• 9.374.902 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 6 juni 2013

Plot Trance

"Don't be a hero."

Veilingmeester Simon werkt samen met de bende van onderwereldbaas Franck en plant de gewaagde diefstal van een meesterwerk van Goya tijdens een grote publieke veiling. Wanneer Simon echter dubbelspel speelt en de bende oplicht, neemt Franck op gewelddadige manier wraak en slaat hem bewusteloos. In de nasleep van de diefstal blijft Simon halsstarrig - en misschien ook wel slim - volhouden dat dit gewelddadige trauma zijn geheugen parten speelt en dat hij niet meer weet waar hij het meesterwerk verborgen heeft. Omdat ze Simon niet kunnen dwingen de locatie van het schilderij prijs te geven, beroepen Franck en zijn bende zich met tegenzin op de diensten van een charismatische hypnotherapeute Elizabeth Lamb, in de hoop hem op die manier aan het praten te krijgen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Geweldig nieuws, alleen jammer dat de film waarschijnlijk pas begin 2013 uit gaat komen i.v.m. Boyle `s werkzaamheden voor de opening van de Olympische Spelen in Londen.

Grappig dat Boyle telkens op de proppen komt zetten met iets wat je niet verwacht. Ik had gedacht dat hij 28 Months Later of een musical zou regisseren. Maar, nee dus. Hoe dan ook, een nieuwe Boyle is altijd feest!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

En Vincent Cassel

Scarlett Johansson en Colin Firth zie ik er trouwens niet tussen staan.

• 20220 berichten

Vincent Cassel is iig een zeer gewenste naam.

schram101

Een nieuwe Boyle is altijd interessant. En met Cassel erbij natuurlijk al helemaal. Even in de gaten houden deze prent dus!

Hier een paar plaatjes

Nieuwe blik op Danny Boyle's 'Trance' - FilmTotaal filmnieuws

schram101

Zie weer een aantal juweeltjes van visuele pracht langs komen. Film lijkt me niet zo heel boeiend eigenlijk al ziet het er niet slecht uit.

avatar van Phoenix

Phoenix

Swingt weer de fucking pan uit

avatar van wimnoot

wimnoot

Ziet er indrukwekkend uit, weet alleen niet of ik zo weg ben van verhaal zelf.

• 20220 berichten

Ziet er weer prachtig uit. En Cassel.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het camerawerk ziet er weer schitterend uit. Bij het verhaal heb ik nog zo mijn twijfels.....

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Boyle is een held, maar n.a.v. de trailer lijkt me dit echt z'n minste film te gaan worden. Helaas. Maar ben benieuwd, we zullen zien.

Kleurrijk postertje

Die poster

Prima poster.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Hier nog een andere poster.

• 20220 berichten

Mooie poster, inderdaad. Komt goed overeen met de trailer en, waarschijnlijk, de film.

avatar van Chr.s

Chr.s

Mooie poster en geweldige trailer. Zin in!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Toffe trailer zeg! Ben niet zo'n fan van McAvoy maar met Boyle aan het roer moet dit wel weer een bijzonder werkje worden.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Poster is echt ontzettend cool. Trailer gaat wel. Ik denk dat het gewoon een erg vermakelijk filmpje gaat worden

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zie ik nou Nederland voorbijkomen in de trailer?

avatar van jipt

jipt

Lijkt me een geweldige surrealistische variant op Inception. Boyle is gelukkig vele malen creatiever in de regie dan Nolan. Poster is er ook één om in te lijsten.

avatar van moontie

moontie

Gave film! Afgelopen weekend in een bioscoop in Londen gezien.

Sterk acteerwerk, interessante plot. Laag over laag.. puzzelstukje na puzzelstukje.. Je wordt als kijker telkens op een ander spoor gezet. Het is niet lastig je aandacht erbij te houden, er zaten voor mij geen momenten van verveling of langdradigheid in.

Vermakelijk en stijlvol.

Wanneer deze film in Nederland uitkomt, ga ik m zeker nog eens in de bioscoop kijken.

Aanrader!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

13 juni komt hij hier uit.

avatar van Wouter

Word al moe van de trailer.

avatar van Nubis

Nubis

Gezien op het Imagine Filmfestival maandag. Geen fantastische film, maar wel zeer vermakelijk.

Film die een beetje tussen Memento en Inception zit.

avatar van T.O.

T.O.

Dat vond ik dus ook, met een styling die me deed denken aan de laatste James Bond films (misschien ook omdat het zich in Londen afspeelt, okee...)

Ben niet echt een enorme fan van dergelijke thematiek, omdat warrigheid nooit helemaal vermeden kan worden. Desondanks prima te kijken en keurig geacteerd. Professioneel dus. Ook leuk als je Rosario Dawson nog eens in natura wilt zien.

avatar van McSavah

McSavah

Heerlijk visueel festijn. Met name de interieurs en de kleuren zijn van grote schoonheid, net zoals de vele prachtige reflectieshots. Door de ophoping van mooie en coole shots gaat het hoge tempo ook niet tegen staan. Prima soundtrack ook buiten het dik aangezette dramatische stuk dat tegen het einde aan tweemaal wordt ingezet. Gelukkig niet al te braaf met het nodige naakt en gore, had ik niet verwacht. Het plot boeide me eigenlijk steeds minder, vond het niet zo interessant en relevant, alleen op het einde werd alles toch wel erg bombastisch gebracht wat de charme er wat afhaalt. Als je wel plotgericht kijkt kan ik me voorstellen dat de film een nogal afgezaagde ontwikkeling en afwikkeling heeft, al vond ik dat ook nog wel meevallen.