• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: Ben Stiller

Met onder meer: Ben Stiller, Owen Wilson en Christine Taylor

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Zoolander

"3% Body Fat. 1% Brain Activity."

Derek Zoolander, een succesvol mannelijk model, komt er op een dag achter dat zijn beste dagen in het vak achter zich liggen. Al een aantal jaren is hij uitgeroepen tot Male Model of the Year, maar dan gaat de felbegeerde titel opeens naar nieuwkomer Hansel. Dan wordt Derek benaderd door een zekere Mugatu die hem perspectieven biedt voor een nieuwe loopbaan. Wat die mysterieuze figuur er echter niet bij vertelt is dat hij van plan is de premier van Maleisië te vermoorden.

Derek Zoolander

Larry Zoolander

Scrappy Zoolander

avatar van jedi29

jedi29

Domme maar grappige film, de vele gastrollen (David Bowie & David Duchovny o.a.) zijn een extra punt voor de film. Fijne soundtrack trouwens!

avatar van bellenkim

bellenkim

leuke ontspannende film!

veel goede momenten in

niet echt mijn genre maar toch 2*

avatar van izzard

izzard

Zeer grappige film, maar niet iedereen schijnt m leuk te vinden. Nou ja, er zijn ook mensen die the Big Lebowski niet leuk vinden. Rare mensen zal je dus altijd houden.

Beejeej

deze film wordt wat mij betreft echt tekort gedaan met 2.45 (is een 5-) gemiddeld. dit is echt een van de beste comedies van de afgelopen jaren.

doorspekt van zinloosheid met geen enkele poging om ook maar iets serieus te nemen. zo hoort een comedie wat mij betreft in elkaar te zitten (vandaar ook mijn voorliefde voor een film als 'hot shots', maar dat ter zijde).

deze film krijgt van mij de volle 5 sterren! geweldig!!

avatar van Wouter

Ik zag een minuut of tien van deze film en heb nu niet de indruk dat die hier onderschat wordt....

Tja, dat is erg afhankelijk van je gevoel voor humor. Ik vond persoonlijk de humor in deze film vrij irritant.

avatar van Muldertje

Muldertje

flauw, puberaal, over the top,,,geweldige comedy dus,,,3,5 ster

Wouter schreef:

10 minuutjes is dan ook niet bijzonder veel. heb je em al eens helemaal gezien ??

avatar van Wouter

Was ik niet van plan, nee.

avatar van WiLL

WiLL

Muldertje schreef:

flauw, puberaal, over the top,,,geweldige comedy dus,,,3,5 ster

Ja dat klopt wel ongeveer

3 * van mij

avatar van alexis

alexis

steengoeie film. zo onzinnig dat het logisch is. de film heeft wel een serieuze ondertoon. en is gelikt gefilmd. goeie soundtrack veel bekenede cameo's

(pa en zoon in een film is ook leuk, jerry en ben stiller)

jerry stiller blijft cool!!!

*****

avatar van gotti

Pijnlijk, een komedie waarvan de leuke grappen op een houtzagershand te tellen zijn.... 1,5*

Beejeej

dat ligt maar net aan welke humor je leuk vindt

avatar van Lazarus

Lazarus

ik denk ook niet dat je een komedie vindt die meer dan 3*-3.5* krijgt. te veel mensen houden er of net wel van of net niet van. (met andere genres valt het nog mee)

Beejeej

yep, maar ik ben wel comedie-fan, dus die vind ik al snel leuker dan de gemiddeldes die hier gegeven worden (zoolander 5 sterren bijv. )

alexis schreef:

Alleen die laatste zin klopt!

onzinnig dat ie logisch wordt

serieuze ondertoon? eerder goedkoop sentiment.

Art

Ik ben toch wel een beetje fan van Ben Stiller maar deze film is toch wel een van zijn minste films. Een paar leuke momentjes in een verder tamme film. Het was ook wel leuk om een verwijzing te zien naar 2001: A Space Odyssey. En de soundtrack was ook nog te pruimen. Tja, wat geef je dan als beoordeling? Ik ga toch voor 2 sterretjes

Art schreef:

Het was ook wel leuk om een verwijzing te zien naar 2001: A Space Odyssey.

Ja, en The godfather.

Art

Is dat zo? Die verwijzing heb ik er niet uit kunnen pikken.

EmDee

Derek zegt tegen zijn oude manager: I know it was you, it broke my heart.

Art

Er begint een klein lampje bij mij te branden Ik moet maar eens nodig die film gaan herzien

avatar van remorz

remorz

Tegen alle verwachtingen in best wel galachen bij deze film. Ben Stiller is weer irritant, maar zit goed in zijn rol. Owen Wilson vond ik zelfs leuk (dat wil wat zeggen). Een film die duidelijk met veel plezier is gemaakt. Ik kon er wel om lachen; 2,5*

avatar van Diesel

Diesel

Stem bij herziening verhoogd naar 3*

Veel goede grappen, een heerlijke soundtrack en leuke personages..

avatar van Lukic

Lukic

Matige film, maar wel met enkele leuke grapjes en er zit een serieuze ondertoon in deze film, dat maakt het dan nog enigzins bijzonder. Ook in combinatie met enkele spitsvondigheden. Zo wordt het zogenaamde spirituele gefrutsel van veel bekende wereldsterren op de hak genomen, door middel van de scene bij Hansel thuis waar ie een dozijn tibetaanse dwergen en sherpa's thuis blijkt te hebben.

2,5 ster...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Matige flutkomedie, vond het te... Gestyleerd? Geen leuke jokes maar allemaal absurde crap. Sorry. 2*

avatar van Purmerend

Purmerend

alexis schreef:

(pa en zoon in een film is ook leuk, jerry en ben stiller)

jerry stiller blijft cool!!!

Ze lijken een beetje op de stampertjes van Pluk van de Petteflet.

avatar van markpennings

markpennings

Ben Stiller heeft de look, hij is grappig. ook in deze matige film. Zonder hem was het helmaal sucks.

avatar van swordfish

swordfish

ben was perfect voor deze rol, k' zou geen betere kennen verzinnen.

juist omdat de humor door en door flauw is, is'tie zo goed

Beejeej

Owen Wilson was ook perfect voor de rol hoor

avatar van Diesel

Diesel

Toch is het Ben Stiller die de show steelt.