Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 juni 2013
Plot Trance
"Don't be a hero."
Veilingmeester Simon werkt samen met de bende van onderwereldbaas Franck en plant de gewaagde diefstal van een meesterwerk van Goya tijdens een grote publieke veiling. Wanneer Simon echter dubbelspel speelt en de bende oplicht, neemt Franck op gewelddadige manier wraak en slaat hem bewusteloos. In de nasleep van de diefstal blijft Simon halsstarrig - en misschien ook wel slim - volhouden dat dit gewelddadige trauma zijn geheugen parten speelt en dat hij niet meer weet waar hij het meesterwerk verborgen heeft. Omdat ze Simon niet kunnen dwingen de locatie van het schilderij prijs te geven, beroepen Franck en zijn bende zich met tegenzin op de diensten van een charismatische hypnotherapeute Elizabeth Lamb, in de hoop hem op die manier aan het praten te krijgen.
Simon
Young Woman in Red Car
Surgeon
Security Guard #1
MissS1982
Wat een vette film. Love it. Ga 'm nog een keer kijken want ik snap nog niet alles. Althans, ik heb meer 'a ha-momentjes' nodig. Wat ik wel zeker weet:
Franck & Simon zijn wel dezelfde persoon. Denk aan de scene dat Franck in het ziekenhuis loopt, pratend met de arts die net het dossier dicht doet. Ik vroeg me toen al af hoe die arts zomaar medische informatie met een derde kon delen. Enige logische verklaring: Franck is Simon is Franck
Oh ja, die brandblusser is wel geniaal inderdaad, net zoals het roze autootje. Heerlijk! En ook nog wat gore zo nu en dan. Ja, toppertje!
kova
Zeer fijne film, maar nu is het tijd om 'porno' te verfilmen meneer boyle
Barry83
Sterk en hoopvol begin van de film die helaas het niveau niet heeft kunnen vasthouden. Werd na een tijdje langdradig, ongeloofwaardig en een rommeltje.
Filmkriebel
Komt zo over, en zo dacht ik er in het begin ook over, maar wanneer alle puzzelstukjes bij elkaar komen in het laatste half uur besef je dat het allesbehalve een rommeltje is...
Barry83
Nee dat had ik al door toen ze haar gleuf kaal ging scheren (een van de hoogtepunten van de film trouwens
) voor hem
Shinobi
"Bring it to me."
Van het simpele verhaaltje moet deze film het niet hebben, maar des te meer van de visuele vormgeving. Want de visuele pracht en praal die Danny Boyle op het beeld tovert is met recht een pareltje te noemen.
De manier waarop elk shot is gepositioneerd, het kleurgebruik, de manier waarop reflectie wordt gebruikt. Hierbij moest ik af en toe aan Palabras Encadenadas (2003) denken. De hypnotiserende score hierboven op zorgde er wel voor dat ik als kijker zelf ook in een soort van trance was. Het kwam op momenten over als een surrealistische ervaring.
Gelukkig vervalt de film niet alleen maar in dit soort hyperstylistische scènes, maar zitten er de nodige (grafische) actiescènes in. Ondersteunt door prima acteerwerk van James McAvoy, Vincent Cassel en Rosario Dawson. Waarbij laatstgenoemde zich letterlijk bloot geeft.
Tegen het einde aan wordt het wel iets teveel van het goede als alles helemaal uitgelegd wordt, ik had graag dat er voor de kijker nog iets overbleef om te raden.
Al met al een zeer intrigerende thriller. Het simpele verhaaltje moet je maar voor lief nemen, maar daarvoor krijg je wel een pracht van een film terug.
Dikke 3,5 sterren.
Piratje
Een prachtige psychologische thriller rond de diefstal van een meesterwerk - de hypnotiseuze en de mogelijke dieven in concurrentie.
Heerlijk spannend haarfijn in beeld gebracht en vertolkt.
Een pluim voor script, regie, belichting en de cru.
De muziek en geluiden begeleiden de spanning naar een nogal langdradig, bijna ongelooflijk plot.
Door de geheimzinnige sfeer rond dit hele gebeuren vergeet je soms de oorzaak van deze crimi: de diefstal van het schilderij.
Zeker een aanrader: 4,0*
yeyo
Hij speelt vanaf gisteren in België, maar de film heeft om een voor mij onbekende reden een zeer beperkte release gekregen:
SnakeDoc
Vrij chaotisch concept, maar dat weet je van te voren met zo'n titel.
Uiteindelijk een redelijk misdaad film waar je de aandacht goed bij moet houden.
Voor mijn gevoel duurde hij wel net iets te lang.
Montorsi
Zou er mee te maken kunnen hebben dat ie in Nederland vrij slecht liep?
timmienoelie
Leuk om volgen, maar dit soort films vergeet je echt wel snel. Buiten een aantal leuke ideetjes en een geweldig begin, zit de plot uiteindelijk niet zo ingenieus in elkaar als gedacht en is het allemaal soms wel érg ongeloofwaardig. Maar ja, maakt het uit?
Grootste minpunt is wel Vincent Cassel. Heb de man nog niet vaak zo slecht zien acteren. De rest was goed maar niet hoogstaand, wat wel gebruikelijk is bij dit soort films.
Leuk om volgen, maar dit soort films vergeet je echt wel snel.
De spaarpot/parkeermeter van Rosario Dawson zal ik anders niet zo snel vergeten
McSavah
En je kan dit soort films dan juist vaker herzien
Maar eigenlijk heb ik nooit dat een film langer blijft hangen dan een andere. Een drie sterren film herinner ik me net zo goed als een vijf sterren film, alleen die laatste natuurlijk gewoon positiever dan die eerste. Wat wel helpt is om een film vaker te zien, maar voor de rest zal ik wel raar zijn. Niet dat dit verder iets met Trance heeft te maken.
Naomi Watts
Mee eens McSavah. Van vermakelijk tot meesterwerk maakt niet veel uit, geboeid ben ik bij beide en zal dus even lang blijven hangen. Snap berichten zoals "de film blijft maar hangen, halve ster erbij" dus niet. Of je moet een milde geheugenstoornis hebben, dan snap ik het nog.
timmienoelie
Maar een 5*-film herzie je dan weer zo vaak, dat je die uiteindelijk wel heel goed kent (althans bij mij toch). Deze film zal ik hoe dan ook nooit meer herzien (al weet je dat nooit natuurlijk).
Bij een meesterwerk herinner ik ook meer WAAROM ik hem zo goed vond en bij een film als Trance ben ik binnen een paar maand (of weken) al vergeten wat er goed aan was (buiten dat die niet verveelde).
Paulus53
Niet mijn 'piece of cake'. Veelbelovend begin, maar omdat ik vind dat je een film gewoon bij de eerste keer bekijken moet kunnen volgen, voldoet het in de verste verte niet aan wat ik van een film verwacht, namelijk spanning en ontspanning. Omdat ik totaal niet meer wist wat zich in werkelijkheid en wat zich in de gedachten van mensen afspeelde, was het alleen maar inspannend en niet meer spannend. toch een 3 gegeven omdat het achterliggende idee mij goed lijkt en origineel is.
Brooklyn
. Snap berichten zoals "de film blijft maar hangen, halve ster erbij" dus niet. .
De naspookfactor is belangrijk, onderscheid de niemandalletjes van de blijvertjes
jippie2010
Leuk om volgen, maar dit soort films vergeet je echt wel snel.
'Do you want to remember, or do you want to forget?'
Heerlijk filmpje: *4.0
Partyboooi
Ik vond het maar een suffe film eigenlijk met niet zo'n geweldig verhaal als hier geschilderd wordt. Erg flauw zoals het afgewikkeld wordt. 1 hoogtepuntje in de film wat hierboven al beschreven is
soho
Visueel OK, en leuk om te volgen, dat wel, maar de plotholes en vooral motivational holes stapelen zich op tot een ongeloofwaardig kluwen van mysterie. Tussendoortje van Boyle, met een goed gecaste McAvoy. De soundtrack is een hate it or love it geval.
ikkegoemikke
Een sterk begin, een middenstuk waar je dan eventjes van onderuit zakt en een finale waarbij je heen en weer gesmeten wordt door een opeenstapeling van wendingen, is zowat de beknopte samenvatting die ik hier van kan maken. De visuele manier van overbrengen en de sfeervolle soundtrack maken het geen echte hoogvlieger uiteindelijk.
De verschillende plotwendingen kunnen op 2 dingen duiden : een kunstgreep om de zwakke storyline te verbergen ofwel is de regisseur zelf het noorden kwijt. Afgaande op het artikel uit nu.nl gok op het tweede. Dat het een kunstzinnige film is , staat buiten kijf : de gestileerde cameramoves en de soms spetterend neon-achtige kleuren tonen dit direct. Het gaat dan uiteindelijk ook over een kunstwereld en het kunstmatig manipuleren van iemands bewustzijn door hypnose.
McAvoy en Dawson leveren beide een sterke prestatie. Spijtig genoeg zal Dawson dan weer op het netvlies gebrand staan met haar haarloze spaarpot-gleuf
Is voor mij dan wel weer niet een reden om de film te herbekijken. Simpelweg "Rosario Dawson nude" googlen en je krijgt een perfect screenshot van dit fragment.
Verrassend genoeg waren de actie scenes redelijk right-in-the-face en realistisch agressief. Dit had ik niet verwacht in deze film.
Al bij al vond ik het een matige film. En ik hou er zeker niet zo van als uiteindelijk een film op verschillende manieren kan bekeken en geïnterpreteerd worden. Voor mij is dat zoals een modern kunstwerk : uiteindelijk zie je er in wat je denkt er in te zien, of wat iemand , mits een obscure omschrijving met veel dure en intellectuele verwoordingen (m.a.w. irritant geneuzel voor mij) , je probeert voor te schilderen wat het zou kunnen zijn.
Een kunstwerk zonder ziel.
dwid
Rommelige film, vooral het middenstuk, aan het eind wordt het allemaal wel redelijk duidelijk, maar toch. Niet helemaal mijn ding, deze film.
Filmfan74
Ik heb het tot de helft vol weten te houden, toen had ik er genoeg van. Het is een rommelig verhaal dat van ongeloofwaardigheden aan elkaar hangt. Jammer, want het idee van deze film is boeiend.
Drrrrkkk
Geweldige film! Onderwerp lijkt simpel, maar gaaf als blijkt dat het onderwerp maar bijzaak is en het échte onderwerp dus iets veel complexer is. Dat maakt het een boeiende, ingewikkelde en bij vlagen zelfs beklemmend spannende film. McAvoy is uitstekend in vorm, Dawson is een ontzettend aantrekkelijke vrouw (zowel met als zonder kleding...), ik ben alleen geen Cassel fan maar da's persoonlijk.
Camerawerk is erg fraai en maakt het soms een visueel hoogstandje. De muziek (of beter gezegd: geluiden) versterken de film op fraaie wijze. Applaus voor regisseur Boyle, hier wil ik wel meer van!
Toontje35
Meer dan verrassende thriller. Kakte een beetje in bij het midden. Maar ijzersterk einde.
Weer eens iets anders. Hulde

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

TT3D: Closer to the Edge

Wicker Park
Mystery / Romantiek, 2004

Shallow Grave
Drama / Thriller, 1994
geheugenverliesloss of sense of realityovervalart thiefdouble crosshypnotismduringcreditsstingerimplanted memorysuppressed memoryforgotten memory plot twisttenseintenseexcited