Gravity (2013)
Releasedatum: 3 oktober 2013
Bekijk via Prime Video
Plot Gravity
"Don't let go."
Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalski (George Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalski alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben ... en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.
Dr. Ryan Stone
Lt. Matt Kowalski
Mission Control (stemrol)
Aningaaq (stemrol)
Shariff (stemrol)
Explorer Captain (stemrol)
Russian Space Station Captain (stemrol)
mcdaktari
De special effects in deze film zijn van grote hoogte.
Euh....ja dat had je niet beter kunnen zeggen. Van zo'n 600 km hoogte.
Edie
Prima film, effecten zien er erg mooi uit en het acteerwerk vond ik ook niet storend. De film vond ik wat kort aanvoelen.. Zeker een sterke en vooral mooie film, soms het idee dat er nog meer uitgehaald had kunnen worden, ondanks dat ik nu niet precies zou weten hoe.
olbo
Conclusie: iedereen kan astronaut worden (gewoon ergens op drukken en je bent zo weer op aarde). Kon mij niet boeien; over de top blijkt goed te werken, niet voor mij. 1,5 uur was al te lang. Geef mij dan maar Apollo 13, nog echt gebeurd ook nog. Maar goed, ieder zijn ding.
_Casper_
Jammer viel me erg tegen,
De film gaat over 2 ruimtevaarders die na een ''ongeluk'' in de ruimte te recht komen en dan een weg naar huis of de dood moeten vinden.
Het ziet er wel mooi gemaakt uit, en vooral het acteerwerk is erg sterk.
Dat is waarschijnlijk ook het punt dat deze film red van te floppen.
Want op het sterke acteerwerk na heeft de film niks, een verhaal dat niets voorsteld, en ook totaal geen diepgang.
Ik bleef toch kijken, maar dat kwam vooral vanwege omdat het er mooi uitzag en het acteerwerk..
Daardoor geen absotute afrader, maar ook alles behalfe een echte aanrader
SpinPSB
Een tijdje geleden dat ik 5 sterren heb gegeven, maar deze is het zeker waard, naar mijn persoonlijke mening. Van begin tot eind vol spanning in elkaar op de bank zitten kijken, wat een goede film!!!
blurp194
Ai wat een mooi visueel spektakel. En eindelijk eens een film in de ruimte waarbij het gebrek aan zwaartekracht, het gebrek aan de lucht die alles draagt goed en kloppend wordt uitgebeeld. Het verhaal is dan nog eens bloedstollend spannend, je valt van de ene crisis in de andere. Qua spanningsboog ook perfect, het enige rustmoment in de film komt precies netjes voor de grote ontknoping.
Jammer dat Clooney zo'n domme clown uithangt. Miscast is dan nog een vriendelijk woord, had daar liever elke denkbare andere acteur voor genomen. Gelukkig doet Sandra Bullock het wel erg goed, ondanks het dunne karakter dat ze te spelen krijgt. Dat is ook de enige verdere kritiek die ik in me voel, had liever helemaal geen achtergrond van de karakters gegeven en er een echt atypische film van gemaakt, in plaats van een wat knullige poging om de personages nog in te vullen met wat karikaturaal betekenisloze details.
Maar echt storend wordt dat overigens nergens. De perfecte beelden van de aarde, de ruimteschepen en stations, de actie met de rondvliegende brokstukken en astronauten trekken alle details naar zich toe. Dat de ruimtestations van binnen behoorlijk goed lijken op wat we van de foto's en filmpjes van NASA kennen helpt ook nog eens een heel stuk. Dan is het wel erg makkelijk om de paar foutjes in het verhaal voor lief te nemen. En dat het einde dan wat voorspelbaar is kan ik ook best goed hebben.
Erg goed.
Erbe
Jammer viel me erg tegen,
Het ziet er wel mooi gemaakt uit, en vooral het acteerwerk is erg sterk.
Dat is waarschijnlijk ook het punt dat deze film red van te floppen.
Daardoor geen absotute afrader, maar ook alles behalfe een echte aanrader
helemaal mee eens.... alleen ik geef dan een 7 ipv een 5. wel een film die je blijft afkijken maar niet echt bijzonder...er had meer in gezeten...
Edie
Eigenlijk had op het einde wanneer ze veilig op aarde gekomen is nog een haai in het water moeten zitten
horizons
Dan heb je niet zo heel goed opgelet want het was niet alleen maar zomaar drukken.
Gegeven het uitgangspunt:
ongeluk in de ruimte en ruimtevaarders willen overleven (terugkomen op aarde)
Wat zou er dan meer hebben in gezeten? Spock?
Nee, serieus, bij dat uitgangspunt, wat verwacht je dan nog meer aan verhaal?
(En dan heb ik het niet eens over de subthema's die er in verwerkt zitten zonder het verhaal te verstoren.)
sorbonne
De film kon me helaas niet blijven vasthouden , sterke prestatie acteurs. Maar daar blijft het ook bij
Movie-Addicted
Kan iemand mij misschien vertellen waarom spoiler: puinafval van een raket? waardoor ze dus in gevaar zijn gebracht. Indirect hebben ze dus oud materieel van een oude sateliet met opzet stuk geschoten. Dit kan toch nooit? Misschien heb ik het verkeerd, maar erg ongeloofwaardig.
horizons
Kessler syndrome.
Is theoretisch mogelijk.
Pazmaster
Visueel spektakel dat er heel mooi en gelikt uitziet. Verhaal is wel heel erg simpel, keer terug (hetzij met een flinke omweg) naar de aarde. Bullock (die wel haar best doet) vind ik niet goed gecast. Ik vind haar gewoon niet geloofwaardig als astronaute. Misschien ook mede door de vreemde monologen die ze soms voert. Ook zitten er wat mij betreft te veel "Ja hoor, tuurlijk" momenten in. Op zich is het geen hele slechte film maar door de punten die ik net genoemd heb, én de voorspelbaarheid kom ik toch niet hoger dan 3 sterren
Norman Mailer
Fraaie beelden, met een verhaal dat bijzonder weinig om het lijf heeft.
DBTim
Ik had mijn verwachtingen, maar Gravity viel mij tegen. Het is visueel prachtig, maar dat went na 5 minuten ook wel weer. Het wauw-effect is er dan ook al gauw vanaf. Het verhaal en de personages wisten me ook totaal niet te pakken, en echte spanning was er bij mij dan ook niet aanwezig.
Waku
Helaas heb ik deze film in 2D gezien en niet in 3D.
En ik heb het idee dat ik hierdoor wel wat gemist heb.
Ik denk met de special effects van rondvliegend ruimte puin en onderdeeltjes in de shuttle het er allemaal erg fraai uit heeft moeten zien met zo'n brilletje op je kop.
De stiltes, het rondtollen in de ruimtepakken zijn soms adembenemend spannend.
De zweverige en fraaie soundtrack vegt zeker wat extra's toe aan de film.
Slechts twee personages die anderhalf uur film vullen.
En toch blijft "Gravity" boeien .
RonHoogvliet
De beelden zijn schitterend in deze film wat mij betreft. Het verhaal vond ik vrij onwaarschijnlijk. Een film hoeft van mij niet altijd waarheidsgetrouw te zijn maar dit vond ik te ver gaan. Het gedrag van George Clooney, die ik normaal vrij hoog heb zitten, vond ik op een gegeven ogenblik ook vrij storend worden.
Redt het in de verste verten niet bij Apollo13.
3 sterren voor de beelden en Sandra Bullock deed het ook niet slecht.
SnakeDoc
Ik denk dat André Kuipers dit met kromme tenen heeft gekeken, maar op zich was het een goed verhaal met prachtige beelden en prima CGI momentjes.
Vond ook Bullock zeer aardig spelen. Van Clooney was ik iets minder gecharmeerd.
Een film die het in Blu-Ray ook wel aardig zou doen! Ongetwijfeld dat ik hem dan nog een keer ga herzien.
steven36
Spectaculaire beelden ingevuld met het stereotype, sentimentele Amerikaanse gezever. Vooral Bullock doet aan overacting. Zou mw Bullock een abonnement hebben op de plastische chirurg gelet op haar ogen?
peterjohn
Ik vond het verhaal te mager , de beelden zijn prachtig, leuk voor 'n xtje.
knusse stoel
Een aardige S.F-film met een niet erg sterk verhaal maar toch boeiend en nu en dan spannend om de rit uit te willen zitten. Het einde had ik graag iets meer uitgebreider willen zien met de reddingsoperatie die op gang kwam.
Voor de rest prachtige beelden en redelijk waarheidsgetrouw voor zover ik weet.
Nog een opmerking, tot nu toe had ik nog nooit zulke mooie shots van de ruimte rondom de aarde in een film gezien. Voorheen zag je dit alleen in documentaires, zo mooi.
Corran
Ik vind het zo'n film die goed is voor 1 keer. Visueel overweldigigend, verhalend zwak, maar dat valt niet meteen op tot... je 'm nog eens kijkt, je weet wat je mag verwachten en je dus op andere zaken let, waarbij het slap plotje plots pijnlijk duidelijk wordt.
Vergelijkbaar met Avatar op dat vlak, als is hij wel beter dan die film.
DragQueen
Mooie Sciencefiction Film, met adembenemende effecten. Visueel ziet het er zo overtuigend uit. De beelden van de aarde en ruimtestations komen zeer realistisch over. Het verhaal is niet ijzersterk, maar wel erg onderhoudend uitgevoerd. Ook het acteerwerk van Bullock en Clooney is met de nodige inleving gebracht. De film levert genoeg spannende momenten op, om te kunnen vermaken. 4 Sterren.
markel66
ik had niet verwacht dat ik deze film zo goed zou vinden, weet tot het eind toe te boeien.
prachtig in elkaar gezet en top acteurs.
Ik kon het haast niet geloven dat Gravity één van de betere films zou zijn van 2013. Sandra Bullock en George Clooney in space. Maar regisseur Alfonso Cuarón had al eerder bewezen met films als Y tu mama tambien, Children of Men en de beste Harry Potterfilm uit de reeks (prisoner of Azkaban) dat hij voor de nodige touch kan zorgen en van zijn films een visueel pareltje kan maken. Clooney is niet zo speciaal, maar vooral Bullock laat zien dat ze meer is dan Miss Congeniality. Niet dat ze meteen goud wint met deze prestatie, maar toch zeer goed gedaan. Je moet zo'n film toch maar kunnen trekken.
De grote ster van de film is toch wel de sfeer en het visuele plaatje. Geleden van Sunshine dat ik dat in een ruimtefilm heb gezien. Eens te meer valt op dat een 2001: a space odyssey wat mij betreft een overroepen film is, die vooral mikt op de filosofische kijk van de maker en niet echt de sfeer van de ruimte kan weergeven. Dat komt hier wel tot uiting. Gravity is meer dan een claustrofobische film met ook gebrek aan oriëntatie en eenzaamheid. Je kan misschien wel verwijten dat Bullock's personage niet altijd even professioneel reageert, maar in dergelijke momenten van paniek waarbij je eigenlijk niet op je team kan terugvallen is het logisch dat je op die manier reageert. Zeker als je geen tijd hebt om lang na te denken.
Gravity is zeker één van de betere films van 2013. NIet gezien in 3D, maar als er één film is waar dit een meerwaarde kan hebben, is het misschien deze wel. 3D is een overroepen trend, maar kan wel van pas komen in het ruimtegevoel.
Oh ja, opvallend is toch wel de score van Steven Price. Met momenten net iets te nadrukkelijk op momenten dat ik net de stilte wou ervaren (mocht wel wat tijd voor genomen worden), op andere momenten wel heel toepasselijk om de spanning te benadrukken. Knap werk als je weet dat de man vooral ervaring heeft met komedies.
tristanrc1
Geleden van Sunshine dat ik dat in een ruimtefilm heb gezien.
Dacht ik ook aan inderdaad. Al vond ik Gravity op dit punt zelfs toch net iets minder overdonderend dan Sunshine,
aspers
De verwachtingen waren hoog na het zien van al die lovende recensies. Voor een groot gedeelte werd dit ook waar gemaakt, maar toch vind ik de 5 sterren status niet terecht. Twijfel nog tussen een 3,5 en 4,5.
Het ging allemaal nét iets te vaak nét goed. Het vastgrijpen aan de ruimtestations begon mij op een gegeven moment te storen. Dat komt door de manier waarop de film zich van begin af aan neerzet. Echt een film met klasse, oog voor detail, met liefde gemaakt. Nog net geen filmhuis filmpje (al zou hij daar prima passen). En dan zijn de hollywood achtige taferelen iets minder op zijn plaats. Na de vuurzee binnen het ruimte station gaat de film zowieso een beetje meer de blockbuster kant op, en daar moest ik wel even aan wennen.
Maar dat maakt het zeker geen slechte film!
En het einde vond ik dus niet voorspelbaar. Ik wist echt niet welke kant het zou opgaan. Het kon linksom of rechtsom... Ik heb constant op het puntje van mijn stoel gezeten, en zelfs de aftiteling is weer eens blijven staan tot het eind. Dat wil wat zeggen!!
Ja, ik ben er uit: 4
Mister_Movie
'Sandra Bullock acteert naar vermogen, maar George Clooney is als astronaut volstrekt ongeloofwaardig; een regelrechte miskleun.
Niet helemaal mee eens. Clooney verzorgt hier het tegengewicht van een bloedserieuze Sandra Bullock. Denk hem weg en de film mist iets wat het nodig heeft, of wordt te ernstig. Hij wordt niet karikaturaal, maar akkoord dat misschien een tikje minder fel ook had gemogen.
Lee92
Zojuist 89 minuten van mijn tijd verspilt aan werkelijk een nietszeggende film.
Filmtechnisch is het "te " aardig gedaan, aan enige grens van geloofwaardigheid grenst de gehele film totaal niet en het is onvoorstelbaar bizar.
Nog nooit heb ik Sandra Bullock in zo'n slechte film gezien. Acteren doet ze deze keer aardig, maar mist elke vorm van "dit kan gebeuren". De bedenker van deze film heeft zeker een nachtmerrie gehad! Geen stuiver waard!

Ruimtefilm 'Gravity' met George Clooney en Sandra Bullock morgenavond (29 oktober) op televisie

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen zeer binnenkort uit het aanbod van Netflix

De vijf best beoordeelde ruimte-films van de laatste tien jaar

Gladiator
Historisch / Drama, 2000