Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 23 oktober 2003
Bekijk via Prime Video
Plot Intolerable Cruelty
"They can't keep their hands off each others assets."
Miles Massey, een succesvol advocaat uit Los Angeles, is gespecialiseerd in echtscheidingen. Maar ondanks zijn indrukwekkende klantenbestand, zijn grote aantal gewonnen zaken, het respect van zijn collega's en een eigen waterdicht contract, staat hij nu op een keerpunt in zijn leven. Succes kan hem niet meer boeien en de verveling slaat toe. Hij is dringend toe aan een nieuwe uitdaging. En die krijgt hij in de gedaante van Marylin Rexroth, de bijna ex-vrouw van zijn rijke klant Rex Rexroth, een gefortuneerde vastgoedontwikkelaar. Met de hulp van de gedreven privé-detective Gus Petch is Marylin erin geslaagd om Rex vast te zetten. Ze kijkt al verlangend uit naar haar financiële onafhankelijkheid. Maar daar lijkt Miles een stokje voor te steken.
Miles
Howard D. Doyle
Sarah Sorkin
Heinz, the Baron Krauss von Espy
mister blonde
vind hem toch wel behoorlijk ondergewaardeerd, hoor. is het omdat de film van de coen's is dat iedereen hogere eisen lijkt te hebben? of vind ik hem goed omdat ie van de coen's is?
Freud
Ik wil zelfs meer zeggen: dit is de coen-film waar ik het hardst bij heb moeten lachen, en ik vind hem helemaal niet slecht. Hij is niet echt consistent, en het is 'maar' een komedie terwijl we van de coens zogezegd enkel 'echte' films verwachten die dan wel op een geniale (en enorm amusante) manier worden geherdefinieerd (hergedefinieerd?), maar ik vond deze op en top hilarisch.
mister blonde
mee eens. en om onze meningen kracht bij te zetten Freud, zal ik een kort stukje schrijven over de geweldige dingen, die slechts enkelen in deze film schijnen te zien.
de verwijzingen naar andere Coen films zijn weer legio. een paar voorbeelden:
- Clooney die net als in O Brother....., weer met zijn uiterlijk bezig is. ditmaal met zijn tanden.
- het haar van Clooney dat hier juist vaker niet goed zit.
- Thornton die i.t.t. the Man Who Wasn't There belachelijk veel praat.
kom ik meteen op de acteerprestaties. Jones voldoet alleen. mede gezien haar schoonheid is dat voldoende. Thornton is zoals altijd goed en hij zou in elke andere film de show stelen. ware het niet dat er te veel geweldige bijrollen waren van erg goede acteurs en de aanwezigheid van Clooney om dat toe te laten. Clooney is voortreffelijk. zijn gezichtsuitdrukkingen (vaak verbaasd) zijn geweldig. de snelle, spitse dialogen komen van zijn tong af, alsof hij in een vorig leven daadwerkelijk advocaat is geweest.
zoals na tien minuten waarin hij de 'gedupeerde' (je weet wel; die vrouw die vreemd ging met de zwembadspullenverkoper, ondanks dat ze geen zwembad hebben) uit de openingsscène over de vloer heeft.
Clooney: 'your husband was waving your gun arround all this time'.
vrouw: 'it was his gun.'
Clooney: ' and we'll have it back for you'.
ik had het over bijrollen. bijrollen van acteurs die bizarre typetjes spelen zoals;
- the senior partner
- de baron
- Mrs. Gutman (de vrouw op hoge leeftijd, die onderworpen werd aan de perverse sexspelletjes van haar man)
- fuzzy joe
- tjoek tjoek
er zijn zoveel leuke scènes. voorbeeld: de door vrienden van mij bekritiseerde scène, waarin Clooney een staande ovatie krijgt. dergelijke misselijkmakende scènes in romantische komedies en zulks, wordt hier compleet belachelijk gemaakt. het is een bijeenkomst voor echtscheidingsadvocaten in Vegas, nota bene genaamd 'NOMAN'. hij krijgt high fives van de andere advocaten, waarna hij zijn assistent in de armen valt met de woorden 'I love you'.
de beste scène is in haar (zijn) huis. met de grappigste zelfmoord allertijden. zo. hebben we de kenmerkende briljante scène uit een Coen film ook weer gehad.
de voorlaatste scène is misschien wat cliché maar ook weer met een knipoog. Clooney en Jones zoenen, terwijl de advocaat van Jones vlucht met de huwelijksevoorwaarden het kantoor uit.
na dit gezegd te hebben is het mij een compleet raadsel waarom deze film niet zo mogen doorgaan als ‘gewoonweg weer een goede film van de Coen’s'. heb hem voor de zekerheid maar verhoogd naar 4,5 sterren.
Leuke film, maar helaas weten de Coen broeders net als in hun laatste twee films niet het zeer hoge niveau te bereiken waar ze tot en met The Big Lebowski moeiteloos aan leken te voldoen.
jassonn
Vond ik niet.Moet hem nog wel is herkijken,maar de eerste keer vond ik het een zeer overschate film.
Phoenix
- het haar van Clooney dat hier juist vaker niet goed zit.
- Thornton die i.t.t. the Man Who Wasn't There belachelijk veel praat.
Dit vind ik verder gezocht dan Neo's theorieën
. Dan zou je ook de van Damme films kunnen opwaarderen omdat hij zo consistent in elke film meer dan 10 mensen overhoop mept.
mister blonde
dat van Clooney´s uiterlijk hebben ze zelf gezegd in een interview met Nieuwe Revu een aantal maanden geleden. ze vinden het erg grappig als Clooney met zijn uiterlijk bezig is, zeiden ze o.m.
dat van Thornton lag er nogal dik boven op. zie je zelf ook wel als je de film nog een keer ziet.
die verwijzingen naar eigen films is een van die handelsmerken van de coen's, die je in bijna elke film wel terug ziet.
zie ook Big L en fargo: Buscemi die in fargo niet twee tellen zijn kop kan houden, wordt door Walter in the big L continue tot zwijgen gedwongen.
gandalf
dit is de eerste romantische komedie die ik echt goed vind. Feitelijk is dit tot nu toe voor mij de enige goede romantische komedie.
Als ik dit bijvoorbeeld mag vergelijken met Sweet home Alabama dan is deze film zo oneindig veel beter. Hij verveelt niet. Hij is boeiend. Hij is zelfs spannend. de COEN broers laten zien dat zij zelfs dit genre kunnen bewerken tot een geweldige film. Voor de fans: voeg deze film met trots toe aan je Coen collectie. De rest: huur deze film beslist eens, je zult er geen spijt van krijgen.
jassonn
Ik vond dat wel dat hij op den duur ging vervelen.Het verhaal is niet interesant genoeg om te blijven boeien.
Ik had veel meer van het kat-en muis spel verwacht.
Life Less Ordinairy is ook een goede romatische komedie.
reeko
Ik had veel meer van het kat-en muis spel verwacht.
Daar ben ik mee eens. Maar ik vond het zeker wel vermakelijk. Betreft Bob Thornton, die was onmisbaar in deze film, wat een figuur
Zavo
Omdat mijn verwachtingen niet zo hoog waren heb ik 'm niet in de bios gezien, maar nu pas gehuurd. Hij viel me 100% mee, sterker nog, ik vond het een erg leuke film, vooral het eerste uur is erg grappig. Ik vond 'm beter dan de vorige twee Coens, dus er is nog hoop dat ze binnenkort weer eens met een meesterwerkje komen.
Linda
Een lekker tussendoortje, meer niet. Vrij simpel verhaal met hier en daar een leuk grapje. Het zijn de bijrolletjes die de film leuk maken. Thornton vond ik geweldig met dat geleuter van hem de hele tijd! De muziek vond ik weer stukken minder. 3 sterren.
Agony
- 1985 berichten
Geen Coen topper, maar nog steeds een alleraardigste film. Wat is ZetaJones toch nog steeds een betoverend mooie vrouw! Enkele leuke grappen en een onderhoudens verhaal maken er 3,5 sterren van.
Sparkle
Flauwe komedie met enkele geslaagde grappen. Vervelend was de tempo verschuivingen in de film - eerst langzaam , dan snel, dan weer langzaam etc. Het einde vond ik helemaal niet interessant.
Sjoerd
Erg leuke film. Na al die negatieve berichten viel hij me erg mee. Het is net ff anders als wat je van ze gewend bent (ander type komedie, weet het niet anders te omschrijven), maar nog steeds de echte Coen-trademarks erin. Vooral de rare typetjes waren weer geniaal, zoals Gus "I'm gonna nail yo' ass" Petch en Wheezy Joe.
Clooney is geweldig als Miles Massey en de dialogen tussen hem en Zeta-Jones zijn een paar keer vlijmscherp... Leuk Leuk 4*
Drijntje
Ik vond het een leuke film, vermakelijk. Maar er zaten ook een aantal dips in de film, vond ik. Dips, waarin de fim zelfs een beetje saai werd. En toch jammer dat alles weer zo verdomde goed moet aflopen, doet afbreuk aan de film.
Sterk acteerwerk van Clooney, was leuk om naar te kijken!
Johan van Ee
Leuke film; met name de eerste 60 minuten zijn erg leuk (typische Coen stijl). Daarna zakt hij een beetje weg.
mstoffer
Ik begrijp al dat gejuich over Billy Bob niet. Het is toch een geschmier van jewelste. Ik zou hem wel eens een genuanceerde rol willen zien neerzetten. verder leuke film hoor.
Freak
als je een genuanceerde rol van Billy Bob wil zien, kijk dan naar The Man Who Wasn't There, ook van de Coen Bros...
Ondanks de typische en bizarre "Coen-dingen" in de film is dit toch niet meer dan de gemiddelde 'leuke' Hollywood film. De broertjes kunnen beter; laten we hopen dat ze niet echt de 'verkeerde' kant op gaan. 3*
Freud
Ik heb deze onlangs nog eens opnieuw gezien, en weer is het me opgevallen: dit is inderdaad een beetje een standaard verhaaltje, maar het is verfilmd met zoveel enthousiasme dat het daar ver bovenuit stijgt. De hele film getuigt van een superieur gevoel voor ironie, en is bovendien ongelooflijk grappig, op de meest fijnzinnige manier. Ik wil hier geen meesterwerk van maken, maar het is écht wel een keigoede film, die ver boven de gemiddelde 'leuke' Hollywood film staat.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Dekalog, Jeden
Drama, 1988

Miller's Crossing
Misdaad / Drama, 1990

O Brother, Where Art Thou?
Komedie / Misdaad, 2000

Blood Simple