• 9.376.855 stemmen

A Good Day to Die Hard (2013)

Actie / Misdaad | 98 minuten

Met onder meer: Bruce Willis, Jai Courtney en Sebastian Koch

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 14 februari 2013

Plot A Good Day to Die Hard

"Yippee Ki-Yay Mother Russia"

John McClane (Bruce Willis) reist af naar Rusland om zijn vervreemde zoon te helpen. Die is betrokken bij de gevangenisuitbraak van een Russische leider die een staatsgreep wil plegen. Vader en zoon moeten alles op alles zetten om zichzelf en elkaar in leven te houden en de werelddemocratie te beschermen.

avatar van mock turtle

mock turtle

Na positieve berichten gehoord te hebben, stegen mijn verwachtingen voor deze film wat, maar dat was onterecht.

Toegegeven, de actie is erg vet, vooral de achtervolgingsscene. Maar helaas is de actie vooral in het begin van de film en kan dat niet goedmaken dat:

- de film daarna behoorlijk inzakt.

- het verhaal echt werkelijk niets voorstelt: de film mag wat betreft nu al de prijs voor "cliché van het jaar" krijgen.

- het vader-zoon gebeuren er wel heel erg irritant dik bovenop ligt.

Moskou blijkt tegenwoordig weer een populaire set te zijn voor Amerikaanse films: de

Russen zijn weer de vertrouwde vijand. Afgezaagd, weten ze niet dat de wereld groter is dan dat?

avatar van The Oceanic Six

Welke positieve reactie's? Het gemiddelde van 2,83* hier en 5,5 op IMDB zou je al moeten waarschuwen...

Ik ga binnenkort de hele reeks maar eens herkijken, inclusief deze Die Hard 5. Misschien daalt mijn cijfer dan ook nog wel. Toch spijtig dat een gave reeks zo'n teleurstellend deel krijgt.

avatar van gauke

gauke

Het slappe, ongeloofwaardige verhaal slaat werkelijk nergens op en lijkt slechts als intermezzo te dienen naar de volgende explosies. Het vader-zoon plot is lachwekkend. De film mist schwung en humor en de bewerking komt houterig over. Het beste aan de deze productie zijn, hoewel rommelig, de vette actiescènes. Het karakter van Jai Courtney is niet interessant genoeg; bovendien vind ik dat hij charisma mist en het ontbreekt Bruce Willis, hoewel hij staande blijft, aan de gebruikelijke ironie.

Alles bijelkaar: gemixte gevoelens.

avatar van Enquire

Enquire

Lens schreef:

SUPER slecht !!! en weer blijft dat fu*king resuneerwieltje van de camera hangen.

Vreemd dat bioscoopbezoekers de film een 9 geven, ik haat dat tuig.

Het was allemaal niet zo realistisch ja dat klopt. Maar wees niet zo zielig om ^^ te zeggen.

avatar van Arbil

Arbil

Dat geschreeuw van Bruce Willis

avatar van otherfool

otherfool

Buiten de best spectaculaire auto-achtervolging een werkelijk hopeloos wanproduct dat het hele Die Hard concept behoorlijk onderuit haalt. Was McClane ooit een coole, cynische cop at the wrong place at the wrong time, nu is het een soort CIA superheld geworden die doodleuk in Rusland de boel op stelten gaat zetten. Waarom Rusland? Wel, daar zit nog maar eens een verloren kind van hem in de shizzle (deeltje 6 gaat 100% over een kleinkind gaan) waarna 'John' met zoonlief 'Jack' zich te midden van nucleaire wapens, een potentiële staatsgreep en een wazig plot die de twee verbind bevindt.

Dat wazige plot wordt hierbij niet geholpen door de saaie bad guys, waarvan 1 het voor elkaar krijgt zo verschrikkelijk lang te treuzelen met het neerschieten van de overmeesterde McClanes dat het gewoon niet leuk meer is. Tien minuten lang zien we hem ratelen over z'n droom danser te worden (ofzo) afgewisseld met beelden van een mes achter de rug van de vastgebonden Jack. Vreselijk was dat.

Die Hard 1 is een klassieker, 2 gewoon goed, 3 stiekem de beste, 4 prima te doen, 5 een gedrocht. 1,5*.

avatar van timburton

timburton

De Amerikaan gaat weer de werelddemocratie beschermen, hoor... En Rusland is in de ogen van John Moore nog altijd even communistisch als in de tijden van de eerste Die Hard. In dit, zo te zien, Amerikaanse propaganda-prul heb ik dus echt geen zin.

avatar van skipy05

skipy05

Wat een tegenvallende film. Ik keek hier zo hard naar uit.

Verhaal was erg flauw. Actie was dan wel erg vet.

Het is allemaal wel erg mooi gefilmd.

Als je deze film als puur alleenstaande actie film ziet is hij zeker niet slecht.

Toch wel de minste die hard film van de reeks.

avatar van macrobody

macrobody

Deze film kan ik geen voldoende geven. Toegegeven, er zitten een aantal actie scenes in die vernieuwend zijn. Er gaan ook een hele hoop auto's naar de sloop maar dat maakt nog geen goede film. Na de film vroeg ik me af waar het nou aan kon liggen, maar ik denk dat het was omdat er geen enkele humor inzat en je leeft ook met niemand echt mee. Het is allemaal zo oppervlakkig dat het gewoon nooit interessant wordt.

Erg tegenvallend, zeker niet de beste uit de reeks.

avatar van MacHBos

MacHBos

Lekkere film, al wel wat erg overdreven actie scenes moet ik toe geven.

avatar van Mezno

Mezno

Helaas een tenenkrommende vervolg op een mooie reeks. Misschien dat ik te hoge verwachtingen had, maar helaas het mocht niet zo zijn. Heb al twee keer geprobeerd om naar de film te kijken, maar na een half uur begin ik me weer dood te ergeren aan het cliché matige gegeven van de good en bad guys.

avatar van papaEd

papaEd

Veel te veel over the Top. Wat slecht zeg.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Pff, de koek is op.

Bruce Willis mag met pensioen, en zijn zogenaamde zoon hoeft al niet eens aan een loopbaan als acteur te beginnen.

Een waardeloze introductie, de vreselijk foute vader zoon relatie, het belabberde acteerwerk, een dozijn aan vervelende totaal geen leuke grapjes, en een zeer matig verhaal.

A Good Day to Die Hard is alles wat het net even niet had moeten zien, al scoort het met de prima special effects nog wat puntjes zodat dit niet in de Flop100 hoeft te belanden.

avatar van abctje

abctje

eerste uur compleet bagger, het einde maakte 't enigzins beter, maar tog wat een waardeloze film...

avatar van witboek

witboek

Jongens wat een flop

avatar van kuiponok

kuiponok

Slechste deel uit de reeks; armoedig verhaaltje, maar de actie is gewoon wel top, dus net een voldoende...

avatar van stinissen

Een vreselijk armoedig script 20000 bommen en granaten , ongepaste flauwe humor , zeer slecht acteerwerk kortom een van grootste flops van het jaar , mits je tussen de zes en acht jaar oud bent dat is na mijn mening de doelgroep voor deze draak van een film.

avatar van avdj

avdj

Beter dan ik had verwacht. Natuurlijk stelt het script niks voor en is de vader-zoon relatie een aantal keren tenenkrommend. De schrijvers van deze film hadden volgens mij het idee dat we nog in de jaren '80 leven. Altijd maar weer die Russen als vijand: bah.

Maar met de actie zit het wel goed. Af en toe totaal bespottelijk maar we hebben ook collectief genoten van de onrealistische voorgaande delen. De autoachtervolging vond ik een goede inkomer en het geknal in het gebouw is helemaal Willis. Ook qua geluid, cinematografie en camerawerk is het zeker niet het prul dat er door velen in gezien wordt. Misschien vind ik het een volgende kijkbeurt al een stuk minder vermakelijk maar voor de eerste keer is de film redelijk genietbaar.

Kortom: een aardige actiefilm maar valt als Die Hard uit de toon. 3*

avatar van sofripa

sofripa

bin there done that

Afgezien van het feit dat er ongeveer 2000 auto's aan poeier gaan was dit toch wel een vette afknapper. Zeker de slechtste van de reeks. En wat jammer eigenlijk dat, als de film zich verplaatst van Moskou naar Tjernobyl, daar feitelijk niets mee is gedaan. Die spookstad is namelijk het best mogelijke decor. Jammer de bammer en maar stoppen met deze reeks.

2,5 ster

avatar van Starscream

Starscream

Hmmm de Die hard reeks wat kan je er over zeggen? Deel 1 was geweldig mss wel een van de beste uit zijn genre! Tenminste dat vind ik. Deel 2 en 3 zijn toch wel zeer vermakelijk en gaat mijn voorkeur toch uit naar deel 3 met o.a. Samuel L. Jackson. En toen kwam Die hard 4(.0) wat zat ik daar op te wachten eenmaal gezien had ik daar toch wat gemengde gevoelens bij! Maar weer ontopic A good day to die hard. Wat is dit een slechte film in de reeks. Het vader zoon gebeuren merk ik op als behoorlijk irritant. De actie vind ik dan wel weer zeer aardig of zelfs goed maar dat mag je ook wel verwachten van een productie als dit. En dat de Russen de vijand zijn is zo gek nog niet toch? Want nu met het conflict in Syrië staat Rusland toch ook weer lijnrecht tegen over de Europese unie en de verenigde staten. Omdat ze wapens leveren aan Syrië (Assad) dus zo gek vind ik het niet. Maar ik denk dat ze maar eens moeten gaan stoppen met Die hard. Gewoon zonde dit! Toch een 1,5 voor de actie...!

avatar van Jaarme

Jaarme

Niks vergeleken bij de vorige delen van Diehard!

Dikke onvoldoende,

# 1,0

avatar van Koerok

Koerok

Jemig, wat een bagger. Ben blij dat hij afgelopen is. De allerslechtste Die Hard in de reeks.

avatar van Theunissen

Zeker het minste deel van de "Die Hard" reeks met eigenlijk ook een behoorlijk zoutloos en inspiratieloos verhaal. Verder is de film niet echt boeiend, spannend of verrassend. Qua vermaak is de film nog wel te doen en de actie scenes zagen er ook nog wel aardig uit. De cast stelt overigens zwaar teleur (zeker Jai Courtney als Jack McClane, oftewel de zoon) en enkel Bruce Willis is nog enigszins genietbaar (zijn opmerking "vader Gepetto" waarmee hij "Komarov" bedoelde was wel hilarisch ). De bad guy "Komarov" gespeeld door Sebastian Koch was sowieso een aanfluiting waarbij ik wel moet zeggen dat ik Sebastian Koch totaal niet herkende (ik zie het eigenlijk nu pas). Dat laatste geldt eigenlijk ook voor Mary Elizabeth Winstead als "Lucy". Al mat al was deze film als vermaak nog wel te doen maar van een "Die Hard" film verwacht je veel meer als eenvoudig vermaak !

avatar van mrwhite

mrwhite

The Oceanic Six schreef:

Hopelijk volgt hij Stallone op en geeft hij deze reeks ook een mooie afsluiter !

avatar van Spetie

Wat een ongelofelijk slecht vervolg was dit zeg. Ik had al niet zo hele hoge verwachtingen, maar dat het zo slecht zou zijn had ik niet verwacht.

Wat ooit een leuke reeks was, met sterke actie en vooral scherpe humor, daar is anno 2013 totaal niets meer van over. Men neemt hier niet de tijd om iets op te bouwen. Het is pats boem actie, actie en nog eens actie. Het verhaal stelt totaal niets voor en Willis lijkt zijn rol deze keer ook veel serieuzer te nemen dan de vorige keren.

De pogingen tot humor zijn flauw en in 95% van de gevallen ook totaal niet leuk. Waar Willis in de voorgaande delen nog wel een goede chemie had met zijn tegenspeler, daar heeft hij dat hier totaal niet met Jai Courtney. Courtney is trouwens ook een erg matige acteur, zonder enge uitstraling. Goed, er mag dan een hoop actie in zitten, maar die wordt zo ver door gevoerd, dat het ten koste gaat van de geloofwaardigheid, maar vooral ook van de spanning. Die scene, waarbij Willis en zoon duizenden kogels van een schietende helikopter weten te ontwijken, is gewoonweg lachwekkend en zo zitten er nog wel een aantal van dat soort momenten in.

Tenslotte missen we nog een sterke badguy. Ik kon het tijdens het kijken van de film niet laten, om zo af en toe terug te denken aan Hans en Simon Peter Gruber, die wel erg goed waren. Pak je dit deel erbij, dan gaat er toch een rare nasmaak kleven aan een reeks, die zeker toen het nog een trilogie was, gewoon ontzettend sterk was. Uitmelken brengt geld in de lade, maar maakt ook meer kapot dan je lief is. Dat is hierbij wel gebleken.

avatar van Cobusss

Cobusss

Flauw filmpje met weinig verhaal.

En wat een gezeur over vader en zoon.

avatar van Arneaux

Arneaux

Wat een teleurstelling.. Op zich een aardige actiefilm met een knappe achtervolging en belachelijk veel schade en explosies, maar totaal geen film die wat mij betreft "Die Hard" mag heten.

Alles wat Die Hard zo goed maakte, ontbreekt hier.

avatar van queenie

queenie

Bruce speelt altijd wel lekker, zo ook in deze film. De aktie is een beetje over the top, maar wel leuk om een keer gezien te hebben. 2,5*

avatar van indigoriico

indigoriico

naaa wat een boutfilm!

in de eerste achtervolging worden er niet normaal veel auto's gesloopt in slechts 3 minuten tijd.

het verhaal was ook slap en kennen we ondertussen wel.

special effects waren zeker wel goed (daarom ook de 2 sterren)

maar willis speelt wel onder de mate vind ik...

zn humor vond ik ook net niet grappig, maar de bekende yippiee-ki-yay maakte dat wel weer een beetje goed.

hij is ook niet kapot te krijgen in die film, het andere hoofdpersonage idem dito.

avatar van Samtheman

Samtheman

Ik weet het. Het is een actie-film, maar dit slaat helemaal nergens meer op.

Hoe kan je in anderhalf uur zoveel mogelijk auto's en gebouwen vernielen. Niets meer en niets minder.

Ik heb nog even de 'Making Of' gezien. Daaruit blijkt overduidelijk dat zelfs de acteurs en regisseur deze film absoluut niet serieus nemen.

Snel vergeten!!!