• 9.377.559 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Ethan Hawke en Scott Glenn

Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 31 januari 2002

Plot Training Day

"The only thing more dangerous than the line being crossed, is the cop who will cross it."

Jake Hoyt begint aan zijn eerste dag bij de narcoticabrigade. Alonzo Harris, de leider van het team, blijkt niet alles volgens het boekje te doen. Op een onorthodoxe manier probeert hij Jake klaar te stomen voor de klus, maar is de manier waarop hij dit doet wel geoorloofd?

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Gisteren nog een keer bezien en blijft de beste film ooit die ik in mijn leven heb gezien,de acteerprestaties spatten van het scherm en kwa verhaallijn ligt het zo perfect.

Denzel spat werkelijk hiervan vanaf,Ethan Hawke ook maar kan niks tegenover Denzel hierover.

Een prachtige verhallijn over het ghetto leven en corruptie onder het undercover werk. Blijft mijn nr 1 voor eeuwig.

avatar van aerts007

aerts007

Een van de betere good cop/bad cop movie.

avatar van Arbil

Arbil

meest ondergewaardeerde film ooit.

top20

avatar van yasintje

yasintje

nou nou ik zie al deze reacties en dacht ik ga het even bij pakken want ik wist niet eens dat ik deze film had ik zal is eve kijke en een beoordeling over maken:D

avatar van Arbil

Arbil

yasintje schreef:

en? al gekeken

avatar van dikkop

dikkop

Een extra halve ster voor Denzel nadat ik hem net voor de zoveelste keer heb gezien. Alsof de film echt aan het gebeuren is dankzij Denzel...

kutfilm 1*

avatar van aburex

aburex

Prachtig gemaakt film over de corruptie in de politiewereld en je kan er van de donder op aan dat het in werkelijkheid ook zo is.

Denzel Washington zet voor het eerst een slechterik neer en ook dat kan hij aan (hij draagt de hele film) en ook Ethan Hawke zet een voortreffelijke prestatie neer. Heel goede film. Ga hem zeker nog eens kijken.

avatar van F.Paap

F.Paap

Schitterende prestatie van Denzel Washington, vooral aan het eind spatte hij letterlijk van het scherm. Sterk plot, je blijft tot het eind geboeid. Ook het acteerwerk van Snoop Dogg en Dr. Dre zijn niet slecht.

avatar van speranza

speranza

Arbil schreef:

meest ondergewaardeerde film ooit.

Daar sluit ik me helemaal bij aan!

avatar van selfhealing

selfhealing

speranza schreef:

Daar sluit ik me helemaal bij aan!

me too.

avatar van aerts007

aerts007

avatar van BjornH

BjornH

Ik moet toch wel zeggen dat dit mijn favoriete Denzel Washington film is.....tsjonge jonge wat zet hij het personage hier fantastisch neer zeg....puur genot om naar die man te kijken

Daarnaast vond ik die paar rappers die erin voorkwamen niet zoveel toevoegen en Ethan Hawke maar een onbeduidende rol neerzetten.

Voor de rest is het verhaal standaard, maar wel mooi vertaald naar het witte doet en blijft het deuntje 'still dre' van Dre natuurlijk episch.

aerts007 schreef:

De waarheid is hard.

avatar van Don MN

Don MN

Training Day

Wil je graag hogerop bij de politie? Loop je Alonzo Harris tegen het lijf! Vanaf het begin tot eind beleef je de film door de ogen van groentje Jake Hoyt, die graag na de basis training via narcotics detective wil worden. Eerst moet hij A. Harris zien te overtuigen en dat in één dag.

Na de ongemakkelijke ontmoeting in het eetcafé stapelen de verassingen zich op, misdadigers oprollen moet volgens Alonzo op een totaal andere manier dan Hoyt zich had ingeprent.

Alonzo gaat via z'n eigen regels te werk en heeft geen neiging om het volgens het boekje te doen. Daar wankelt Hoyt al snel, hij en de kijker worden op een potje misleiding getrakteerd. Is het echt de enige manier? Volgens Alonzo wel, Hoyt gaat erin mee. Niet alleen vrijwillig want hij valt al snel voor de praatjes, gaat tegen zijn eigen waarden in, waarna geen weg meer terug is.

Ik was ontzettend tevreden over Washingtons spel, eindelijk geen goede agent/man maar een charismatische slechterik. Af en toe lijkt het net alsof deze ervaren crimefighter het bij het rechte eind heeft, maar het kleine stemmetje in je hoofd zet hem aan dezelfde kant van de wet als de criminelen die hij bestrijdt. Want als het op manipuleren aankomt, kan hij wel uit de voeten. Ik had liever Crowe opnieuw het beeldje zien krijgen, maar toch begrijpelijk. Dr. Dre verpest wel alle scènes waar hij in zit, maar vergeving is geschonken voor z'n magische melodie bij de Monte Carlo introductie. Daarentegen speelt Hawke, Hoyt zo overtuigend en vol overgave dat je echt wel wil weten hoe dit scenario zal eindigen.

Aangrijpende scènes, waaronder strakke realistische actie, zonder overdreven momenten. Enkele zijn alleen geloofwaardig omdat duidelijk is dat Hoyt zo graag bij de politie wil blijven.

Conclusie

Spannende misdaadthriller. Ik moet wel toegeven dat het een film is die je moet liggen en af en toe even door de vingers kijken. Machtig spel van beide zorgt voor genoeg overtuiging.

Pastichio Rocker

Als je een Washington een charismatische bad guy wil zien neerzetten i.p.v. een nauwelijks serieus te nemen en over-the-top psychopaat, kijk dan liever American Gangster. Die performance is tenminste een Oscarnominatie waard.

avatar van Don MN

Don MN

Hmm, Lucas en Alonzo verschillen niet gigantisch veel van elkaar, biede misbruiken een situatie of mensen naar hun voordeel. Ik zou Alonzo zeker geen psychopaat noemen, agressief dat wel. Lucas is ook niet de rust zelve. Beiden charismatisch, maar over de performance heb je gelijk, Lucas speelt hij echt met veel gevoel.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Zo af en toe weet Fuqua best een aardig filmpje tevoorschijn te toveren, Training Day is daar een van.

Al vind ik wel dat deze film het meer moet hebben van de sfeer dan van het script. Fuqua zet een realistisch en grauw beeld van de stad neer en overtuigt ook met knap camerawerk en sterke editing. Soundtrack is dan wel weer flink naatje.

Opzet van het verhaal is erg leuk maar vind toch dat er teveel op veilig wordt gespeeld. Zo kiest de film wel heel nadrukkelijk voor de good-guy en ligt het moraal er te dik bovenop.

Denzel Washington blijf ik een erg goed acteur vinden en hier laat hij weer zien waarom. Hawke weet aardig bij te blijven maar we hebben hem in betere rollen gezien. En waarom er bijrollen moesten zijn voor Snoop Dogg en Dre is mij een raadsel. Heb me er niet echt aan gestoord maar goede acteurs zijn het allerminst.

avatar van schram101

schram101

Super film met een heerlijk grauwe sfeer. Er worden door beide acteurs geweldige prestaties neergezet! Ook Snoop Dogg en Eva Mendes (wat een vrouw...) doen het niet verkeerd in de kleine rolletjes die ze hebben.

De muziek past precies bij de film. Goed gekozen!

Het einde kwam voor mij als een kleine verassing. Had het niet zien aankomen, maar beter had het naar mijn idee niet kunnen eindigen.

avatar van tijn79

tijn79

schram101 schreef:

De muziek past precies bij de film. Goed gekozen!

Inderdaad en ik voeg er zelf nog aan toe dat ik het normaal niet op Denzel heb, maar hij speelt te vaak van die Brave Hendriks en hier dus niet en nu bevalt ie me prima!

avatar van dumble

dumble

Al een tijd geleden gezien maar hij is gewoon goed , die scene dat ze zo'n gangster buurt in rijden (zo'n lange straat met aan het einde een rond pleintje) deed me een beetje denken aan gta san andreas (waar je zelf je huis hebt op het begin )

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Super film. Goede cast en Denzel eindelijk een de Bad guy. Hawke doet er ook zeker niet voor onder en acteerd zeer goed in deze film.

Script zit goed in elkaar en de bijrolletjes van Snoop en Dre waren best grappig.

Al met al gewoon een knaller van een actie film!

4.5*.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Wat een prachtige film, zou veel hogere score moeten hebben en zou eigenlijk ook in de top 250 moeten komen.

Sterke acteerprestaties en wrede actie. Het einde vond ik ook goed, geen Amerikaans gezeik of zo met Jake's gezin dat alles goed is. En inderdaad sommige delen van de film deden me ook denken aan Gta: San Andreas. Soms ook scary momenten, bijvoorbeeld in die achterbuurten; je zal er maar door heen moeten lopen!

avatar van BennyZ1991

BennyZ1991

Geen absolute topper, maar zeker ook geen B filpmje. Absoluut de moeite waard om een keer te gaan kijken, ik vond het een super vette actiefilm met hier en daar strakke schietpartije. Denzel tilt deze film dan ook naar een hoger niveau. Wat speelt die man ook hierin weer een geweldige rol. Hij kan dus ook als badguy uit de voeten. Ethan Hawk mag er ook zeker zijn. Samengevat dus gewoon een lekkere actie film.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Als je schreeuwen acteren noemt,moet je hier naar kijken.

avatar van Slynkin

Slynkin

Dat schreeuwen van Denzel Washington valt mee. Het is wel allemaal volk 'met een konijntje om de nek, maar dat is praktisch het hoofdthema van Training day. Een vreemd provocerend statement dat je daar neerzet.....

avatar van je80roen

je80roen

Wel leuk om Denzel Washinton niet als de vriendelijke meneer te zien. Best vernakelijke film maar geen absolute topper.

avatar van zinedinezidane

zinedinezidane

Wat ben ik blij dat ik net deze film gezien heb. De acteerprestatie van Denzel W. was buitengewoon en ook over de prestatie van zijn tegenspeler en de rest van de cast ben ik zeer te spreken. Ik vond enkel Dr. Dre een beetje tegenvallen tov de rest.

Verder moest ik op het einde van de film toch wel 2 maal zeer hard denken aan Al Pacino in Scarface...Toen Denzel W in de gettho recht tegenover Jack stond, stak hij een speech af dat hij onoverwinnelijk is (net als tony M. dacht) en de tweede maal toen hij door de Russen neergeknald werd (zelfde lot als Tony M.)

Het verhaal is zeer onderhoudend en zit echt wel goed in elkaar. Op geen enkel moment verveelde deze film en er waren geen momenten dat het ongeloofwaardig werd.

Conclusie is dat ik spijt heb dat ik deze film nu pas gezien heb...:)

avatar van schram101

schram101

Is het nou zo moeilijk om gewoon spoilertags te gebruiken??

Pfff!!

avatar van zinedinezidane

zinedinezidane

schram101 schreef:

Is het nou zo moeilijk om gewoon spoilertags te gebruiken??

Pfff!!

Mijn excuses...

Wees gerust...ik deed het niet omdat ik zo een enorm egocentrische kl**tzak ben hoor, maar eerder omdat ik hier nieuw ben..

Ik zal leren uit mijn beginnersfouten.

mvg