• 9.375.055 stemmen

Geregisseerd door: Ben Stiller

Met onder meer: Ben Stiller, Owen Wilson en Christine Taylor

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Zoolander

"3% Body Fat. 1% Brain Activity."

Derek Zoolander, een succesvol mannelijk model, komt er op een dag achter dat zijn beste dagen in het vak achter zich liggen. Al een aantal jaren is hij uitgeroepen tot Male Model of the Year, maar dan gaat de felbegeerde titel opeens naar nieuwkomer Hansel. Dan wordt Derek benaderd door een zekere Mugatu die hem perspectieven biedt voor een nieuwe loopbaan. Wat die mysterieuze figuur er echter niet bij vertelt is dat hij van plan is de premier van Maleisië te vermoorden.

Derek Zoolander

Larry Zoolander

Scrappy Zoolander

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Matige flutkomedie, vond het te... Gestyleerd? Geen leuke jokes maar allemaal absurde crap. Sorry. 2*

avatar van Phoenix

Phoenix

Can't you see i'm loco?

Stiller vond ik maar wat vervelend. Wilson was veel cooler, dat gezwiep met die step telkens . Geweldig! En zijn onderkomen!

Ja, had het niet verwacht maar toch best een geslaagde komedie.

Leuk trouwens dat Duchovny weer bij een complottheorie betrokken is . In Evolution steekt ie er ook al de draak mee.

avatar van otherfool

otherfool

Een makkelijk onderwerp om wat grappen tegenaan te gooien, al wordt het soms wel leuk gedaan. Taylor is, net als in Dodgeball, een positief nootje aan deze film.

2,5*.

avatar van Shinobi

Shinobi

Wat een saaie, humorloze film is dit zeg. Ik dacht aan de hand van de trailer dat ik wel kon lachen om deze film, dus niet. Stiller en Wilson vind ik totaal niet boeiend en zijn niet grappig. Verder is het verhaal saai en nogmaals humorloos.

Ik geef 'm 0, 5 sterren.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wat een ontzettend onnuttige film is dit. Hier hoeven niet meer woorden aan vuil gemaakt worden.

avatar van Theunissen

Op sommige momenten is deze film best grappig en Christine Taylor zag er heerlijk uit. Maar het totaal plaatje valt toch wat tegen.

Film die goed tussen The Cable Guy en Tropic Thunder inpast. Stiller gaat er als regisseur steeds meer op vooruit.

Ook in deze film weer een resem parodies die toch hun eigen plaatsje in de film weten te vinden zonder er écht als halve sketches uit te steken.

Verder weer lekker flauw, met nogal wat geslaagde (en best goed getimede grappen ook) die gedragen worden door acteurs die gewoon erg veel lol beleven aan hun personages. Bij dit soort films kan het erg snel misgaan als acteurs niet volop meegaan in de onzin, Stiller krijgt ze blijkbaar elke keer weer vergenoeg.

Verder aardige regie, muziekkeuze vond ik wat minder. Filmpje is verder aangenaam kort en vliegt voorbij. Laatste pluspunt is de enorme rij van cameos, waaronder een aantal erg leuke.

In Tropic Thunder is het allemaal wat meer geperfectioneerd en nog wat beter uitgebalanceerd, maar Stiller weet mooi zijn plekje te vinden binnen het comedy genre, en een plekje dat ik best kan waarderen. Ergens tussen de Farrelly broertjes en Jim Abrahams in.

avatar van booyo

booyo

In de categorie van flauwe humor films heb ik ze beter gezien, desondanks kon Zoolander mij prima vermaken. Ben Stiller vind ik normaal gesproken 3x niks, maar ik vond hem geknipt voor deze rol. Ontzettend goed hoe hij een dom, oppervlakkig model neerzet, en hij is natuurlijk ook really really really goodlookin'

avatar van thokiesaq

thokiesaq

Moet je deze film nou serieus nemen?

Hier en daar wat grappige momenten meer is het niet.

avatar van deft0nes

deft0nes

Sommige films kunnen vreselijk irritant zijn als ze echt helemaal over de top gaan, maar deze vond ik prachtig. Sommige scènes zijn echt te debiel voor woorden, heerlijk Bijvoorbeeld die scène dat de posse van Zoolander allemaal benzine over zich geen gaan gooien zonder reden en dan een sigaret opsteken en dan...BOEM! Ik kwam echt niet meer bij.

avatar van Film Pegasus

Ik verwacht nu van Ben Stiller uiteraard geen topfilm. Maar hier is de beperkte humor zelfs wat zoek. Denkelijk ligt de fout dat Stiller zichzelf regisseert. Acteurs als Stiller en Wilson hebben een rustig tegenwicht nodig om het hyperkinetische wat af te blokken. Hier krijg je enkel een drukdoenerij die niet altijd werkt. Niet mijn ding deze film.

avatar van ChiaraManis

ChiaraManis

Dat deze film zo laag scoort had ik niet verwacht..!

Vind deze humor dus echt briljant, maar smaken verschillen blijkbaar..

Als je van droge, over the top humor houdt is deze film zeker een aanrader..!

avatar van rep_robert

Blijft een geweldige film met een geweldig dom+debiel uitgangspunt waardoor je de hele film eigenlijk met een big smile zit te kijken.

Veel grappen zijn niet geslaagd of zelfs voorspelbaar. Maar daar tegenover staan een boel knotsgekke personages waarvan er een aantal echt memorabel zijn.

Niet geschikt voor de mensen die films altijd serieus nemen. Wel geschikt voor mensen die zin hebben in een klein anderhalf uurtje aan pure onnozelheid.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

What is this? A center for ants? How can we be expected to teach children to learn how to read... if they can't even fit inside the building?

Ik heb mij werkelijk weer kapot gelachen om bijna alles. Ik vind de film echt geniaal. Humor, parodie, script en natuurlijk de combo van Ben Stiller en Owen Wilson. Geweldig. Ze moeten echt vaker films maken. Ook de flauwe Will Ferrell was helemaal super. Deze film moet je absoluut niet serieus nemen, en dan kan je erg genieten van deze film. Ook que acteer prestaties vond ik super.

Ik heb de film al heel erg vaak gezien, en ik blijf er elke keer weer van genieten. Vandaar dat ik mijn cijfer verhoog van 4.0 naar 4.5.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg leuke en luchtige komedie. Dit keer niet met geweren als wapens, maar de look en de mode. En dat komt bij Zoolander toch nog best wel goed uit de verf. Normaal koop ik dit soort films niet zomaar maar de vele goede reacties hebben me toch wel op ideeen gebracht. Het is geen slappe us-komedie, nee het is gewoon een lekker creatief vermaakfilmpje. Ben Stiller is alweer erg goed hierin. Later brak hij helemaal door met Tropic Thunder. Het concept slaat eigenlijk nergens op en is ook lekker onzinnig. Het is eigenlijk een soort actie/thriller, maar dan met vooral creatieviteit en mode, ipv vuisten en wapens. Naast Ben Stiller ook nog erg fijne rollen van Mila Jovovich als die transseksuele gangstermeisje, John Voight en uiteraard Stillers tegenstander (?) Owen Wilson. Zoals gezegt, gewoon lekker luchtig en kleurrijk vermaak met een hoop grappige onliners en momenten. Het einde is ook feelgood.

Ben Stiller is denk ik toch wel een van de betere comedianten in Hollywood.

avatar van david bohm

david bohm

Film die de modewereld op de hak neemt.

Derek Zoolanders nederlaag tegen Hansel gaat hem niet in de koude kleren zitten. De door de wol geverfde Mugatu, een klerenkast trouwens, weet dat hij een schaap moet scheren als het wol heeft en ziet zijn kans schoon. Maar Derek Zoolander wil een einde breien aan zijn carriere als super male model waarvoor hij de ballen uit zijn broek heeft gewerkt. Mugatu blijkt trouwens een schoolvoorbeeld van veel geschreeuw maar weinig wol, het is de Oostblok dame die de broek aan heeft.

Ik heb me prima vermaakt met deze comedy. Met name Ben Stiller en Owen Wilson zijn lekker op dreef.

avatar van Spetie

Het idee is best leuk om een soort van parodie te maken op de hippe modewereld en met acteurs als Stiller, Wilson en Ferrell kan het bijna niet mis gaan dacht ik van tevoren, maar helaas gebeurt dat toch.

Het verhaal is in ieder geval lekker absurd. Ben Stiller is vaak grappig, maar in deze film wist hij mij nauwelijks aan het lachen te krijgen. Hetzelfde geldt voor Owen Wilson, die het iets beter doet als Stiller’s concurrent, maar ook hij is lang niet altijd grappig en lijkt af en toe echt inspiratieloos te spelen. Gelukkig is daar dan nog Ferell, die het wel goed doet en op momenten wel grappig is, helaas is zijn rol wel wat beperkter. De aankleding van de film is ook wel aardig, evenals enkele cameo’s.

Toch is het bij lange na niet genoeg om de film te redden. Die is grotendeels niet leuk, flauw en is zijn geheel dus behoorlijk matig.

avatar van K. V.

K. V.

'k Vond het geen misse film, al zijn sommige grappen wel wat flauw.

Naast de 3 hoofdrolspelers Ben Stiller, Owen Wilson en Will Ferrell (met zeer speciaal poedelkapsel ) passeert ook heel wat bekend volk de revue: David Duchovny, Jon Voight, Donald Trump, Christian Slater, Lenny Kravitz, Paris Hilton, Fred Durst, Victoria Beckham, Gwen Stefani en nog vele andere.

Ook leuk is dat Ben Stiller z'n pa meedoet in deze film als baas van Zoolander.

avatar van The One Ring

The One Ring

Sting. Sting would be another person who's a hero. The music he's created over the years, I don't really listen to it, but the fact that he's making it, I respect that.

Rufus, Brint, and Meekus were like brothers to me. And when I say brother, I don't mean, like, an actual brother, but I mean it like the way black people use it. Which is more meaningful I think.

Tja, van onzinnige citaten zoals hierboven krijg ik zelden genoeg. Zoolander is een enorme over-the-top comedy en als het werkelijk waanzinnig wordt kan ik dat altijd wel goed hebben. Niemand houdt zich in hier, wat in sommige films kan vervallen in grappig doen in plaats van zijn, maar niet hier. Iedereen gaat enthousiast mee in de onzin (Owen Wilson steelt overigens de show) en veel van die onzin is geïnspireerd. Natuurlijk wordt het dan ook vaak flauw, maar dat kon ik wel hebben, aangezien het aantal geslaagde grappen veel hoger ligt. Hilarische hoogtepunten zijn onder andere het watergevecht met benzineslangen (leuk ook dat Stiller dit gewoon slecht liet aflopen), de uitleg van waarom de modewereld achter alle politieke aanslagen van de afgelopen 200 jaar zat en Christine die over haar tragische verleden verteld (en dan vooral de reactie van Zoolander en Hansel hierop). Fijn ook dat het nergens zich inhoud voor politieke correctheid en dat er geen serieuze plotlijn in zit. Enkele wel erg makkelijke grappen en een voor comedy uitgekauwd verhaal (alweer een potentiële politieke aanslag) mogen de pret niet al te veel drukken, maar voorkomen net dat de film zich onder de grote toppers mag rekenen.

Het valt me trouwens wel op dat Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell en consorten vaak op hun grappigst zijn als één van hen het scenario of de regie in handen heeft. In komedies van anderen weet je daarnaast soms niet waarom ze bekend staan als komieken, zo suf als ze daarin kunnen zijn.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Het begint nog wel grappig, maar al is dit een parodie of niet, je begint je te ergeren aan alle gekke personage's. Dan kan niks of niemand je meer goed doen. 1,0.

avatar van Black Math

Black Math

Aardige film. De modewereld is een dankbaar onderwerp om op de hak te nemen, maar het gevaar met parodieën is dat het al snel niet grappig meer is, vaak omdat het over the top is.

Het valt ook niet te ontkennen dat deze film over the top is, maar toch werkt het hier wel. Het heeft iets te maken met timing, maar ook met dat de domheid die geëtaleerd wordt op een rare manier van een hoog niveau is. De oneliners, zo'n bezinepompstoeigevecht, de gezichten die getrokken worden. Het komt ontzettend dom over, maar je voelt wel dat er erg goed over is nagedacht. Wat dat betreft vergelijkbaar met Beavis and Butt-Head do America, waar domheid op virtuoze wijze tentoongesteld wordt.

Leuke personages die met veel plezier gespeeld worden, met name de rollen van Stiller en Wilson met een behoorlijk arsenaal aan grappige maniertjes, bijvoorbeeld met de step van laatstgenoemde. Ook aardig dat er zoveel beroemdheden gestrikt zijn voor deze film, geeft toch ergens het gevoel van realiteit, wat uiteindelijk juist de parodie ten goede komt. Visueel ook niet onaardig, met name de split screens tijdens de walk-off, wat sowieso een erg grappig concept was.

Het einde is uiteindelijk toch een beetje teveel over the top, maar voor de rest leuker dan verwacht. 3*.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

In aanloop naar deel 2 toch maar even deel 1 herzien. En ja, hij blijft ook na 15 jaar leuk.

Ik moest toch weer erg grinnikken om de Blue Steel van Stiller, het lijzige van Wilson en de hysterie van Mugatu.

De modewereld wordt lekker op de hak genomen door in te zoomen op de oppervlakkigheid, clichés en leeghoofdigheid.

avatar van jippie2010

jippie2010

Als het een YouTube filmpje van 5 minuten was geweest dan had ik met tranen over de wangen krom gelegen van het gelachten. Want soms was het zo droog dat ik het zeker kon waarderen.

Maar verspreid over 89 minuten gaat het flauw en veel van hetzelfde voelen.

Uiteindelijk kom ik niet verder dan *2,5.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Veel geslaagde grappen, veel meligheid, Owen Wilson die zó goed in z'n rol past dat ik hem warempel acceptabel vind, veel grappige cameo's. Tussendoor ook veel flauwigheid, een climax die gewoon pijnlijk onleuk is (de aanslag die niet door gaat... dan toch weer wel... niet... wel... acrobatische vechtkunsten... flauwsies...), in de hoofdrol een acteur die je moet liggen (mij niet zo), in de schurkenrol een acteur waarvan ik me niet kan voorstellen dat hij wie dan ook ligt, alles propvol ideeën die toch niet een leuke samenhangende film opleveren. Grappen genoeg, maar te weinig humor om te lachen. Vind ìk dan, want al die vier- en vijf-sterren-waarderingen hier... DAVID BOWIE?!? JON VOIGHT?!?

avatar van IH88

IH88

“I'm pretty sure there's a lot more to life than being really, really, ridiculously good looking. And I plan on finding out what that is.”

Matig. Natuurlijk wordt alles met een knipoog gebracht, maar dan nog is Zoolander op een enkele scene na geen moment echt grappig. De enige leuke scene is die waarin Stiller en Wilson een dance-off houden op de catwalk. Stiller heeft in deze film één trucje en dat is dom doen en dom kijken. Bij beide is de lol er snel af. Dan is Wilson nog beter op dreef, en Christine Taylor doet het ook niet slecht. Voor de rest is het vooral ‘cameo checken’, want er komen nogal wat bekende mensen langs. Toch nog iets wat leuk is om te doen tijdens het kijken van deze film.

avatar van deventerate

deventerate

Dit is zo'n film die je absoluut gezien moet hebben als je van komedie films houd. De grappen vind ik persoonlijk fantastisch. Aangezien Zoolander zelf niet een serieus te nemen personage is moet je dat absoluut niet doen. Daarnaast moeten we komedie films serieuzer nemen. Het zijn namelijk de belangrijkste films! Ze geven ons een goed gevoel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Bombastische en lawaaierige, maar bij vlagen best aandoenlijke film van Ben Stiller. Het is logisch dat een acteur als Stiller met zo'n puur komedieregieproject ook zelf de hoofdrol vertolkt. Ik had het hem in ieder geval niet nagedaan, want je moet jezelf tot op zo'n niveau voor lul willen zetten wel aandurven. Het levert soms een aardig komisch moment op, maar ook een hoop nutteloze en vooral flauwe opeenstapelingen van lompe humor. Het probleem dat ik vaak met dit soort films heb is dat er altijd wel een nodeloos serieus figuur in rondloopt die totaal botst met de voortdurend overdreven toon. Waarom zou je pogingen doen om er soms emotie en diepere lagen in te gooien als je toch alleen maar van plan bent om de boel aan elkaar te schmieren. Al bij al kijkt de film vlot weg, maar voor de bizarre hoeveelheid aan grapjes heb ik maar beperkt kunnen lachen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Ben Stiller kan en moet beter. Zowel als regisseur als acteur. Vol inzettend op de parodie heeft Zoolander een paar toffe momentjes, maar er zijn ook te vaak grappen die pijnlijk ondermaats zijn. Wat Stiller wel goed doet is het tempo hoog houden en met de speelduur kan je ook al niet sukkelen. Al bij al had ik meer verwacht.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Zoolander heeft een paar grappige stukjes, maar buiten die schaarse momenten is de humor ondermaats. Te flauw, te melig. Ik kan best lachen om de films met Ben Stiller. Maar verder dan eindeloos dezelfde pruillip pose opvoeren komt hij dit keer niet. Een totaal niet grappige clown op de catwalk dus.

2,0 * Humor uit de mode

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Voor het eerst sinds 2007 deze film nog eens de revue laten passeren. Opvallend dat de herinnering die ik eraan had na zo'n lange tijd eigenlijk nog steeds overeind blijft. Zoolander is zeker niet slecht, maar toch zou ik dit een betere film moeten vinden dan uiteindelijk het geval is.

Komt met name doordat ik doorgaans Ben Stiller, Owen Wilson en Will Ferrell best goed kan hebben. Ook voor Christine Taylor heb ik eigenlijk sinds The Wedding Singer best een zwak, dus waarom ik geen van hen hier vind 'shinen' is me eigenlijk een raadsel. Allemaal hebben ze wel een leukere typetjes gespeeld, ondanks dat zeker Stiller en Ferrell er best op los mogen schmieren. Eigenlijk is Wilson nog de leukste van het stel, met hier en daar een leuke, droge grap. De film is uiteraard een halve satire op de modewereld, maar doet dit met zo'n belachelijk overdreven verhaaltje dat het soms best vermoeiend is. Als geheel weet het op zich wel te vermaken, maar wat mij betreft is de film maar weinig echte voltreffers rijk.

Als tussendoortje is het prima, maar het is eigenlijk té gestoord om echt leuk te kunnen zijn.