Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 juni 2013
Plot Trance
"Don't be a hero."
Veilingmeester Simon werkt samen met de bende van onderwereldbaas Franck en plant de gewaagde diefstal van een meesterwerk van Goya tijdens een grote publieke veiling. Wanneer Simon echter dubbelspel speelt en de bende oplicht, neemt Franck op gewelddadige manier wraak en slaat hem bewusteloos. In de nasleep van de diefstal blijft Simon halsstarrig - en misschien ook wel slim - volhouden dat dit gewelddadige trauma zijn geheugen parten speelt en dat hij niet meer weet waar hij het meesterwerk verborgen heeft. Omdat ze Simon niet kunnen dwingen de locatie van het schilderij prijs te geven, beroepen Franck en zijn bende zich met tegenzin op de diensten van een charismatische hypnotherapeute Elizabeth Lamb, in de hoop hem op die manier aan het praten te krijgen.
Simon
Young Woman in Red Car
Surgeon
Security Guard #1
maxcomthrilla
Geweldig nieuws, alleen jammer dat de film waarschijnlijk pas begin 2013 uit gaat komen i.v.m. Boyle `s werkzaamheden voor de opening van de Olympische Spelen in Londen.
Grappig dat Boyle telkens op de proppen komt zetten met iets wat je niet verwacht. Ik had gedacht dat hij 28 Months Later of een musical zou regisseren. Maar, nee dus. Hoe dan ook, een nieuwe Boyle is altijd feest!
wimnoot
%%%%%%
En Vincent Cassel
Scarlett Johansson en Colin Firth zie ik er trouwens niet tussen staan.
schram101
Een nieuwe Boyle is altijd interessant. En met Cassel erbij natuurlijk al helemaal. Even in de gaten houden deze prent dus!
Hier een paar plaatjes
Nieuwe blik op Danny Boyle's 'Trance' - FilmTotaal filmnieuws
jarno1975 (moderator series)
schram101
Zie weer een aantal juweeltjes van visuele pracht langs komen. Film lijkt me niet zo heel boeiend eigenlijk al ziet het er niet slecht uit.
wimnoot
Ziet er indrukwekkend uit, weet alleen niet of ik zo weg ben van verhaal zelf.
maxcomthrilla
Het camerawerk ziet er weer schitterend uit. Bij het verhaal heb ik nog zo mijn twijfels.....
Leland Palmer
Boyle is een held, maar n.a.v. de trailer lijkt me dit echt z'n minste film te gaan worden. Helaas. Maar ben benieuwd, we zullen zien.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Mooie poster, inderdaad. Komt goed overeen met de trailer en, waarschijnlijk, de film.
jarno1975 (moderator series)
Bob Gray
- 2048 stemmen
Toffe trailer zeg! Ben niet zo'n fan van McAvoy maar met Boyle aan het roer moet dit wel weer een bijzonder werkje worden.
Karl van H.
Poster is echt ontzettend cool. Trailer gaat wel. Ik denk dat het gewoon een erg vermakelijk filmpje gaat worden
jipt
Lijkt me een geweldige surrealistische variant op Inception. Boyle is gelukkig vele malen creatiever in de regie dan Nolan. Poster is er ook één om in te lijsten.
moontie
Gave film! Afgelopen weekend in een bioscoop in Londen gezien.
Sterk acteerwerk, interessante plot. Laag over laag.. puzzelstukje na puzzelstukje.. Je wordt als kijker telkens op een ander spoor gezet. Het is niet lastig je aandacht erbij te houden, er zaten voor mij geen momenten van verveling of langdradigheid in.
Vermakelijk en stijlvol.
Wanneer deze film in Nederland uitkomt, ga ik m zeker nog eens in de bioscoop kijken.
Aanrader!
Nubis
Gezien op het Imagine Filmfestival maandag. Geen fantastische film, maar wel zeer vermakelijk.
Film die een beetje tussen Memento en Inception zit.
T.O.
Dat vond ik dus ook, met een styling die me deed denken aan de laatste James Bond films (misschien ook omdat het zich in Londen afspeelt, okee...)
Ben niet echt een enorme fan van dergelijke thematiek, omdat warrigheid nooit helemaal vermeden kan worden. Desondanks prima te kijken en keurig geacteerd. Professioneel dus. Ook leuk als je Rosario Dawson nog eens in natura wilt zien.
McSavah
Heerlijk visueel festijn. Met name de interieurs en de kleuren zijn van grote schoonheid, net zoals de vele prachtige reflectieshots. Door de ophoping van mooie en coole shots gaat het hoge tempo ook niet tegen staan. Prima soundtrack ook buiten het dik aangezette dramatische stuk dat tegen het einde aan tweemaal wordt ingezet. Gelukkig niet al te braaf met het nodige naakt en gore, had ik niet verwacht. Het plot boeide me eigenlijk steeds minder, vond het niet zo interessant en relevant, alleen op het einde werd alles toch wel erg bombastisch gebracht wat de charme er wat afhaalt. Als je wel plotgericht kijkt kan ik me voorstellen dat de film een nogal afgezaagde ontwikkeling en afwikkeling heeft, al vond ik dat ook nog wel meevallen.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

TT3D: Closer to the Edge

Wicker Park
Romantiek / Mystery, 2004

Shallow Grave
Drama / Thriller, 1994
geheugenverliesloss of sense of realityovervalart thiefdouble crosshypnotismduringcreditsstingerimplanted memorysuppressed memoryforgotten memory plot twisttenseintenseexcited