Dark Skies (2013)
Geregisseerd door: Scott Stewart
Met onder meer: Keri Russell, Dakota Goyo en Josh Hamilton
Releasedatum: 21 maart 2013
Plot Dark Skies
"Once you have been chosen. You belong to them."
Het leven van een stel uit de stad verandert in een nachtmerrie wanneer een angstaanjagende buitenaardse aanwezigheid elke nacht hun huis binnenkomt en zich aan de kinderen te goed doet. Wanneer vrienden en buren zich sceptisch opstellen is het paar gedwongen om het heft in eigen handen te nemen om de familie te redden.
Lacy Barrett
Gun Salesperson
Richard
Young Daughter
Angelo2
Onverwachts leuk filmpje dit. Lekker mysterieus met een aantal goed geplaatste schrikmomenten. Wel veel leentjebuur van andere vrij recente films maar dat mag de pret niet drukken. Einde was niet geheel bevredigend maar verder een prima film. Een 7
Filmkriebel
Gatverdamme zeg, wat een enge, creepy film. Die heeft me flink wat rillingen bezorgd. In plaats van special effects te gebruiken, beroept de regisseur zich op een heleboel paranormale fenomenen en nachtelijke verontrustende gebeurtenissen in het huis. De audio-snufjes spelen een belangrijke rol, dus de volumeknop openzetten is een vereiste voor de beleving. Prachtige demonstratie hoe je met minimale middelen een maximaal effect bereikt.
Na het neerzetten van deze 3 positieve punten,kan ik melden dat : Voor mij Dark Skies (2013) boven The Fourth Kind (2009) uitstijgd.
Dat lijkt me vanzelfsprekend. The Fourth Kind was lachwekkend in zijn slechtheid; dit vind ik een veel beter aangepakte alien abduction film . Heel goed dit, en deze vent hier zal moeilijk de slaap kunnen vatten..
tattoobob
Gelukkig kunnen de meningen verschillen.
Ik vond The Fourth Kind . . een topfilm in het fakedocu genre.
Maar ik vind ze ook niet geheel vergelijkbaar juist door de verschillen van genre(in mijn ogen).
Maar goed ieder z,n ding....;-)
Filmkriebel
Zie mijn motivatie bij deze film. Ik herinner me dat Fourth Kind niet in zijn real footage opzet slaagde en ongeloofwaardig overkwam in de pogingen om geloofwaardig over te komen. Dark Skies troost zich die moeite en is een spannende fictie zonder pretenties.
tattoobob
Ik vind allebei de films leuk..maar mijn voorkeur heeft toch The Fourth Kind.
gratis
Net niet voldoende diepgang in het verhaal en de personages. Alles blijft te oppervlakkig. Er zijn andere films met een soortgelijk verhaal die mij net iets meer hebben aangegrepen.
Ondanks bovenstaande toch wel een lekkere wegkijker, de film duurt namelijk niet te lang en daardoor prima te doen.
TomPSV
Een aardige poging om een enge horrorfilm te maken, maar daarin zijn de makers toch niet echt geslaagd. Het begon in ieder geval nog wel aardig en de spanning werd ook wel goed opgebouwd. Toch vond ik het nergens echt eng en ik ben dan ook helemaal niet geschrokken. Dat had ik wel bij films als Sinister en Insidious, die beide ook een betere sfeer hadden en me wel de stuipen op het lijf konden jagen.
Tijdens het laatste gedeelte met die aliens begon ik ook een beetje mijn aandacht te verliezen. Dat heb ik al zo vaak gezien en ook nu vond ik het weer niks.
Resh
Jammer dat alle spanning voor het einde bewaard is, de film is over het algemeen best saai, er gebeuren weinig dingen behalve tegen het einde aan. Knap dat er toch een aardige film is neergezet met weinig middelen. Toch wel benieuwd naar deel 2.
Danielo.
Verassend enge film. Ook de plotwending en het open einde zorgen er voor dat de film goed in elkaar steekt. Ik vind films niet snel eng maar bij deze film zaten een hoop kippenvel momenten. Had em misschien toch beter niet snachts alleen in mn kamer kunnen kijken.
barcam
Indrukwekkende sciencefiction film met een zeer knap uitgewerkt verhaal en geloofwaardige personages. Doet zeer in de verte wat aan Poltergeist (1982) denken wat op zich een fantastische prestatie is. Vind de gedachte dat we allemaal een soort van proefdieren zijn die in de gaten worden gehouden door Aliens ook wel interessant maar dit geheel ter zijde.
Barry83
Eindelijk weer een prima film in dit genre! Setting en spanning was dik in orde. Kijk nu al uit naar het volgende deel.
Resh
Dat jij nou opgewonden raakt van een paar flikkerende camerabeelden..
Sander0151
Redelijk saaie film, had voor mij een heel stuk spannender gemogen. Al met al gebeurde er te weinig. Film is in mijn ogen meer een thriller dan een horror...Jammer dat er verder niets meer werd gedaan met de sporen van mishandeling op de buik van het jonge broertje. Had graag gezien hoe de familie nog dieper in de put raakte..
mjk87 (moderator films)
Soms vraag ik me weleens af waarom ik überhaupt dit soort enge films wil zien; eigenlijk houd ik daar helemaal niet van, die spanning en schrikmomenten. En eerlijk is eerlijk, die zaten er genoeg in bij deze film met een paar heel sterke. Weliswaar iets te veel aan het begin - dat was een aaneenschakeling van nachtelijke scènes haast- maar ze doen prima hun werk.
Alleen de verdere aankleding was nogal mager. Uitwerking van personages verdient bij mij altijd een voorkeur, maar je moet je niet gaan afvragen waarom men voor een bepaalde uitwerking kiest. Want waarom hebben ze geldzorgen (en wel zo een huis?), wat is de reden dat het oudste zoontje verliefd is. Oninteressante en overbodige ballast. Deels verklaarbaar (de buurt denkt dat het gezin niet lekker loopt) maar daar waren betere opties voor. Nu bestaat de film voor de helft aan familiaire sores dat me verder weinig wist te boeien.
Verder is het geluid nog vermeldenswaardig, want naast de fijne score speelt geluid een grote rol en maakt de film ook echt creepy. Al met al 2,5*.
Insignificance
Als mysterie niet onaardig. De manier waarop een aanwezigheid wordt getoond, legt de nodige onrust in de film, al laat het daar ook wel wat liggen. Stevig doordrukken is er al met al niet echt bij, terwijl het met het bodysnatchen wel een ijzersterke troef te pakken heeft. De dramaturgische zijpaden die Stewart bewandelt, voelen vooral als rompslomp. Sowieso niet echt een gezinnetje dat de film goed doet.
Wanneer Simmons de boel komt uitleggen, is dat te gemakkelijk, maar dat hij tegen de verwachting in eigenlijk geen oplossing biedt, had weliswaar ietwat droger mogen worden gebracht, toch valt dat op zich wel te prijzen. De climax is van hetzelfde laken een pak. Best goed bedacht, maar uiteindelijk ook weer met een krasje. Dit keer via een onnodige flashback in de nabrander die duiding moet geven. Meh.
jerre1982
Mysterieuze film, houd er een goeie sfeer op na.
Alleen spijtig van het belachelijke einde.
Had exact dezelfde gedachte. Film bouwt goed op, om te eindigen in een anticlimax
mjk87 (moderator films)

Konden ze nou echt niks beters verzinnen voor einde?
Overduidelijk toch bedoeld om een vervolg te schieten?
Nino_Aerts
Konden ze nou echt niks beters verzinnen voor einde?
We wisten allemaal dat het aliens waren, maar ze moesten ze gewoon niet in beeld brengen, gaf een soort kinderachtige/belachelijke sfeer
Voor de rest prima film, heb erg genoten, juist inderdaad die laatste 10 minuten
ikkegoemikke
Deze stond al lang te wachten in mijn lange rij nog te kijken films. En daar ik de enige ben in dit huishouden die een goede spannende horror/SciFi film kan apprecieren, heb ik me in het holst van de nacht in de zetel genesteld en eindelijk eens gekeken. Het heeft verre van iets te maken met horror. T'is meer een Signs meets ET maar dan de onvriendelijke versie. Het thema van de mensheid die al jarenlang gebruikt worden voor experimenten door buitenaardsen is niks nieuws. Maar ondanks het miniem gebruik van SE's weet deze film toch aardig de spanning er in te houden. Voor mij zat er geen enkel schrikmoment in, maar het moet al iets enorm spannends zijn wat mij doet schrikken, want meestal voel je dit al van mijlenver aankomen. Ik vond het jongetje dat Sam speelt schitterend in zijn rol. Niet evident om op die leeftijd zo overtuigend een rol te spelen.
Dus een onderhoudende film over iets waar niemand een antwoord op heeft nl. zijn wij alleen in dit universum, of liggen we inderdaad al jaren onder een microscoop
De quote van Arthur C. Clarke dekt eigenlijk de lading :
Two possibilities exist ...
Either we are alone in the universe or we are not.
Both are equally terrifying.

Shinobi
Vermoeiende horror.
Wederom een horror gevuld met allerlei clichés (camera's in huis, vogels tegen het huis, medium enz.) die al zo vaak voorbij zijn gekomen in het horror genre. Misschien dat het te maken heeft dat deze film afkomstig is van de producer van Paranormal Activity en Insidious.
Qua verhaal stelt het niet al teveel voor en de manier waarop er diepgang gecreëerd probeert te worden in het gezin d.m.v. al die kleine subplotjes voelt ietwat afgeraffeld en niet goed uitgewerkt aan.
De opbouw is dan weer wel enigszins aardig te noemen, de spanning zit er redelijk in. Eenmaal bij het eind aangekomen als we dan eindelijk de aliens in 'volle glorie' kunnen aanschouwen ziet het er wel erg slecht uit, niet om aan te zien. De film eindigt naar mijn mening in een anticlimax.
Al met al een erg matige horror die veel open deuren intrapt, maar nergens bijzonder wordt.
Kleine 2,0 sterren.
Pelagatti
Beetje teleurstellend toch deze SF-Horror... Ik ben een voorstander van (horror)films waarbij er weinig zaken in beeld komen en het vooral van de sterke mysterieuze sfeer moeten hebben. Helaas wordt dat in Dark Skies weer te ver doorgevoerd, er komt de gehele film vrij weinig in beeld, maar er miste ook gewoon een akelige sfeer. Ik vond er dan ook niks eng of freaky aan.
De diepgang ontbrak ook uiteindelijk, het buitenaardse bleef een beetje op de vlakte. Pas op het einde wordt dit deels uitgelegd, maar hier had dieper op ingegaan moeten worden naar mijn mening. De film is niet compleet zo. Het einde vraagt echter wel om een vervolg. Misschien kunnen ze daar dan mooi wel de diepte ingaan
Noodless
Aardig, maar meer ook niet.
Het acteerwerk is best oké voor deze film. Het verhaal ontwikkelt zich geleidelijk naar de climax toe die op zich niet zo verrassend is. Hier en daar wat geslaagde griezelige effecten.
De verschijningen van de buitenaardse aanwezigheid kon helaas wat beter.
6/10
Goede sci-fi horror
Vermoeiende horror ... Wederom een horror gevuld met allerlei clichés (camera's in huis, vogels tegen het huis, medium enz.) die al zo vaak voorbij zijn gekomen in het horror genre
Ook wel sterk dat camera's in een huis een horrorcliché wordt genoemd lol.
Beetje teleurstellend toch deze SF-horror
What's in a name eh... In heel wat posts noemt men deze film een horror? Van zodra het een beetje spannend lijkt te worden haalt men het woord horror boven. Kun je meteen LOTR ook horror noemen dan. Schept alleen maar verkeerde verwachtingen bij de kijkers die dan teleurgesteld zijn, want zou dit toch meer een (SF)-thriller noemen. Score onterecht laag
John Lee Hooker
Ik kan me wel voorstellen dat mensen het woord horror erbij halen. Het staat er immers bij vermeld op MovieMeter, IMDB en Wikipedia.
Filmkriebel
Inderdaad, maar ik heb zo de indruk dat de term erg makkelijk gebruikt wordt. Ik merk het gewoon even op omdat er mensen die naar een horrorfilm op zoek zijn ook bij Dark Skies terecht komen. Ik begrijp dan ook wel ergens hun reactie want die verwachten dan meer dan alleen maar mysterieuze sfeer.
John Lee Hooker
Je zegt in je vorige bericht dat deze gebruikers de film onnodig als horror bestempelen en zo verkeerde verwachtingen bij de mensen creeëren. Terwijl dat logisch is, gezien het genre-aanduiding. En nu zeg jij dat deze gebruikers verkeerd bezig zijn en dat LOTR volgens hun evengoed horror genoemd kan worden?
Je zult vast goede bedoelingen hebben maar formuleer het dan anders...
Filmkriebel
Die gebruikers kunnen heus na het zien van de film voor zichzelf wel uitmaken of het een horrorfilm is, los van de genre-aanduiding. Daar ga ik toch van uit. Zij zeggen dan dat het horror is, wat ik dan uitermate vreemd vind gezien de totale afwezigheid van bloederig/schokkende inhoud. Ofwel is de definitie/afbakening van horror inmiddels zo breed geworden dat ik even de klok moet bijstellen
ikkegoemikke
Horror of niet ? Daar kan men een eeuwigdurende discussie over starten. Als je de pure vertaling uit het Engels neemt , betekent het : gruwel, gruweldaad, verschrikking, afgrijzen, afschrik, afschuw, walging, weerzin, verschrikking, afgrijzen, afschuw, zielsangst ... dus iets wat schokkends , vreselijk, schrikaanjagend is ... Bij de ene is een grote spin gruwelijk of is een spannende tekenfilm van Disney al genoeg om nachten niet te slapen. Bij de andere de gedachte om levend begraven te worden of is LOTR ook al genoeg om het hoofd onder een kopkusen te steken. En anderen vinden niks vreselijk , hoe bloederig, angstaanjagend of spooky het ook is. Persoonlijk klasseer ik deze Dark Skies ook niet bij Horror maar eerder bij SciFi. Maar ik hoor dan ook bij de laatste categorie die rustig een spaghetti kan eten bij een gore , walgelijk bloederige creepy film
John Lee Hooker
Het heeft er inderdaad mee te maken met waar je aan gewend bent en hoeveel je kunt verdragen maar toch zie ik zulke 'huisje-boompje-beestje' horrors wel degelijk verschijnen. Neem een huis, laat wat gekke gebeurtenissen voorvallen en je hebt een 21-eeuwse blockbuster waar de Amerikanen het woord 'horror' aan vastplakken.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

The Call