Dark Skies (2013)
Geregisseerd door: Scott Stewart
Met onder meer: Keri Russell, Dakota Goyo en Josh Hamilton
Releasedatum: 21 maart 2013
Plot Dark Skies
"Once you have been chosen. You belong to them."
Het leven van een stel uit de stad verandert in een nachtmerrie wanneer een angstaanjagende buitenaardse aanwezigheid elke nacht hun huis binnenkomt en zich aan de kinderen te goed doet. Wanneer vrienden en buren zich sceptisch opstellen is het paar gedwongen om het heft in eigen handen te nemen om de familie te redden.
Lacy Barrett
Gun Salesperson
Richard
Young Daughter
ralfsjam
Deze film goed vinden (Diggen) is net als GTST een hoogwaardig drama vinden...
Waku
Wat een vraag... hij draait in de bios..
dussssssssssssssssssssssssssss????
Waku
Pindakazen is gewoon een ander woord voor dowloaden
klikspaan

mcdaktari
Dit is nou weer typisch zo'n film waarvan de één zegt , een overbodige film, en de ander vind het een prima film. Ik behoor tot die laatste groep. Nou hou ik al van films die ook maar iets met buitenaards te maken hebben, dat zal ook wel meetellen maar het verhaal op zich vond ik goed te doen. De film moet het voornamelijk van de spannings momenten hebben en dat werkte in mijn ogen redelijk goed. De aliens zelf (the grey) zie je maar vluchtig en onduidelijk, en ruimteschepen hoef je ook niet te verwachten maar wel een goeie spannende film, tenminste dat vond ik. Dit soort films mogen ze voor mij veel meer maken, en het blijkt wel weer dat zonder al die special effects toch een spannende film gemaakt kan worden.
Pazmaster
Prima filmpje hoor. Hoewel het allemaal niet heel erg origineel is, vind ik het best een leuk verhaal dat je ook een beetje na laat denken over het buitenaardse leven. Het ziet er qua special fx goed uit en de film heeft een lekkere creepy sfeer met een paar leuke schrikmomenten. Ik heb me er prima mee vermaakt. 3,5 ster
Honey Blossom
Wat ben ik blij dat ik deze film niet in de bioscoop heb gezien, maar gewoon lekker thuis op mijn laptop. Waarom? Omdat het de moeite niet waard is.
De film lijkt een mix van The Posession meets Paranormal Activity meets ET/Alien/The Fourth Kind. De Fourth Kind, met Mila Jovovich, vind ik dan toch een veel betere film die over hetzelfde fenomeen gaat: Alien abduction.
Ik vind de poster boeiender dan de hele film.
De aliens zien er niet uit. Can someone call Mulder and Scully?! I need more and better proof. Zucht.
SPEEDROCK
Dit vind ik echt wel een goeie film.... lekker spannend, goed gespeeld met prima camerawerk. Niks nieuws qua verhaal, maar het sterke punt van deze film is de manier waarop subtiel de spanning wordt opgebouwd. Dat de acteurs daarbij geloofwaardig de verbijstering en angst kunnen neerzetten is ook een pluspunt.
Goed.
Al is de aanduiding "horror" compleet niet op z'n plaats. De enige spanning die opgewekt wordt, is nodig om het mysterie te ondersteunen, maar qua horror zelf stelt dit absoluut niks voor. Niks nagelbuiten, geen puntjes van stoelen.
Verder wat overbodige dramatiek in deze film. Waarom dat gezinnetje nu geldzorgen heeft is mij niet duidelijk (althans, wat het zou moeten bijdragen tot de film), ook die romantische momenten van het oudste zoontje met het buurmeisje voegen absoluut niks toe.
De opbouw zit verder wel goed. Er is al snel duidelijk hoe de vork in de steel zit, halverwege wordt het dan ook nog eens in alle rust mondelijk uit de doeken gedaan (hallo JK Simmons), maar het zit hem meer in het onthullen van de details in deze film, waardoor het mysterie toch aardig vorm blijft houden.
In die optiek een leuk filmpje, maar wie gaat zitten voor een goeie horror/sci-fi chiller komt volgens mij van een koude kermis thuis.
knusse stoel
De film is aardig, de opbouw is goed en ook het acteren is goed te noemen.
Ondanks de kritiek die ik heb gelezen over de film, viel hij ons niet tegen.
Het verhaal is nu niet bepaald nieuw in opzet te noemen maar het boeide ons wel.
De aandacht bleef er wel bij, nu moet ik wel toegeven dat na de eerste helft bij mij deze een beetje afnam maar bij mijn vriendin zat het wel goed.
Leuke film en niet altijd te veel verwachten.
hvincken
super spannend, erg realistisch verhaal, je zit op het puntje van de stoel
_Casper_
nA HET lezen van meerdere vrij slechte recensies, deze film toch gaan kijken op aanraden .. en had in t begin lage verwachtingen.. maar ik vind de film echt ondergewaardeerd!
De film heeft een redelijk standaard verhaal, maar wat het doet doet de film wel goed..
De film is vanaf het begin spannend en weet die spanning grotendeels van de film vast te houden,
alleen gaat halfverwege de film de film even de fout in en word ERG cliche dat gedeelte dat ze hulp van een expert vragen/daarheen gaan dat vond ik erg jammer als de makers daar iets anders mee gedaan hadden had de film zeker een punt meer gekregen..
maar na dat stuk pak de film de spanning weer op om weer spannend te eindigen..
Ik heb me uiteindelijk erg vermaakt met de film, jammer van t minpunt in t middelstuk...
gebruiker_56935
Deze film goed vinden (Diggen) is net als GTST een hoogwaardig drama vinden...
Je zet diggen even tussen haakjes voor alle mensen hier van de straat die het woord vinden niet begrijpen?
En wat een slechte vergelijking zeg..
ralfsjam
En wat een slechte vergelijking zeg..
Hahahaha... LOL.
Als je het er niet mee eens bent, moet je niet zeggen dat de vergelijking slecht is.... Denk dat iedereen hem snapt... Maar wil hem wel even speciaal voor jou uitleggen hoor...
Wat deze film voor Horror is, is GTST voor drama series... (en daar bedoel ik mee dat het niet echt goed is... Snap je nu?)
bjerik76
Ik vond hem best wel verassend spannend.
De cast was erg goed.
het buitenaardse had wel wat vaker en beter in beeld gemogen, want ook dat maakt je juist nieuwschierig.
Toen duidelijk werd hoe/wat er precies aan de hand was ging het helaas allemaal erg snel.
Zelfs ineens de datum was bekend wanneer het bezoek zou komen ?
en toen was het ook allemaal ineens over en voorbij.
hoe dan ook, ik heb me wel vermaakt en af en toe een schrik momentje gehad.
goed geacteerd filmpje.
ps:
het stukje Horror kan wel weg. SF moet blijven staan.
indigoriico
leuke film over alien abduction.
je verwacht alleen een vette clue maar die is er gewoon niet...
Dark Skies weet me toch positief te verrassen, ondanks dat de gemiddelden op IMDB en Moviemeter niet al te hoog liggen. De film weet nergens te verrassen en bewandelt de paden die al vaker zijn belopen door dit soort films, maar dankzij een sterke creapy sfeer, een gezin dat niet aan overacting doet en een aantal goede schrikmomenten weet de film zeker wel te overtuigen. Wel jammer dat je bij dit soort films altijd een gezin met problemen treft. Nu weer een gezin met geldnood. Allemaal niet zo boeiend, maar gelukkig irriteert het niet. Richting het einde wordt de film wel wat minder sterk (1e drie kwartier vond ik wel echt top) maar ze eindigen gelukkig wel weer sterk. Het is bij zulke films toch altijd lastig om met een beetje overtuigend slot te komen.
Af en toe schrok ik trouwens goed, vooral met de honderden vogels die tegen het huis knalden en zeker ook toen moeders op de slaapkamer van haar zoon het silhouet op bed zag. Kortom, best een aanrader.
freek_93
Goede horror waarbij ik het eerste uur erg sterk is en het laatste half uur naar mijn mening iets afzwakt. Het eerste uur vind ik vooral sterk door het mysterieuze en de paar schrikmomenten wat het allemaal bij elkaar sterk maakt. Daarna neemt het mysterieuze wat af en weet je al wat er komen gaat. Het einde maakt dan met wat onverwachtse gebeurtenissen een hoop goed.
Het eind vraagt wel om een deel 2, als je het mij vraagt!
andijvie
Prachtige film, lekker mysterieus. Echt eentje die je lekker in het donker moet kijken, met de dolby op 10. xD
witboek
Wat ik goed vond was het camerawerk. Ook Keri Russell acteerde zeer goed en vind ze een beetje sexy in deze film.
gauke
Deze spookhuis (alleen zijn de geesten hier aliens) horrorfilm die vermengd is met sciencefiction, belooft veel, maar in de kern is het verhaal standaard en steriel. Dus er is niets nieuws onder de zon (zo nu en dan doet de productie denken aan 'Poltergeist' uit de jaren tachtig). De film mist mystiek, de gebruikte sentimenten zijn zo clichématig als wat en het plot is voorspelbaar. De cast presteert wel naar behoren: Keri Russell bijvoorbeeld speelt uitstekend als de moeder en Josh Hamilton doet hetzelfde, maar dan in de rol van de cynische echtgenoot.
FillumGek
Beter dan verwacht. In feite maakt het me niet zoveel uit of er een alien of een geest naast het bed staat, zolang het verhaal maar goed wordt verteld. Gelukkig is het geheel mysterieus genoeg om voortdurend te blijven boeien, al laat het einde geen enkele vraag onbeantwoord.
De opbouw is langzaam en onschuldig, maar wordt steeds serieuzer. Goede rollen van Russell en Hamilton. Achtergrond verhaal is fascinerend en enkele gebeurtenissen aardig spannend. Goede schrikeffecten worden afgewisseld met enorme clichés als kindertekeningen, maar gestoord heb ik me er niet aan.
Vooral de aliens zelf vond ik goed gedaan. Een goede keus om ze amper in beeld te laten komen zodat het mysterieuze blijft. Leuk einde ook, maar een inkoppertje.
Al met al best een aardige sciencefictionfilm met ook nog een leuk en een redelijk boeiend (misschien is onderhoudend nog het meest passend) verhaal. Helaas is de uitvoering wel wat minder, want echt spannend vond ik het nergens worden en ook het laatste gedeelte valt wat te. De cast deed het overigens wel goed en dan met name Keri Russell en Josh Hamilton (ook de kleine rol van J.K. Simmons was best leuk). De film kijkt verder lekker weg en omdat de film ook maar iets van 90 minuten duurt verveeld hij nergens.
perceived
Vele clichés maken nog geen slechte film.
Verhaal is dus totaal niets nieuws, maar is prima opgebouwd, best spannend en kent een handvol goed getimede schrikmomentjes. Acteerwerk is niet bijzonder maar prima voor een film als deze.
Geen toppertje maar zeker de moeite van het bekijken waard! 6.5/10*
ashley96
lang uitgekeken naar deze film en had er dan ook hoge verwachtingen van. jammer dat hij wat tegen viel. verhaaltje is wel grappig en aardig in elkaar gezet maar jammer dat het zo dramatisch geacteerd is.
mock turtle
goede alienfilm, alleen jammer dat de ontknoping vaak zo amateuristisch en ondoordacht is (aliens die miljoenen lichtjaren reizen en zich dan zouden laten ontmoedigen door dichtgetimmerde ramen ...)
dikdiver
ja.... verhaal, best oke, spanning blijft wel tot het einde , of het nu echt horror is, volgens mij niet maar heeft wat momenten dat het iets spannend wordt.
MAAR WAT EEN SLECHTE ACTEURS.. STUK VOOR STUK DORPS TONEEL.
als je hier niet op let is het te pruimen 2,5 ster voor het verhaal is genoeg
Waku
"Dark Skies" weet anderhalf uur te boeien.
En dat is knap want het heeft er nauwelijks heel veel special effects voor nodig, iets waar al snel naar gegrepen wordt in dit genre.
De film is en blijft lekker mysterieus van begin tot eind met hier en daar een schrikmoment..
3*/3.5*
Zondra
Ik vond het echt wel een oké film. De spanning is zeer goed opgebouwd, de acteerprestaties zijn ook zeer goed. De plots is niks nieuws, maar heeft wel een leuke twist.
xAuke0
Dramatisch.
Deze film kun je nauwelijks een horror noemen, de schrikmomenten waren veel te voorspelbaar. Het verhaal was erg slap en zat vol met clichés zoals De kindertekeningen, het 'medium' waar ze naar toe gaan, de zogenaamde bezetenheid van de bewoners van het huis. De 2 jongens waren overigens de enige die nog een beetje konden acteren. Keri Russel acteerde echt zó dramatisch.
Had echt meer verwacht van deze makers.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

The Call