Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Bruce Willis, Jai Courtney en Sebastian Koch
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 14 februari 2013
Plot A Good Day to Die Hard
"Yippee Ki-Yay Mother Russia"
John McClane (Bruce Willis) reist af naar Rusland om zijn vervreemde zoon te helpen. Die is betrokken bij de gevangenisuitbraak van een Russische leider die een staatsgreep wil plegen. Vader en zoon moeten alles op alles zetten om zichzelf en elkaar in leven te houden en de werelddemocratie te beschermen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- A Good Day to Die Hard (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Murphy
Chagarin
Anton
Toontje35
Aardige actiefilm. Mist in tegenstelling tot vorige delen humor.
mrwhite
Tonypulp
A good day to watch a boring movie
Laatste deel is zowaar nog een stuk minder dan de rest.
AardeWerk
Mager verhaaltje en absoluut het slechtste deel uit de Die hard serie (3*) Toch leuk om een keertje gezien te hebben.
komerad
Verstand op 0 en knallen maar.. helaas is het hele opzet van dit verhaal zo belachelijk dat zelfs verstand op 0 niet voldoende is.
Een heel leger met voldoende manschappen, tijd en middelen heeft één man en zijn sleutel nodig om een kluis open te krijgen? Ze gaan die "file" daar ophalen met heli's? Blijkt dat hij de boel gemanipuleerd heeft om aan zijn "materiaal" te komen. Let wel dat zijn dochter laag in rang was (zij moest samen met hem afgemaakt worden nadat de kluis open was.) Zij kan dus niet het leger en de heli's geregeld hebben.
Waarom zou iemand die een sleutel tot een kluis heeft met al die nukes zo een omslachtig risicovol plan bedenken terwijl hij er toch ten alle tijden aankan?
Bevat een veel te lange achtervolginsscene, wel veel actie.
Jaarme
Mensen die een hogere score als 3.0 geven waren gewoon niet nuchter. Of zijn met het slechtste tevreden.
Melvin Udall
Aardige actiefilm met in het begin een te gekke autoachtervolging. Maar verder is het nogal onsamenhangend geren en geschiet. Het hele vader/zoon gedoe staat nogal in de weg lijkt wel. Willis heeft ook niet echt de hoofdrol voor mijn gevoel zoals hij dat in de andere delen had.
Met een andere titel en andere namen voor de McClanes was de score hier waarschijnlijk milder geweest.
vicestar
Eigenlijk vond ik alleen deel 1 en deel 3 goed. De rest vond ik niet goed maar ook niet heel erg slecht.
Is gewoon vermaak. Met veel actie en verhaallijnen die opeens een andere wending nemen of die eigenlijk niet kunnen.
Maar verstand op nul en gaan met die banaan....
cantforgetyou
- 1954 berichten
De actie is best goed. Maar de rest???? Soms wil de film heel stoer overkomen. Dan weer heel sentimenteel. Vreselijk gewoon. De achtervolging scenes waren wel erg goed. Maar daar red je een film niet mee.
Aardige film waarin John McClane het ditmaal opneemt tegen wat bad-guys in Rusland. De dynamiek tussen vader en zoon is leuk, maar hierdoor voelt het alsof Bruce Willis een passagier is in zijn eigen film. Ook is het sarcasme een stuk minder. Met de actie zit het verder wel snor, waarbij de spectaculaire auto-achtervolging nog wel het vermelden waard is. Zeker niet slecht, maar wel de minste uit de Die Hard reeks.
RonHoogvliet
Ver beneden de standaard zou ik zeggen. Wat vreselijk slecht zeg.
Minste van de reeks.
Voelt ook het minst als een Die Hard actiefilm aan, eerder een halve mix met de Mission Impossible reeks. Daar draagt de Russische setting uiteraard aan bij, wist niet dat ze in Amerika nog altijd bleven bezighouden met dit soort Russische kernwapen plotjes, wordt toch écht wat magertjes.
Verder is ook de vader-zoon relatie om te huilen, al speelt Moore het redelijk slim en laat hij vooral de actie spreken. Het geleuter ertussen is van een érg laag niveau, maar gelukkig is het ook kort, waardoor het nooit echt in de weg komt te staan van de rest van de film.
De actie zelf is geregeld érg spectaculair. De achtervolging in het begin van de film mag er absoluut zijn, ook de finale bevat een aantal geweldige momenten. Jammer genoeg ben ik een stuk minder te spreken over het camerawerk. De keuze voor het shakey gebeuren is één ding, maar heb het nog maar weinig zo slecht als hier uitgevoerd gezien. Wat goedkope herhalingkjes en zoompjes ten spijt.
De actie blijft vlot doorheen de film en voor een keertje duurt het eens geen 2 uur alvorens de hele zooi tot een conclusie gekomen is. Dat valt te prijzen, jammer dat het camerawerk van erg lage kwaliteit is en dat het gebeuren eromheen té mager is, zelfs voor een no-brain actiefilmpjes als dit. Verder als vijfde deel van de Die Hard reeks ook maar een nietige toevoeging, al ben ik dan verder ook weer niet zo'n hardcore fan van de reeks die daar punten voor gaat aftrekken.
Leno
Slappe film die enkel draait om grootse actiescenes, maar dat is uiteraard niet genoeg. Het verhaal is erg matig, Willis heeft er geen zin in en de wisselwerking met zijn zoon komt niet uit de verf. Het verhaal is sowieso uit de lucht gegrepen en het wordt ook nergens meer wat.
Thomas83
Ik moedig het op zich aan als films teruggrijpen naar de ongecompliceerde actie van de jaren tachtig, maar ook maar weer de Russen als grote bad guys voelt wat al te ouderwets, haha.
Verder is de actie aan het begin van de film nog best aardig, ook al zijn er veel lelijke computereffecten aanwezig, zelfs bij vrij simpele stunts. Maar aan het begin mist al die actie nog wel wat achtergrond en context. En wat ergerniswekkend dat Spetsnaz-achtige troepen als amateurs te werk gaan.
De wapens ogen en klinken wel lekker, en Moskou wordt wel mooi (maar wel veel te blauw) in beeld gebracht. Wel jammer van dat neppe Pripyat. Wist niet eens dat het mogelijk was om een niet sfeervol Pripyat in een film te hebben. En sowieso dat dit een rol in het verhaal speelt, wat ook wel extreem ongeïnspireerd is.
Bruce Willis is wel weer echt aangenaam, alleen al door zijn uitstraling. Helaas krijgt hij nu maar weinig goede teksten mee. De leuke humor en oneliners ontbreken. Het gedoe rondom hem en zijn zoon kon me ook wel gestolen worden eigenlijk. Zwak uitgewerkt en het matige spel van Courtney helpt ook niet.
Het tempo in de film is verder wel bijzonder aangenaam. Ondanks dat het geen goede film is vloog de tijd toch wel voorbij. Wel is het allemaal wat al te voorspelbaar. Je voelt bijvoorbeeld na een paar minuten al dat er weer iemand een verrader is. In dit geval twee zelfs. Ze hadden verder nog best iets kunnen doen met die straling in Pripyat. De helden lijken er nu wel immuun voor zelfs. Een gemiste kans. De dood van Makarov was echt vreselijk slecht met die (niet voor het eerst overbodige) slowmotion en de grote ogen die hij opzet. Ook de rest van het einde is cheesy, met zelfs zo'n freeze frame op het einde. 2.5*.
jOERI
Als Die Hard fan, heel zwaar teleurgesteld. De vierde vond ik ook al minder.
sinterklaas
En zo breid de reeks zich verder uit.
Na With a Vengeance had je al kunnen denken dat John Mc Clane van de rader was verdwenen, maar na 12 jaar keerde hij echter nog terug met Live Free or Die Hard ofwel Die Hard 4.0, waarbij we ook kennis maakte met zijn dochter. Nog even later kon er ook nog wel een deeltje 5 bij, met nog zo'n uitbundige titel met "Die Hard" erin.
Ook hier zien we dochterlief weer even terug maar dan blijkt Mc Clane ook nog een zoon te hebben.
Zijn zoon zit in Rusland en is lid van een organisatie en zijn van plan om Russische leider uit de gevangenis te halen. John besluit toch maar eens een kijkje te nemen in Moskou en zijn zoon te helpen, maar zijn zoon neemt zijn aanwezigheid toch niet echt in dank af. En nog voor John zijn koffers kon neerzetten in een hotel en eventueel een lekker warm bad kon nemen, vliegen de explosies en kogels alweer om zijn oren en mag hij gelijk al weer zijn zoon gaan redden, dit ook met een hoop explosies en rondvliegende auto's tijdens een spectaculaire autoachtervolging over de snelwegen van Moskou. En dit is nog maar het begin.
En vervolgens zullen vader en zoon echt samen moeten werken en krijgen we weer een lekkere non-stop actiefilmpje voorgeschoteld met behoorlijk vette shootouts waar de vonken en de brokken beton, en versplinterd glas in het ronde vliegt. Ook Sebastian Koch zet hier een prima rol neer als badguy en de film loopt weer lekker als een trein. Ook leuk dat John en McClane jr naderhand ook nog op missie gaan in Tsjernobyl, wist trouwens niet dat dat in een paar uur vanaf Moskou te bereiken was in een sportwagen. Daar gaat de actie ook weer vrolijk door, en waarschijnlijk is John Moore geïnspireerd geraakt door Chernobyl Dairies.
Weer een leuk deeltje, waarin de ouwe Bruce weer even zijn sentiment kwijt kan. Ook Jai Courtney (wat lijkt die gast overigens op Vinnie Jones) speelt hier erg goed zijn zoon en voor de rest is dit weer fijn bier en chips vermaakt die nu Max Payne regisseur John Moore op zijn naam mag hebben. Het word ook weer eens tijd om de oudere films van Die Hard te herzien, want een 3* voor deel 1? Dit was weer lekker hersenloos vermaak.
Ik begin Djelle te missen.
xxERWINxx
Goede actiefilm! niet zo goed als de andere delen, maar wel vermakelijk
LPereboom
voelde gewoon niet aan als een DIE HARD film... wat spijtig is voor iedereen die fan is natuurlijk! er zitten wel een paar heel mooie actie scenes in maar daar blijft het toch bij... ik was teleurgesteld en ik was waarschijnlijk niet de enigste!
Gameover
Ik vind het echt bijzonder dat er hier mensen zijn die
- een hele samenvatting van de film kunnen geven
- een revieuw erover willen maken
- een hoog cijfer geven.
Misschien hebben een aantal mensen die wat jonger zijn Deel 1, 2, en of 3 niet gezien en hebben geen idee wat Die hard eigenlijk is.
Daar ik deze wel heb gezien, is het eigenlijk te triest voor woorden dat deze film te titel Die Hard met zich meedraagt.
MDMovie
Dat John McClane ook een zoon heeft is niet heel erg verassend hoor. In Die Hard 1 kunnen we namelijk al zien dat hij zowel een dochter als een zoon heeft.
elandenburg
Zo deze vond ik slecht zeg. Een die hard film of maar een die hard film te maken ofzo?
Maximale totale nonsense vernielzucht zonder enige verhaallijn.
sinterklaas
Is weer zoooooo lang geleden dat ik deel 1 heb gezien.
edje555
Die Hard 1
is de beste.
einde discussie !
Decec
Een goede actie/misdaad/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Wel leuk bekende acteur Bruce Willis ...
En ook een bekende acteur Sebastian Koch (Duitsland)...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital 5.1)...
Toch te snel camerabeweging...
Heerlijk genoten...
panax
het deel voor deze,heeft me toen verrast
dit deel valt tegen ,heel veel aktie ,weinig humor ,totaal onzinnig verhaal

Die Hard 2
1990

Die Hard
1988

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Django Unchained