Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 31 januari 2002
Bekijk via Prime Video
Plot Training Day
"The only thing more dangerous than the line being crossed, is the cop who will cross it."
Jake Hoyt begint aan zijn eerste dag bij de narcoticabrigade. Alonzo Harris, de leider van het team, blijkt niet alles volgens het boekje te doen. Op een onorthodoxe manier probeert hij Jake klaar te stomen voor de klus, maar is de manier waarop hij dit doet wel geoorloofd?
Alonzo Harris
Paul
Blue
Sandman's Wife
Scratt
Goed verhaal, goede beelden en geluid, de beste zwarte acteur, een lekker wijf die even naakt te zien is (Eva Mendez) en een hele goede bijrol van Ethan Hawke. 3,5 Sterren
Phil Leotardo
De film gisteren weer eens op DVD bekeken. Ik blijf het een geweldige film vinden. De acteerprestaties zijn erg goed, er zijn leuke plotwendingen en de actie is aanwezig maar niet teveel. Het geeft vind ik enigzins een realistisch beeld van hoe het zou kunnen gaan met een corrupte politie-agent. Hiermee bedoel ik dat er niet teveel onwaarschijnlijke dingen gebeuren in de film. Ik geef de film 4,5 ster. Vind het jammer dat er niet meer films zijn met dit onderwerp: corruptie in het politiesysteem. Voor zover ik weet Narc maar dan houd het al een beetje op.
Redlop
Internal Affairs
Infernal Affairs
Magnum Force
Serpico
Rascal
Man, man wat is die Denzel toch arrogant (wel goede acteur daar niet van) maar gelukkig kreeg ie een koekje van eigen deeg .
Nieke
Wat ouder en wijzer: misschien nog eens tijd om deze film te bekijken.
Indertijd vond ik deze film nogal 'slecht', een aparte benoeming. Ik geloof dat Denzel voor deze film een oscar heeft gekregen, en het toeval wil dat ik Denzel in deze film niet goed vind.
Tijd brengt raad. Momenteel 2.5*
De beste rol die ik van de man gezien heb.
sweetlake
Ik had hoge verwachtingen van deze film. Maar Washington kon mij niet echt overtuigen in rol van bad-guy. Vond de hele film trouwens een beetje langdradig en niet orgineel.
CAPIpsv
De beste rol die ik van de man gezien heb.
Helemaal mee eens, hij speelt in deze film een superieure rol.
De film zelf is ook subliem
Compleet mee eens.
willbee
Heb em gisteren gekeken. Echt zeker een goeie film. Sommige stukjes waren inderdaad slaapverwekkend, maar dat maakte het weer goed tegen het einde aan. En Eva Mendez
. 4 sterren
Barfly
Ik snap de hoge waardering voor deze film niet. Ik heb de neiging gehad om voortijdig de stopknop in te drukken. Belachelijk verhaal en 100 acteurs die als enige opdracht meekregen: "kijk maar stoer en boos, dan word het een hele coole film".
Een film is een film en die hoeft op zich niet realistisch te zijn, maar dit vond ik compleet stompzinnig macho-gedoe.
1,5* toch nog omdat Ethan Hawke, als enige, wel kon overtuigen.
Moovey
Ik snap de hoge waardering voor deze film niet. 1,5* toch nog omdat Ethan Hawke, als enige, wel kon overtuigen.
De film staat niet eens in de top-250. Schandalig gewoon. Geweldige rol van Denzel Washington met een terechte Oscar. Ik kreeg echt een hekel aan badguy Washington in deze film. Ethan Hawke speelde eveneens een sterke rol, maar Washington was een klasse apart in deze goede film. Eva Mendes mocht er eveneens wezen
Ik snap de lage waardering voor deze film niet!
Pacino88
Ik vind dat deze film wel erg onderschat is.Sterk verhaal,schitterende rol voor Denzel,die echt de looks heeft voor een keiharde actieheld,goed gecast.Mooi einde,mooie gangstersfeer.Alleen Dr dre kan totaal niet acteren,zijn dialoog was echt slecht.Daarintegen speelde Snoop Dogg prima,erg grappig om te zien,evenals Macy Gray.
verhoogd naar 4*
Thomassio
Steengoede film. Net voor de 2e keer gekeken en weer overtuigd door de kwaliteit van deze topper. Denzel en Ethan spelen zeer overtuigend, sterk verhaal, goeie dialogen, vette actie en coole soundtrack. Ook grappig de bijrollen van Dre, Snoop Dog en Macy Gray. Het enige minpuntje vond ik dat op het einde Hoyt backup kreeg van de "hood".
Als je hem nog niet gezien hebt zou ik hem zeker eens de kans geven.
Jonathan Crane
Hoe meer je over deze film nadenkt hoe slechter hij wordt. Denzel loopt alleen maar wat te vloeken. Dat kan iedereen. Hij toont geen enkele scène die oscarwaardig is. Waarom hij die felbegeerde prijs in ontvangst heeft mogen nemen is mij dan ook een raadsel. Ook Ethan Hawke is zwak.
De gehele film is doorspekt met clichés over ''da brada's'' in ''da hood''. En die moraal die aan het eind de kop op steekt is misselijkmakend.
Nee. Zo terugkijkend op de film is het helemaal niks.
Youri
Prima muziek, fantastische rol van Denzel Washington. Ik kreeg een hekel aan zijn rol, wat inhoudt dat hij deze goed neergezet heeft Het verhaal stak goed in elkaar met een verrassend slot, leuker dan de alternatieve versie die als extra op de DVD stond.
Dylan Blanker
Een behoorlijk goede film die in het begin nog wat tegen viel, maar in het tweede deel werd de film gewoon boeiend, en op sommige momenten spannnend en ook wel dramatisch. De film heeft een bepaald gettosfeertje. Redelijk goed acteerwerk (vooral van Denzel Washington), en verder heeft de film een spannend einde.
*** (3 sterren).
Zeker de moeite waard!
Dylan.
Quentin
Wel aardig maar Washington is eerder het zwakste punt van de film dan het sterkste ... verhaal is ook niet geweldig. 2,5*
mister blonde
onbegrijpelijk. Washington's beste rol (waardoor ik me ben gaan afvragen of hij zijn rollen als goedzak niet beter aan de wilgen kan hangen)...
koekebakkertje
Toen ik de titel zag dacht ik meteen aan een bere-
slechte actiefilm. KIJKEN DUS! Gelukkig kwam ik bedrogen
uit toen ik erachter kwam dat het hier om een thriller ging.
De snijdende spanning bleef tot ver in de film merkbaar
tussen Hoyt en Alonzo, en hielden mijn aandacht volledig
vast. De ongemakkelijkheid van Hoyt was prima oneergezet.
Normaliter heb ik niet zo'n hoge pet op van Washington,
maar dit is in mijn opzicht toch wel één van zijn betere
rollen.
Een beloning van 3 zeer respectabele sterretjes op de
konto van Fugua.
MrEd
Ik vond het een verrassend goede film met inderdaad Washington's beste rol. Lekker spannend en met name in het laatste gedeelte van de film waar Harris Hoyt aan zijn lot overlaat blijf je op het puntje van je stoel zitten. Krijgt van mij 4*.
gantor
Goede, spannende aktiethriller. Goede prestatie van Denzel, maar ook zeker van Ethan Hawke. De muziek vond ik trouwens ook prima en zeer toepasselijk.
Een 3.5 lijkt mij een faire beoordeling.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Nog nooit gezien, tot gister. Ik dacht hij is wel redelijk, maar ik vond het echt ziek tof, een van beste films die ik ken. Alle goede elementen komen erinvoor, echt dope movie
Fangs (crew films)
Fantastische rollen van zowel Washington (als klootzak) als Hawke (als goedzak). Het verhaal zit goed in elkaar, heeft een mooi (en rechtvaardig, maar daarom niet mooier) einde en is intens en realistisch. Een welverdiende 4* voor één van de beste thrillers van de afgelopen jaren.

Morgenavond kijk je op televisie naar de misdaadfilm 'Training Day' met Denzel Washington

Oscarwinnende film 'Training Day' van Antoine Fuqua vanavond te zien op televisie

Wat zijn de vijf beste "Buddy Cop"-films ooit gemaakt?

Netflix kwaliteitscontrole 4: vijf keer 'Populair op Netflix' met een hoog cijfer

Heat
Misdaad / Thriller, 1995