• 9.373.985 stemmen

Ringu 0: Bâsudei (2000)

Horror / Drama | 99 minuten

Genre: Horror / Drama

Alternatieve titels: Ring Ø: Birthday / Ringu Zero: Bâsudei / Ringu 0 / Ring 0: Birthday / リング0 バースデイ

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Norio Tsuruta

Met onder meer: Yukie Nakama, Seiichi Tanabe en Takeshi Wakamatsu

Gesproken taal: Japans

Plot Ringu 0: Bâsudei

"Discover the secret..."

De jonge Sadako gaat gebukt onder een zware jeugd: de zelfmoord van haar moeder maakte haar tot een erg verlegen en kwetsbare tiener. Toch besluit ze de grote stap te wagen. Sadako vertrekt vanuit de provincie naar Tokio, waar ze zich bij een toneelgezelschap aansluit. Als de hoofdrolspeelster van de groep op mysterieuze wijze om het leven komt, wordt Sadako haar vervangster. Maar de andere acteurs hebben zo hun bedenkingen over de zonderlinge en ietwat griezelige actrice.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sadako Yamamura

Aiko Hazuki

Heihachirô Ikuma

avatar van Miss_T

Miss_T

Kheb 'm gezien! En ik vind deel 1 iets spannender maar in dit deel wordt uitlgelegt hoe "de video" is gemaakt enzo. Wel een mooi verhaal

avatar van pjotr

pjotr

Hmm,een erg teleurstellende prequel.

Alles wordt letterlijk ingevuld zodat er weinig van de mystiek van Ringu overblijft. Bovendien is de oorsprong van de videoband in Ring 0 veel minder interessant als dat er in Ringu gesuggereerd wordt.

Verder slechte soundtrack (zeker niet zo angstaanjagend) ,braaf camerawerk en niet één enge scene die het niveau haalt van de scenes uit deel 1 (nou ja..ééntje dan..) Géén aanrader dus....

avatar van Sjaak

Sjaak

Is het niet gewoon een ordinaire documentaire?

avatar van Sjaak

Sjaak

Sjaak schreef:

Is het niet gewoon een ordinaire documentaire?

Dat had ik dus fout.. Ik heb hem gister eindelijk gezien... De slechste van 3 vind ik het, Hij is nog saaier dan saai.

avatar van Hemdale

Hemdale

Wel de slechtste van de drie ja, maar toch na mijn mening ook wel een redelijk goed vervolg.

avatar van Marvin

Marvin

Ik vind jullie wel erg negatief, ik heb deel 2 nog niet gezien, maar 0 vond ik toch ook zeer spannend.

avatar van Wllmz

Wllmz

uhh..ik vond deze dus echt tien keer beter dan ring 2 en ring ' the spiral'(waar ik overigens weinig van kan vinden op deze site)

Spanning is veel beter opgebouwd...en vond dit de beste na de original.

aanteraden als je van die ' creapy' scenes houd...

ps. ja.het verduidelijkt wel een boel.

avatar van JayLunar

JayLunar

Wllmz schreef:

ring ' the spiral'(waar ik overigens weinig van kan vinden op deze site)

Beter bekend als 'Rasen'

avatar van Wllmz

Wllmz

hahahaha klopt jah. maar dus...

avatar van SSeagal

SSeagal

Goede horror, deel 1 was wel beter

avatar van meerhoff

meerhoff

Bijna net zo goed als deel 1. Deel 2 vond ik dan wel iets minder, alhoewel nog ook die nog zeker de moeite waard is.

avatar van MiXeR

MiXeR

Ik vond deze echt de beste (al heb ik Rasen nog niet gezien). Superspannend en erg goed geacteerd.

3 1/2*

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ontzettende grimmige en naargeestige sfeer in dit horrordrama. Geen happy end, leuke aanvulling op de andere twee delen.

Doom

Ja wat kan je hier nou van zeggen, in 1 woord; geweldig!

Dat zo'n film maar een hoge 2 kan scoren sta ik van te kijken, maar ok meningen verschillen. Daar moet ik me maar bij neer leggen!

Ik ben helemaal gek van "The Ring" of "Ringu" trillogy. Alle vorige delen gingen over het onderzoeken van hoe we Samara of in dit geval Sadako konden tegenhouden. Je zag een zeer mooi onderzoek altijd dat zich dichter tot de waarheid bracht, erg mooi.

Maar let op; het geniale en originele van deze film (Ringu 0: Baasudei) is toch wel dat ze zich hebben geplaatst in de huid van Sadako.

Sadako blijkt ineens helemaal geen bruute moordenaar te zijn, maar juist een heel lief meisje dat bevloekt is door haar moeder. Verder is het duidelijk aan allerlei invalshoeken te zien dat Sadako het er juist heel erg moeilijk mee heeft. Het is als het ware een drama verhaal verwikkeld in een mooie thriller/horror film. Uiteraard mogen we het genre Mistery ook niet vergeten.

De vorige Ringu films verloren na 3 kwartier meestal hun hoge niveau, echter deze film bleef mooi en eindigde met een geweldig verrassend slot. De film is dus ook alles behalve voorspelbaar.

Verder zat het acteren zeer goed in elkaar, vooral Yukie Nakama heeft me kunnen overtuigen met haar rol als Sadako.

Kortom, een geweldige film heeft Norio Tsuruta hier neergezet.

ps: ik denk dat dit deel zo laag wordt ingeschat omdat het wordt gezien als de zoveelste "Ringu", echter met een realistische kijk is dit toch echt wel heel anders vergeleken met z'n voorgangers.

Een 4.5 * krijgt deze film van mij, plus een plekje in me top10, echter welke moet ik nog even goed over nadenken!

Doom

Na herzien moet ik toch wel eerlijk zijn tegen mezelf en de film uit me top10 kegelen plus een halve punt vermindering.

Is jammer, maar hij was nie meer zo goed als ik hem had voorgesteld maar nog steeds top vervolg in The Ring trilogie.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Een waardig vervolg van de Ringu reeks. Dit deel die veel sympathie opwekt voor Sadako en laat zien hoe Sadako de wreekfeeks is geworden zie ze later was. De vijand hier is de mensheid die over zulke duivelse en egoistische karaktertrekken beschikt dat ze dit arme meisje zelfs de dood in jagen. Dat maakt hun juist de boosdoeners in het Ringu gebeuren.Ze is een onschuldig individu die beschikt over een gave waarmee ze veel goeds kan doen maar ook verkeerde dingen als ze het niet onder controle heeft. Hierop wordt ze keihard afgerekent en geen wonder dat de oudere Sadako wraak wil. Een tragische lovestory en de band die zich ontwikkelt tussen Sadako en Toyama is mooi in beeld gebracht.

Nakama zet geweldig een hele stille zielige tiener neer.

Een deel die zeker niet onderdoet voor de andere Ringu films. 4*

Doom schreef:

Ik vind m wel de beste uit de trilogie

Linn schreef:

Ik vind m wel de beste uit de trilogie

Ik wil hem binnenkort nog eens herzien, dus dan kan ik nog eens kijken. Verder is het idd de beste van de trilogie uit Japan.

avatar van Jessu123

Jessu123

mooi verhaal misschien ga ik hem kopen

avatar van megaman

megaman

dacht dat ik in het verleden al eens een stukje had geschreven onder Ring 0 maarja.

in ieder geval vind ik Ring 0 de mooiste in de serie.

Duidelijk de beste uit de Ringu reeks.

Minder horror, eigenlijk weinig tot geen suspense, meer mysterie en drama. Levert uiteindelijk toch een veel betere film op. Het is inderdaad nergens spannend, maar dat was het in de eerste delen eigenlijk ook niet. Daarbij wordt deze film niet kapotgewetenschapperd.

Visueel ook heel wat sterker dan de eerdere delen. Af en toe erg mooi camerawerk en mooie shots. Vooral Sadako aan het einde bij de zee is prachtig in beeld gebracht. Werkt mooi nieuw licht op de Ringu saga, en weet als film veel meer te boeien dan de andere one-trick ponies, die vaak op één of twee scenes na totale rommel waren.

Verder ook een leuke cameo van "ugly guy", voor de fans . Onderhoudend filmpje.

avatar van megaman

megaman

vraag me af of het nu definitief is afgelopen met de Ring serie in Japan. aan de ene kant is het natuurlijk dikke uitmelkerij om na 4 delen nog een 5e Ringu te maken. maar ergens krijg ik geen genoeg van de Ring films. als ze in japan overwegen om een eventuele Ringu 5 te gaan maken zal amerika ook wel gek genoeg zijn om deze WEER te remaken.

Ring 5: Infection (?)

avatar van 606

Onderhond schreef:

Duidelijk de beste uit de Ringu reeks.

niet de beste vind ik maar de rest was wel degelijk spannend

slecht was hij zeker niet.

3,5 ster

avatar van koho

koho

Mooie film, uiterst sfeervol in beeld gebracht, en beter dan Ringu 2. De horror zit 'm toch het meest in de subtiliteit, maar er zitten enkele superschrikmomenten in. De film maakt Samara eigenlijk sympathiek en triest, waardoor deze figuur één van de meest complexe/tegenstrijdige karakters is in de horrorfilmgeschiedenis. Een must voor de liefhebbers van The Ring.

avatar van koho

koho

koho schreef:

Ik bedoel Sadako. Die Amerikaanse en Japanse versies ook.

avatar van Robsiej

Robsiej

Ik vindt de film erg goed, ik vindt dat je deze film eerder moet zien dan Ringu 2, want dan weet je meer over het verhaal.

avatar van Jessu123

Jessu123

is dit geen koreaanse poster?

avatar van danuz

danuz

Aan de tekens te zien wel ja.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hele sterke prequel over de gebeurtenissen voor Ringu 1 en 2. Ik snap trouwens niet waarom deze Birthday heet, want deze film had niks met een verjaardag te maken.

Ik vond dit gewoon een erg mooie deel. Gewoon een mooi uitgebreid begin voordat al die elende uit deel 1 en 2 begint, gewoon een beetje de sleutel van de waarheid. In dit deel zie je gewoon dat Sadako totaal ondschuldig was. Sadako was eigenlijk wel een lieve meid ( )en vind het jammer dat het zo met haar is afgelopen. Eigenlijk vond ik dit deel ook soms ietsje enger dan deel 1 en 2. Die griezelige zwartwit flashbacks worden weer uit de kast getrokken. Eigenlijk vond ik dit ook niet echt horror maar meer een drama. Zoals gezegt: Sadako had geen vrijwillige vloek, die heeft ze gewoon opgelopen door haar moeder (en door haar zusje(?) ) en ze is zelf een onschuldig wanhopig meisje die er zwaar mee zit en dan de gevolgen van dien, vandaar drama. De film speeld grotendeels af in dat Theater waarbij het zo langzamerhand allemaal begint. Ik had vaak best wel meedelijden met haar tijdens het kijken. Er zat gewoon geen kwaad in dat kind. Die actrice die haar caste vond ik ook zeer goed. Het begint allemaal zeer mooi en uitgebreid. Waarbij je kennismaakt met de emoties die in haar jeugd gaande waren. (zelfmoord van der moeder, dat ze bang was voor de zee voor...(kijk de film maar)...)

Het verhaal is erg mooi en teder waarbij (onddanks je soms zit te bibberen) het niet lijkt dat je naar een horrorfilm zit te kijken. Ik begrijp alleen 1 ding niet: er word veel gekletst over die videoband in deel 1 en 2 maar hier in deel 0 zie of hoor je helemaal niks over een videoband. De vraag is dan: Waarom hebben ze dan in deel 1 en 2 steeds over een videoband?

Dat eindscene in het bos was ook erg mooi. Je weet nu ook hou Sadako aan die vloek is gekomen. En dat er twee Sadako's waren, wat ik ook niet helemaal kon verklaren: want dan word er een droom en een werkelijkheid door me kaar gehaald.
Ook dat onverwachte einde, Arme Sadako.