• 9.382.589 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en Jim Caviezel

Gesproken taal: Engels, Duits, Arabisch en Urdu

Releasedatum: 17 oktober 2013

Plot Escape Plan

"No one breaks out alone."

Ray Breslin is 's werelds meest vooraanstaande persoon als het gaat om veiligheid. Hij heeft elke gevangenis nauwkeurig geanalyseerd en is tevens getraind op een enorme hoeveelheid overlevingstechnieken, zodat hij kan werken aan de best beveiligde gevangenissen ooit, waaruit ontsnappen onmogelijk is. Maar dan belandt hij in de gevangenis die hij ooit zelf ontwierp. Ray doet er alles aan om te ontsnappen, en gaat op zoek naar de persoon die er voor zorgde dat hij zelf achter de tralies verdween.

avatar van tbouwh

tbouwh

Heerlijke actiethriller waarin we de oude rotten nog eens goed aan het werk zien.

Het plot is heerlijk; Stallone is geknipt voor zijn rol als ´gevangenisuitbreker´. De manier waarop Stallone zich orienteert doet denken aan het karakter Michael uit Prison Break. Een aspect van de film dat me erg beviel. De actie was natuurlijk wel weer genieten, maar het plot rondom het uitbreken maakt deze film ook echt goed. Een fijn soundtrackje en wat rake oneliners ( Have a lovely day, asshole ) maken de film compleet.

Ijzersterk acteerwerk van met name Jim Caviezel.

Goede thriller, die de 4* haalt.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond dat de film veelbelovend begon. Een interessant uitgangspunt en zeker geen hersenloos geschiet. Jammer dat het laatste half uur dan wel weer zo was. Het blijft natuurlijk iets waar de die hard fans naar smeken, maar voor mij hoefde het alvast niet.

De film bevatte wel wat leuke oneliners en verder zag de film er wel uit. Ook de cast deed het zeker niet slecht.

Buiten het actiegedeelte (2e deel van de film) was de film erg geslaagd en zat het wel goed ineen.

Geen meesterwerk, maar heb me zeker vermaakt met deze film.

Het plot is leuk en interessant, maar laat aan de afwerking toch zeker wel te wensen over.

Wel erg leuk om Stallone en Schwarzenegger in 1 film samen te zien.

Vooral van de rol van Schwarzenegger heb ik genoten.

Het einde van de film komt zeer afgeraffeld over. Veel lukraak schietwerk wat er onprofessioneel uitziet en een te abrupt einde van de film.

Al met al vermakelijk en 3 sterren van mij.

Echt niet best.

Schwarzenegger heeft dan nog een beetje uitstraling, maar Stallone als pientere koning van de ontsnapping ... de man kan amper een zin dialoog op verstaanbare wijze uitkramen, laat staan dat hij nog de flair heeft enige vorm van intelligentie te veinzen.

Deed me in het begin wat denken aan de King of Jail Breakers, maar waar die film iets interessant poogde te doen met het idee wordt dit al snel een gewoon actiefilmpje, maar dan op grootmoeders wijze. Een paar waardeloze twistjes en verder een aanloop naar een finale waarvan de uitkomst al vanaf de eerste minuut vaststaat.

Geblokte, gespierde mannen (maar dan wel van een jaar of 60) die wat lomp in het rond knokken, domme oneliners opzeggen en acteren tot een zeer eigen kunstvorm verheffen. Dit alles saai en braafjes in beeld gebracht. Veel beleving zit er niet in, ik kreeg vooral medelijden met het hoofdrolduo. Dat je je op die leeftijd nog steeds zo wil bewijzen ... je zal er maar mee zitten.

Mnee, dit soort films hadden we dacht ik 15 jaar geleden al definitief achter ons gelaten. Kan echter niet meer.

avatar van Kondoro

Kondoro

Escape Plan

Vandaag herkeken met mijn moeder via een gratis Ticket op Pathe-thuis. We konden uit 5 films kiezen waaronder Escape Plan, ik vond deze de mooiste van de vijf, moest namelijk geschikt zijn die mijn moeder ook leuk vind. Ik vond het wel even leuk om gewoon mee te kijken, en daar heb ik opzich mijn tijd niet aan verspild. Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en Jim Caviezel spelen prima hun rollen, Arnold en Sylvester de "gevangenen" en de Caviezel de kwaadaardige "gevangenis" directeur. Altijd leuk om Arnold en Sylvester samen te zien acteren, aangezien ze genoeg mooie films hebben staan in hun verleden, kijk maar naar The Terminator bij Arnlod en Rambo bij Sylvester.

Als ik deze film mag omschrijven is het een standaard actie film. Lekker veel vechten, en natuurlijk bijna alles "missen" als ze naar Arnold en Sylvester schoten. Echter liep de film slapjes in het begin, maar toen ze op de bood zaten begon het verhaal leuker te worden.. Vooral was het wel geinig om Arnold zo in het Duits te horen schreeuwen.. Maar een deel twee voor deze film zou overbodig worden en tot nu toe staat er nog geen tweede deel op het menu. Af en toe moet je erg goed opletten bij deze film, want er zitten heel veel listige actie's in waarvan je af en toe wel even staat te kijken. Ook de bewakers waren ziek uitgerust (Met de maskers etc.)

Ik heb de film een 4.0* ster gegeven, maar naar hezien geef ik hem 0.5* minder... Puur om het wat matige eind, en de wat kleine standaard actie dingen die je kan tegen komen in deze film.. Voor de rest kwa verhaal, en actie scenes was de film toch nog wel goed, ook al was het af en toe wel zo van "Schiet is raak!".

avatar van frolunda

frolunda

Spectaculaire actie film met wat thriller elementen waar ik me uitstekend mee heb vermaakt.Het is met name de wisselwerking/chemie tussen Stallone en Schwarzenegger die Escape plan zo genietbaar maakt en verder moet je het allemaal niet te serieus nemen.Vooral Schwarzenegger weet me in zijn laatste serie films prima te bekoren (en dat was vroeger wel eens anders) en is een genot om bezig te zien.Verder een zwak sub plot met Mr. Manheim en een wat omslachtig verhaal maar de lekkere over-de-top actie in het laatste half uur laat je toch met een fijn gevoel achter.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1956 berichten

Ik ben de laatste tijd niet meer zo van de actie films, maar deze was erg goed in zijn genre. Niet teveel nadenken. Bommen, vechten, grof geweld, schieten, stoer gedrag van zogenaamd stoere mannen. Allemaal erg vermakelijk en niks mis mee. Kijken dus!!!

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Een zeer vermakelijke actiethriller met een goed plot. Acteerwerk was naar mijn mening ook helemaal in orde. Ik heb me echt geen moment verveeld. De weinige minpuntjes doen zich pas in de laatste 10 minuten voor. Ten eerste ergerde ik me toen enkele minuten kapot aan het bekende 'de held wordt beschoten met een stuk of 10 geweren maar wordt geen enkele keer geraakt' En van het subplot waar die 2 collega's van hem de praktijken van hun baas achterhalen en hem ten val brengen hadden ze meer van mogen laten zien. In plaats van in de laatste scène even laten zien hoe dat is afgelopen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Het blijft toch glimlachen geblazen hoe die Schwarzenegger zich door films heen blijft manoeuvreren. Ook in deze 'Escape Plan' is hij echt een steunpilaar.. heb een paar keer goed gelachen om z'n streken. Leuk samenspel met Stallone in een erg vermakelijke film. Inhoudelijk is het allemaal erg ongeloofwaardig en zit het plot stampvol met toevalligheden etc. Maar Håfström heeft de regie prima in handen en maakt er het beste van. Ik vond de film vermakelijk van het begin tot het einde. Beter dan verwacht. Leuk.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Heel erg tof. Heerlijk om Stallone en Schwarzenegger weer samen te zien in een film. Beetje 80's en 90's gevoel had ik bij deze film. Heerlijke actie, leuke one-liners, vlot, interessant verhaal en 1 van de twee grootste actie helden in 1 film. Precies zoals een goede actie film hoort te zijn.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man er zijn werk van heeft gemaakt om de veiligheid van gevangenissen zelf te testen. Ondanks de casting van Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger een nogal standaard prisonbreak-filmpje. De geloofwaardigheid wordt zelfs voor een film als deze soms ver gerekt. Verder weten de actie-scenes nergens indruk te maken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Net als bij The Expendables heeft het iets treurigs om de vergane glorie van iconische actiehelden geforceerd nieuw leven in te blazen met sneue onzin. Vooral Sylvester Stallone lijkt niet meer de fitheid en de screen presence uit te kunnen stralen die deze voorspelbare nonsense nodig heeft. Eigenlijk gaat de film pas leven als Arnold Schwarzenegger in het verhaal komt. Zijn acteerwerk is net zo abominabel slecht als dat van zijn bejaarde collega, maar dat compenseert hij met een charisma dat veel meer tot wasdom is gekomen in zijn tijden zonder noemenswaardige rollen. In dat opzicht ben ik zeer benieuwd of hij nog eens een echt interessante rol te pakken krijgt in de nabije toekomst. In zijn geheel is Escape Plan echter net zo belegen als de voormalige supersterren die ervoor zijn opgetrommeld.

avatar van Mike 1984

Mike 1984

Escape Plan is een topfilm. Stallone en Schwarzenegger slagen met glans in de film. Een verrassend goed acterende 50cent, en ook Jim Caviezel presteert geweldig. Een wrede bewaker en een op het randje van psychopathische directeur, ze doen het zeer goed. Kostuums van de bewakers zijn dreigend en origineel, een prachtige locatie. Actie, humor en een beetje drama, je vind het allemaal in deze film. Het gevecht tussen Stallone en Schwarzenegger deed me al glimlachen. Wanneer Arnold Duits spreekt, deed het me denken aan "Der Untergang". Hij zou het overigens niet slecht doen als acteur voor Hitler. (Mss een hint voor filmmakers ) Het verhaal is leuk, met een verrassende twist op het Marokkaanse strand. Ondanks de gevorderde leeftijd van de twee actiehelden stralen ze nog steeds die macho-stijl uit en blijven het stoere binken. Met glans geslaagd dus!

avatar van Decec

(Dolby Digital)...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteurs Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Sam Neill en

Vincent D'Onofrio...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima camerabeweging...

Heerlijk genoten...

avatar van debbietino

debbietino

Prima film om de avond mee te vullen. Verveeld geen moment. De enige reden waarom deze film bij ons een 3 scoort en geen 3,5 is het einde. vooral waarin de "badguys" als bosjes neervallen op het dek en de helicopterscene waarin Sly meteen wordt gespot door Arnie in het water en de ladder scène , beetje jammer eigenlijk.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

You hit like a vegetarian! Recensies van deze film op internet spreken (natuurlijk) van "cardboard characters", vergezochte plot, bejaarde mannen, schurken die overal naast schieten, en abominabel acteerwerk. Ik moet echter zeggen dat ik dit zelf een heel frisse film vond: beide leads spelen niet zichzelf maar echt personages die meer met hun hersens dan met hun spieren moeten werken en die dus niet per se stoer of macho zijn (hoewel ze dat natuurlijk wel enigszins moeten zijn om in een maximum security facility te kunnen overleven), de film is meer thriller dan actie, er zit een aardig mystery-element in de plot, de bijrollen zijn goed verzorgd (nooit gedacht dat ik nog eens een hekel aan die sympathieke Jim Caviezel zou krijgen – hoewel hij hier weinig heeft om zijn tanden in te zetten redt hij het met een zekere glibberige charme), het camerawerk is helder en fraai, en dat ringbaardje staat Schwarzenegger eigenlijk best goed. Maar, nogmaals, heel veel drijft op het spel van Sly en Arnie, en allebei spelen ze redelijk ingetogen en strak, zonder al te veel one-liners, soms ook enigszins kwetsbaar en twijfelend, en als ik ze zo zie denk ik dat ze nog wel een paar jaar meekunnen, ook al zijn ze allebei dan de pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd. (Nooit gedacht dat ik Stallone nog eens een compliment zou geven.) Ach, wat zeur ik ook – wie kan mij een andere film noemen waarin mijn favoriete actieheld mijn favoriete filosoof citeert?

avatar van arno74

arno74

Hele aardige meevaller, met een heel degelijk thrillerverhaal. Het draait allemaal uiteraard rond het ontsnappen, maar de setting van de gevangenis en het achtergrondverhaal maakt het een hele interessante film. Bovendien spelen zowel Arnold als Sylvester heel behoorlijk. Prima gevangenisfilm. 3,5*

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Verfrissende actie thriller.

Met een goed verhaal,en de 2 grootste actie helden in 1 heerlijke film.

Die twee kunnen bij mij vrij weinig fout doen,en als fan zit je dus gebakken

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Zeer ongeloofwaardig geheel maar verder een prima actiefilmpje met 2 uitstekende hoofdrollen.

avatar van des1

des1

Schwarzenegger.... Stallone.... Zulke acteerkanonnen. kGa kijken. Onvergetelijke scenes uit hun rijke oeuvre:

Conan, what is best in life? - YouTube

Best Scene from Cobra [1986] - YouTube

Leuk om de twee bejaarden te zien, maar wel een erg gemaakt verhaal met om de 10 min. een gevoel van "hoe nu verder?"

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Stallone speelt Stallone en Schwarzenegger is wat milder. Ook wel eens leuk om te zien, al is het wel wat dubieus natuurlijk. Enfin de sympathie voor de gevangenen wordt in Escape Plan met succes opgewekt bij de kijker en dat maakt het kijken naar al die ontsnappingsperikelen best okee. Het einde vond ik wel weer over the top. Geen hoogvlieger, maar vermakelijk genoeg voor een voldoende.

avatar van Metalfist

Metalfist

Heh heh. You hit like a vegetarian!

Het lijkt wel alsof Sylvester Stallone een fascinatie heeft met gevangenissen. Je hebt films waar een gevangenis een kleine bijrol speelt (de Rambo franchise onder andere), maar zo'n film als Lock-Up heeft een grote invloed op het verhaal. Dat is meteen ook een film die bewijst dat Stallone en die locatie een goede match zijn en ik was dan ook benieuwd wat Escape Plan ging brengen. Vanwege de aanwezigheid van die andere grote actieheld, der Schwarzie, werden de verwachtingen nog een stukje groter.

En dit is uiteindelijk een kleine twee uur genieten. Het duurt even vooraleer Schwarzenegger komt opdraven, maar Stallone zelf is degelijk genoeg om het eerste halfuur zonder problemen boeiend te houden. Blijft één van de weinige actiehelden die na al die jaren nog altijd degelijke films weet af te leveren, maar dat terzijde. De grote kracht van Escape Plan zit hem in de chemie tussen Stallone en Schwarzenegger. Het is altijd riskant om zo'n twee grote namen naast elkaar te zetten, maar beiden lijken enorm veel fun te hebben. Een aantal leuke scènes met elkaar (en wat ben ik blij dat ze ervoor gekozen hebben om hen ook eventjes onderling te laten vechten!) maar ook gewoon een knieval naar hun ouder werk. Veel flauwe quotes (die scène waar Schwarzenegger een map gaat tekenen), veel lomp knokwerk, slechteriken die nog slechter schieten dan de Stormtroopers uit Star Wars, een plotje dat wat met haken en ogen aan elkaar hangt en toch is het allemaal o zo genietbaar.

Een gevangenisfilm moet een slechte baas hebben, dat is een ongeschreven wet en bovendien een vrij belangrijk aspect in het genre. Het kan de film breken of maken en in het geval van Escape Plan is de rol van Jim Caviezel een erg goede keuze geweest. De man lijkt altijd wel wat hetzelfde emotieloze fluisterstemmetje op te zetten, maar het werkt gewoon enorm goed. De film steunt dan ook vooral op het trio Schwarzenegger - Stallone - Caviezel. Zo is het tof om Vinnie Jones nog even te zien, maar die weet op zich niet zo bijzonder veel met zijn rol te doen. Sam Neill is ook altijd degelijk, maar wordt ook een beetje in een ondankbare rol geduwd. Wat Curtis '50 Cent' Jackson hier weer in heeft te zoeken is me trouwens ook een raadsel, voelt echt als een miscast aan.

Eindelijk de grote terugkeer van Schwarzenegger waarmee hij bewijst dat hij het truukje nog steeds niet verleerd is. Niet meer zo indrukwekkend qua figuur, maar dit zou wel eens van zijn leukste rollen kunnen zijn. Stallone doet ook zijn vertrouwde ding en de film kent een goede vaart waarmee de twee uur voorbijvliegen. Erg fijn dit!

avatar van Imane10

Imane10

Overduidelijk brouwsel , mede door de twee ,Schwarzenegger en Stallone aka mr. Scofield, die wederom een meesterlijke prestatie neer hebben gezet . Maar goed als we kritisch moeten blijven zijn er toch een paar onlogischheden: 1.de brand bij de auto's op het begin is niet verklaard, wat toch een aandachtspunt bleef bij het ontsnappingsproces. 2.dat de bewakers van top tot teen zijn beveiligd maar toch geen kogel vrij pak dragen ( een kogelvrij vest op zn minst). 3. artikel 294, lid 2 waren ze vergeten door te nemen zeker...oh oh oh. Ach het blijft leuk voor sommige die niet weten hoe het er werkelijk aan toe gaat in een gevangenis en zulke details niet merken. Maar goed de speelduur was mooi was het iets korter geweest was het vast niet te volgen. Heb overigens sommige scenes echt moeten lachen.

'Chinese man: I'll take care of that.' Stallone: *SLAP*. 'Schwarz: You dont look that smart, stall: you neither.'

Of die sarcasme van Stallone, heerlijk! Schwarzenegger was wat kalmer.. maar toch krachtig in zijn rol.

Ik laat het hierbij. Zeker de moeite om te kijken!

avatar van Broek

Broek

wat een bagger. ga onderhand eens met pensioen zou ik zeggen.. wat een lachwekkende actie scenes en extreem voorspelbaar verhaal. Je moet wel echt een fan bril op hebben om deze one liner shit te kunnen behappen. 2*

avatar van IH88

IH88

“Have a lovely day... asshole!”

Schwarzenegger en Stallone die samen uit een gevangenis moeten ontsnappen waar bijna niet uit te ontsnappen valt... Soms hoef je niet meer te weten om een film te gaan kijken. Door de acteurs en het leuke uitgangspunt was ik al snel verkocht, en gelukkig is de film zelf ook zeer de moeite waard. Goede actiescènes, genoeg spanning en fantastische oneliners. Escape Plan moet je niet gaan kijken voor een realistisch verhaal of geweldig acteerwerk, maar als gevangenisfilm met Arnie en Stallone in topvorm is dit wel een klein filmfeestje.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Vond dit niet al te bijzonder en meer een soort van excuus om Schwarzenegger en Stallone samen in een film te stoppen. Opzicht wel aantrekkelijk natuurlijk, maar het maakt het voor mij niet meteen een toppertje, deze actie/thriller.

Het verhaal kent ook niet echt een spanning, en we zien meer Stallone die het natuurlijk allemaal al zo'n beetje snapt waardoor de echte mystery een beetje overboord is gegooid. Voor de rest blijven Sly en Arnie natuurlijk wel een leuk duo.

Enkele lekkere actiescenes, maar daar blijft het ook bij. Het is allemaal wel ok om zo te volgen, maar echt spannend is het nergens. Wel knalt de actie lekker door bij vlagen en is het allemaal best vermakelijk in beeld gebracht hier en daar.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Actiefilm met je oude actiehelden, die het nog steeds goed doen en er geen moeite mee hebben om de film te dragen.

Goed scenario, origineel.

Ook de oneliners ontbreken niet, zoals we dat van beide heren wel gewend zijn.

Ze zien er beiden wat ouder uit, maar de actie in deze prent laat zien dat ze nog steeds hun mannetje staan, van mij mogen ze nog meer films maken als deze.

Heb er plezier aan beleefd.

Opnieuw bekeken naar aanleiding van de 2de film.

Heb opnieuw plezier beleefd aan deze prent en heb niets toe te voegen aan mijn eerste commentaar.

Hopelijk is de tweede film net even goed.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Gisteravond in mijn uppie bekeken en het viel mij niet tegen dat samenspel van deze twee vaak aan elkaar gelijkende acteurs. Om eerlijk te zijn vond ik ze beiden niet slecht acteren in dit verhaal. Een verhaal wat een aardig verhaal bracht. Een bedrijf wat iemand in gevangenissen laat opsluiten zonder dat de bewaarders en directie ervan op de hoogte zijn. Volgens mij is dat een van de zwakkere onderdelen in het verhaal, de man komt steeds weer op vrije voeten. Je zou verwachten dat er meer handiger en intelligenter criminelen ronddwalen in gevangenissen die ook op dat idee komen. Een bouwtekening, hulp van buiten en inzichtelijk kunnen redeneren is toch niet iets wat iedereen ontbreekt? Maar goed, ik heb mij prima met deze film vermaakt en dat is de bedoeling van een film.

Voor dat vermaak geef ik een 7+!

avatar van Movsin

Movsin

Overwegend actievolle film met de klassieke gevecht-en schietpartijen en de vele onwaarschijnlijkheden.

Even werd het wel boeiend met de spitsvondigheden in de ontsnappingsplannen maar heel veel had ik er toch niet aan.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Aardige actiefilm, maar zeker niet meer dan dat. Behoudens enkele goede actiescenes en een paar humoristische momenten liet het acteertalent van beide acteurs toch wel wat te wensen over. Ze hebben echt hun beste tijd gehad. Voor mijn 2,5* waard.