Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 juni 2013
Plot Trance
"Don't be a hero."
Veilingmeester Simon werkt samen met de bende van onderwereldbaas Franck en plant de gewaagde diefstal van een meesterwerk van Goya tijdens een grote publieke veiling. Wanneer Simon echter dubbelspel speelt en de bende oplicht, neemt Franck op gewelddadige manier wraak en slaat hem bewusteloos. In de nasleep van de diefstal blijft Simon halsstarrig - en misschien ook wel slim - volhouden dat dit gewelddadige trauma zijn geheugen parten speelt en dat hij niet meer weet waar hij het meesterwerk verborgen heeft. Omdat ze Simon niet kunnen dwingen de locatie van het schilderij prijs te geven, beroepen Franck en zijn bende zich met tegenzin op de diensten van een charismatische hypnotherapeute Elizabeth Lamb, in de hoop hem op die manier aan het praten te krijgen.
Simon
Young Woman in Red Car
Surgeon
Security Guard #1
sinterklaas
In Engeland word ie weer es verkleuterd met een 15+ rating.
Die 18+ gebruiken ze de laatste tijd maar zelden.
Montorsi
Zou deze film het alleen van het scenario moeten hebben was het allemaal niet erg bijzonder inderdaad. Het verhaaltje is vrij afgezaagd te noemen. Het is dan ook jammer dat het tegen het einde allemaal wel erg de overhand begint te nemen. Toch had ik hier erg weinig last van (maar toch had het beter gekund), want de stijl van Boyle maakt dat je toch wel erg veel kunt genieten van het geheel. Het is een bijzonder fraai geschoten en dynamische film met een verschroeiend tempo.
Boyle blinkt uit in deze film wat mij betreft. In elk shots lijkt er wel iets aparts te zitten aan een uitgelopen lampje, een spiegelshots etc. Op dat vlak verveeld het geen moment. Mooi ook hoe hij op een gegeven moment goed uit de voeten blijkt te kunnen met de vermengingen tussen realiteit en herinneringen. Zoiets kan al snel erg cliché worden, zeker met een niet al te geniaal script, maar zo halverwege is de film echt uitstekend op dreef op dit vlak, en was ik blij verrast over de kwaliteiten van deze film.
Ik weet ook niet echt wat het is, want verhaaltechnisch is er allemaal best wat aan te merken, maar vond het een dusdanig vermakelijke en mooie film dat ik me daar echt geen moment over druk kon maken. Daarom gewoon 4*.
calexico
Gezien op het Imagine Filmfestival maandag. Geen fantastische film, maar wel zeer vermakelijk.
Film die een beetje tussen Memento en Inception zit.
Ik heb hem afgelopen zaterdag op het Imagine festival gezien. Helemaal met bovenstaande eens. De heer Boyle heeft wel eens wat betere films afgeleverd...
Driello
Ik ben het grotendeels met de tekst van Montorsi eens, met als enige verschil dat ik het verhaal wel een storende factor vond. Het was een wat gezocht plot en het kwam op mij over als was het allemaal opzettelijk wat extra gecompliceerd gemaakt. Dat begon me op een gegeven moment tegen te staan. Het leek er een beetje op alsof het verhaal langzaamaan de kant op ging van een onvervalste Lynch, waarbij dan het onheilspellende wegbleef en het toch nog allemaal min of meer duidelijk werd. Daarom is mijn beoordeling dan ook lager dan die van Montorsi.
disneystore
Een nieuwe Boyle... tja... De man is wel vrij wisselvallig, het ene moment een klassieker (Slumdog Millionaire, Trainspotting, zelfs misschien The Beach), de andere keer een bescheiden blockbuster (127 Hours, Sunshine, 28 days Later...) Weet niet echt tot welke categorie Trance zal gaan behoren. Het ziet er allesinds niet slecht uit.
kicken69
WAARDELOZE FILM ! deze net in de sneak gezien wat was ik blij dat ie af was .
LuCos
Ik heb hem ook gisteravond bij de SneakPreview gezien, maar ik was aangenaam verrast. Ik was best bang dat een film als Fast and The Furious 6 zou worden bij de Sneak. Ik vond de film eigenlijk best goed.
Misschien ook omdat ik ergens stiekem fan ben van Danny Boyle (behalve Millions heb ik van al zijn films genoten).
Zelf zat ik gedeeltelijk in de trance van de film en werd er helemaal in mee gesleurd. Heeft te maken denk ik met de montage, het geluid en het verhaal.
Maar. het einde was misschien iets te meeh..
Hoe dan ook heb ik wel genoten van de film.
@Kicken69:
Maar als ie echt WAARDELOOS was, kun je uitleggen waarom?
Want als je het echt al waardeloos vond voor de pauze had je net zo goed kunnen doen (klinkt misschien bekrompen van mij, maar dit had ik bijv. wel gedaan bij Fast and the Furious 6, omdat ik de voorgaande 4 delen niet heb gezien)
kicken69
Maar. het einde was misschien iets te meeh..
Hoe dan ook heb ik wel genoten van de film.
@Kicken69:
Maar als ie echt WAARDELOOS was, kun je uitleggen waarom?
hoi LuCos , de film kon me echt niet boeien omdat , ik had het gevoel dat ik in een of andere trip zat .
zal ik het anders zegen je hebt het of je hebt het niet met iet,s en deze film had het voor mij echt niet , en ja pauze zat er niet in en we waren met 4e samen uit samen thuis snap je
voskat
Zo zo, verdomd slimme twist. Eindelijk weer eens een thriller die enigszins weet te verrassen. Alles bovendien mooi cinematografisch verpakt, zoals Danny Boyle dat altijd netjes weet te regelen. En de soundtrack was inderdaad ook dik in orde.
Verder was ik vantevoren al blij dat Rosario Dawson erin zat. Maar ik kreeg nog meer te zien dan ik had gehoopt.
DonPeliculón
Boyle kan zich wel vinden in de kritieken die er gegeven worden zo te zien: Nu.nl | Danny Boyle begrijpt eigen film Trance niet
Askikker
Onderhoudend, mooie beelden, en een geweldige soundtrack.
Maar wel wat té veel twisten, werd dr soms bijna horendol van.
John Lee Hooker
Wat een ongelofelijke slome, dromerige en overdreven kunstzinnig brouwsel. In eerste instantie zijn we aanwezig bij een veiling waar een schilderij op het podium staat en er wordt toegelicht dat er een busje vol Siberische commando's paraat staat voor het geval er een inbraak wordt gepleegd (yeah right... en dan ook nog zo'n laffe bleekscheet die zijn kop uit het bovenraampje steekt...). Ietwat tegenstrijdig ook dat er na al die woorden over lasers en röntgenstralen nog steeds enkele mannen op relatief eenvoudige wijze alsnog hun plan kunnen uitvoeren. Geen veelbelovende start dus... en die jongen met zijn vriendelijke blauwe ogen begon me sowieso de neus uit te hangen. Wat een vreselijke acteur. Het hele concept van 'het verloren schilderij met de oplossing van een hypnose' wordt ook nog eens fataal uit z'n verband gerukt en zo belanden we in een vage aaneenschakeling van flashbacks en valse werkelijkheden. Erg krom ook om meerdere malen hetzelfde punt van een voetbalwedstrijd op televisie terug te laten komen (speler schiet op redelijk korte afstand mis langs de rechter paal). Het opvallende lichtgebruik, de vele schuine beelden en de duidelijk aanwezige soundtrack kunnen niet verbloemen dat Boyle hier de mist in gaat.
Waackx
Een vrij ongeloofwaardig misdaadfilmpje die in het begin vooral zweverig en komisch lijkt te bedoeld te zijn ipv. van serieus; met een vreselijke irritante McAvoy die voor komisch gezien moet worden.
Als de uitleg eenmaal komt wordt het gelukkig beter en de twist op het eind is vrij knap gedaan maar in het geheel is het een vrij onnozele film die niet bepaald serieus te nemen is.
De frontaal naaktscene van Dawson is de enigste reden dat deze film niet vergeten zal worden door mij en velen.
5,5 als cijfer.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Dat viel toch wel mee? Volgens mij kreeg juist Cassel de lachers op zijn hand.
De frontaal naaktscene van Dawson is de enige reden dat deze film niet vergeten zal worden door mij en anderen.
Rosario Dawson is niet bepaald de reden dat ik deze film niet zal vergeten.... geen mooie vrouw.
Naomi Watts
Rosario Dawson naakt? Dus de film is een volbloed horror?
Als het weer dit weekend een beetje tegenzit ga ik 'm wel even zien. Tuurlijk draait ie weer niet in de buurt.
Naomi Watts
Loop ook maar wat te dollen. Haar lichaam mag er best wezen, mag ze best onbedekt laten als ze maar eens een zak over die kop trekt
Waackx
Dat viel toch wel mee? Volgens mij kreeg juist Cassel de lachers op zijn hand.
Ik vond niemand grappig in de film, ik heb ook niemand anders horen lachen in de zaal om zowel Cassel als McAvoy.
Tja, smaken verschillen he, ik vind Dawson een knappe vrouw met een prachtig lichaam.
wwelover
Interessante film met een aardig verhaal. Ze probeerde wel even te veel af en toe. Naar het einde toe werd ik het ook een beetje zat met al die twists. Maar ja mede door de goede camerawerk, muziek en uitstekende cast is het wel de moeite waard. Al vind ik Rosario Dawson neit echt bijzonder.
Oriana
Vind haar ook een mooie verschijning.
jipt
Het verhaal is inderdaad ietwat onevenwichtig maar het was wel heerlijk sfeervol en surrealistisch bedacht met oog voor esthetiek. Visueel was het namelijk om van te smullen. Deed me qua idee veel denken aan Inception maar dan een veel interessantere en mooiere uitwerking. Fijne editing en soundtrack ook. Vond het open einde juist erg bevredigend en vervreemdend, gooit de hele film mooi door de war, ga er ook niet mee puzzelen maar doe mij ook maar zo'n hypnose
kleine 4*
John Lee Hooker
Ik vond het niet grappig want het sloeg gewoon nergens op.
jipt
Het sloeg wel ergens op, een duidelijke sneer naar kunstroven en de bewaking die daarbij komt kijken.
John Lee Hooker
Heeft toch geen overeenkomst met de werkelijkheid? Het komt nu echt te geforceerd over.
John Lee Hooker
Bij mij schieten dat soort fratsen meestal in het verkeerde keelgat. Ook zo'n klein roze auto'tje waarmee ze die bus klemzetten... het is iets te eenvoudig.
Spoilalot
Als fan van zijn vorige films en met name 28 Days Later was ik behoorlijk benieuwd naar deze film. Het verhaal is wat aan de magere kant, maar visueel is de film heel sterk. De soundtrack vond ik tegenvallen, zijn andere films kennende.
Al met al wèl de moeite waard om te kijken. En wat een aanstekelijke lach heeft James McAvoy!

TT3D: Closer to the Edge

Wicker Park
Mystery / Romantiek, 2004

Shallow Grave
Drama / Thriller, 1994
geheugenverliesloss of sense of realityovervalart thiefdouble crosshypnotismduringcreditsstingerimplanted memorysuppressed memoryforgotten memory plot twisttenseintenseexcited