• 9.378.047 stemmen

Geregisseerd door: Ben Stiller

Met onder meer: Ben Stiller, Owen Wilson en Christine Taylor

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Zoolander

"3% Body Fat. 1% Brain Activity."

Derek Zoolander, een succesvol mannelijk model, komt er op een dag achter dat zijn beste dagen in het vak achter zich liggen. Al een aantal jaren is hij uitgeroepen tot Male Model of the Year, maar dan gaat de felbegeerde titel opeens naar nieuwkomer Hansel. Dan wordt Derek benaderd door een zekere Mugatu die hem perspectieven biedt voor een nieuwe loopbaan. Wat die mysterieuze figuur er echter niet bij vertelt is dat hij van plan is de premier van Maleisië te vermoorden.

Derek Zoolander

Larry Zoolander

Scrappy Zoolander

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Vond het een leuke film. Erg grappig en, typisch mode achtig...Niks mis mee...

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Er komt een deel 2 in 2012, wooeehoeee!

Kan niet wachten, humor van de bovenste plank waar helaas niet iedereen bij kan

avatar van Ohnaka

Ohnaka

Twee sterren maar door de cameo van Bowie een halve ster erbij. Heb geen moment echt kunnen lachen om deze film, terwijl ik vermoed dat dat wel de opzet is. En eigenlijk vind ik Ben Stiller erg vervelend.

avatar van xaid

Wat een scène .

hahahaha

avatar van nognooit

nognooit

Erg flauw, maar wat verwacht je dan ook van Ben Stiller.

Toch heb ik wel een paar keer kunnen lachen en keek het lekker weg. De pop-culture verwijzingen kan ik ook waarderen.

Flauw, voorspelbaar maar toch vermakelijk. Prima voor een keertje.

avatar van Quisho

Quisho

Net gezien. Inderdaad best flauw maar wel hilarisch, ik heb heel vaak moeten lachen. Tegen het einde zakt het ietsje in maar dit blijft een klassieker. Een van de beste komedies van de laatste jaren. Het verhaal is natuurlijk als in zoveel komedies waardeloos maar dat doet niets af aan de hilariteit

avatar van Zizzo

Zizzo

Echt weer zo een Ben Stiller film, zo belachelijk dat het wel vermakelijk is. Meer ook niet.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg leuke en luchtige komedie. Dit keer niet met geweren als wapens, maar de look en de mode. En dat komt bij Zoolander toch nog best wel goed uit de verf. Normaal koop ik dit soort films niet zomaar maar de vele goede reacties hebben me toch wel op ideeen gebracht. Het is geen slappe us-komedie, nee het is gewoon een lekker creatief vermaakfilmpje. Ben Stiller is alweer erg goed hierin. Later brak hij helemaal door met Tropic Thunder. Het concept slaat eigenlijk nergens op en is ook lekker onzinnig. Het is eigenlijk een soort actie/thriller, maar dan met vooral creatieviteit en mode, ipv vuisten en wapens. Naast Ben Stiller ook nog erg fijne rollen van Mila Jovovich als die transseksuele gangstermeisje, John Voight en uiteraard Stillers tegenstander (?) Owen Wilson. Zoals gezegt, gewoon lekker luchtig en kleurrijk vermaak met een hoop grappige onliners en momenten. Het einde is ook feelgood.

Ben Stiller is denk ik toch wel een van de betere comedianten in Hollywood.

avatar van bozzy

bozzy

ik kan altijd wel lachen om ben,dit is zekers niet zn beste film maar vond hem best vermakelijk.

avatar van david bohm

david bohm

Film die de modewereld op de hak neemt.

Derek Zoolanders nederlaag tegen Hansel gaat hem niet in de koude kleren zitten. De door de wol geverfde Mugatu, een klerenkast trouwens, weet dat hij een schaap moet scheren als het wol heeft en ziet zijn kans schoon. Maar Derek Zoolander wil een einde breien aan zijn carriere als super male model waarvoor hij de ballen uit zijn broek heeft gewerkt. Mugatu blijkt trouwens een schoolvoorbeeld van veel geschreeuw maar weinig wol, het is de Oostblok dame die de broek aan heeft.

Ik heb me prima vermaakt met deze comedy. Met name Ben Stiller en Owen Wilson zijn lekker op dreef.

avatar van flurk

flurk

ik vind dit een van de slechte films van ben stiller

avatar van Spetie

Het idee is best leuk om een soort van parodie te maken op de hippe modewereld en met acteurs als Stiller, Wilson en Ferrell kan het bijna niet mis gaan dacht ik van tevoren, maar helaas gebeurt dat toch.

Het verhaal is in ieder geval lekker absurd. Ben Stiller is vaak grappig, maar in deze film wist hij mij nauwelijks aan het lachen te krijgen. Hetzelfde geldt voor Owen Wilson, die het iets beter doet als Stiller’s concurrent, maar ook hij is lang niet altijd grappig en lijkt af en toe echt inspiratieloos te spelen. Gelukkig is daar dan nog Ferell, die het wel goed doet en op momenten wel grappig is, helaas is zijn rol wel wat beperkter. De aankleding van de film is ook wel aardig, evenals enkele cameo’s.

Toch is het bij lange na niet genoeg om de film te redden. Die is grotendeels niet leuk, flauw en is zijn geheel dus behoorlijk matig.

avatar van K. V.

K. V.

'k Vond het geen misse film, al zijn sommige grappen wel wat flauw.

Naast de 3 hoofdrolspelers Ben Stiller, Owen Wilson en Will Ferrell (met zeer speciaal poedelkapsel ) passeert ook heel wat bekend volk de revue: David Duchovny, Jon Voight, Donald Trump, Christian Slater, Lenny Kravitz, Paris Hilton, Fred Durst, Victoria Beckham, Gwen Stefani en nog vele andere.

Ook leuk is dat Ben Stiller z'n pa meedoet in deze film als baas van Zoolander.

avatar van Larude

Larude

Humor kan mij niet pakken. Vermoeiende stereotypes. Matig, tegen een krappe voldoende aan.

avatar van The One Ring

The One Ring

Sting. Sting would be another person who's a hero. The music he's created over the years, I don't really listen to it, but the fact that he's making it, I respect that.

Rufus, Brint, and Meekus were like brothers to me. And when I say brother, I don't mean, like, an actual brother, but I mean it like the way black people use it. Which is more meaningful I think.

Tja, van onzinnige citaten zoals hierboven krijg ik zelden genoeg. Zoolander is een enorme over-the-top comedy en als het werkelijk waanzinnig wordt kan ik dat altijd wel goed hebben. Niemand houdt zich in hier, wat in sommige films kan vervallen in grappig doen in plaats van zijn, maar niet hier. Iedereen gaat enthousiast mee in de onzin (Owen Wilson steelt overigens de show) en veel van die onzin is geïnspireerd. Natuurlijk wordt het dan ook vaak flauw, maar dat kon ik wel hebben, aangezien het aantal geslaagde grappen veel hoger ligt. Hilarische hoogtepunten zijn onder andere het watergevecht met benzineslangen (leuk ook dat Stiller dit gewoon slecht liet aflopen), de uitleg van waarom de modewereld achter alle politieke aanslagen van de afgelopen 200 jaar zat en Christine die over haar tragische verleden verteld (en dan vooral de reactie van Zoolander en Hansel hierop). Fijn ook dat het nergens zich inhoud voor politieke correctheid en dat er geen serieuze plotlijn in zit. Enkele wel erg makkelijke grappen en een voor comedy uitgekauwd verhaal (alweer een potentiële politieke aanslag) mogen de pret niet al te veel drukken, maar voorkomen net dat de film zich onder de grote toppers mag rekenen.

Het valt me trouwens wel op dat Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell en consorten vaak op hun grappigst zijn als één van hen het scenario of de regie in handen heeft. In komedies van anderen weet je daarnaast soms niet waarom ze bekend staan als komieken, zo suf als ze daarin kunnen zijn.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijke Komedie, ondanks de erg flauwe grappen. Ben Stiller vertolkt zijn rol op een grappige manier. Het verhaal is verder heel voorspelbaar, maar dat mag de pret niet bederven. 2,5 Ster.

avatar van NYSe

NYSe

Eén van de favoriete films van Terrence Malick.

avatar van doortje17

doortje17

Geweldige film! Humor is heerlijk flauw en verhaal slaat natuurlijk nergens op, maar Stiller blijft geniaal!

avatar van lelici

lelici

Ik was al niet zo'n fan van Stiller, maar deze komedie is toch echt wel zo kindrachtig flauw tot de 2de macht....onvoorstelbaar dat mensen zoiets leuk vinden.\

Daar kom ik echt met mijn verstand niet bij, sorry. 1*

avatar van Angelo2

Angelo2

Vond deze film erg tegenvallen hoewel ik een grote Stiller fan ben. Denk toch wel de minst leuke van hem. Het personage wat hij speelde wist soms een glimlach op mijn gezicht te krijgen maar meer ook niet. Ook Owen Wilson wist mij niet te overtuigen. Gewoon te weinig leuke stukjes en geslaagde grappen. Leuk om keer te zien maar meer ook niet.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

vuilnisbak.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Het begint nog wel grappig, maar al is dit een parodie of niet, je begint je te ergeren aan alle gekke personage's. Dan kan niks of niemand je meer goed doen. 1,0.

avatar van _Casper_

_Casper_

wat een waardeloze niet grappige film, ik ben toch een klein beetje een B stiller fan.. kan altijd wel om zijn films lachen maar deze film was gewoon ronduit troep en niet grappig...

Ik heb geen moment kunnen lachen en ook was de film gigantisch voorspelbaar.

Helaas, een hele zware tegenvaller

avatar van tattoobob

tattoobob

Eens met mijn bovenbuurman...alleen ik ben geen fan van Ben Stiller.

avatar van blablie

blablie

Zoolander, een film geregisseerd door Ben Stiller zelf, uitgebracht in 2001, is een charmante film die het verhaal vertelt van het mannelijk fotomodel ‘Derek Zoolander‘(Ben Stiller) die aan het einde van zijn carriere staat door de opkomst van een nieuw gezicht ‘Hansel’(Owen Wilson). Derek wil de wereld bewijzen dat hij nog steeds relevant is. Dan wordt hij benadert door vreemd individu, genaamd Mugatu (Will Ferrel) die hem zijn comeback aanbied, wat hij niet zegt is dat hij Derek wil gebruiken voor zijn plan om de premier van Malesie te vermoorden.

Door het spel van de vele bekende gezichten zoals: Ben Stiller, Owen Wilson en de altijd geweldige Will Ferrell is de film beter dan verwacht. Vooral Ben Stiller is goed op dreef als Derek Zoolander. De bekende “duckface” die hij constant door de film maakt en zijn kinderlijke gedachten zijn elke keer een glimlach waard. ‘Zoolander’ heeft ook veel cameo’s zoals: Donald Trump, David Duchnovy, Lenny Kravitz, David Bowie, …

Verwacht enkel geen intelligent verhaal. Het verhaal dient enkel als kapstok om zo veel mogelijk grappen te maken, meer niet. Wel bied het verhaal een scherpe knipoog naar de belachelijke wereld van de mode-industrie. De modellen zijn dom, de kleren die ze dragen zijn belachelijk, kunnen niets en stichten daarom hulporganisaties op om zich beter te voelen.

Kortom een leuke film die meer is dan het zou moeten zijn door de leuke acteerprestaties en de scherpe persiflage van de modewereld. Ook is het de perfecte voorbereiding op het vervolg ‘Zoolander 2’ die rond 2015 zou moeten uitkomen.

avatar van freshness

freshness

Deze film uitgekozen als toch filmkenner gewoon omdat ik die plots had liggen. Dus ik zei why not. Maar was beschaamd tegenover het gezelschap dat ik deze film opgelegd heb. Slecht, geen enkele keer gelachen, kinderachtig en de dwaaste clichémopjes. Film stopgezet na uurtje, ook op vraag van mijn gezelschap.

1 sterretje door lenny en bowie.

avatar van gukker

gukker

Ik vond hem leuk! Een stuk meer over de top dan de komedies die Ben Stiller normaal gesproken maakt en daardoor een stuk minder veilig dan vergelijkbare 'typisch Hollywood-komedies'.

avatar van fritsje

fritsje

Zo flauw dat het weer leuk is !

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Zoolander 2 komt er aan!

Ik vond 1 best geestig, best benieuwd naar deel 2!

avatar van Black Math

Black Math

Aardige film. De modewereld is een dankbaar onderwerp om op de hak te nemen, maar het gevaar met parodieën is dat het al snel niet grappig meer is, vaak omdat het over the top is.

Het valt ook niet te ontkennen dat deze film over the top is, maar toch werkt het hier wel. Het heeft iets te maken met timing, maar ook met dat de domheid die geëtaleerd wordt op een rare manier van een hoog niveau is. De oneliners, zo'n bezinepompstoeigevecht, de gezichten die getrokken worden. Het komt ontzettend dom over, maar je voelt wel dat er erg goed over is nagedacht. Wat dat betreft vergelijkbaar met Beavis and Butt-Head do America, waar domheid op virtuoze wijze tentoongesteld wordt.

Leuke personages die met veel plezier gespeeld worden, met name de rollen van Stiller en Wilson met een behoorlijk arsenaal aan grappige maniertjes, bijvoorbeeld met de step van laatstgenoemde. Ook aardig dat er zoveel beroemdheden gestrikt zijn voor deze film, geeft toch ergens het gevoel van realiteit, wat uiteindelijk juist de parodie ten goede komt. Visueel ook niet onaardig, met name de split screens tijdens de walk-off, wat sowieso een erg grappig concept was.

Het einde is uiteindelijk toch een beetje teveel over the top, maar voor de rest leuker dan verwacht. 3*.