• 9.379.030 stemmen

Sin City: A Dame to Kill For (2014)

Actie / Misdaad | 102 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill For / Sin City 2 / Sin City: A Dame to Die For / Sin City 2: A Dame to Kill For

Geregisseerd door: Frank Miller en Robert Rodriguez

Met onder meer: Mickey Rourke, Jessica Alba en Josh Brolin

Releasedatum: 28 augustus 2014

Plot Sin City: A Dame to Kill For

"There is no justice without sin."

Ava Lord heeft haar man Dwight verraden, een punt achter hun relatie gezet en hem verlaten voor een rijkere man. Jaren later keert Ava terug naar Dwight en beweert dat ze misbruikt wordt in haar huwelijk en vraagt hem te helpen. Wanneer Ava echter Dwight op laat draaien voor de moord op haar man probeert Dwight samen met Marv zijn naam te zuiveren.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Death is just like life in Sin City. It always wins."

Het is onmiskenbaar dat men te lang heeft gewacht met dit vervolg, waardoor het hedendaags nogal flauwtjes overkomt. Ongeveer hetzelfde wat ik eerder ervoer met 300: Rise of an Empire (2014), waarin eveneens Eva Green speelt en haar twee pluspunten laat zien.

Qua opzet bestaat de film uit vier (mini)verhaaltjes die weinig overlap met elkaar hebben. Het is te merken dat deze niet al te interessant zijn, naast het feit dat sommige hiervan er vrij bekaaid van afkomen. Met name die van Joseph Gordon-Levitt eindigt met een sof. Het is dan ook duidelijk dat het beste materiaal in het eerste deel is verwerkt en we hier met restmateriaal te maken hebben.

Wat wel enigszins overeind is gebleven, is het film noir stijltje. Het blijft genieten hoe er met het zwart-wit contrast gewerkt wordt waarin af en toe een enkele kleur doorschemert. Gooi hier wat clichématige voice-overs tegen om een bepaald - wannabe - grimmig sfeertje te creëren en het plaatje is compleet zou je zeggen. Helaas voelt het toch minder aan; de verrassing is eraf. Hierbij zijn de actiescènes net iets te tam voor mijn doen.

Al met al een teleurstellend vervolg dat het bij lange na niet haalt bij Sin City (2005). Wat mij betreft hoeft er geen vervolg te komen, maar gezien de opbrengsten tot nu toe lijkt me dat een gepasseerd station.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Als fan van het eerste deel kan ik er van alles over gaan zeggen, maar ik hou het kort: prima tweede deel en ongeveer wat ik ervan verwacht had, maar met het verschil dat de verhalen en personages wat minder boeien. Vervelen doet het verder nooit, maar ondanks dat het stijltje me erg blijft aanspreken had ik graag net wat betere (en wellicht ook meer absurde en verrassende) verhalen gezien.

avatar van The Oceanic Six

That right there is a dame to kill for...

Ik ben dit weekend ook rap naar de bioscoop gegaan om het vervolg op 1 van mijn favoriete films te bekijken. Het is natuurlijk bijna niet te doen om een film van dat zelfde niveau te maken, maar dat had ik ook niet verwacht. De reviews in de media waren ook vrij kritisch, dus ik hield wel rekening met een teleurstelling. Maar gelukkig viel het reuze mee en heb ik me geweldig vermaakt met een waardig vervolg.

Zeker, Sin City 2 brengt niks nieuws. Het is meer van hetzelfde. De stijl van de film kennen we al, de meeste personages kennen we al, het soort over de top gaande actie kennen we al...maar het werkt! En waarom zou je iets aanpassen als het werkt? Ik heb erg van de film genoten. Mickey Rourke heeft de grootste rol en dat is een uitstekende zet geweest, want zijn personage Marv is gewoon geweldig cool. Dat was hij in deel 1 al, maar nu is hij minstens zo sterk. En zo vond ik meerdere personages erg goed. Powers Boothe's vertolking van Senator Roark is top, zo heerlijk kwaadaardig als hij is. Eva Green vond ik ook erg op dreef als femme fatale. En pfff, wat is ze ongelofelijk sexy zeg. Bepaald geen probleem om haar constant topless in beeld te zien. Maar buiten dat was haar rol ook boeiend. Dennis Haysbert is nieuw in deel 2 met zijn rol als Manute, de tegenhanger van Marv. Ik kende hem al van 24, waar hij een sublieme rol speelde, maar in Sin City is hij ook erg op zijn plaats. En zo kunnen we nog wel meer namen bespreken, maar de meeste rollen vond ik prima. Alleen Bruce Willis viel me tegen, maar meer omdat zijn verhaal in deel 2 niet lekker liep.

Dat is wel een zwakte van de film waar ik vooraf al wat voor vreesde. De film is met 100 minuten een stuk korter dan de voorganger. Dat merkte ik vooral in de afronding van de verhalen. Lang niet elke verhaallijn krijgt een even sterk einde. Zo vond ik het slot van het Nancy-Hartigan verhaal wel erg abrupt. Ook Joseph Gordon-Levitt zijn verhaal had iets beter mogen eindigen. De makers hebben wel hun best gedaan om iedereen uit 1 een nieuw verhaal te geven, maar daardoor was het ook niet altijd even origineel. Iets meer creativiteit had de film goed gedaan, ook al heb ik tot het einde toe wel geboeid gekeken.

Ik twijfel tussen 3,5* en 4*, maar hou het op het eerste. Ik hoop dat ik Sin City 2 nog net zo kan waarderen bij een herziening ooit. Wie weet zit er dan wel meer in. De sfeer, het kleurgebruik en de actie blijven gewoon erg goed.

PS: Dat deze film in 3D werd aangeboden sloeg weer helemaal nergens op. Er werd weer heel weinig mee gedaan en was weer vooral om het bioscoopkaartje duurder te maken. Stop eens met deze vervelende gimmick.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Normaal gesproken wel met je eens voor wat betreft het 3D, maar juist bij deze film vond ik het wel enigszins werken en had ik het idee dat het een lichte meerwaarde had. Door het stijltje, het zwaar aangezette zwart-wit en contrast werkte het voor mij verrassend goed.

avatar van N811

N811

Geweldig

avatar van Filmpje1

Filmpje1

In groter lijnen kan ik me helemaal vinden in de recensie van Ajax&Litmanen1

de film uit 2005 is 1 van mijn favorieten en ik rekende er al op dat deze film wel minder zou worden.

maar het viel gelukkig mee, en Marv was weer ouderwets goed.

Alleen moest ik wel erg wennen aan de rol van Dennis Haysbert, het is toch lastig omschakelen als je Michael Clarke Duncan moet vervangen. en die zette de rol van Manute toch wel goed neer.

Maar ik ga toch voor een 4*, gewoon omdat deze films mij zo goed liggen.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Jammer van ie Alba weer, ie wederom weer de zwakste schakel uit een imposante samenstelling blijkt te zijn; 9 jaar later nochtans. Dat haar segment - de zwakste van de drie - tevens de film mag afsluiten sleept de film naar 't randje van een onvoldoende. Maar goed, hopelijk dat Rodriguez weer zo'n deftige recut samenstelt voor de Blu-ray waar elk segment apart op staat, zet ik 'm wel vroegtijdig af.

Levitt's en Brolin's verhaallijnen waren namelijk wel goed, 't hoofdsegment natuurlijk grotendeels dankzij Green's prachtige aanwezigheid; ie net als in Rise of an Empire elke scène compleet weet te domineren. Ironisch ook dat ondanks dat Alba de 'ervaren stripper' is 't Green is ie enkel uit de kleren gaat. Snap niet hoe dat mens nog aan werk komt; totaal geen teamspeler. 3*

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Visueel flitsender, maar de verhalen zijn wat minder dan deel 1. 3D vond ik voor de verrandering wel echt een meerwaarde. Bijna net zo goed al het origineel. 3,5*

avatar van Gish

Gish

Voorspelbaar maar redelijk goed vervolg op de eerste Sin City. Verhaallijnen vond ik zwakker en je raakt wat onverschillig over de vele dodelijke slachtoffers. Nergens wordt het meeslepend. Maar wat een inktzwarte teksten weer en schitterende fotografie. Toch minder en Devon Aoki (ze was zwanger tijdens de opnames) als MIHO werd node gemist. Haar vervangster mist uitstraling.

De meeste reviews zijn ntoch niet zo opgezet met deze sequel. Op Rottent Tomatoes haalt de film amper 46%. Trailer vond ik wel meevallen met Eva Green en Josh Brolin, maar na de mixed reviews weet ik het niet zo.

avatar van N811

N811

JulieV1995 schreef:

een mening over een film is persoonlijk. Die lijstjes zijn wel handig maar neem niet letterlijk de imdb top 10 als jouw top 10 dan word je echt zo een saaie. Ik zelf vond deze film helemaal het einde en ik hoop op een deel 3 die waarschijnlijk wel gaat komen. Robbie's maakt over het algemeen trilogieën dus een machete 3 en sin city 3. En wacht niet te lang.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Geweldig!

avatar van The One Ring

The One Ring

Het verbaasd me toch wel dat dit vervolg zo enorm veel slechter is ontvangen dan deel 1. Natuurlijk is de verrassing er vanaf en ik geef ook meteen toe dat de kwaliteit ietsjes lager ligt. Niettemin zou je zeggen dat op zijn minst voor liefhebbers van het eerste deel hier genoeg moois in moet zitten.

Vooral het titelverhaal, met Josh Brolin en Eva Green, is gewoon ijzersterk. Ik ga zelfs zo ver dat ik dit verhaal over Dwight verkies boven het Dwightsegment van deel 1 en dat het na Marv's verhaallijn in de voorganger het misschien zelfs mijn favoriete Sin City-segment is. Het hele femme-fatale-gegeven krijgt hier de perfecte Sin-City-bewerking, heerlijk pulpy en extreem stijlvol. Eva Green steelt weer eens de show en lijkt echt op te leven in dit soort dingen. Haar entree deed denken aan de beroemde opkomst van Jane Greer in Out of the Past en het is geen suffe imitatie. Dit deel van de film heeft genoeg stijl, humor en Frank-Miller-type melancholie om een kijkbeurt voor iedere liefhebber op zijn minst essentieel te maken.

Als alles zo goed was had dit vervolg makkelijk deel 1 kunnen evenaren. Helaas zijn de andere drie verhalen niet geniaal. De proloog met Marv is zelfs vrij slecht, een soort grap die niet uit de verf komt. De andere twee zijn vooral aardig. Joseph Gordon-Levitt en Powers Booth spelen leuk en hun verhaal is fijn fatalistisch, maar het is vooral meer van hetzelfde. Ik kan daar moeilijk over vallen, maar het is verder geen specifieke reden om dit te gaan zien. Nancy Callahan's verhaal is ditmaal niet zo sterk als in deel 1. Alba is de actrice niet om een verhaal over psychologische aftakeling te geven, maar toch werkt dit segment enigszins doordat de expressionistische kant van de stijl wat verder doorgevoerd wordt, waardoor dit het meest gestileerde deel van de reeks wordt. Zeer fraai om naar te kijken, al is het verhaal verder nauwelijks uitgewerkt. Wel jammer trouwens dat de toevoeging van Marv hier niet werkt in de continuïteit van deel 1. Hij kon nooit nog in leven zijn, hier, omdat Roark zijn executie in werk heeft gesteld en hij vlak voor zijn arrestatie nog bij Nancy zonder littekens langsging. Beetje slordig.

Ik zag na deze deel 1 weer eens en die staat nog compleet als een huis en wordt geen seconde vervelend. Fijne nieuwe kennismaking. A Dame to Kill For heeft wel momenten dat het inzakt, maar ze zijn schaars en enkele momenten zijn gewoon vol raak. Voor mij is dit toch wel een gevalletje waar de critici er echt naast zaten en ik het moeilijk vind om aan te wijzen waar het vandaan komt dat deze zo'n gigantische terugslag heeft gekregen.

avatar van wwelover

wwelover

Visueel weer fantastisch, verhaal ietwat rommelig maar nog steeds boeiend en natuurlijk is de film sexy as hell. En ondanks de aanwezigheid van Jessica Alba en Eva Green viel ik vooral voor Julia Garner. Lekker weer gruwelijke actie, fijne muziek en humor.

avatar van Black Math

Black Math

Een film waar ik al jaren naar uitkeek, maar die helaas niet de verwachtingen niet weet waar te maken.

Ik blijf de stijl erg interessant vinden, zwart-wit cartoonesk met af en toe ineens kleur. Toch had ik het gevoel dat het stripgevoel beter naar voren kwam in de eerste film, waar de sfeer ook iets luchtiger was. iets meer met een knipoog. De sfeer in deze tweede film komt veel grauwer over, maar weet dan wat gruwelijkheden minder de shockeren dan de eerste film, die ook wat dit betreft wat meer stripverhaalachtig was.

Verhaallijnen overtuigen ook niet allemaal. Allereerst heb ik vraagtekens bij de chronologie met het eerste deel ten aanzien van het personage Marv. Sommige lijnen in deze film spelen voor de eerste film, sommige erna en Marv komt overal in voor. Maar in de eerste film is hij toch terechtgesteld? Niet heel belangrijk, maar toch een beetje apart. Verder een aardige rol voor Joseph Gordon-Levitt, maar zijn comeback slaat nergens op. Het gedeelte met Alba deprimeert alleen maar, waarbij je afvraagt wat Willis er de hele tijd bij doet. Volstrekt overbodig, op het ene moment met de spiegel na. De verhaallijn met Eva Green vond ik dan weer wel erg sterk; sowieso is zij een perfecte femme fatale. Fijn overbodig bloot, waarbij het jammer was dat er vaak op bepaalde plekken een schaduw leek te zitten. Volgende keer het 3D brilletje beter poetsen. Wat ook prettig was, is dat de rol van Dwight vaan Clive Owen is overgenomen door Josh Brolin, een man die veel meer uitstraalt, dan Owen die ik als de zwakste schakel in de eerste film beschouw. Verder wat meer vervangingen, waarbij ik echt dacht dat Michael Clarke Duncan weer meespeelde (ook al wist ik dat hij dood is, maar ja het duurde ook zo lang voordat deze film uitkwam, dus misschien waren zijn scènes al gefilmd). Dat de actrice die Miho speelde vervangen was, zag ik wel; de vervanging ziet er duidelijk beter uit.

Tenslotte het visuele aspect: nog steeds dezelfde stijl, hoewel met wat minder stripachtig gevoel voor overdrijving dan in het eerste deel. Daar komen wel 3D-effecten bovenop, maar met wisselend resultaat. Op het moment dat er bloed of glassplinters richting het publiek spuit dan wel vliegt ziet het er wel gaaf uit. Ook de zwembadscène met Eva Green was wel de moeite waard. Voor de rest voegde het weinig toe. Ook hier uit ik weer de kritiek dat niet alles scherp is. Als je in 3D schiet, moet gewoon alles scherp zijn, anders voelt het vreemd aan als je wilt scherpstellen op een achtergrond die niet scherp is. Er moet wel gezegd worden dat men wel vaak voldoende ervoor zorgt dat de aandacht naar de voorgrond getrokken wordt, en dan stoort zo'n achtergrond niet. Wat ik wel echt een doodzonde vind is als er een pistool in je mik geduwd wordt, dus op de voorgrond, en het niet scherp is. Het gebeurt meerdere keren en ik erger me er kapot aan.

Helaas minder sterk dan de eerste film. Hopelijk hernemen Miller en Rodriguez zich als ze zich ooit nog aan een derde deel wagen. 2,5*.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Magnifiek vervolg die de typerende eigenschappen (grote kleurcontrasten, animaties, grauwe gezichten, verheerlijking van geweld, de kalme voice-over) in stand houd. Als totaalpakket is het weer om van te smullen en ik waardeer de eigenzinnigheid.

avatar van NERD

NERD

Ziet er lekker uit, dat wel weer. Verder een film met genoeg irritante trekjes. Het eeuwige narrative op monotone stem (jaja film noir), de verhalen die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben afgezien van af en toe eenzelfde karakter... Het is leuk om te kijken, en ik ben fan van de zwart/wit stijl van Frank Miller, maar daar houdt het wel mee op. 3 sterren.

avatar van 45Henky

45Henky

Vanavond gezien met 3D brilletje op de neus

ik heb Miho, de originele Devon Aoki, echt gemist

het niveau is echt veel lager wat betreft het script dan Sin City.

visueel genieten! Eva Green wordt verdomd mooi verheerlijkt

wat een mooie vrouw in deze film! de effecten zijn als vanouds

spectaculair... echter de verhaallijnen boeien niet genoeg.

echt jammer! ik ben echt een Robert Rodriguez bewonderaar

en ook van Frank Miller. maar dit hebben ze afgeraffeld als

je naar het verhaal kijkt. ze hadden nog iets meer tijd moeten nemen.

op een zaterdagavond met 15 mensen in een zaal van 184 plaatsen

gezien. de recensies hier zijn echt betrouwbaar. er is veel filmkennis hier.

erg jammer dat deze film in de USA slechte cijfers heeft, maar snap het wel.

het kan ECHT beter! had hoop op een betere ervaring dan de meeste hier, niet dus...

heb jullie echt nodig

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Voor mij de grootste tegenvaller van het jaar.

de 3 verhalen waren niet zo sterk als in deel 1 en ook Marv komt hier minder tot z'n recht als eenmansleger met een schat aan one-liners.

De grotere rol van Powers Boothe deed deze film dan wel weer goed, maar over het algemeen had dit toch echt beter gekund.

avatar van LPereboom

LPereboom

Heeft me niet telleurgesteld, visueel weer enorm goed. De verhalen konden mij weer boeien zoals in deel 1, maar je kan de film niet vergelijken met de 1ste.. deze is niet zo goed als het eerste deel. De actie en kleur in de film vormem toch weer samen een mooi resultaat! Pluspunt: Eva green die verdomd mooi is en absolut een die hard bitch is, love it

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Goed vervolg op de eerste sin city. Dat zwart en wit werkt nog steeds maar zoals zovele films 3d voegt niet veel speciaal toe. Weer zalig over the top actiescenes. Verhalen zijn weer goed. Aanrader voor wie deel 1 ook goed vond.

avatar van thunderball

thunderball

Deze film gisteren in Antwerpen gaan zien.

Tot mijn verbazing bleek het in 3-D te zijn en kreeg ik een bril in mijn hand gedrukt en ook nog een gratis opgerolde poster (met Eva Green er op afgebeeld).

Begrijp alle slechte kritieken op deze film niet echt goed, misschien is het originele en frisse van het eerste deel er nu na negen jaar wel af, maar het is zeker geen slechte film.

De verhaallijnen zijn wellicht iets minder en het is ook een fout om het waarschijnlijk meest populaire personage van het eerste deel, Rourke als Marv, geen eigen verhaal meer te geven, maar –op de melige intro scene na- nog louter op te laten treden in andermans verhaal (Brolin en later bij Alba). Dat is toch beetje een domper!

Levitt was goed (normaal kan ik hem niet uitstaan), maar hij had een wat beter verhaaltje verdient, vooral de afloop was wel erg abrupt en teleurstellend.

Alba was weer ontzettend lekker en cool, maar zij is niet de ster van de film. De show werd gestolen door Eva Green, die hier werkelijk een fenomenale femme fatale neerzet, die je normaal nog alleen in oude films aantreft (denk bv aan Rita Hayworth in Gilda, 1946). Zij beheerste werkelijk iedere scene, waar ze in zat, een goed acterende Brolin ten spijt.

De 3-D was eindelijk eens behoorlijk goed te noemen en voor een film als deze zeer doeltreffend.

De F/X waren uitstekend en dat geldt ook voor de hele look van deze prent.

Kortom: niet zo overweldigend als het origineel, maar nog altijd veel vermaak.

Een acht, ofwel vier sterren.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Ik ben echt wel fan van deel 1 maar dit deel is echt jammer. Ik had de indruk dat het van meet af aan eigenlijk allemaal nergens op sloeg, waar ging het heen. Ik was geduldig, maar helaas werd mijn geduld niet beloond. Slap aftreksel van deel 1.

avatar van Brabants

Brabants

Jammer dat een vervolg op het eerste deel zo lang heeft moeten wachten, maar niettemin een heerlijke film voor de liefhebber. De originele cast heeft(vooral door omstandigheden) flink plaats moeten maken voor nieuwe gezichten. Enkele zijn hierbij een aanvulling en met andere van deze gezichten moet simpelweg genoegen worden genomen. De verhaallijnen zijn nog zeker even smaakvol en in een zelfde stijl als het eerste deel. Dat de verhaallijnen wellicht niet zo krachtig in mekaar zitten en moeilijker een geheel lijken te vormen, dat kan helaas geen enkel mens ontkennen. Visueel is het wederom een behoorlijke streling voor het oog. De scherpe paletkleuren op een grauwe achtergrond met schimmige personages met veelal echte karakterkoppen het is er allemaal weer. Voor mij werkt het nog steeds, maar het blijft jammer dat het vervolg zo lang op zich heeft laten wachten. Hierdoor lijkt het alsof Frank Miller en Robert Rodriguez de vibe -omtrent Sin City- wat weten te ontkrachten.

avatar van Mondragon

Mondragon

Echt een stuk minder dan deel 1.

avatar van gauke

gauke

Visueel was deze keiharde noir wraakactiethriller met een duister mensbeeld, in hoofdzaak in glinsterend en verblindend zwart-wit, om door een ringetje te halen. Een "levend" stripverhaal van het zuiverste water. Helaas vond ik, in vergelijking met het eerste deel, de vier verhaallijnen rondom seks, lust, begeerte, gulzigheid en vergelding, met criminelen, verliezers en perverselingen, te fragmentarisch en bleven ook verrassingen uit. Stijl is hier duidelijk boven inhoud gegaan.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Een film hoeft niet altijd een goed verhaal te hebben om een lust voor het oog te zijn. Zie sin city 2. Prachtig in beeld gezet. Het is een mix tussen verfilming en een luisterboek. Constant de stem die verteld wat er gaande is. Soms iets te veel naar mijn idee.

Van het verhaal moeten ze het niet hebben, maar deze tot leven gekomen strip laat je genieten tot en met. Net als deel 1 natuurlijk...

Boeiend? Nee... Bewonderenswaardig? Ja!

Leuk om gezien te hebben...

avatar van blurp194

blurp194

Sin City 2 roept vooral de vergelijking op met 300: Rise of an Empire. Ook die film is het tweede deel van een geniaal eerste deel, maar haalt dat niveau nergens. Ook die film wordt nog enigszins opgeleukt door de aanwezigheid van Eva Green.

In vergelijking met het eerste deel mis ik vooral de rauwheid van het verhaal, de inktzwarte slechtheid van de bad guys, en de grafische pracht van de beelden. Het is er op zich wel allemaal, maar net een tandje te weinig. Jammer.

avatar van schumacher

schumacher

De 1ste vondk beter.

Niet mijn genre ook maar deze vond ik gewoon minder dan de 1ste.

Paar leuke scenes dat wel.

avatar van martijnk

martijnk

Jammer, hij begon ijzersterk vooral aan die pokertafel was echt geniaal dus ik ging er al helemaal voor zitten maar daarna kakte heel de film in en heeft eigenlijk nooit meer dat niveau gehaald.