- Home
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot Olympus Has Fallen
"When our flag falls our nation will rise."
De film volgt een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Wanneer Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, het Witte Huis bezetten en de president (Aaron Eckhart) en een aantal van zijn medewerkers gijzelen, blijkt hij de enige man te zijn die de president en het land nog kan redden.
Mike Banning
Leah
Lynne Jacobs
Secretary of Defense Ruth McMillan
blurp194
Ik vind het gewoon prut.
Slecht, tenenkrommend slecht acteerwerk van Radha Mitchell, Gerard Butler, Aaron Eckhart, Angela Bassett - en die kunnen echt allemaal heel veel beter. Eigenlijk is de enige die een beetje behoorlijk speelt Morgan Freeman, en dat is misschien alleen omdat hij een van hem heel bekend typetje afdraait.
Het plot struikelt van de ene best grote fout naar de andere. En als je daar al overheen kijken wilt, dan blijf je achter met iets wat zo verschrikkelijk voorspelbaar is dat er geen lol meer aan is.
Oh en de actie is te ongeloofwaardig voor woorden. Het hele verhaal klopt al van geen kanten, maar de actiescenes leggen daar nog een heel eigen dimensie van onzin overheen.
Troep. Een schandaal om met zoveel talent en zoveel budget zo'n stuk prut te produceren. Puur gemakzucht.
Wel leuk, ondanks dat er best een hoop mis is, als je hier serieus naar kijkt. Doe je dat iets minder, dan is het een lekkere wegkijker.
Vooral Butler verraste me en weet de film toch wel enigszins te dragen. Ik was vroeger nooit zo’n fan van hem, maar ik moet zeggen dat hij me langzaam aan steeds beter begint te bevallen. Daarnaast is Olympus has Fallen volgestopt met erg veel actie. De meeste actie is best goed en het zorgt ervoor dat het tempo lekker hoog ligt en je zelf ook niet al te veel tijd krijgt om na te denken. De actiescènes zijn soms ook lekker hard. De CGI is in orde, maar kon op sommige momenten wel iets beter.
Verder blijven de overige personages nogal plat en staat Amerika natuurlijk weer voor het goede , wat een aantal keren erg overdreven naar voren komt. Maar goed, dat kun je nu eenmaal verwachten in dit soort films. Maar ik heb me best geamuseerd en ondanks de kritiekpunten verveeld het ook geen seconde. Dat levert allemaal nog geen top film op, maar het is in ieder geval een heel stuk beter dan het laatste deel van Die hard, waar dit af en toe ook wel enigszins aan doet denken.
Een goede hoofdrolspeler en prima actie verbloemen de zwakheden behoorlijk, en daardoor is het allemaal prima genietbaar.
Keane1983
Een fantastische actie film die je non-stop weet te vermaken.
De SFX zien er gelikt uit en op een beetje bloed meer of minder wordt niet zo nauw gekeken.
Het verhaal is prima. Wel voorspelbaar maar kom op...is " die hard" dat niet?
De film doet waarvoor hij gemaakt is en dat is je verstand op nul te laten zetten en continue laten genieten aan een overdaad aan over the top actie.
Natuurlijk kan het allemaal niet en is alles over the edge, maar dat heeft mij geen enkel moment gestoord.
De cast is goed, acteerwerk is in mijn ogen niet relevant gezien er geen dialogen op kostuumdrama niveau worden gehouden.
Van mij een welverdiende 4,5*
Kliko_Green
Tuurlijk... USA op en top. Maar toch wel spannende en goede actie.
Top cast met goed acteer werk her en der.
Zeker de moeite waard om te kijken!
MovieHolic
Meneer Butler en zijn "one man army" natuurlijk compleet onrealistisch zoals de hele film... Mag niet aannemen dat die Amerikanen "zo" dom zijn.
Hoe dan ook los van het onrealistische geheel wel tjokvol actie, en daar doe ik het voor.
o0Timmy0o
Ik vind het leuk hoe mensen hier 4/5 sterren voor geven. Persoonlijke smaak natuurlijk, maar als je naar deze film kijkt als filmliefhebber en niet als filmkijker, dan snap je zelf ook wel dat dit gewoon totaal niet zo'n hoge score verdient.
De film is namelijk hi-la-risch slecht. De film was waarschijnlijk toffer geweest als het zichzelf niet zo ongelofelijk serieus nam. Hier mijn Review:
De regisseur heeft enorm veel drama en emotionele ellende in deze film proberen te stoppen, zelf aan het begin. Want dit moet dan weer slaan op het feit dat onze vriend Mike (Gerard Butler) zijn werk zogenaamd niet goed gedaan heeft en oh oh wat heeft hij hier toch een last van. Maar alles valt op zijn plaats, want als meneer de kans krijgt speelt hij de held en red hij de wereld. Dit is praktisch de film in een notendop.
Het domme is, het is zo onrealistisch en cliché in beeld gebracht dat je deze emotie allemaal zo weer vergeet. Je hebt de hele film door dat je een film aan het kijken bent en niet een soort gebeurtenis die op dat moment gaande is. Dit is dan ook wel weer de kracht van de film. Het is een film met spektakel en veel actie, zoals je het wilt. Geweldig. Dit had zo het scenario en script kunnen zijn van een "Die Hard" film. Alleen Bruce Willis en de Yipee-ka-yee motherf*cker mist nog.
Daarnaast was het acteerwerk prima, maar dankzij het erg matige scenario en script is deze cast volledig weggegooit geld. Erg jammer. Ook het pro-Amerika straalt er continue van af. Daarnaast word er flink rondgestrooid met quotes zoals "God bless America" en "America will not nagotiate with terrorists".
Al met al een heel standaard filmpje dus. Als je zin hebt in een goede actiefilm waar je niet te veel bij na moet denken, dan is dit absoluut een aanrader. Zoek je een film met een goed verhaal en script? Dan zou ik verder kijken. Jammer, want ze hadden iets heel moois kunnen doen met zo'n goede cast.
henriz
Plot holes zo groot dat een Airbus A380 erin kan landen. De special effects van deze film zijn geweldig (en gewelddadig), maar het verhaal is heel ergelijk.
Kijk, een paar logische fouten, daar kan ik mee leven, maar bij deze film had ik constant: mijn god, waarom doet ie dat?!? Vooral de president is onnavolgbaar.
Diederik58
Leuk actie-vermaak. Heel veel mensen die aan flarden worden geschoten. Je moet er maar van houden. Patriottisme in het kwadraat.
Als het zo erg is gesteld met de beveiliging van de president, dan vraag ik mij af waarom het nog nooit is geprobeerd. Kortom: leuke fantasie.
Voor een avondje spanning is het een leuke film.
doctari
Vrij matige Die Hard-Kloon
In prinicipe is een aanval op het Witte Huis een prima idee voor een film, maar door de matige uitwerking wordt het een soort derderangs Die Hard-remake.
Toegegeven, het begin is erg spectaculair (ondanks nogal neppe CGI) en de film is bij vlagen best spannend, maar de geloofwaardigheid laat wel een beetje erg veel te wensen over: eenmansleger Gerald Butler schakelt eigenhandig alles uit, terwijl het voltallige Amerikaanse leger en de voltallige secret service zich enorm amateuristisch af laten slachten. zo vlieger de straaljagers naast in plaats van achter het vliegtuig dat ze willen onderscheppen, vallen de SEALS gewoon frontaal aan ondanks het feit dat ze weten dat er een afweergeschut is etc. Ja, zo verdien je het gewoon dat je regeringsgebouw en president eraan gaan
Verder is het allemaal zo dik aangezet (plechtige speeches, overdreven stoer geschreew) dat het eerder op de lachspieren werkt, terwijl de bedoelde humor vrijwel helemaal ontbreekt.
Nee, Die Hard deed dit toch echt een heel stuk beter.
roeman
Alleraardigste film voor een regenachtige donderdagmiddag. Ok, hier en daar rammelt er wat aan de geloofwaardigheid, maar ik persoonlijk vind dit geen nadeel bij deze film. De acteurs zijn zeer goed opdreef en ook de actie is geloofwaardig. Geen hoogdraver maar toch een 3.5*

VincentL
Olympus Has Fallen
De nieuwe smaakmaker van 2013? Ik hoop het . Ben een beetje door de films die dit jaar zijn uitgekomen aan het bladeren, zet een enkele op en word helaas nu nog elke keer teleurgesteld. Er zat nog geen enkele hoogvlieger tussen (tips?). We moeten nog wel een half jaar, dat is waar, en het beste zal ongetwijfeld tot december worden bewaard. Nu echter een actiefilmpje met onze grote vriend Morgan.
Het verhaal is zeer mager. Zoals hier boven al te lezen is is het een beetje een aftreksel van Die Hard, alleen dan zonder Duitsers en zonder Willis. Ik had de hele tijd het gevoel dat de film zo zijn best deed, maar hij kon mij maar niet bekoren. De openingsscène was al erg zwak. Een slap excuus om het vervolg van het verhaal te verklaren. Daar hadden ze iets mysterieus van moeten houden denk ik.
De uiteindelijk invasie is ook telkens nét niet. Er zitten te veel saaiere pauzes tussen om continu te blijven boeien. De Koreanen komen geen enkel moment echt bedreigend over en zijn slechte slechterikken. Uiteindelijk had het patriottistische einde wat vervulling in mijn hart moeten brengen, maar dat ontbrak geheel. Er was niets dat mij trots deed voelen. Daarvoor heb ik toch echt te weinig affiniteit met Amerika.
Gerard Butler is continu een verwoede poging aan het doen om de niveau's van Schwartzenegger, Stallone of Willis te halen. Het lukt echter geen enkel moment. De charmes van de jaren '80 sterren ontbreekt bij hem totaal. Daarbij ook de humor of de overtuiging die de andere 3 wel hebben. Ja, ik ben keihard, je wordt met topniveau vergeleken hier.
Morgan Freeman vond ik een leuke bijrol hebben. Niet heel speciaal of memorabel, maar geinig om naar te kijken. Ik vind de man altijd eigenlijk wel goed.
Rick Yune is een slappe Koreaan. Hij weet nooit echt te overtuigen of spanning in de film te brengen. Het is allemaal al gedaan in deze film, dat is vooral het probleem.
Een setting als het Witte Huis is leuk en origineel gekozen. Het gebouw op aarde waar elk land naar kijkt wordt eindelijk een keer afgebroken. Alleen het einde laat te veel zien dat het een Amerikaanse productie is. Het moet een keer duidelijk worden gemaakt dat Amerika niet alles kan maken wat ze wil en dat er een limiet is. Dat vond ik hier grotendeels overkomen, op het einde na. De actie is soms ietwat slordig en chaotisch. Dat vind ik erg jammer.
Uiteindelijk laat Olympus has Fallen op te veel plekken steken vallen om als 'gewone' actiefilm beoordeeld te worden. Geen 3 sterren dus, waar ik lang aan dacht. Het is daarentegen wel gewoon leuk om een keer gezien te hebben.
Tomto
Deze film is nou een voorbeeld van "laten we film maken over actie, het witte huis en een atoombom"
Ik vond dat er zelf best veel clichés inzaten zoals het einde, maar is toch goed weg te kijken als je zin hebt in een actievol avondje
Ik geef em een *3,5
dtone
Op basis van de beschrijving kies ik dit soort films voor een avondje "verstand op nul, blik op oneindig". Meestal zijn dat prima avonden. Deze film was een beproeving voor mijn intellectuele vermogen zelfs op stand nul. Precies 1 punt voor de moeite.
filmkul
Verstand op nul en genieten van deze actiefilm. Zoals eerder aangeven is het een film ala Die Hard, maar dan van een iets lager niveau. De invasie aan het begin is spectaculair en zet de toon van de film. Actie, actie en nog eens actie. Helaas heb je dan wel de meest spectaculaire actie gehad, maar het blijft allemaal vermakelijk. Butler speelt op routine. Verder geen ingewikkeld plot of diepgang. Voorspelbare, maar prima actie film. 3.5
Jacquestheone
Besta Haren van de reet, sorry, ik bedoel Heren van de Raad!!
de Heren Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman hebben hier toch wel een vermakelijke film neergezet. Los van de uitzonderlijke acteur Freeman, was dit redelijk spectaculair maar ook weer erg voorspellend. Thuis, na wat pindakazen en daarna met een goeie subwoofer, lekker groot scherm in 1080p is dit de tijd zeker waard. Ik wil er dan ook wel een 3.5 voor geven.
Alweer tot een volgende keer maar weer !!

1-ace-1
Ik had persoonlijk meer verwacht van deze film. Het principe van het verhaal is goed. Maar dat een magere Rambo het allemaal even oplost met 1 pistooltje is beetje vergezocht. Tevens is het zo dat in het begin er 2 vuilniswagens komen met grote guns maar op het moment dat het leger komt weer doorgereden zijn of zo... En dat hij het zo erg vindt dat zijn collega's achter elkaar in de deuropening worden afgeslacht en dat hij aan het eind van de film met de president naar buiten strompelt over de lijken en dan geintjes maakt.
Kondoro
Ik vond het een mooie film.
Lekker actie.
Het verhaal vond ik minder.
En ik snapte delen ook niet.
Het eind was slecht. Een klein gevechtje en mes in het hoofd.
Nee, ik vind dat opzich niks.
Ik ben liever van een lekker potje knokken en dan dat hij bijvoorbeeld toch weg komt.
Mooi open einde voor een deel 2
Vicenzo
Uitstekende film voor actieliefhebbers. Natuurlijk brengt deze film geen origineel verhaal met zich mee, en natuurlijk zijn er wat zaken die ongeloofwaardig zijn. Maar maakt dit de film gelijk minder vermakelijk? Voor mij in ieder geval niet.
Bijna elke over de top actiefilm is ongeloofwaardig. Denk maar aan een Rambo van Stallone. Niet realistisch, maar zeker niet minder vermakelijk.
Je moet er van houden denk ik.
3,5 *
mariusvisseR
En onderwijl Battle of Los Angeles gewoon die vólle 5 geven. De ambitie om daadwerkelijk serieus genomen te worden, koester jij niet bepaald hè?
sorry dat ik van goeie actie films hou
Avatar de aller beste 5 punten
batle of LA ook 5 punten
en
Olympus has fallen ook 5 punten
die is mijn persoonlijk lijstje omdat jij niet eens bent Norman met wat ik schrijf of vindt daar heb ik niks mee te maken dat is dus mijn mening.
Jou mening en mij mening hoeven niet het zelfde te zijn.
Als ik commentaar geeft over iemand die valt over te veel geweld in een film dan mag ik dat zeggen en daar hoef je niet boos op te zijn.
Ik vindt het raar dat er mensen naar een actie film gaan kijken waar veel geweld in voorkomt en dan gaan klagen dat er te veel geweld in voorkomt dan ben je lekker bezig.
Het zelfde als je naar een porno gaat kijken en dan hier gaat schrijven dat er te veel seks en dat soort dingen in voor komen.
Noem mij maar gek hoor
terschelling
Een aardige film met voldoende actie hoewel ik Butler niet zo als actieheld kan zien.
Freeman viel me voor het eerst tegen wellicht omdat hij als rol al voornaam moest zijn maar hij kan beter uit de underdog spelen of zoals je zo vaak bij hem ziet dat quasi nonchalante wat hem voor mij nog steeds charismatisch maakt.
Ondanks de kritiek best een film om uit te zitten.
zxstyle
Totaal onrealistisch en typisch Amerikaans. Desondanks een vermakelijke actiefilm!
Er zijn inderdaad veel details onrealistisch, zoals dat Mike Banning alle 30 terroristen in zijn eentje uitschakeld, dat een vliegtuig door Amerika kan vliegen zonder uitgeschakeld te worden.
Dat er wel een kind door het rooster kan, maar swat teams moeten via het dak komen. etc. etc.
Wat overigens zeer realistisch is is de manier waarop de VS worden aangevallen. Niet zoals de meeste mensen denken tijdens een grootschalige oorlog. Want die gaat ieder land verliezen. Maar kleinschalig proberen de belangrijkste doelwitten uit te schakelen is effectiever. In deze film het witte huis dus.
Verder leuke actiefilm, die zichzelf wat te serieus neemt.
mrwhite
Een simpel actiefilmpje met een lachwekkend plot die ook nog eens zeer voorspelbaar is en waar Gerard Butler een rol speelt die Sylvester Stallone al jaren voor hem heeft gedaan.
Maar desalniettemin blijft dit wel een leuke wegkijker die het vooral van het eerste uur moet hebben daarna wordt het allemaal veel minder.
Een kleine 3*
Zeriel
Zelfs binnen de categorie verstand-op-nul is dit maar een hele matige film.
Op alle fronten zwak.
Hoogtedieptepunt als die secretarrese of wat ze ook is weggesleept wordt en zegt "I...pledge ...allegiance ...to ..the..flag....of.... the....United....States...of America!!!!....." hilarisch slecht, zonder een spoor van ironie. Een open sollicitatie van Antoine Fuqua om Michael Bay op te volgen als maker van fantasieloze patriottische pulp denk ik.
Lennert
Een stoere actiefilm zoals men ze vroeger alleen in de jaren '90 kon maken. Ik roep al jaren dat Butler als het aankomt op het overnemen van de scepter van iconen als Bruce Willis en Sylvester Stallone, hij met iconische rollen in films als 300 en Gamer voor mij absoluut bewezen heeft dat hij een van de meest vooraanstaande kandidaten hiervoor is. Statham is qua acteerwerk te beperkt, Vin Diesel doet niet genoeg films en Dwayne Johnson is een worstelaar (dan heb je bij mij altijd iets tegen je): Butler toont dat badasserigheid te combineren valt met sterk acteerwerk. Dat, en hij heeft een gaaf Schots accent als het moet.
Olympus Has Fallen is een film die het de kijker af en toe moeilijk maakt qua ongeloofwaardige scenes, maar potverdrie nog aan toe als het allemaal niet heel erg fijn weg kijkt. De Koreanen zijn een leuke afwisseling van Arabieren en Russen, Aaron Eckhart is een fijn acteur en Butler is de gaafheid zelve met zijn arsenaal aan stoere oneliners. De actiescènes zijn qua CGI af en toe wat wisselvallig, maar de enorme hoeveelheid spektakel en man tot man gevechten zijn dermate hoog dat ik me via suspension of disbelief geen moment verveelt heb. Daar komt ook nog bij dat men niet in de valkuil van een irritant kind is gestapt, maar hem sterker heeft gemaakt en zodoende prima in staat om het vege lijf te redden nadat Butler hem vindt.
Ik heb White House Down nog niet gezien, maar kan me niet voorstellen dat het R-rated geweld, gevloek en bloed van deze film kan overtreffen. Laten we eerlijk zijn, films waar vrouwen, kinderen en zelfs honden zo snel achter elkaar sneuvelen schetsen toch een behoorlijk wat ruwer beeld dan het soort troep waar Emmerich zich de laatste decennia aan schuldig maakt, geef mij maar dat harde karakter. Verreweg een van de gaafste films met de Die Hard formule sinds Die Hard!
Roger Thornhill
Na een korte inleiding (meer een flashback) en een schets van Mike Bannings huidige leven volgen er twintig huiveringwekkende en absoluut briljante minuten vol meedogenloos geweld (letterlijk misselijkmakend als je bedenkt hoe vlot zoiets zou kunnen gaan), waarna de film in adekwate (zij het tamelijk voorspelbare) Die hard-modus gaat, met als leuke bijkomstigheid dat Banning het zo lang mogelijk zonder het lawaai van pistoolschoten moet doen om de bende niet te alarmeren. De prima Butler speelt het serieus, zonder zich aan overakteren te bezondigen en ook zonder John McClane-achtige one-liners, hetgeen een goede zaak is wanneer de enkele spitse opmerking die het script hem toeschuift het niveau heeft van "Why don't you and I play a game of fuck off. You go first." Minpunten zijn de aanwezigheid van te veel bekende acteurs (hetgeen enigszins afleidt) en de afwezigheid van een charismatische hoofdschurk en/of beul, hoewel de plannen die hij ontvouwt dan weer wel aardig gruwelijk zijn. Al met al dus een film met twee gezichten: de hoofdmoot is redelijk goed uitgevoerd formulewerk, maar die twintig schokkende minuten zal ik niet gauw vergeten.
Vermakelijke vlagverbranding.
In de verste verte doet 'Olympus Has Fallen' een beetje denken aan 'Invasion U.S.A.' waarin een bebaarde Chuck Norris Amerika bevrijdt van het plotseling opduikende terroristentuig. Nu valt die twijfelachtige eer ten deel aan Gerard Butler die eveneens met veel geknal de held mag spoelen in deze hedendaagse Cannon-achtige productie. De Amerikaanse vlag wordt verbrand maar de president is een bikkel. Golan & Globus zouden dit met trots presenteren. Inhoudelijk gezien stelt het geen hout voor, doch dit is absoluut een vermakelijk actiespektakel dat ook een beetje doet denken aan Die Hard.
Goed.
lady red
Ik vond dit een ontzettende goede film!
Vanaf het begin af aan wordt je erin gezogen en is echt de moeite waard!
Ja... Is wel een beetje amerikaans, maar dit ergert niet in deze film.
Acteerprestatie's waren goed , gewoon een heerlijke superspannende actiefilm!
Filmkriebel
Die hard in het Witte Huis.. dit vat het inderdaad zo'n beetje samen. Alleen mist deze film bijna alles wat Die Hard zo goed maakte. Bijna alles, want de actiescènes waren toch erg spectaculair om te zien. Verder was het een totaal verrassingloze film. Je wist al van het begin af wie de verrader zou zijn in het hele verhaal, zo expliciet wordt er naar gehint. Ook deze aziaat speelt een charismaloze bad guy. En het uitschakelen van de nukes.. hashtag... what?... shift F3... o my god hoe waardeloos
En ook Eckhart, de koning van de middelmatige acteurs, als president is eveneens een zware fail.
Van Fuqua dacht ik niet snel iets slechts te zien maar dit was in vergelijking met bvb Shooter toch een erg onorigineel standaardwerkje. Snel vergeten dit.
arno74
Typische actiefilm stijl jaren '80, en met Amerikaans patriotisme ten top. Zo erg dat ze na de afloop vergeten zijn om de zevende vloot weer richting Zuid Korea te sturen. Maar ach, de president is gered. Het moment dat de secretary of defense werd weggesleurd en daarbij nog even haar patriotisme met allerlei kreten benadrukte was toch even een moment om een teiltje bij de hand te houden.
De film begint redelijk goed maar naarmate het vordert neemt de ongeloofwaardigheid, de voorspelbaarheid, en het Amerikaans patriotisme exponentieel toe.
Het script dient puur als waslijn om daaraan actiescenes, gevechten, schietpartijen en explosies op te hangen. De sterren die ik deze film toeken zijn dan ook alleen voor de actie en explosies bedoeld, de rest was beeldvulling.

Angel Has Fallen
2019

London Has Fallen
2016

'Olympus Has Fallen' wordt woensdagavond uitgezonden op televisie

Gerard Butler treft schikking met filmproducent in zaak over misgelopen miljoenen

Ook Gerard Butler start miljoenenrechtszaak, over 'Olympus Has Fallen'

De Marathon