- Home
Geregisseerd door: Scott Stewart
Met onder meer: Keri Russell, Dakota Goyo en Josh Hamilton
Releasedatum: 21 maart 2013
Plot Dark Skies
"Once you have been chosen. You belong to them."
Het leven van een stel uit de stad verandert in een nachtmerrie wanneer een angstaanjagende buitenaardse aanwezigheid elke nacht hun huis binnenkomt en zich aan de kinderen te goed doet. Wanneer vrienden en buren zich sceptisch opstellen is het paar gedwongen om het heft in eigen handen te nemen om de familie te redden.
Lacy Barrett
Gun Salesperson
Richard
Young Daughter
dutchtuga
Zeer spannende film die gelukkig weet wat belangrijk is binnen dit genre. Na Legion en Priest zou je wel wat anders verwachten van de nieuwe film van deze regisseur, maar hij verrast vriend en vijand met deze Dark Skies. Erg goed.
Langere recensie:
Cult Movies Reviewed: Dark Skies (2013, Scott Charles Stewart) - cultmoviesreviewed.com
Overigens een volledig nieuwe lay-out voor mn blogje
De opbouw van deze film volgt het bekende formulewerk, maar is wel effectief mede dankzij het dynamische camerawerk. Het is jammer dat ze teveel diepgang in de personages hebben gestopt, iets waar ik niet heel erg op zit te wachten bij dit soort formulewerk.
Leuke scares, een mooie sfeer, aliens die niet te prominent in beeld komen en een geinige finale zorgen voor een leuk horrorfilmpje, maar met de andere Blumhouse producties Insidious en Sinister kan Dark Skies zich bij lange na niet meten.
namingway24
Dark Skies is een alleraardigste film die rustig opbouwt naar een spannende climax.
Het hele buitenaardse element heb ik nog zelden in een dergelijk horror-jasje gezien. The Fourth Kind komt er wellicht het dichtst bij in de buurt, maar dit was toch wel een stukje spannender. Niet eng, maar spannend. Natuurlijk zijn er de standaard schrik-momenten maar die worden nooit overheersend.
De familie waar deze film om draait is wel een beetje dertien in een dozijn, maar de onderlinge spanningen worden wel goed gebruikt in combinatie met de aliens. Zo leek het voor de buitenstaanders inderdaad alsof iets in relationele sfeer de familieleden uit elkaar dreef. De film brengt de personages naar mate de film volgt steeds dieper in de problemen zonder onnodige domme beslissingen van de ouders.
De cast was zeker niet onaardig. Het waren dan niet de meest interessante personages maar de acteurs en actrices waren gewoon goed. Ik had zelfs geen hekel aan de kinderen, iets wat niet altijd het geval is. De walkie talkie gimmick was redelijk origineel en het was leuk om die jochies zo met elkaar te zien praten als echte broertjes. Leuk om zo'n realistische familie-relatie te zien in een film als deze.
Als het gezin dan uiteindelijk beslissen hulp te zoeken en we de standaard complottheorieën te horen krijgen klinkt het allemaal zelfs een beetje aannemelijk. Altijd leuk als je je een beetje kan inleven in dit soort sterke verhalen. J.K. Simmons hielp daar ook zeker bij; een overtuigende bijrol, ondanks het feit dat zijn personage er in feite alleen maar is om een voorzetje te geven de grote climax.
Die climax is ook best goed gedaan. de buitenaardsen zien er niet geweldig realistisch uit, maar ze worden wel wijselijk in silhouet gehouden. Het is allemaal wel vlot afgelopen, maar de twist is wel goed en de kicker is mooi om mee af te sluiten.
Elineloves
Aangenaam verrast. Lang geleden dat ik lekker kon griezelen in de bioscoop. Fijne cast, boeiende personages en een goed opgebouwd verhaal. Ik ben normaal gesproken niet zo van de alienstory's, ik vind ze al snel lachwekkend en/of belachelijk. Dat vond ik bij Dark Skies een grote plus, nergens liep ik tegen een storend gevoel van ongeloofwaardigheid aan. De onmacht van de familie was goed in beeld gebracht, al moet ik bekennen dat ik me wel lichtelijk gestoord heb aan de vader en zijn koppigheid.
De spanning wordt goed opgebouwd en ik betrapte mezelf er op dat ik steeds harder in mijn vriend zijn hand begon te knijpen toen de creepy sfeer steeds beter voelbaar was. Het leek alsof ik deelgenoot was, alsof ik letterlijk vanaf een afstand alle vreemde gebeurtenissen en incidenten kon aanschouwen. Het werd ook steeds akeliger.Groot pluspunt was hoe de aliens geportretteerd waren. Door niet teveel te laten zien werd de verbeelding van de kijker aangesproken en werd het nog onheilspellender. Top.
Dat einde.
Nice!
John Lee Hooker
Vrij doorsnee thriller met een licht horrorsausje. Doordat de enge scènes zoals die knallende vogels en de bezetenheid van Jesse in het bos steeds vrij vlug worden afgekapt wordt het nergens echt duister. Scott Stewart speelt daarom naar mijn idee op safe en houd het allemaal redelijk veilig. Vreemd vond ik trouwens dat de donkere dame en de onderzoekers in hun witte pakken en mondkapjes de broers helemaal niet hadden geïnstructureerd want zij stonden gewoon op trampoline te springen en raapten zomaar wat dode beesten op. De twee hoofdrolspelers acteren prima maar door de vrij bekende samenstelling van de nuchtere man en zijn emotionele vrouw die een reeks raadsels voor de kiezen krijgen met relatief vrij afgezaagde ontwikkelingen blinkt het nergens uit. Gesprek met de man uit het vakgebied had wel wat meer inhoud dan normaal (duurde iets langer, komt meer info aan bod) en de slotfase is redelijk spannend waarin de hond uit Commissaris Rex er wordt bijgehaald en de ramen worden dichtgespijkerd à la Signs.
Stubbs
Waste of time. Acteerwerk was redelijk maar verder was het gewoon een slappe, niet spannende film. Zeker niet eng. 1,5* voor de moeite.
clockwork72
Eindelijk weer eens een goede sci-fi/horror/thriller (want eigenlijk is het een mengelmoes van deze 3 genre's) Echt veel nieuwe dingen zie je niet in Dark Skies, maar wat het doet, doet het toch wel erg goed. Ben toch een paar keer goed geschrokken, en een paar what the fuck momenten. Fans van dit genre gaan deze film absoluut gaan diggen, voor mijn gevoel komen er veelste weinig van dit soort films uit de laatste tijd. Vind het trouwens apart dat deze zó snel in dvd kwaliteit op het web te vinden is, zie je niet vaak. Aanrader dit, gewoon gaan kijken.
Honey Blossom
Wat ben ik blij dat ik deze film niet in de bioscoop heb gezien, maar gewoon lekker thuis op mijn laptop. Waarom? Omdat het de moeite niet waard is.
De film lijkt een mix van The Posession meets Paranormal Activity meets ET/Alien/The Fourth Kind. De Fourth Kind, met Mila Jovovich, vind ik dan toch een veel betere film die over hetzelfde fenomeen gaat: Alien abduction.
Ik vind de poster boeiender dan de hele film.
De aliens zien er niet uit. Can someone call Mulder and Scully?! I need more and better proof. Zucht.
Goed.
Al is de aanduiding "horror" compleet niet op z'n plaats. De enige spanning die opgewekt wordt, is nodig om het mysterie te ondersteunen, maar qua horror zelf stelt dit absoluut niks voor. Niks nagelbuiten, geen puntjes van stoelen.
Verder wat overbodige dramatiek in deze film. Waarom dat gezinnetje nu geldzorgen heeft is mij niet duidelijk (althans, wat het zou moeten bijdragen tot de film), ook die romantische momenten van het oudste zoontje met het buurmeisje voegen absoluut niks toe.
De opbouw zit verder wel goed. Er is al snel duidelijk hoe de vork in de steel zit, halverwege wordt het dan ook nog eens in alle rust mondelijk uit de doeken gedaan (hallo JK Simmons), maar het zit hem meer in het onthullen van de details in deze film, waardoor het mysterie toch aardig vorm blijft houden.
In die optiek een leuk filmpje, maar wie gaat zitten voor een goeie horror/sci-fi chiller komt volgens mij van een koude kermis thuis.
Dark Skies weet me toch positief te verrassen, ondanks dat de gemiddelden op IMDB en Moviemeter niet al te hoog liggen. De film weet nergens te verrassen en bewandelt de paden die al vaker zijn belopen door dit soort films, maar dankzij een sterke creapy sfeer, een gezin dat niet aan overacting doet en een aantal goede schrikmomenten weet de film zeker wel te overtuigen. Wel jammer dat je bij dit soort films altijd een gezin met problemen treft. Nu weer een gezin met geldnood. Allemaal niet zo boeiend, maar gelukkig irriteert het niet. Richting het einde wordt de film wel wat minder sterk (1e drie kwartier vond ik wel echt top) maar ze eindigen gelukkig wel weer sterk. Het is bij zulke films toch altijd lastig om met een beetje overtuigend slot te komen.
Af en toe schrok ik trouwens goed, vooral met de honderden vogels die tegen het huis knalden en zeker ook toen moeders op de slaapkamer van haar zoon het silhouet op bed zag. Kortom, best een aanrader.
FillumGek
Beter dan verwacht. In feite maakt het me niet zoveel uit of er een alien of een geest naast het bed staat, zolang het verhaal maar goed wordt verteld. Gelukkig is het geheel mysterieus genoeg om voortdurend te blijven boeien, al laat het einde geen enkele vraag onbeantwoord.
De opbouw is langzaam en onschuldig, maar wordt steeds serieuzer. Goede rollen van Russell en Hamilton. Achtergrond verhaal is fascinerend en enkele gebeurtenissen aardig spannend. Goede schrikeffecten worden afgewisseld met enorme clichés als kindertekeningen, maar gestoord heb ik me er niet aan.
Vooral de aliens zelf vond ik goed gedaan. Een goede keus om ze amper in beeld te laten komen zodat het mysterieuze blijft. Leuk einde ook, maar een inkoppertje.
Al met al best een aardige sciencefictionfilm met ook nog een leuk en een redelijk boeiend (misschien is onderhoudend nog het meest passend) verhaal. Helaas is de uitvoering wel wat minder, want echt spannend vond ik het nergens worden en ook het laatste gedeelte valt wat te. De cast deed het overigens wel goed en dan met name Keri Russell en Josh Hamilton (ook de kleine rol van J.K. Simmons was best leuk). De film kijkt verder lekker weg en omdat de film ook maar iets van 90 minuten duurt verveeld hij nergens.
perceived
Vele clichés maken nog geen slechte film.
Verhaal is dus totaal niets nieuws, maar is prima opgebouwd, best spannend en kent een handvol goed getimede schrikmomentjes. Acteerwerk is niet bijzonder maar prima voor een film als deze.
Geen toppertje maar zeker de moeite van het bekijken waard! 6.5/10*
dikdiver
ja.... verhaal, best oke, spanning blijft wel tot het einde , of het nu echt horror is, volgens mij niet maar heeft wat momenten dat het iets spannend wordt.
MAAR WAT EEN SLECHTE ACTEURS.. STUK VOOR STUK DORPS TONEEL.
als je hier niet op let is het te pruimen 2,5 ster voor het verhaal is genoeg
Zondra
Ik vond het echt wel een oké film. De spanning is zeer goed opgebouwd, de acteerprestaties zijn ook zeer goed. De plots is niks nieuws, maar heeft wel een leuke twist.
xAuke0
Dramatisch.
Deze film kun je nauwelijks een horror noemen, de schrikmomenten waren veel te voorspelbaar. Het verhaal was erg slap en zat vol met clichés zoals De kindertekeningen, het 'medium' waar ze naar toe gaan, de zogenaamde bezetenheid van de bewoners van het huis. De 2 jongens waren overigens de enige die nog een beetje konden acteren. Keri Russel acteerde echt zó dramatisch.
Had echt meer verwacht van deze makers.
area51
'Redelijk acteerwerk' ?UITSTEKEND acteerwerk zeg ik.Met een klein budget een uitstekend resultaat afgeleverd : spannend en creepy , maar (gelukkig) geen horror.
Naomi Watts
Spanningsopbouw mag dan wel meer dan aardig zijn maar op het slot na grossiert het toch wel in genrecliche's. Ook erg jammer dat dit subgenre geen enkele inventieve ontwikkeling kent. Dit hebben we al zo'n miljoen keer gezien en dit is dan formule werk by the books. Het is dan ook al een subgenre die mij nogal vermoeid.
Spanning is er wel degelijk, maar eng wordt de film nergens terwijl Stewart daar wel een poging voor lijkt te doen. Engste is misschien wel in het begin als Russell in een doorschijnend neglige de trap afloopt. The horror. Maar daarnaast een thriller light, die veel te veel by the book handelt. Ook was de uitdieping van het gezin geforceerd en onnodig. Wel aardig dta het nu eens aliens zijn ipv geesten, en word ook effectief mysterieus gehouden. Einde zorgt dan wel voor een aardig slot. Overall iets te clichematig.
Effectieve SF/horrorfilm die weliswaar niet erg origineel is, maar wel verdomde creepy en spannend. Degelijk spel van de akteurs en een spaarzaam gebruik van special effects komen het geheel absoluut ten goede. Van regisseur Stewart had ik na voorgangers Legion en Priest niet veel goeds meer verwacht, maar dit is een aangename verrassing. Denk aan een kruising van Poltergeist en Paranormal Activity, maar dan met buitenaardse wezens.
YouDrunkGoHome
Mwah, aardige film.
Is nergens vernieuwend, of echt heel spannend, maar blijf desondanks toch boeien.
Zag het einde wel aankomen doordat de film zich meer op de oudste als op de jongste zoon focust, en anders verraad de poster het wel..
Kortom; geen film die me zal bij blijven, maar als je je verveeld, is 'ie best te pruimen.
3 sterren.
Dark Skies lijkt inderdaad veel weg te hebben van Poltergeist, met in de tweede helft ook nog een sausje van Paranormal Activity er over heen gegoten. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar echt spannend of goed wordt het nooit.
Vooral de poging om het gezin hier van enige diepgang te voorzien is niet goed. Doe het goed, of doe het niet, maar niet zo halfslachtig als hier gebeurt, waardoor het uiteindelijk niet werkt. Ik moet wel zeggen, dat het allemaal redelijk sfeervol is, en dat de scene met de vogels die tegen de ramen aan vliegen, best goed is.
Dat soort momenten zijn helaas te spaarzaam. In de tweede helft wordt het allemaal wat voorspelbaar en zakt Dark Skies steeds wat verder weg. Alleen het einde is dan wel weer erg sterk, maar dat is niet voldoende om het geheel te redden.
jumpstylemovie
Bewandelde paden.
Geen slechte horror film maar hij zit vol met de standaard cliches, teert op een standaard verhaal en komt enkel verfrissend over tijdens dat radio-actieve gekraak dat bij spannende scenes te horen was. Dat was nog enigszins inventief. Verder matige acteerprestaties en een slecht einde. Het begin was het slechtst, naar mate de film vorderde werd het wel iets beter maar goed wordt het nooit.
Keane1983
Een film die en prima opbouw kent en spanning goed weet te doseren.
Het verhaal is misschien wel cliche maar wel met een aantal effectieve scenes waarbij ik kippevel kreeg.
De SFX zien er prima uit, de score goed erbij gezocht.
Het enige waar ik tegenaan liep was het acteerwerk wat in mijn ogen hier en daar iets te overdreven vond en niet overuigend. Nu had ik daar het meeste last van als de jongste van de twee kinderen zijn mond open deed (te over acting).
Veder is het een prima film die je aandacht wel weet vast te houden en leuk om eens tussendoor te kijken.
Van mij een 3,0*
Mathz_
Ik vond het begin van de film erg goed. Er was een mooie opbouw en er waren enkele creepy momenten. Meer naar het einde toe verzwakte het toch wel en was het niet altijd meer "realistisch" te noemen. Maar over het algemeen zal deze film de horrorfan wel smaken.
Filmkriebel
Gatverdamme zeg, wat een enge, creepy film. Die heeft me flink wat rillingen bezorgd. In plaats van special effects te gebruiken, beroept de regisseur zich op een heleboel paranormale fenomenen en nachtelijke verontrustende gebeurtenissen in het huis. De audio-snufjes spelen een belangrijke rol, dus de volumeknop openzetten is een vereiste voor de beleving. Prachtige demonstratie hoe je met minimale middelen een maximaal effect bereikt.
Na het neerzetten van deze 3 positieve punten,kan ik melden dat : Voor mij Dark Skies (2013) boven The Fourth Kind (2009) uitstijgd.
Dat lijkt me vanzelfsprekend. The Fourth Kind was lachwekkend in zijn slechtheid; dit vind ik een veel beter aangepakte alien abduction film . Heel goed dit, en deze vent hier zal moeilijk de slaap kunnen vatten..
Danielo.
Verassend enge film. Ook de plotwending en het open einde zorgen er voor dat de film goed in elkaar steekt. Ik vind films niet snel eng maar bij deze film zaten een hoop kippenvel momenten. Had em misschien toch beter niet snachts alleen in mn kamer kunnen kijken.
mjk87 (moderator films)
Soms vraag ik me weleens af waarom ik überhaupt dit soort enge films wil zien; eigenlijk houd ik daar helemaal niet van, die spanning en schrikmomenten. En eerlijk is eerlijk, die zaten er genoeg in bij deze film met een paar heel sterke. Weliswaar iets te veel aan het begin - dat was een aaneenschakeling van nachtelijke scènes haast- maar ze doen prima hun werk.
Alleen de verdere aankleding was nogal mager. Uitwerking van personages verdient bij mij altijd een voorkeur, maar je moet je niet gaan afvragen waarom men voor een bepaalde uitwerking kiest. Want waarom hebben ze geldzorgen (en wel zo een huis?), wat is de reden dat het oudste zoontje verliefd is. Oninteressante en overbodige ballast. Deels verklaarbaar (de buurt denkt dat het gezin niet lekker loopt) maar daar waren betere opties voor. Nu bestaat de film voor de helft aan familiaire sores dat me verder weinig wist te boeien.
Verder is het geluid nog vermeldenswaardig, want naast de fijne score speelt geluid een grote rol en maakt de film ook echt creepy. Al met al 2,5*.
Insignificance
Als mysterie niet onaardig. De manier waarop een aanwezigheid wordt getoond, legt de nodige onrust in de film, al laat het daar ook wel wat liggen. Stevig doordrukken is er al met al niet echt bij, terwijl het met het bodysnatchen wel een ijzersterke troef te pakken heeft. De dramaturgische zijpaden die Stewart bewandelt, voelen vooral als rompslomp. Sowieso niet echt een gezinnetje dat de film goed doet.
Wanneer Simmons de boel komt uitleggen, is dat te gemakkelijk, maar dat hij tegen de verwachting in eigenlijk geen oplossing biedt, had weliswaar ietwat droger mogen worden gebracht, toch valt dat op zich wel te prijzen. De climax is van hetzelfde laken een pak. Best goed bedacht, maar uiteindelijk ook weer met een krasje. Dit keer via een onnodige flashback in de nabrander die duiding moet geven. Meh.
ikkegoemikke
Deze stond al lang te wachten in mijn lange rij nog te kijken films. En daar ik de enige ben in dit huishouden die een goede spannende horror/SciFi film kan apprecieren, heb ik me in het holst van de nacht in de zetel genesteld en eindelijk eens gekeken. Het heeft verre van iets te maken met horror. T'is meer een Signs meets ET maar dan de onvriendelijke versie. Het thema van de mensheid die al jarenlang gebruikt worden voor experimenten door buitenaardsen is niks nieuws. Maar ondanks het miniem gebruik van SE's weet deze film toch aardig de spanning er in te houden. Voor mij zat er geen enkel schrikmoment in, maar het moet al iets enorm spannends zijn wat mij doet schrikken, want meestal voel je dit al van mijlenver aankomen. Ik vond het jongetje dat Sam speelt schitterend in zijn rol. Niet evident om op die leeftijd zo overtuigend een rol te spelen.
Dus een onderhoudende film over iets waar niemand een antwoord op heeft nl. zijn wij alleen in dit universum, of liggen we inderdaad al jaren onder een microscoop
De quote van Arthur C. Clarke dekt eigenlijk de lading :
Two possibilities exist ...
Either we are alone in the universe or we are not.
Both are equally terrifying.

Shinobi
Vermoeiende horror.
Wederom een horror gevuld met allerlei clichés (camera's in huis, vogels tegen het huis, medium enz.) die al zo vaak voorbij zijn gekomen in het horror genre. Misschien dat het te maken heeft dat deze film afkomstig is van de producer van Paranormal Activity en Insidious.
Qua verhaal stelt het niet al teveel voor en de manier waarop er diepgang gecreëerd probeert te worden in het gezin d.m.v. al die kleine subplotjes voelt ietwat afgeraffeld en niet goed uitgewerkt aan.
De opbouw is dan weer wel enigszins aardig te noemen, de spanning zit er redelijk in. Eenmaal bij het eind aangekomen als we dan eindelijk de aliens in 'volle glorie' kunnen aanschouwen ziet het er wel erg slecht uit, niet om aan te zien. De film eindigt naar mijn mening in een anticlimax.
Al met al een erg matige horror die veel open deuren intrapt, maar nergens bijzonder wordt.
Kleine 2,0 sterren.

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod