• 9.379.946 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en Jim Caviezel

Gesproken taal: Engels, Duits, Arabisch en Urdu

Releasedatum: 17 oktober 2013

Plot Escape Plan

"No one breaks out alone."

Ray Breslin is 's werelds meest vooraanstaande persoon als het gaat om veiligheid. Hij heeft elke gevangenis nauwkeurig geanalyseerd en is tevens getraind op een enorme hoeveelheid overlevingstechnieken, zodat hij kan werken aan de best beveiligde gevangenissen ooit, waaruit ontsnappen onmogelijk is. Maar dan belandt hij in de gevangenis die hij ooit zelf ontwierp. Ray doet er alles aan om te ontsnappen, en gaat op zoek naar de persoon die er voor zorgde dat hij zelf achter de tralies verdween.

avatar van DiDa

DiDa

Escape Plan is de film waar Stallone en Schwarzenegger voor het eerst samen de hoofdrol opeisen. Iets waar de fans al jaren op hebben gewacht. Is Escape Plan geslaagd? Jazeker! Maar niet op de manier waarop iedereen het had verwacht. Want Escape Plan is geen film zoals we de heren kennen uit bv Commando, Rambo en Cobra. Escape Plan is meer een thriller met daaroverheen een vleug actie.

Stallone is de eigenaar van privaat bedrijf dat gevangenissen test op hun veiligheid. Met behulp van een team (Vincent D’Onofrio, Amy Ryan en 50 Cent) laat Stallone zich insluiten in een gevangenis om er vervolgens weer uit breken. Wanneer de CIA met een nieuwe klus aan komt zetten, waarbij Stallone zich in moet laten sluiten in een geheime, ultra moderne gevangenis, stemt Stallone twijfelend toe. Eenmaal aangekomen blijkt al het contact met zijn team te zijn verbroken en is de situatie niet zoals het lijkt. In de gevangenis ontmoet hij Schwarzenegger en samen proberen ze uit de gevangenis te ontsnappen om te achterhalen wie Stallone heeft belazerd.

En hier begint een van de sterke punten van de film: het verhaal. Dit is geen recht toe rechtaan actie knaller, maar een actiethriller waarbij ook aan het verhaal wordt gedacht. Er zitten een aantal onverwachte wendingen in en dat maakt de film onderhoudend.

Ook is de opbouw van het verhaal goed. Geen onbenullige scènes die puur dienen voor de actie (zoals we dat in The Expendables 2 teveel zagen), maar actie wanneer het kan en logisch is.

Ook was ik verrast door de toon van de film. Eindelijk geen stomme grapjes waarbij Stallone en Schwarzenegger hun leeftijd en imago op de hak nemen, zoals in The Expendables 2 en The Last Stand. Er zit wel degelijk humor in de film, maar deze voelt niet geforceerd aan en is goed getimed (we kregen weer een aantal ouderwets goede oneliners van voornamelijk Schwarzenegger). Ook de “Let me draw you a map” scene is hilarisch!

Deze film staat of valt ook met de casting. In Escape Plan voelt iedere acteur echt perfect op zijn plaats. Stallone speelt eigenlijk gewoon op de automatische piloot, maar doet dit gewoon goed. Degene die de show steelt is Schwarzenegger. Wat me opviel is dat hij gegroeid is in het acteren. Hij krijgt dan ook de leukste scènes en oneliners. Ook mag hij nog even in het Duits schelden! Misschien wel een van de belangrijkste rollen in een actiefilm is de bad guy. Zonder goede bad guy vallen dit soort films omver. Maar niet in dit geval. Jim Caviezel is bijna geniaal gecast als de slechte directeur van de gevangenis. Samen met zijn gevaarlijke en ziekelijke side kick Vinnie Jones maakt hij het leven van Stallone en Schwarzenegger zuur. Des te cooler is de uiteindelijke confrontatie tussen deze karakters.

Stallone speelt de hoofdrol en heeft iets meer screentime dan Schwarzenegger, maar gelukkig is men niet vergeten waarom Schwarzenegger de koning van de actiefilm was (is) en hij krijgt in Escape Plan zeker zijn stoere actiemoment dat ons terug doet denken aan Commando.

Jammer vindt ik het vaak dat wanneer er een film uitkomt met deze heren iedereen (voornamelijk de pers) meteen bevooroordeeld is. “Standaard actiegeweld dat niet meer kan in deze tijd”, “Slechte acteurs”. Dat zijn nog maar een paar gedachten die de meeste mensen hebben bij deze heren. In Escape Plan gaat deze regel niet op! Escape Plan is beter uitgewerkt dan The Expendables 1 + 2, The Last Stand en Bullet To The Head bij elkaar. Eindelijk voelt het alsof deze heren echt terug zijn. Een stoere, serieuze (wel met goede one liners), spannende actiefilm met onverwachte wendingen. Deze heren kunnen niet meer in deze tijd? Bullshit! Kijk maar naar Escape Plan! Een film die wel kan in deze tijd! 4.5 ster

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Escape Plan brengt het geweldige duo van Rocky & The Terminator samen.

Het verhaal is vrij simpel met één rode draad, waarin de twee volledig de ruimte krijgen om uit te blinken in hun vakgebied. Ik kon de knock-outs van Stallone niet meer bijhouden! Episch hoe Schwarzenegger die machinegeweer hanteert.

Bij deze film hoef je geen diepgang, verschillende verhaallijnen of karakterontwikkelingen te verwachten. Het gaat in deze film werkelijk over de chemie die de twee samen hebben op het witte doek en: het werkt. Bij The Expendables heeft de kijker hier natuurlijk al een beetje van mogen proeven. Escape Plan zoomt veel verder in en heeft een betere uitwerking. Ik blijf het concept leuk vinden. Puur genieten van mijn oude Actiehelden.

Ik heb erg genoten van Vinnie Jones. 50 Cent vond ik een beetje irritant met zijn: 'Motherf*cker' steeds.

Vanwege de dunne verhaallijn, wat toch wel slim is gevonden; de te lange speelduur; het stereotype cliché verhaal van Javed (Faran Tahir) en hier en daar momenten waarin het inzakt: 3*.
De film bezit het zwaarwegend materiaal in mijn ogen niet voor een solide zeven.

avatar van Elineloves

Elineloves

Leuk.

Ik moet zeggen dat Arnold de film voor mij net iets leuker maakte, zonder hem was het minder grappig geweest. Geweldige vent, zijn stem en mimiek bezorgen je al snel een lach op je gezicht.

Leuke oneliners, genoeg actie en het tempo is vlot. De mannen, allemaal stoere machoventjes, zijn aardig op elkaar ingespeeld. Arnold en Sylvester zijn een leuk duo en zorgen voor genoeg luchtigheid, ze nemen het niet zo serieus. Javed was een leuke toevoeging, helaas wel te weinig screentime. De badguy, tja, daar had ik niet veel mee. Niks mis mee hoor, niet slecht gespeeld, maar niet overtuigend genoeg voor mij.

Locatie vond ik wel mooi. De gevangenis ziet er strak uit, mooi gemaakt. Het "Prison Break" gevoel was duidelijk aanwezig.

Vermakelijke no-brainer.

avatar van The Oceanic Six

You hit like a vegetarian!

Ik wilde de review eigenlijk beginnen met de leukste quote van Schwarzenegger uit de film die misschien wat te lomp is als opener. ''Your mother was my favorite whore in Marrakech!'', waarbij ik overigens in een deuk lag, zeker met Arnold zijn pijpbewegingen , maar dat doen we toch maar niet, haha.

Deze intro vertelt overigens alles over de film. Je moet 'm niet te serieus nemen. Stallone en Schwarzenegger breken uit een high-tech gevangenis, terwijl ze het leven zuur wordt gemaakt door een vrij sadistische directeur (erg goede rol trouwens Caviezel). Eigenlijk is het ongelofelijk dat Stallone en Schwarzenegger, op een paar minuten Expendables 2 na, nooit samen in een film hebben gespeeld. Beiden zijn iconen van het actiegenre, misschien wel de 2 grootste iconen. Ik ben ontzettend blij met de revival van de spierballen-actiefilms. De afgelopen 10 jaar moesten alle actiefilms op de Bourne reeks lijken, met veel plot-twists, ADHD camerawerk en een flitsende montage. Maar ik hou eigenlijk nog meer van die soort machofilms waarin onder andere Stallone en Schwarzenegger groot zijn geworden. Ongecompliceerde fun.

Escape Plan begint wel een beetje traag, maar zodra Stallone zijn eerste ontmoeting met Schwarzenegger heeft gaat het tempo wel omhoog en krijgen we een vermakelijke lompe film waarin actie en humor elkaar afwisselen. Stallone is er voor de pure actie, Schwarzenegger om me regelmatig goed te laten lachen. Hij is oud geworden, maar zijn talent voor gevatte oneliners is hij niet verloren. De zaal lag toch regelmatig hard te lachen om zijn quotes. Het samenspel met Stallone werkte ook uitstekend. Ze vulden elkaar goed aan en de dialogen waren nog best van een goed niveau. Beiden hebben me qua acteerwerk toch wel positief weer verrast.

Toch miste de film in het middenstuk iets. Bij een film met Stallone en Schwarzenegger verwacht je toch het nodige geweld. Gelukkig maken ze dit in het laatste half uur ruimschoots goed, bij de ontsnapping. Stallone gaat tekeer en Arnold krijgt een geweldig moment als hij de gun uit de helicopter pakt en zoals in zijn beste jaren a la Commando en Predator alles en iedereen af kon knallen. Heerlijk! En Stallone mag dan nog even directeur Hobbet naar een volgend leven opblazen. Je snapt dat deze recht toe-recht aan film me prima heeft vermaakt.

Verwacht niks bijzonders, dan valt Escape Plan niet tegen. Het is geen geweldig verhaal, het is niet origineel en het is vaak allemaal niet logisch, maar who cares? Het is vooral erg leuk om te zien. Stallone en Schwarzenegger zijn lekker op dreef, al had Escape Plan het zonder de humor van Arnold niet gered tot mijn score van 4 sterren. De film teert erg op de 2 bikkels en Caviezel, want Vinnie Jones en 50 Cent stelden weinig voor. Vooral meneer 2 kwartjes valt gewoon moeilijk serieus te nemen in zijn rol. Storend? Welnee.

Dat deze 2 actiebejaarden nog maar een paar jaar doorgaan met acteren!

avatar van Shinobi

Shinobi

"If I don't get out, I will kill you."

Gisteren in de bios meegepakt zonder enige verwachtingen, omdat ik de trailer niet zo boeiend vond. Maar gelukkig ben ik in positieve zin best verrast. Het is wel te zien dat de film inspiratie heeft geput uit Stallone's eerdere filmrepertoire, hierbij moet je denken aan een Tango & Cash (1989) en Lock Up (1989).

Qua verhaal moet je er niet zoveel van verwachten, het is vrij rechttoe-rechtaan allemaal zonder echte verrassingen. Al zit er tegen het einde aan toch wel een verrassende plottwist in die ik niet had verwacht bij een film van dit kaliber.

Escape Plan moet het namelijk meer hebben van de twee oude rotten in het vak: Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone. Het is best opmerkelijk te noemen dat deze twee nooit echt samen in een film hebben gespeeld. Ze deelden wel even het scherm in The Expendables 2 (2012), maar verder dan dat is het nooit gekomen. De interactie tussen Arnie en Sly komt goed over, dit zorgt voor een aantal heerlijke dialogen en grappige one-liners. Met name om Schwarzenegger ging ik geregeld stuk, zeker bij de scène waarin hij een medegevangene zijn moeder beticht van onzedelijke handelingen met de daarbij behorende handgebaren. Daarnaast is het lachen om Arnie in het Duits te horen spreken en schelden, iets wat hij tot nu toe volgens mij nog nooit heeft gedaan.

Alleen is het jammer dat er niet echt een consistent niveau in de film zit, tegen het midden zakt het allemaal toch net iets te veel in. Gelukkig wordt dit ruimschoots goedgemaakt in het laatste halfuur bij de uitbraak waar er een flinke scheut actie in wordt gegooid en het lekker losgaat. Vooral toen Arnold in slow motion de machinegeweer uit de helicopter pakte en alle bad guys neerknalde, de zaal werd er helemaal wild van.

Al met al een vermakelijke samenwerking tussen Stallone en Schwarzenegger, van mij mogen ze nog wel een keer samen opdraven in een film. Zeker de moeite waard om eens te zien, mits je de verwachtingen laag houdt.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Escape Plan was 25 jaar geleden waarschijnlijk een grote hit was geweest, maar is ook nu een vermakelijke actiefilm.

‘Escape Plan’ Review | Filmtakers

avatar van wwelover

wwelover

Aardig actiefilmpje, maar niets meer dan dat. Heb me mateloos lopen storen aan Stallone. Wiens personage ik ook maar zwak vond. Arnie vond ik wel leuk. En Vinnie Jones...Een paar jaar terug kon ik er nog wel van genieten, maar nu ben ik hem wel zat, altijd maar dezelfde karakter. Het verhaal is niet heel bijzonder, maar is boeiend genoeg voor dit genre. Een paar leuke one-liners en ik ben een groot liefhebber van Jim Caviezel. 50 Skank zie ik voor deze keer door de vingers.

avatar van edko

edko

Opgroeiend in de jaren 90 ben ik goed bekend met het Stallone / Schwarzenegger genre.

Films als Rambo3, Terminator2, TrueLies, Lockup enz kon ik goed waarderen, Ik vond het niet erg dat het verhaal vaak nog dunner dan wc papier was omdat dit ruimschoots goed werd gemaakt door badass actie van een van deze 2 helden.

In Escape Plan niets van dit alles. Waar het verhaal in potentie nog iets kan worden, wil de film op het doek maar niet gang op komen. Het heeft een trage opbouw en de chemie tussen beide heren is dik onvoldoende. Dit komt vooral door de slechte cheesy dialogen en bedoelde grappen die gewoon niet meer werken. Of dit komt door de leeftijd van de opa's of doordat ze zichzelf totaal niet serieus nemen is me nog niet duidelijk.

Als former Mr Olympia dan eindelijk aan het grote geweer mag zitten, bekruipt je het gevoel van doe-je-vooral-voorzichtig. Op de een of andere manier werkt het niet meer.

De actiehelden van weleer zijn ouwe lullen die hoognodig op zoek moeten naar films met meer inhoud.

van mij krijgt ie 1 sterretje.

avatar van VincentL

VincentL

Escape Plan

Mikael Håfström weet 2 van de 3 grootste actiehelden ooit in één film samen te brengen. Gelijk al een gegeven om van te smullen. Een simpel concept en alle ingrediënten voor een avondje spanning en knallen staan voor je klaar. Sylvester en Arnold stellen dan ook deze keer niet teleur. Wat een heerlijk avondje is het weer! Ik wist de films zelfs op een diepgaander plot te betrappen! Het geknal had nu ineens een reden gekregen

Je valt gewoon lekker gelijk de film binnen. Met het oude Break-out gevoel zat ik in de zaal al gelijk te genieten. De ontsnapping is nog niet eens zo opwindend. Je weet toch wel dat het hem lukt. De manier waarop blijft altijd intrigerend. Wat hebben ze deze keer bedacht? De opening slaat dus al gelijk de spijker op zijn kop en belooft veel goeds.
Daarna volgt natuurlijk het grote verhaal en die wordt prima opgebouwd. Natuurlijk is de tegenstander groter, sterker, slimmer en heeft meer materialen. Dat kan ook niet anders. Stallone en Schwartzenegger kloten gewoon lekker aan en doen hun best. Waar ze uiteindelijk zaten had ik nog niet eens verwacht. Puntje voor de originaliteit zeg!
Het einde zie je al twee uur lang aankomen, dat wel. Hier vind ik het mogen. Als je geniale plottwisten of diepgaande conversaties zoekt zit je bij de verkeerde film. Dat mag je met deze twee acteurs nu toch wel weten.

Stallone en Schwartzenegger zijn natuurlijk de twee grote mannen in deze film. Ze acteren zoals ze dat altijd doen: met de nodige humor, veel spierballen werk en een grote bek opzetten. Dit kachelt dan ook lekker an. Verbijsterend is het allemaal niet. Toch miste ik vooral bij Arnie de one-liners. Op het einde had hij minstens één keer "Get down to the Chopper!" moeten roepen.
Naast deze twee helden was er ook nog ruimte voor een paar leuke bijrollen. Jim Caviezel en Faran Tahir was ik erg over te spreken. Vooral de tweede als Javed vond ik sterk. Zijn haat/liefde verhouding met het gouden duo zette hij goed neer. Chaviel was als gevangenisbaas goed. Toch zijn er anderen die het beter hebben gedaan, dat wel. Ook Sam Neill als dokter was goed. Gewetenswroeging en plichtsgevoel, tegenover de eed en zijn empathie: een combinatie van gevoelens die hij goed naar buiten brengt.

Escape Plan bevat een visueel sterke kant. Bij de gevangenis had ik wel even: "Wow, Dit is wat". Zag er gelikt uit met die compartimenten van 4 cellen. Ook de isoleercellen waren goed gevonden. Met al die bombasticiteit had ik totaal geen idee waar ze zater tot Sly buiten kwam. Ook bracht het Say Cheese-moment een luchtige afwisseling op de plannen. Even lachen tussendoor, want grappig was het zeker

Ik denk dat we kunnen stellen dat Escape Plan een goede noot op Anrie's en Sly's port-folio is. Een heerlijk avondje vermaak. Geen hersenloos geknal en nog een vorm van een verhaal. Daarmee gaat mijn score nog iets omhoog.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone doen mij altijd denken aan twee andere legendarische filmiconen, namelijk Robert De Niro en Al Pacino. Het lijkt erop dat deze personen (per duo) lang rivalen van elkaar zijn geweest. Het heeft in elk geval erg lang geduurd voordat de mannen nou is een uitgebreide samenwerking hadden. In 2008 besloten De Niro en Pacino het toch maar met elkaar te doen in Righteous Kill en het resultaat...., van mij had het achteraf niet gehoeven. En nu 5 jaar later proberen Arnold en Syl het dan eindelijk en het resultaat?

Ik heb genoten van Escape Plan. Het is een typische film uit de 21e eeuw, maar is er ook ruimte overgelaten voor het jaren 80/90 gevoel. Dit vooral in de circa laatste 20 min van de film. En omdat we hier te maken hebben met Arnold en Syl is dit eigenlijk een vereiste! Dus ik ga dit NIET met de mantel der liefde bedekken. Ze krijgen van mij gewoon de voorkeursbehandeling, klaar! Maar los van dat is dit best een interessante gevangenisfilm qua plot en ontwikkelingen. Eigenlijk is deze film precies wat ik wilde... Een geweldige rol van Arnold, Syl helaas weer een beetje automatische piloot, leuk verhaaltje, het verloopt vlot, goede actie en zo nu en dan geslaagde humor. En zelf vond ik het helemaal niet geforceerd overkomen de scènes die Arnold en Syl met elkaar hebben. In Ex1 vind ik het erg geforceerd.

Nog even wat aandacht voor Syl en Arnold. Stallone kan zeer overtuigend een rol spelen met karakter. Dit heeft hij lang geleden al bewezen met Rocky en First Blood, maar in Cop Land weet hij zich ook heel goed te uiten. Maar daarnaast is hij vaak hetzelfde type persoon die of werelds beste bergbeklimmer is, werelds beste politieagent, werelds beste bomexpert, werelds beste huurmoordenaar of de beste ter wereld in het ontsnappen uit gevangenissen. Arnold daarentegen is niet de beste acteur, maar hij doet wel enorm zijn best om er wat van te maken. Hij verrast mij daardoor wat vaker dan Stallone met bepaalde rollen. Ook hier in Escape Plan wint hij het dik van Stallone en meteen zijn beste/leukste rol sinds True Lies. Natuurlijk is hij sowieso perfect in Terminator 1. En in Predator vind ik hem echt heel erg goed! Ook is hij erg leuk als Conan. Wie is er beter..., Arnold of Stallone? Dat is hetzelfde als moeten kiezen tussen je twee favoriete gerechten.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Als Escape Plan in 1980 uitgebracht was, zou deze film een grote hit zijn geweest en een film welke iedereen gezien wilde hebben. We leven nu (helaas) in 2013, waar sciencefiction films en grote visuele effecten de overhand nemen. Iedereen die de films van Stallone en/of Schwarzenegger vroeger kon waarderen, zal Escape Plan absoluut de moeite waard vinden. De acteurs zorgen ervoor dat de film heerlijk nostalgisch aanvoelt met alle actie en humor die dit met zich meebrengt.

Escape Plan

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Fijn.

Wel iets minder dan ik had verwacht, maar dat heeft niet zozeer te maken met Stallone en Schwarzenegger, want die zijn hier in topvorm! Erg genoten van deze samenwerking tussen de twee 80's helden. Vooral Arnold kon ik hier erg smaken. De man is in vorm gestegen en lijkt zowaar jaren jonger dan in de Expendables films. Hoogtepunt van zijn optreden is toch wel de slow-mo met machinegeweer tegen het eind , maar ook het schmieren in het Duits en de overhoring waren genieten. Heerlijk.

Overigens erg fijn om Sam Neill (In the Mouth of Madness) ook weer eens te zien, al is zijn rol marginaal en inwisselbaar. Ook Caviezel doet het erg aardig als bad-guy, al wil hij hier en daar iets over-de-top gaan.

Het script is aardig, maar ook niet meer dan dat, wat vooral niet erg is, want ik zat niet te wachten op een verhaal dat de samenwerking tussen Schwarzenegger en Stallone in de weg zou zitten. Dit verhaal past prima binnen de context van de jaren '90 actiefilm, niet zozeer de jaren '80, daar vond ik het iets te high-tech voor.

Reden dat Escape Plan geen 4* of meer krijgt is de score. Ik word een beetje moe van dit type muziek dat van elke andere actiefilm had kunnen komen. Bij een film met twee 80's helden hoort tenminste een score met een smoel en niet van deze inwisselbare en generieke muziek. Geen idee waarom er heden ten dage zo makkelijk wordt gedacht over de muziek, toch wel een essentieel deel van de beleving in mijn geval.

In ieder geval vond ik Escape Plan erg genietbaar en verwacht dat de score bij herziening wel een half sterretje omhoog zal gaan.

avatar van Theunissen

Qua verhaal (vrij simpel) stelt het eigenlijk niet zoveel voor en was het ook niet origineel maar de uitvoering was wel leuk gedaan en de film wist ook te boeien (op het einde zelfs nog iets verrassend). Het was natuurlijk vooral mooi om de vroegere actiehelden Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone terug te zien in een film en dit keer hadden beiden zelfs de hoofdrol. Vanwege hun wil natuurlijk ook iedereen deze film zien en is de rest eigenlijk maar bijzaak. Sylvester Stallone nam met name de actie scenes voor zich en Arnold Schwarzenegger zorgde vooral voor de komische noot, iets wat hij prima deed want de zaal lag geregeld in een deuk van het lachen (met name toen hij allemaal Duitse onzin begon uit te kramen ). Van de overige cast vond ik het met name Faran Tahir het wel leuk doen.

Al met al best een leuke en vermakelijke actiefilm en natuurlijk vooral vanwege het meespelen van de oudgedienden Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone.

avatar van El ralpho

El ralpho

Burn this place to the ground

Schwarzenneger en Stallone komen na The Expendables 2 (op de kleine bijrol van Schwarzenneger in het eerste deel van deze reeks nagelaten) wederom samen in Escape plan en hoewel de twee heren beide de jongste niet meer zijn weten ze nog steeds te knallen. Eighties style! Hoewel in het eerste uur de nadruk meer op het verhaal ligt, worden in het laatste deel weer genoeg magazijnen geleegd om menig actiefan te plezieren. Dit is wat er ook verwacht word van dit type film, en zodra de bom eenmaal barst gebeurd dit dan ook. Het verhaal om de super beveiligde gevangenis heen is wel compleet vergeetbaar en vaak ook ongeloofwardig. Het viel me met name op hoeveel er door iedereen meegesmokkeld kon worden, en zeker omdat het niet om de meest kleine voorwerpen ging. Natuurlijk moet je dit soort films altijd met een korrel zout nemen maar er had wel beter kunnen worden nagedacht als je je bedenkt in welke omgeving het verhaal zich afspeelt. Ook de afwikkeling van het verhaal wist me weinig te interesseren omdat dit voelt alsof deze er nog even vluchtig aan de haren is bijgesleept, en die dan ook door middel van korte vluchtige scene's die veel te snel gaan, afgerond wordt. Dit kwam een beetje rommelig en onduidelijk op mij over en ik kon dan ook al gauw niet gelijk alle details in het verhaal goed plaatsen.

Het is al snel duidelijk dat hier niet teveel moet worden gekeken naar logica en een sterk verhaal want op dit gebied stelt het allemaal niet veel voor, terwijl de eerste helft van de film deze illusie wel lijkt te willen wekken. Ze proberen hier dan ook een Prison break achtig sfeertje neer te zetten die echter maar deels voelbaar wordt. De titel moet het duidelijk hebben van de sfeer die er door Schwarzenneger en Stallone zelf neergezet wordt en van de vele foute quotes waarmee met name Schwarzenneger hier in de rondte strooit is het dan ook genieten geblazen. Met name ook de scene waarin Schwarzenneger in het Duits zijn frustratie begint te uiten, en de scene waarin hij weer eens een machinegeweer hanteert waarmee hij iedereen neermaait zijn heerlijk en zullen met name de fans van de Oostenrijkse eik laten genieten. Ook Stallone kan weinig fout doen en gaat onvermoeid door met de stoere jongen spelen (waarschijnlijk tot hij erbij neervalt) en het is dan ook weinig verassend dat hij de komende tijd nog genoeg projecten op de planning heeft staan. Niet erg als ze van dit niveau zijn, zolang je je verstand maar op nul zet.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Degelijke thriller waarin Breslin het op moet nemen tegen een gevangenis; zowel de bewakers, het leiderschap, zijn kameraden en de architectuur spelen een rol. Het geheel wordt ingeleid met een uitbraak in een voorafgaand instituut. Ik vond het niet erg geloofwaardig dat nadat Breslin met dat nieuws kwam (dat het gebouw niet veilig genoeg was) die directeur dit direct geloofde terwijl hij de beste man niet eens kende en enkel een verhaal heeft aangehoord zonder aantoonbaar bewijs te hebben kunnen analyseren. Maar goed, we weten nu in ieder geval waar het om draait. Stallone en Schwarzenegger spelen mooi samen; het is alsof ze pas voor het derde keer op het theater staan en de energie en plezier straalt er vanaf. Een goede casting dus, zonder al die misplaatste onliners en oppervlakkig gezwets. Escape Plan zit vol actie en weet je eigenlijk de gehele speelduur wel vast te houden. Alhoewel niet geheel baanbrekend vind ik het tijdens mijn vergelijking met andere fabricaties uit anno 2013 best verfrissend.

avatar van mar007

mar007

Geweldige film waarin de twee actie-iconen Stallone en Schwarzenegger

schitteren op het grote witte doek.

Samenspel tussen deze twee helden was erg leuk om te zien.

Ik vond de film een redelijk verhaal hebben met een goede casting.

Leuk dat vinnie jones hier ook een rol had...tof!

De gevangenis en isoleercellen vond ik visueel erg sterk, knap gedaan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier Arnold toch echt het leukst vond en hij is ook de reden

dat ik op 4* uitkom in plaats van 3,5*. mede door de humor en het plezier wat hij uitstraalt.

Erg goede film met actie,humor en de twee grootste actiehelden aller tijden, maakt het

feest voor mij helemaal compleet.

Zeer geslaagd!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ich reiss dir deine Eier ab und steck sie dir in den Arsch!

Sylvester en Arnold gaven in een interview aan dat ze in het verleden vaker scripts voorbij zagen komen waarin voor beide een rol was weggelegd, maar dat waren vaak slechte scripts en zelfs een film waarin ze als vrouwen verkleed moesten a la White Chicks. Het kwam er nooit van, hoewel zij ook wel wisten dat fans er echt op zaten te wachten. Om het wachten nog ondraaglijker te maken, kwam daarna natuurlijk nog Arnold's politieke schnabbel.

Na wat bescheiden voorspel in The Expendables 1 & 2, is hier dan eindelijk de film waar menig fan - moi incluis - al 25 jaar op wacht. En hij stelt niet teleur! Ik vreesde namelijk een tweede Righteous Kill waarin DeNiro en Pacino eindelijk weer samen speelden, maar er geen zin in leken te hebben. De film is dan ook echt waardeloos. En ironisch genoeg zat Twee Kwartjes ook in die film. Ik was dan ook erg blij toen de recensies voor het langverwachte Sly & Ahnuld vehikel heel positief waren.

Stallone ziet er stukken beter uit dan in bijvoorbeeld The Expendables 1. Hij heeft ergens een ventiel opengezet want zijn kop is stukken minder opgeblazen dan pakweg drie, vier jaar geleden. Stallone doet wat hij met doen en zet een prima rol neer. Het viel me op dat zijn stem tegenwoordig zo laag is dat je je subwoofer beter uit kan zetten, anders trillen de vullingen uit je kiezen.

Mijn all-time hero Schwarzenegger zal natuurlijk nooit een Oscar krijgen voor zijn acteerwerk, maar zet hier een - voor zijn doen - zeer goede prestatie neer, met enkele memorabele scènes en als hoogtepunt het stuk waarin hij begint te schelden in het Duits. Zijn optreden is stukken minder statisch dan in The Last Stand waarin hij zijn bijnaam The Austrian Oak wel erg letterlijk nam: een houten klaas.

Beide heren lijken er zin in te hebben en dat merk je aan alles. Ook de supporting cast is dik in orde. Het verhaal kent enkele leuke wendingen waarvan ik de meeste helaas al van verre zag aankomen (namelijk de subplot rond Arnold en wie uiteindelijk de opdrachtgever was). Toch vond ik de locatie van de gevangenis erg verrassend, en goed dat ze dat wisten te verhullen in de trailer.

Arnold en Stallone weten wat van ze wordt verwacht en dat geldt ook voor de regisseur. De scène waarin Arnold zich op het laatst langzaam omdraait, met de close-up shots van zijn ogen, is onbetaalbaar. De heren sparren leuk over en weer met gevatte opmerkingen, zonder dat het ècht te melig wordt.

Topavond gehad. 4 sterren.

(Helaas kost parkeren bij Bios Wolff Euroborg (Groningen) tegenwoordig 6 euro, samen met een Grolsch beugel, een bakje nacho's, een cola en een kaartje van 9 euro kost zo'n uitje tegenwoordig 25 euro p.p.. Best een domper als je jubelend uit de bioscoopzaal komt... Gaat eigenlijk helemaal nergens meer over dit...)

avatar van Quentin

Quentin

Wat een makke bedoening, routineus script, ongeïnspireerde regie en had bovendien 2 uur lang het gevoel naar een derde rangs B-filmpje te kijken dat ergens in een verlaten fabriek was gedraaid. Echt nul production value. Schwarzenegger voegt nog wat charme toe aan het geheel maar kan dit zinkend schip (no pun intended) zeker niet redden.

avatar van MovieFan79

MovieFan79

Vandaag heb ik escape plan gezien na het lezen van de meningen hier op movie meter.. Wat een leuke, spannende actie film is het wow. Ieuk om stallone en Arnold samen in een film te zien is gewoon geweldig..Ik heb bijna alle actie film van hun beiden gezien en nog steeds vind ik Arnold top als ik kijk naar de films waarin hij heeft gespeeld in de jaren 80 en 90 Ik heb iig genoten van Escape plan.. Lekkere opbouw, de spanning wordt lekker opgevoerd (althans zo heb ik het ervaren). Leuk verhaal, lekker origineel.

Gewoon een heerlijk actie film met tussendoor leuke grapjes.. en het klopte ook. De timing van de grappen waren perfect. Stallone en Arnold waren weer top. Jim Caviezel speelt weer een heerlijke bad guy en 50ct ik heb me niet gestoord aan hem want zo vaak kwam hij niet in beeld.

Al met al een top actie film.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag in Antwerpen gaan zien.

Film is aardig escapisme (letterlijk en figuurlijk), waar misschien niet alles uit is gehaald (wie zijn precies de mensen achter het opsluiten van Stallones karakter en waarom? Daar had veel meer op het eind mee gedaan kunnen worden.)

De futuristische gevangenis was op zich goed bedacht, vooral wanneer je samen met Stallone ontdekt waar/wat het nu precies eigenlijk is, kwam dit als een volledige verassing. Leuk!

Stallone acteert zoals gewoonlijk intens en Schwarzenegger is zijn gewoonlijke cool en zorgt voor de nodige luchtigheid via hilarische oneliners.

Caviezel speelt een goede, aalgladde schurk en past goed in deze film. De rol van Sam Neill is dan weer bedroevend klein en totaal inwisselbaar. Eigenlijk kan dit niet voor een acteur met zijn staat van dienst.

Uiteindelijk is het niet meer dan een leuke, geinige actie/thriller geworden en had ik eerlijk gezegd toch iets meer -met wat meer vuurwerk- verwacht in een film met de twee grootste actie-iconen van de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Mager beestje.

Had een rechttoe rechtaan filmpje verwacht, beetje hersenloos vermaak, maar dat viel toch enigszins tegen aangezien het verhaal nodeloos ingewikkeld wordt gemaakt. Soit, leuk om Stallone en Schwarzenegger nog eens samen te zien, vooral deze laatste doet het goed.

Verder snel vergeten.

avatar van gotti

Had allemaal veel leuker kunnen zijn. Een rammelend script, visueel weinig bijzonder en ook Stallone en Schwarzenegger komen niet lekker uit de verf. Jammer, want als het wat meer toung-in-cheeck was, zou het een stuk vermakelijker zijn. Maar de film neemt zich daarvoor net iets te serieus.

avatar van namingway24

namingway24

Escape Plan brengt met Stallone en Schwarzenegger twee ouwe rotten samen, en het plot is aardig bedacht, maar het duurde allemaal net iets te lang en bij een aantal momenten moest ik me serieus achter de oren krabben.

Aan één ding ergerde ik me vooral. Hoewel de gevangenis waarin we ons bevinden state of the art is en vrijwel onmogelijk uit te ontsnappen gaat het de personages af en toe wel erg gemakkelijk af. Het is belachelijk makkelijk om dingen binnen te smokkelen omdat de bewakers blijkbaar niet gehoord hebben van fouilleren. Gelukkig zijn er wel een paar leuke vondsten en is het allemaal wat slimmer dan de gemiddelde actiefilm.

De actie die trouwens wijd verspreid is door de hele film; heel vaak zijn het de dialogen tussen Stallone en Schwarzenegger die de film moeten dragen. Stallone is houteriger dan de ex Governator, die het in deze film wel naar zijn zin lijkt te hebben. Hij is nog steeds niet de beste acteur ter wereld, maar hij is hier erg geanimeerd en heeft zelfs een hele fraaie monoloog, in het Duits nog wel!

De film heeft nog een paar leuke verrassingen wat betreft acteurs die ik in de bioscooptrailer niet eens tegen ben gekomen. Sam Neil speelt een beetje een nietszeggende rol als gevangenisdokter die zich wel erg makkelijk om laat lullen door Stallone. De makers hadden ongeacht welke acteur kunnen nemen voor de rol, maar ik ben blij dat hij de film nog wat extra klasse meegeeft. Vinnie Jones speelt een personage dat goed in zijn straatje ligt, maar er wordt wel erg gemakkelijk met hem afgerekend.

Verder is 50 Cent's rol totaal overbodig en heb ik sowieso een hekel aan de man, dus dat was jammer, en Stallone's vrouwelijke collega is ook saai. Vincent D'Onofrio speelt een beetje een afgeleide van zijn personage in Law & Order, met die vreemde tics en dat nonchalante dat hij vaak heeft. Jim Caviezel schmiert zich trouwens ook een weg door de film en hij heeft een paar leuke momenten, maar is verder een beetje een standaard boef.

De film ontaardt op het laatst alsnog even in een echte actiefilm, maar jammer genoeg kwam het bloed uit de computer en was het wat onoverzichtelijk. Uiteindelijk weten S&S de film goed te dragen maar worden hun actiecapaciteiten niet ten volle benut en leiden sommige plotgaten te veel af zodat deze film weinig opmerkelijk de boeken ingaat.

avatar van Hannibal

Hannibal

Lang geleden dat ik zoiets heb gekeken, ook wel weer eens leuk. Stallone blijft zeker de betere acteur van de twee, maar Schwarzenegger stelde niet teleur met zijn humor en intussen doorleefde kop. Overdreven en ongeloofwaardige actie met bikkels van kerels. Een belangrijk ingrediënt voor een geslaagde actiefilm, wat dit zeker is. Zeer vermakelijk.

avatar van Brabants

Brabants

''You Hit Like A Vegetarian!''

Leuke actiefilm met Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger in de hoofdrollen. Twee iconen binnen het genre, in een voor hun perfecte setting. De aura van deze bombastische actiehelden dreunt door het witte doek, en trakteert de kijker op een déjà vu uit de 20e eeuw.

Het verhaal is zoals je kan verwachten immoderaat van stuk, maar bouwt prima op en eindigt ook netjes. Verder zijn er nog bijrollen voor Curtis Jackson en Vinnie Jones. De rol van Jim Caviezel als zelf verheven gevangenisdirecteur viel me wat tegen. Het leek me een soort van poging om een van Johnny Depp's typetje te willen neerzetten, wat voor hem niet echt gunstig uitpakte.

avatar van adriaantje

adriaantje

Ik heb écht geprobeerd. Maar de aanwezigheid van Stallone was niet te harden.

Hetgeen overblijft is niet meer dan een onverdraaglijke karikatuur van een rondwandelende hoop onbewogen vleesmassa

Zijn aanwezigheid in deze film als acteur bestempelen is een oneer voor echte acteurs.

Niet te doen. (Voor mij)

avatar van Waku

Waku

Leuke en vermakelijke actiefilm met een fors aantal bekende namen.

Naast Schwarzenegger en Stallone zijn ook Sam O'Neill en Jim Caviezel van de partij.

Verhaal heeft verderr weinig om het nog steeds van Stallone 's geannaboolde lijf maar dat was voorheen niet veel anders in de blockbusters van zowel Stallone als Schwarzenegger.

De dynamiek is er wel vanaf maar toch zetten de jaren 80 actie kanonnen nog steeds een plezierige actiefilm neer met de nodige schiet en actiescenes.

Typische popcorn met bier film. Lekker op de bank.

Niks mis mee.

avatar van swa13

swa13

Haha die dialogen bizar slecht gewoon heerlijk! En moet die gevangenis een supermax voorstelle?!? Wat een slecht script ongelofelijk. Hij is zo slecht dat je hem gewoon ge zien moet hebben...

Vooral wanneer onze Arnold Duits begint te lullen haha! "ICH KANN ES NICHT MEHR AUSHALTEN"

avatar van blurp194

blurp194

Ouwe knarren in de bak.

Leuke chemie tussen Stallone en Schwarzenegger. Wederzijds respect dat natuurlijk overkomt. Waar Arnie wel wat knarrig overkomt is in zijn Duits... zou hij zijn moedertaal dan echt zo vergeten zijn, of sprak hij altijd al zo weinig overtuigend. Nouja, het zij hem vergeven.

Veel te brengen heeft het geheel niet, een beetje spektakel en dat is het dan wel. Toch een aardig filmpje.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Escape Plan. There's always a plan B.

Cool om deze twee helden samen te zien knallen, samen met nog wat iconische acteurs zoals Jones en 'that guy from Jurassic Park'. Vlot uitgewerkt en gemonteerd, leuke mono/dialogen (met name de Duitse uitspattingen van Arnie), maar wat een ontzettend slecht plot. De - waarschijnlijk onbedoelde - komische onwaarschijnlijkheden passen wel bij de film eigenlijk, maar het subplot van Mannheim toch doet het een beetje afbreuk aan de film.

Niettemin vermakelijke actiefilm zoals we deze mogen verwachten van Arnie en Sly.