uitgehuwelijkde is namelijk niet bepaald haar type; het is een enorme sumoworstelaar... Ushi reist de wereld rond om binnen twee weken een man te vinden, want anders wordt ze daadwerkelijk door haar moeder uitgehuwelijkt. Lukt het Ushi om met de ideale man te trouwen?
Ushi Hirosaki
Zichzelf - Ushi's Assistant
Sumo
Ushi's Mother
Sumo's Father
Love Consultant
Cattie
Ik ben geweest en vond ushi helemaal leuk.
filmtechnisch was het wel bagger, typisch nederlands dus..
dus als je ushi fan bent moet je gaan, ben je dat niet? dan kan je je geld beter ergens anders aan uitgeven
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
filmtechnisch was het wel bagger, typisch nederlands dus..
Zeg alsjeblieft nog iets wat we nog niet eerder gehoord hebben. De domste opmerking die hier valt te maken. En nee, ik ben geen fan van deze film.
Quido
80.000 bezoekers in de eerste week. Zal dus sowieso geen al te grote hit gaan worden. Benieuwd wat de mond-tot-mond komende week gaat doen.
John Lee Hooker
Bij gebrek aan keus hier maar heen gegaan. Ik had er laatst al een glimp van opgevangen en vroeger kwam het programma wel eens voorbij op televisie maar in mijn herinneringen was het allemaal nogal flauw. Dat is in deze exented version niet anders; Wendy van Dijk zet zich wederom vrijwillig voor schut tijdens alle - niet grappige - ongelukjes die zich maar blijven opstapelen. Steeds weer valt er iets uit de lucht of struikelt iemand. Ushi weet zich ondanks alle cursussen niet aan te passen en verrast haar metgezellen telkens weer door idiote opmerkingen te maken of op de verkeerde plek te belanden. Als je een beetje hebt gekeken naar de omstanders en hun keuzes zie je hoe slecht het allemaal is geserveerd. De vrouw die haar kinderwagen naar voren duwt als de rolstoel aan komt rijden, de dokters die niet in de gaten hebben dat er een onbekend figuur met siliconen staat te jongleren, de show van Hans Klok waar de beveiliging niet ingrijpt als een sumoworstelaar het podium betreed, etc. De interviews tussendoor maakten nog enigszins iets goed want die miscommunicatie levert soms wel een geinig moment op maar voor 96 minuten is het gewoon een schande en het is me weer een raadsel dat zoiets op het grote doek kan verschijnen.
merijn82
- 1931 berichten
Antwoord op je raadsel: door naar dit soort films te blijven gaan
Rothko
on ge lo fe lijk. Echt triest. Vind t eigenlijk een beetje sneu voor Wendy. Aan de andere kant: doe waar je goed in bent.
Mescaline
Vind t eigenlijk een beetje sneu voor Wendy.
Heb Wendy altijd al irritant gevonden met die overdreven doorzichtige typetjes van der en deze film is ook echt weer een teruggreep naar haar vertrouwde wereld en natuurlijk omdat ze gewoon aandachtsgeil is.
mrwhite
Bij gebrek aan keuze ? Er zal toch wel echt betere dingen dan dit te zien zijn voor een ronde prijs van zo'n 10 Euro. En toch ga je naar deze film ? Wou je eigenlijk niet gewoon stiekem graag de film zien
John Lee Hooker
De rest van het programma had ik al verslonden en ik heb een Unlimited pas...
Goh, de eerste 5* namens een of andere pr dame van NL film is inmiddels binnen....
Quido
Gouden Film voor Ushi must ...
De film Ushi must Marry van regisseur Paul Ruven met Wendy van Dijk in de hoofdrol heeft sinds haar release op donderdag 14 februari meer dan 100.000 bezoekers getrokken, zo meldt het RTL-programma RTL Boulevard.
Bélon
Voor een film die in 100 zalen (Nederlandse wide release) draait betekent die Gouden Film niet veel vind ik, pas als men platina haalt (400.000 kijkers) zou je van een (matig) succes kunnen spreken.
Movie-Addicted
Manipulatie van het stemgemiddelde reeds gemeld
Gouden Film voor Ushi must ...
Arme stakkers, daar gaat het imago van de nl film. Verwacht toch een daling van 60-70% ten opzichte van het eerste weekend.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Manipulatie van het stemgemiddelde reeds gemeld
Net of dat zin heeft... Zo'n cijfer blijft een mening.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Dat begrijp ik. Maar hoe controleer je dat? Bewijs maar dat degene de film geen 5* waard vindt. Of ze moet een dubbele account hebben...
TVFreak
Als je Ushi op TV al flauw vindt, zeker niet in de bios gaan zitten voor deze film, anders ga je je alleen maar kapot irriteren. En dat voor wat was het uhh 7,50.
De DVD zou je voor 5 euro ook laten liggen bij de FreeRecordShop, niet dan?
Gouden Film voor Ushi Must Marry. Ruim 100.000 bezoekers hebben in een week tijd de film van regisseur Paul Ruven in de bioscoop gezien...
jarno1975 (moderator series)
Deze prijs stelt ook niets meer voor natuurlijk. Als je een film in 92 bioscopen released dan haal je die prijs altijd binnen.
YouDrunkGoHome
Nou, ik vind het alsnog schrikbarend dat meer als 1 op de 160 nederlanders naar deze film gaat. Echt voor geen goud dat je mij hiermee naar toe krijgt gesleept.
mjk87 (moderator films)
Ach, er kijken ook 3 miljoen mensen naar TVOH en miljoenen naar andere dansshows, shows met non-talenten, shows met schijnbare BN'ers die ergens vanaf springen; kortom zoveel leeghoofdige tv met een miljoenenpubliek, dan valt dit aantal nog wel mee. Zeker als je beseft dat niet iedereen reviews (of kranten) leest -wat eigenlijk nog schrikbarender is- en die velen enkel de naam Ushi zien, dit associëren met het goed bekeken tv-programma waar ze hun gemiddelde zaterdagavondgevoel vandaan halen en volledig zonder enige voorkennis over de film op zondagmiddag bij de rust van het voetbal denken: ik kan weleens naar de bioscoop deze week.
queenie
Leuke film. Snap niet waar al die negatieve reacties vandaan komen. Je houdt ervan of niet. Wendy zet Ushi leuk neer. Leuke film voor jong en oud. 3*
SgtP
Wendy van Dijk moet het lekker bij het presenteren van Obese houden. Acteren is nou niet echt haar ding.
jumpstylemovie
Ik dacht al dat dit zo'n echte flut film zou worden...
wauw, jij moet helderziend zijn.

Lager kun je niet scoren: dit zijn de allerslechtste films óóit gemaakt naar MovieMeter-cijfer

Zwart Water
Horror / Thriller, 2010

Het Bombardement
Oorlog / Drama, 2012
gearrangeerd huwelijkhuwelijkslapstickcultural differencejapanese womansumo duringcreditsstinger