• 9.369.475 stemmen

Geregisseerd door: Scott Stewart

Met onder meer: Keri Russell, Dakota Goyo en Josh Hamilton

Releasedatum: 21 maart 2013

Plot Dark Skies

"Once you have been chosen. You belong to them."

Het leven van een stel uit de stad verandert in een nachtmerrie wanneer een angstaanjagende buitenaardse aanwezigheid elke nacht hun huis binnenkomt en zich aan de kinderen te goed doet. Wanneer vrienden en buren zich sceptisch opstellen is het paar gedwongen om het heft in eigen handen te nemen om de familie te redden.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ikzelf klasseer deze film dan ook niet tussen de horrors maar meer thrillers,ben zelf maar 2 keer geschrokken en dan was het vooral omdat het zo een klassieke schrikmoment was,hij is best vermakelijk maar ik zou hem volgende week al vergeten zijn

avatar van hatebreeder

hatebreeder

leuke film, eerste uur goed en het laatste halfuur zelfs top.

Ook knap acteerwerk!

avatar van El ralpho

El ralpho

E.T. goes crazy!

Sterke film! Hoewel het verhaal niet bijster origineel is en het eerste half uur nog niet gelijk mijn aandacht wisten te trekken, wist Dark Skies alsmaar beter en beter te worden en te stijgen in waardering bij mij. De grote kracht hier is dat je als kijker op veel gebieden in het ongewisse wordt gelaten maar dat er wel net genoeg informatie vrij gegeven wordt om het sterk te houden.

Ook krijg je genoeg te zien van de buitenaardse aanwezigheid die het gezin teistert, maar gelukkig ook weer niet te veel waardoor de ervaring teniet gedaan wordt. Een grote fout die de horror Mama bijvoorbeeld wel maakte, en hier dan ook mijn kijkervaring mee om zeep hielp. Hier blijft er echter genoeg aan de verbeelding van de kijker over, maar is er toch sprake van die klassieke onderhuidse spanning, en dit is juist wat het allemaal zo goed maakt.

De spanning wordt hier langzaam opgebouwd en hoewel de ontknoping weinig verrassend is, zit deze wel dusdanig sterk in elkaar dat dit helemaal niet erg is. Wat alleen niet klopt is dat de film als horror gekwalificeerd word, terwijl we hier duidelijk te maken hebben met een thriller. Geen wilde afslachtingen, afgehakte ledematen en rollende koppen dus, maar een titel waarbij het meer om het verhaal, de onderhuidse spanning en subtiele schrikmomenten gaat. Doodeng is het misschien allemaal niet, maar nog dagen, zo niet weken door je hoofd spoken zal wellicht wel van toepassing zijn. Het gaat hier dan ook om het idee wat mij nu nog lange tijd aan deze film terug zal doen laten denken..

avatar van Fluvver

Fluvver

Film vol met cliches. Gezin met lichte problemen krijgen te maken met onverklaarbare dingen. Iedereen krijgt de schuld bla bla bla bla enz enz, al 1000 keer vertoond. Wat mij nog het meest verbaasde was dat de ouders na drie echt onverklaarbare dingen te hebben gezien er blijkbaar tot het einde er nog voor te kiezen om de zoons apart te laten slapen. Het einde heeft wel weer een hoog scooby doo gehalte (opspitsen) wtf.......

avatar van duffs

duffs

aardig filmpje maar lang niet zo goed als bijvoorbeeld Signs was als het om aliens en spanning gaat acteren is goed maar ik weet het niet zat grotendeels toch niet lekker in de film desondanks heb ik me er best mee vermaakt 6 je

avatar van maurice74

maurice74

Deed mij iets denken aan Signs. Weet nog niet welke beter is. De schrikeffecten zijn over het algemeen erg sterk in deze horror/thriller/science fiction. Vond het verhaaltje er om heen niet zo heel origineel, anders had het een hogere waardering gekregen.

avatar van RimkoWolfs

RimkoWolfs

Ik werd positief verrast door deze film!

De trailer oogde meer dat dit een komedie zou worden, maar meer naar het einde werd hij toch nog redelijk eng.

3,5* ster zeker waard!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Horror en Sciencefiction. Een hele goede film in deze combinatie is iets wat ik niet vaak tegenkomt. De beste in deze categorie zijn alweer heel wat jaartjes oud. Recente films zoals Pandorum zijn gewoon niet zo goed. Gelukkig is Dark Skies dan eindelijk weer een goede Horror/ Sciencefiction. Niet heel goed, maar wel bovengemiddeld. (Prometheus beschouw ik zelf niet als horror/SF) Ik was hier ook echt wel aan toe nadat ik ben doodgegooid met Paranormal Activity achtige films, dus films over demonen en spoken. Denk aan Sinister, The Possession, Mama en The Apparition. Toch zou je in Dark Skies de aliens makkelijk kunnen vervangen door spoken, want de film is erg traditioneel wat dat betreft.

Ik had een leuke avond met deze film. De (voor mij) onbekende cast is ook van toegevoegde waarde. Ten eerste omdat 90% erg goed acteert en ten tweede word ik soms wel eens moe van iedere keer een hele bekende smoel. De schrikmomentjes zijn goed getimed en hoewel er het e.e.a. wordt uitgelegd door toch wel een grote held van mij J.K. Simmons, (Even tussendoor: dit is wel één van zijn meest serieuze rollen, maar toch weet hij in die 5 min weer een aantal droge volwassen grappen te maken) blijft de film best wel mysterieus. De aliens zijn overigens ook best creepy!

Aanrader wat mij betreft!

avatar van TomBroers

TomBroers

De zoveelste film die pronkt met paranormal activity & insidious op de hoes. Had niet zo'n heel hoge verwachtingen van deze film, misschien mede daardoor viel de film me erg mee.

Het acteerwerk is in tegenstelling tot veel horrors hier dik in orde, de sfeer is super en blijft de hele film hangen omdat de makers ervoor kiezen steeds maar een beetje te onthullen en te laten zien. Daardoor blijf je steeds uitkijken naar wat er komen gaat en blijft die spanning goed bewaard. Dit weet Dark Skies dus perfect te doen. Ook de twist aan het einde is leuk en geeft de film nog bet die halve ster extra.

Dark Skies heeft me dus op alle fronten goed verrast, een aanrader deze film als je even genoeg hebt van de zoveelste slasher of demonen film.

avatar van mikey

mikey

Film lijkt op een kruising tussen Intruders en Poltergeist. Weinig origineel maar flink wat spooky stuff en de broodnodige schrikmomenten, die zo belangrijk zijn tegenwoordig. Geschikt voor hen die open kunnen staan voor dit soort horror.

avatar van ibendb

ibendb

Een grote teleurstelling.

Dark Skies is alles behalve origineel, eng, vindingrijk, verfrissend en goed. Kortom: Dark Skies is bijna niks waard. Laten we beginnen bij het verhaal. Dit was zo cliché en voorspelbaar dat het niet leuk was om te volgen. Ook de schrikmomenten trokken op niets. Alles zag je van mijlenver aankomen en de meeste schrikmomenten waren niet eens eng. Ik zat nergens op het puntje van m'n stoel. Iets waarvan ik dus hoopte dat ik het wel zou doen.

Het acteerwerk was redelijk. Dit helpt toch een beetje. De familie kwam wel best geloofwaardig over. De special effects waren eigenlijk waardeloos. Je zag gewoon dat het nep was. Klein budget? Maak dan niet zo'n twist. Het einde was zowel frustrerend als goed. Anders zou ik het niet gewild hebben.

avatar van Rabbitto

Rabbitto

Dark Skies was 1 van de weinige films waar ik gewoon eerlijk echt de kriebels van kreeg. En het is een lange tijd geleden dat ik daar last van had.

3.5* vanwege het interessante verhaal. Hoger kan ik het helaas niet maken omdat je zoals elke film toch altijd weer oog in oog komt te staan met het ''gevaar''. Dit is altijd teleurstellend omdat je het ding/monster/geest kan zien.

avatar van mnrk

mnrk

Two possibilities exist... Either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying.

Een heerlijke film van Scott Charles Stewart...

Het verhaal was in orde en deed me soms denken aan de x-files, mede door de sfeer in deze film blijft het spannend en boeiend om naar te kijken...

De gehele cast in deze film was in orde en acteerde ook nog eens goed maar toch was J.K. Simmons stiekem de held in deze film...

En het zal me niks verbazen als er een deel twee zal komen...

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een vrij onderhouden horror/thriller met een sf twist. Blijft boeiend, is redelijk spannend en verveelt niet.

avatar van Film Pegasus

Signs 2.0 Een film die niet per se Horror is, maar aangezien Suspence geen genre is op MM moet dat samen met SF de lading dekken. 2013 wordt alvast een sterk suspencejaar en het zijn die thrillers/horrors die blijkbaar het filmjaar wat moeten redden. Na Mama is dit opnieuw één van de betere films in dit magere filmjaar en dan moet ik The Conjuring nog zien.

Qua verhaal is het nogal cliché, maar tegelijkertijd ook realistisch in de omkleding. Daarmee doel ik niet op de entiteiten (om het zo maar te noemen), maar wel op de verklaringen die het gezin en de omgeving zoekt of geeft om de gebeurtenissen te kunnen plaatsen. Mijn complimenten trouwens ook aan de scriptschrijver, ondanks het weinig originele plot. Maar er wordt wel vrij weinig getoond, wat de fantasie van de kijker ten goede komt. Niet zo evident meer tegenwoordig, zeker niet in Amerikaanse films.

Keri Russell en Josh Hamilton zijn niet slecht, maar ook niet echt opvallend. Kadan Rockett en Dakota Goyo zijn meer cliché als kinderen. Wel goed is de man van het muziek en geluid. Dat beloofd, want componist Joseph Bishara is ook betrokken bij The Conjuring.

avatar van DragQueen

DragQueen

Hoewel het verhaal weinig origineel is, is de algehele uitvoering wel vrij sterk te noemen. Er wordt een prima sfeer gecreerd, en als kijker wordt je vaak in het ongewisse gehouden. Dit komt de aanwezige suspense alleen maar ten goede. Ik vond de schrikeffecten bij vlagen zo goed, dat ik er koude rillingen van kreeg. Ook was het verloop voor mij niet altijd even voorspelbaar. Het acteerwerk van de cast is ook overtuigend gebracht. Een kleine verrassing deze film, had minder verwacht. 3,5 Ster.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1943 berichten

Dark Skies is een goede film. Het zit hem vooral in de sfeer en niet in de special effects. De sfeer wordt goed neergezet. Ik zou als ik die ouders was veel meer 'out of the box' denken. Als je allemaal van dit soort vreemde dingen meemaakt, moet er toch wel wat buitenaards aan de hand zijn? Ook als er in krantenartikelen verhalen staan over gezinnen met de dezelfde symptonen. Grappig einde ook. Vond ik wel origineel.

avatar van macrobody

macrobody

Een niet onverdienstelijke thriller. De opbouw gaat gestaag naar het einde maar blijft boeiend. Het verhaal heeft niet veel verrassends maar het acteerwerk was in orde en er waren zeker een aantal schrikmomenten. Het einde was ok. Tien keer beter in ieder geval dan een einde als Signs met Mel Gibson.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vond deze tegenvallen, op de mooi gemaakte monsters na, erg langdradig en niet spannend.

Einde prima.

avatar van Zinema

Schrikwekkende subwoofer.

Eerlijk is eerlijk: ondanks de overdaad aan horrorfilms de laatste tijd - helemaal betreffende het 'haunted house' thema - kan er met 'Dark Skies' behoorlijk gegriezeld worden. De schrikmomenten zijn effectief, iets waar tevens de geluidseffecten debet aan zijn. Tegen het einde lijkt het zelfs of de huiskamermeubelen los van de vloer komen wanneer de subwoofer overuren draait.

Zoals gezegd is het subgenre inmiddels overbevolkt, maar de sciencefiction-invalshoek werkt en J.K. Simmons lijkt geknipt te zijn om als laconieke verklaarder het buitenaardse tintje extra kracht bij te zetten. Los van de clichés en wat dik aangezette zijplotjes toch een werkende factor. En zo ontstaat er ook kippenvel wanneer het verhaal zelfs ontaardt in een flauwe laatste scène. Een knappe prestatie.

Goed.

Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.

avatar van supersnoop

supersnoop

Aliens

avatar van Rickmans

Rickmans

Zeer spannende film. Voorspelbaar, maar toch! Goed acteerwerk en prima climax.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige film, veel gebeurt er toch niet ze.

Eens ne bloedneus en stokstijf blijven staan mja....

Had er toch meer van verwacht.

avatar van DesertFox

DesertFox

Eindelijk weer eens een goede film in zijn GENRE! 3.5 Ster. Meet the Greys.

avatar van mixmaster

mixmaster

prima film met goed acteerwerk en een beklemmende sfeer.

de film werkt zich op een perfecte manier naar een spannende climax.

een toppertje in het SF-Thriller genre !

avatar van EliasZ

EliasZ

De makers van Paranormal Activity, Insidious en Sinister.

+ Op zich leuke plot

+ Weer eens wat anders dan geesten/demonen

+ Redelijk vermakelijk als tussendoortje

- Je merkt aan alles dat het een low budget film is

- Voorspelbaar, standaard, niks vernieuwends

- Film komt traag op gang

- De jongste zoon was best irritant

avatar van mar007

mar007

Spannende film!

Na Legioen en Priest is Dark Skies ook weer een prima film van regisseur Scott Charles Stewart.

Deze film heeft een goede spanningsopbouw waarin we zien hoe een gezin geteisterd wordt door

een buitenaardse aanwezigheid.

Ik vond de film onderhoudend en spannend.

Het acteerwerk vond ik wat minder goed, vooral de jongste zoon vond ik slecht acteren en had

een vervelende uitstraling.

Ondanks het matige acteerwerk en het irritante zoontje vond ik het verder wel een goede film.

avatar van jipt

jipt

Matig, alleen de laatste 10 minuten zijn écht de moeite waard. 2,5*

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Zeker geen slechte film deze paar keer geschroken geen topper maar toch zeker vermakkelijk

avatar van bommko

bommko

Fluvver schreef:

...... Wat mij nog het meest verbaasde was dat de ouders na drie echt onverklaarbare dingen te hebben gezien er blijkbaar tot het einde er nog voor te kiezen om de zoons apart te laten slapen. Het einde heeft wel weer een hoog scooby doo gehalte (opspitsen) wtf.......

It crossed my mind