Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 juni 2013
Plot Trance
"Don't be a hero."
Veilingmeester Simon werkt samen met de bende van onderwereldbaas Franck en plant de gewaagde diefstal van een meesterwerk van Goya tijdens een grote publieke veiling. Wanneer Simon echter dubbelspel speelt en de bende oplicht, neemt Franck op gewelddadige manier wraak en slaat hem bewusteloos. In de nasleep van de diefstal blijft Simon halsstarrig - en misschien ook wel slim - volhouden dat dit gewelddadige trauma zijn geheugen parten speelt en dat hij niet meer weet waar hij het meesterwerk verborgen heeft. Omdat ze Simon niet kunnen dwingen de locatie van het schilderij prijs te geven, beroepen Franck en zijn bende zich met tegenzin op de diensten van een charismatische hypnotherapeute Elizabeth Lamb, in de hoop hem op die manier aan het praten te krijgen.
Simon
Young Woman in Red Car
Surgeon
Security Guard #1
Exp.
haha ja mijn eigen schrijven is idd wat belabberd, en laat wat te wensen over.
maar goed ,dat is hoe ik erover dacht en denk.
Exp.
want ?

kan me namelijk niet voorstellen dat als een film zoveel''vage'' gebeurtenissen(plotgaten) heeft,
het zo makkelijk te definieren is,ofwel dan moet er ,in mijn opinie,gekeken worden naar de lagen van de film,oftewel,ook heel erg goed gekeken/geluisterd worden naar andere segmenten dan enkel wat we in het geheel van het beeld zien.
Fijn tussendoortje.
Toch had deze film de potentie om wat meer te zijn. Visueel is het absoluut genieten. Mooi camerawerk, prachtig kleurgebruik en dito belichting. Zag er zéér netjes uit, maar dat zijn we van Boyle ondertussen wel gewoon.
Soundtrack ook goed, maar zoals wel vaker bij hem net iets te poppy. Los daarvan werkt de muziek wel erg goed binnen de film, vooral de timing van nummers is erg sterk. Acteerwerk ook weinig tot niks op aan te merken. McAvoy (hoewel een duidelijke McGregor vervanger) doet het goed, Cassel is altijd genieten en ook Dawson trekt haar plannetje.
Enige wat een film als deze mist is wat spanning en druk. De afzonderlijke elementen zijn goed, maar het wordt maar moeilijk een geheel. Het is allemaal wat vrijblijvend, waardoor tussen de scenes door de spanning niet blijft hangen en dus ook niet kan opbouwen. Toch wel nodig bij een mindbender als deze.
Maar als slick tussendoortje absoluut geslaagd, al merk je dat Boyle dit met twee vingers in de neus maakt.
Jediron
Naarmate de film vorderde verloor het mijn interesse. Te visueel (nep), te langdradig en sloom en te stompzinnige plotwendingen. Nee, deze film ontpopt zich als een echte flop. Jammer, want er had zeker meer in gezeten.
breedbeeld
Dawson vond ik sterk maar vind de film moeilijk op waarde te beoordelen. Wel de moeite waard.
Insignificance
Mooie film van Boyle. Qua uiterlijk dan. Soundtrack is een stuwende factor; eentje die je gemakkelijk aan de man kunt linken. Opening is ook lekker frivool. Met dit materiaal is het fijn als een regisseur op speelse wijze duidelijk maakt een film (u mag even ontsnappen aan de werkelijkheid!) te maken in plaats van het op bloedserieuze toon voor te schotelen. Dan is zo'n roze autootje natuurlijk goud waard.
Verder heb ik er niet zo gek veel mee. Verhaaltje gaat al vrij snel in hoge mate fladderen en het ontkomt uiteraard niet aan de nodige uitleg. Dat verpakt Boyle dan wel op een fraaie manier en hij schakelt nog eens op met onder meer een dosis gore, de schijnbewegingen tussen trance en werkelijkheid zijn op zich ook niet onaardig, maar de gehele formule heeft al met al teveel een apathisch effect.
Qua plot is deze thriller aanvankelijk wat vlak en kunstmatig, maar na verloop van tijd blijkt het script toch wel behoorlijk ingenieus en spannend in elkaar te zitten. Wel jammer dat de film niet continu weet te overtuigen. Regisseur Danny Boyle toont zich gelukkig eens te meer een absolute meester van beeld en geluid. Hij kan zich binnen de gestileerde wereld van de film volledig uitleven en cameraman Anthony Dod Mantle laat alles er geweldig uitzien. Het laatste half uur wint de film enorm aan kracht, waardoor je de wisselvallige opbouw uiteindelijk graag op de koop toeneemt.
Jediron
Dat bedoel ik dus, je rept over een thriller terwijl die word aangeprezen als misdaad/drama. Wat het volgens mij ook is, want "thrillend" is de film nergens. Echt overtuigend ook al niet en dat maakt het voor mij een slechte film. Als ik mooie plaatjes wil kijk ik wel naar een documentaire.
Crook
Eternal sunshine of the spotless mind maar dan in een 'heist'-jasje; met enkele grappige momenten maar nergens memorabel of origineel
Jediron
5 sterren is belachelijk mensen. Deze film kan je toch niet op dezelfde zoniet hogere lat leggen als echte klassiekers/toppers zoals je die tegenkomt in de Top 250.
Gelukkig is deze film een stuk beter dan het gros wat je tegenkomt in de Top 250 ...
Apster
Sinds Trainspotting is Boyle al een van mijn favoriete regisseurs en ook nu stelt hij weer niet teleur. Het plot is misschien vergezocht, de stijl en eigenzinnigheid van Boyle compenseren dat ruimschoots. McAvoy, Dawson en Cassel geven alledrie prima spel en ik kon ook erg genieten van de soundtrack van Rick Smith.
Oriana
Doe niet zo belachelijk.
Bélon
IMDB zegt:
MM zegt: grote lap tekst die waarschijnlijk het halve plot verraadt ...eh die MM beschrijving heb ik maar gauw overgeslagen
Ga 'm nu kijken
Bélon
Eens deze film leek wel een lange reclamefilm voor gaaaaaaaaap Banaan produkten (uiteraard was Banaan de hoofdsponsor, men kan dat nachecken door de film te zien en op de electronica
te letten)
Iets meer serieus: deze film had geen limited release vanwege te laag budget of zo, nee gewoon omdat het een slaapverwekkend tandpasta-reclame gedrocht is. Het begin is best leuk maar God oh God wat kan seks saai zijn door de semi-hoofdrol van de psychiater (mag de vrouwelijke psychiater een keer gewoon een nijlpaard zijn?).
OK ik ben geen Boyle fan maar SM en 127 Hours steken hier wel mijlenver bovenuit omdat de onderwerpen interessant waren, dit is echte prut.
Ceeda7
Het mysterieuze sfeertje inclusief de melodieuze dromerige sound dat de film Trance overheerst is weer zeer vakkundig in elkaar gestoken door Boyle.
Over het acteerwerk en de casting kan je weinig zeggen, maar het is eerder het plot en het tempo dat een flinke drop krijgt net over halfweg Trance. Het concept van het verhaak is nochtans origineel, en je kan alle kanten uitgaan ( maar helaas eindigt het in een Eternal Sunshine -achtige climax) Het had daarbij ook iets korter en bondiger mogen zijn, wat de film beter zou uitkomen.
Toch fijn om zien. 3*
Toch best een aardige misdaad film met zeker ook een origineel verhaal. Het verhaal wist te boeien (met name de laatste 40 minuten) en er zaten ook enorm veel wendingen in. Dat laatste zorgt er wel voor dat je regelmatig op het verkeerde been komt te staan. Er zit overigens ook wat actie in en soms zelfs hard.
De cast deed het aardig en dan vooral de fraaie Rosario Dawson die werkelijk spatte van het scherm. Dat laatste eigenlijk letterlijk want de scene waarbij ze volledig naakt (inclusief volledig onthaarde schaamstreek, hoorde overigens bij het verhaal) in het beeld loopt was om van te
Dat was voor mij eigenlijk het hoogtepunt (levert de film al een extra 0,5 punt op) van de film en ik heb het dan ook een paar keren teruggezien
En zo'n scene zie je eigenlijk zelden of nooit met een bekende actrice (de schaamstreek is dan behaard).
Al met al keek deze film zich lekker weg en met name de laatste 40 minuten zijn gewoon goed, inclusief het einde.
En een flinke gleuf die makkelijk tevens als spaarpot kan fungeren
wimnoot
Aardig verhaal. Ondanks B-acteurs het kijken zeker waard.
B-acteurs?
Ik geloof dat je even onder je rots vandaan moet kruipen en wat films van Cassel en McAvoy moet kijken.....
Zelfs Rosario Dawson is een A-list actor.
Filmkriebel
En een flinke gleuf die makkelijk tevens als spaarpot kan fungeren
Boyle dacht wschl hetzelfde, want inmiddels is zij Boyles vriendin
Uier
- 2006 berichten
En al helemaal niet boven de volledige Harry Potter reeks, toch?
Macmanus
Boyle
Weer een strak geregisseerde film van de man. Je hebt van die regisseurs die inmiddels een zekerheidje vormen als het aankomt op een goede film afleveren. Boyle is er zo een, de ene film kan je wel meer liggen dan de ander, maar het zijn nooit slechte films.
Zo ook hier. Audiovisueel vooral erg fijn, de film start en blijft de gehele speelduur in een uitstekend tempo doorgaan. Vervelen zit er geen moment bij, en hoe het verhaal precies zit blijft boeiend tot het einde. Ik had ook niet echt het gevoel dat Boyle ons extreem wou mind fucken, zoals Nolan in Inception er wat in door draafde. is het hier redelijk duidelijk aan het einde. En dat is eigenlijk prima. Dat maakt het allemaal wat minder flauw. Muziek is uitstekend. Niet eens dingen die ik zou opzetten, maar in combinatie met de beelden vrij naadloos allemaal.
Prima film met dito cast.
4 sterren. Kijk weer uit naar zijn volgende.
mock turtle
Goede film. Door alle recensies was ik gewaarschuwd voor een overdaad aan overbodige plotwendingen op het eind, maar dit viel zeer mee. Daarnaast was het redelijk voorspelbaar. Goed geacteerd. Goede spanningsopbouw.
Jediron
Visueel ziet het er idd erg gelikt uit en tegelijkertijd overdreven gefilterd. Alsof elke shot eraf moest spatten. Dat kan goed werken maar in dit geval vond ik veels te veel filtering en special lightning "bling Bling" . Dat draagt ertoe bij dat de film nep aanvoelt, net zoals dat "spectalulaire shot" waar hij drie handlangers met 1 salvo omlegt, die "uiteraard" achter een fel gele transparante "muur" staan. Zo zit de film doorspekt met dit soort shots, de een nog gelikter dan de ander, gelikter; en tegelijkertijd nepper.
Krijg het gevoel dat er meer aandacht aan "het uiterlijk" van de film is besteed dan dat je "gepakt" word door de karakters. En dat is wat ik miste aan de film.
barcam
Aangename verrassing. Origineel verhaal met paar rare twisten en kronkels maken dat deze film over de diefstal op een schilderij boven de middenmoot komt. Visueel is dit ook genieten en top acteurs. Klasse.
TomPSV
Ik vond dit weer een erg aangename film van Boyle. Ik deel de kritiek dat er wel erg veel twists inzitten en dat je dus flink moet nadenken om het verhaal goed te begrijpen, maar op het einde valt het op z'n plaats en is het wat mij betreft helemaal helder. Visueel is het, zoals altijd bij Boyle, weer genieten. Dat geldt eveneens voor de soundtrack, ook die mag er weer wezen. Wel is de film zo nu en dan wat te traag naar mijn smaak. Met iets meer tempo had het nog meer tot zijn recht gekomen denk ik.
Eigenlijk deed de gehele cast het wel goed. Vincent Cassel vond ik dan de beste, maar ook Rosario Dawson en James McAvoy waren prima. Deze film tikt net de 4* niet aan, want dat heb ik ook aan Trainspotting en 127 hours gegeven en die vond ik toch net wat beter. Dit is echter wel een hele dikke 3,5*, met wellicht een verhoging na een latere herziening.
gauke
Deze aansprekende, verwarrende psychologische thriller ziet er door de neonkleuren prachtig uit. De regisseur speelt met de verwachtingen van de kijker en het spannende verhaal rond een kunstroof is dan ook, door een mix van realiteit en droom, alles behalve simpel. Helaas komt de oplossing nogal gemaakt en ongeloofwaardig over, maar als kijker krijg je tenminste duidelijkheid. Opmerkelijk is de "hamerende" soundtrack.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Wicker Park
Mystery / Romantiek, 2004

Shallow Grave
Drama / Thriller, 1994
geheugenverliesloss of sense of realityovervalart thiefdouble crosshypnotismduringcreditsstingerimplanted memorysuppressed memoryforgotten memory plot twisttenseintenseexcited