Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Declan O'Brien
Met onder meer: Camilla Arfwedson, Doug Bradley en Simon Ginty
Plot Wrong Turn 5: Bloodlines
"The inbred hillbillies are back!"
In een klein stadje in West-Virginia wordt het Mountain Man Festival op Halloween gehouden, waar verklede feestgangers zich verzamelen voor een wilde nacht met muziek en kattenkwaad. Een groepje jongeren krijgt onderweg echter een ongeluk, waarbij een man, genaamd Maynard, wordt aangereden. De sheriff wordt erbij gehaald en deze neemt zowel de jongeren als Maynard mee om in de cel te verblijven. Tot ze ontdekken dat Maynard behoort tot een levensgevaarlijke familie die nergens voor terug deinst. Het blijken kannibalen te zijn.
Linda
Cruz
Jason
Teddy
yellowflag
waardeloos....blijf er steeds weer intrappen om het te proberen. Slechte sets ook...
Shinobi
Aangezien ik de voorgaande delen ook heb gezien, wou ik deze ook kijken. Ik had er op voorhand niet al te hoge verwachtingen van na een barslechte vierde deel en dat bleek gegrond te zijn.
Alhoewel het op zich wel nog aardig begon met wat zwarte humor en geinige vondst om een hand te incorporeren in de titel.
Maar voor de rest weer teveel generieke rotzooi net zoals in deel vier. Nietszeggende personages, geen (enge) sfeer en op de één of andere manier ergerde ik me meer aan de hillbillies als normaal.
Daarnaast vrij povere kills die niet echt noemenswaardig te noemen zijn, al vond ik de kill met dat de sheriff de deur van de auto opendoet en zo haar man open rijgt wel redelijk inventief.
1,0 Sterren.
Ik begrijp die scriptschrijvers niet het is toch niet zo moeilijk om een redelijk verhaal te schrijven? De inteeld mensen zien er niet uit , eerder belachelijk totaal geen opbouw in de film of een greintje spanning , toch jammer omdat het niveau van deel 1 nooit meer is benaderd en wat anno 2012 wel zou moeten kunnen...
quinten1
Het evenaart indd deel 1 niet, maar ja wat wil je... Is en blijft een "aftreksel" ervan e. You get what you expect. Maar toch blijven we kijken e :-s
Cristiane
ik ben m nu aant downloaden na net 5 sec geleden deel 4 te hebben gezien...ik vond m aardig goed!! nu maar afwachten wat ze van 5 hebben gemaakt
instrument
Er wordt in dit filmpje zo'n grove rekenfout gemaakt door het kereltje in het blauw/zwart gestreepte shirt in de motelkamer (31ste minuut van de film.)
4 maal 90 dollar is volgens mij 360 dollar en geen 260 dollar.
Stupid shit!!!
Min of meer het letterlijke vervolg op deel 4 want precies dezelfde Hillbillies spelen er weer in mee en ook wordt de opmerking gemaakt "je leeft niet meer in een verdomd ziekenhuis in niemandsland. Je leeft dichter bij de beschaving" in het begin van de film.
Qua niveau doet deze film weinig onder t.o.v. deel 4 want ook deze film stelt weer weinig voor, is niet vernieuwend, zit weer vol met clichés en achterlijke fouten en ook hier is weer sprake van geen enkele spanning. Sterker nog deze film is nog belachelijker en onnozeler want de humor heeft inmiddels de bovenhand genomen in het verhaal.
Nee dit is toch verreweg de slechtste film in de reeks en zelfs de slashes (bij een enkele werd zelfs blues gitaar muziek toegepast
) zijn flauw en saai (m.u.v. die met de ploeg en de boobytrap).
P.S. wel grappig om Doug Bradley bekend om zijn "Pinhead" rollen in de "Hellraiser" films weer eens terug te zien. Hij was trouwens weer lekker opdreef.
tsa_tsa
Als je met een bepaalde verwachting naar deze film kijkt, zul je bedrogen uit komen. Je moet van het genre houden en niet nadenken over toevalligheden, dan is dit soort films best aardig te pruimen. Ik kan er iig van genieten en als deel 6 uitkomt ga ik die gewoon weer kijken.
Ik had voordat ik deze film ging bekijken sowieso al lage verwachtingen ervan. Werd alleen maar bevestigd nadat ik hem gezien had.
De films zijn nog te bekijken, maar meer ook niet. Als deel 6 uitkomt zal ik die ook gewoon weer gaan bekijken op een druilerige zondag.
Ricochan38
deze was wel heel slecht, deel 4 was al niet om aan te zien en dit deel bewijst dat het nog slechter kan.
DV1984
Het is alweer een tijdje geleden dat ik zon slechte horrorfilm heb gezien, ik was opgelucht toen de film gedaan was.
Erg slechte film.
De reeks heeft nu wel een dieptepunt bereikt hoor(ondanks dat het al slecht was).
Slechte acteurs, een bordkartonnen stadje, bijzonder ongeloofwaardige handelingen van de personages en een vervelend persoon in de cel maken dit toch veruit de slechtste film uit de reeks. Zelfs de gore is gewoon slecht en bijzonder fake. Toppunt zijn nog wel de hilbillies. Bijzonder lelijke make up en ze zijn ook nog eens slimmer dan ooit gezien al die boobytraps en hun onlogische slachtoffer volgorde in een debiel leeg stadje(lees: kartonnen decor). Het slaat allemaal nergens meer op.
Chelsea94
ik had minimaal een lekkere fondue verwacht, maar zelfs dat zat er in deel 5 niet in...
jippie2010
Ik moet zeggen dat deze film mij is meegevallen.
Het was een aardige slasher, de ene scene was beter dan de ander.
Het had van mij wel wat mystieker mogen zijn,
maar al met al toch een redelijke film.* 2.5
Noodless
rep_robert schreef :
helaas helaas
Nochtans kon ik deze serie wel smaken, maar het vorige deel was toch wel zwak en deze film slaagt erin om nog zwakker voor de dag te komen.
Het verhaal zelf is stupide....
wat hierboven al wordt aangegeven.
3/10
twente
heb er naar gekeken, zeer matig en begin die film echt zat te worden. nu krijgen we deel 6. en zo kunnen we door gaan. matig in elkaar gezet kwa acteer werk ook slecht niet serieus. niet de moeite waard om weer te kijken. ben blij dat ik mijn anderhalfe uur een film heb gezien. en de tijd is mooi voorbij gegaan omdat er niks op tv was. geen aanrader.
deel 6 maken en er mee stoppen!!
Dat zou te afgezaagd zijn en is al eens toegepast, maar een lekker gourmetstel of een barbecue zou wel geinig zijn geweest, "Let's put another human on the barbie"
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Een reeks die langzaam aan slechter werd maar hiermee wel rock bottom raakt. De cast is vrij matig en de vervelende personages maken het er niet beter op. Daarbij zijn de hillbillies ook nog eens zwaar overpowered (fysiek en mentaal) waardoor spanning niet eens aan de orde komt.
Tonypulp
Het 3e t/m dit 5e deel zijn niets meer dan compleet mislukte pogingen om het tweede deel op te volgen. Gaat hélemaal nergens over meer. Knap staaltje verneukerij, dat blijft het wel. Sfeerloos misbaksel met afzichtelijke SFX. Huilen met de pet op dus. Alweer.
luukdk11
Slechte film die je niet moet willen kijken. Er klopt niks van de hele film niet. Niks in vergelijking met vorige delen. Snap niet wat de bedoeling is geweest van deze film. Heb geen andere woorden voor deze film dan super super super slecht!
juhnzun
Waardenloos had gehoopt dat die freaks nog kapot geschoten of gruwlijk afgemaakt werden maar helaas
Enigste pluspunt zijn de 2 vrouwlijke brunettes
Franza
1 is erg goed
2 is Acceptabel
3 is kan er mee door
4 is slecht
En zoals ik de reacties hier lees is deeltje 5 dan erg slecht...
En toch ga ik em toch wel kijken
Clapboy
Best leuk vervolgje! Leuke kills, genoeg gore en Doug Bradley. En er zat ook wat kannibalisme in. Vond hem beter als deel 3 en 4, hier zat het weer wat meer tegen deel 2 aan die ik ook erg geslaagd vond, niet meer zo serieus als het eerste deel wat toch de beste blijft maar wel puur vermaak. 3 sterren.
Chainsaw
En meneer Declan O'Brien gaat nog even verder met de Wrong Turn reeks. Een beetje zoals Rick Bota dacht dat het wel een goed idee was om de Hellraiser serie voort te zetten met een paar vervolgfilms. En over Hellraiser gesproken, ook hier is ruimte voor Doug Bradley om, ditmaal zonder make-up en donkere stem, Pinhead te spelen. Vooral als hij eenmaal in de cel zit, mag hij vooral teksten uitkramen zoals Pinhead destijds deed in Hell on Earth, toen hij gevangen zat in een pilaar.
Maar eerlijk is eerlijk, het is prettig om Bradley aan boord te hebben. Zelfs zonder spijkers in zijn kop komt hij een stuk dreigender en enger over dan de drie mutanten die eigenlijk de grote schurken van de film zouden moeten zijn. Ze zien er echter nog bespottelijker uit dan voorheen. Vooral geestig hoe we kort in het dorp zien hoe jongeren verkleed zijn als mutanten en hillbillies voor één of ander feest en deze toch opvallend weinig verschillen van het drietal échte mutanten. De make-up en maskers worden er in ieder geval niet beter op, laten we het zo stellen.
Net als de serie, overigens. Wrong Turn 4 was wellicht een tikkeltje beter dan Wrong Turn 3, maar echt grote vooruitgang zit er klaarblijkelijk nog niet in bij meneer O'Brien. Bij de opening dacht ik nog even dat de film wellicht weer naar Wrong Turn 2- terrein ging met over-the-top humor, maar van die droom werd ik jammer genoeg al snel wakker. Wrong Turn 5 is niet veel meer dan drie mutanten die op de meest complexe wijze mensen om zeep helpen (Jigsaw zou het allemaal nog te omslachtig vinden), terwijl ze in eerdere films toch begonnen als simpele kannibalistische mutanten die gewoon wilde eten. Ondertussen blijft Bradley een halve film lang de mensen in de gevangenis bang maken dat hij elk moment opgehaald kan worden en vergeet ik weer alle namen van het o zo saaie slachtvee.
1,5 sterren.
SPT
Ik vond hem een stuk beter dan deel 4, en zeker de moeite van het kijken waard.
puppet master
Deel 5 in deze serie vind ik toch wel redelijk goed.
Alleen deel 4 moet ik nog kijken, maar ze volgen elkaar net op dus hoeft niet perse....
wederom een open einde, de slechteriken blijven leven dus op naar deel 6 en ik verheug me er nu al op.
Dit zijn echt van die filmpjes, hetzelfde als bv Saw, je vind ze leuk of niet...
Er zijn mensen die dit een slechte film vonden maar die vinden dat meestal van films met vervolg delen ook.
Meestal is het eerste en de tweede deel van een film goed maar de rest dan niet omdat je weet in wat voor genre de film door blijft gaan.
De verhaal is standaard als in alle horror films, de gore we redelijk alleen weer het irritante gelach van de freak werkt je wel een beetje op je zenuwen....

Wrong Turn

The Collector
Horror / Thriller, 2009

Wolf Creek 2
Horror / Thriller, 2013
kleine stadmutanthalloweenwoudhorrorwest virginiavervolgslasherkannibaalpolitie agentsurvival horrorwrong turn voyeurkannibalismepower plant