Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 23 oktober 2003
Bekijk via Prime Video
Plot Intolerable Cruelty
"They can't keep their hands off each others assets."
Miles Massey, een succesvol advocaat uit Los Angeles, is gespecialiseerd in echtscheidingen. Maar ondanks zijn indrukwekkende klantenbestand, zijn grote aantal gewonnen zaken, het respect van zijn collega's en een eigen waterdicht contract, staat hij nu op een keerpunt in zijn leven. Succes kan hem niet meer boeien en de verveling slaat toe. Hij is dringend toe aan een nieuwe uitdaging. En die krijgt hij in de gedaante van Marylin Rexroth, de bijna ex-vrouw van zijn rijke klant Rex Rexroth, een gefortuneerde vastgoedontwikkelaar. Met de hulp van de gedreven privé-detective Gus Petch is Marylin erin geslaagd om Rex vast te zetten. Ze kijkt al verlangend uit naar haar financiële onafhankelijkheid. Maar daar lijkt Miles een stokje voor te steken.
Miles
Howard D. Doyle
Sarah Sorkin
Heinz, the Baron Krauss von Espy
Metalfist
ik vond die nu echt verschrikkelijk
verhaal trekt op niets, muziek past niet en catherina jones doet nu ook niet echt veel
my style
met plezier naat gekeken moet ik eerljik toegeven. Leuk verhaal 3,5 *
Drs. DAJA
Best wel sentimenteel en ook irritant gedrocht van een film. Warrig, oninterresant en irritant.
Clooney red hem van de totaale ondergang.
lottetje
vind er niks aan.
het verhaal was niet sterk, en werd op ten duur saai.
de humor was ongepast. en er werd niet goed geacteerd.
een dieptepunt.
deStef
leuke film, was zo nu en dan goed lachen... I gonna nail-your-ass. 3,5*
*Nientjah*
Pfff echt niks aan. Het verhaal was zo voorspelbaar, niet te geloven dat hij aanbevolen werd in de gids (VARA) en zelfs in de krant (NRC). Eigenlijk vond ik het ook niet grappig en het plot is erg vreemd, alleen maar om er een happy-end van te maken.
1 ster
Leno
De meeste Coen films onderscheiden zich van andere films(onder andere) op het gebied van leuke, kleurrijke karakters. In deze film komt dat echter nauwelijks uit de verf. Clooney weet zich niet helemaal goed raad met zijn karakter en Zeta Jones is simpelweg niet overtuigend. De bijrol van Thornton is wel leuk.
Het verhaal is amusant maar eveneens voorspelbaar. Er zit nog wel een leuke vondst in tegen het einde maar verder was het toch teveel een typische romcom.
Leuke film, maar niets aparts.
maxcomthrilla
Inderdaad leuke film, maar typisch een film die door zoveel regisseurs gemaakt zou kunnen zijn.
De film mist vileiniteit om echt scherp uit de hoek te komen, daarvoor zijn de ontwikkelingen tussen Zeta Jones en Clooney te zoetsappig. Echt nergens maken beiden elkaar het leven echt zuur.
Als feel good komedie doet de film het beter. Dat is met name te danken aan de vele leuke kenmerkende Coen typetjes. Het is allemaal zeer leuk om naar te kijken, maar ook niet meer dan dat.
Toch blijven er een paar geweldige scènes inzitten. Met name het begin was grappig en het moment dat een huurmoordenaar zijn inhaleerapparaat verwisselt met zijn pistool . Dat was dan wel weer echte, subtiele ouderwetse Coen - humor. Jammer genoeg ontbreken meer van zulke scènes. Dikke 3,5* Omdat de typetjes weer erg goed op dreef zijn.
Gerritj
Een film met een glimlach van meer dan een uur.
Met een grote lach als de oudste vennoot aan het woord was met als zijn slangetjes in zijn body.
Op zich als vele comedies een flutverhaal, maar wel genieten van de onzin!
Mooie vrouwen/mannen/huizen/zwembaden/auto's
4.0 voor de lange glimlach
Zuzuu
huh
Vandernagel
Een simpel verhaal en maar redelijk geacteerd en toch vermakelijk. Sentimenteel, voorspelbaar en natuurlijk met een happy end. Toch net van een hoger niveau dan de gemiddelde romcom.
3,0 sterren
Dubbel gevoel.
Enerzijds vond ik de Coen typetjes binnen een gewone comedy als dit eigenlijk veel beter werken. Ze leuken een wat saai en beproefd geheel serieus op. In hun meer typische film blijven de Coens op volle gas vaak in tweede of derde versnelling hangen.
Anderzijds blijft het wel erg luchtig met een sentimenteel einde waar ik dan weer niet op zat te wachten. Vond Clooney toch wel weer aardig, rest van de cast was leuk om langs te zien komen (zeker zo'n Billy Bob Thornton, hoe klein z'n rolletje ook).
Hoogtepunt van de film was Herb, heerlijk personage. Luchtiger en minder geforceerd vooral. Personages werkten beter in deze setting, maar de film voelt wat te losjes aan. Wel vermakelijk, zoals de meeste Coen films. Iets echt bijzonders hebben ze nog steeds niet op hun naam jammer genoeg.
Silvio Dante
Misschien is Barton Fink wel iets voor jou. De nadruk ligt daar niet op de humor.
SouthParkFan
ik vond het wel een leuk filmpje om te zien. geoffrey rush was wel leuk maar hij voegde niks toe, en ik vond sowieso de hele film een beetje over the top. vooral met dat geschreuw als jones weer aan het langste eind had getrokken.
wel vond ik dat de film grappig was. soms lag ik dubbel maar toen het toch weer uitdraaide op een of ander sentimenteel einde vond ik het jammer dat ze er geen creatief einde uithalen. het grappigste personage was toch wel wheezy joe, geweldig.
3.5 sterren
mister blonde
Blijf het gezeur over het sentiment in deze film vreemd vinden. Was echt met een vette knipoog hoor.
Heb je gelijk in, vind ik ook één van de beste Coens
Prudh
Ik vond die knipoog niet echt boeiend. Vond dat bij Hudsucker ook al niet. IC blijft gewoon een romantische komedie met een slap einde, intended of niet. Het begon aardig, er zitten enkele leuke personages tussen (Weazy Joe!!) en enkele mindere (dat hulpje.....). Verder wat leuke grapjes, de Coen stempel is duidelijk. Toch een mindere uit hun oeuvre.
ILDIB
Lachen film met een paar magistrale scenes.. Helaas ook wat sibbiesobbie hier en daar, maar over het algemeen meer dan goed..
mister blonde
Tja, das ook niet zo lastig als je hun oeuvre bekijkt. Dit is niet zo'n ambitieuze film als veel van hun andere projecten. De Hudsucker is een knipoog naar een ander soort film(periode). Vond ik ook heel geslaagd trouwens.
Het noemen van iets dat intended is als minpunt, alszijnde dat het toch stiekem is, wat het juist meer aanpakt (lees deze zin maar drie keer), vind ik echt vreemd. Dat je er niets mee kunt, flauw vind etc. zijn heel andere vormen van kritiek (en kan ik me dan misschien zelfs wel weer voorstellen).
maerk
Gewoon een leuke comedy met geweldige bijrollen (Rush, Thornton) en soms hilarische stukken. Wanneer die huurmoordenaar zijn inhaler op Clooney richt en het pistool in zijn mond stopt is zo'n hilarisch stuk
3,5 ster.
Fran
- 1953 berichten
Ik vond de film niet echt grappig. Deze film had of iets satiriser moeten zijn of gewoon helemaal romantisch. Maar nu zweeft het er tussenin waardoor het gewoon net niet is.
Maar een paar grappige stukjes: het moment dat Marylin de pre-nub doorscheurt op haar huwelijk met Howard, de reactie van Miles was wel grappig en het moment dat de huurmoordenaar zijn inhalator en zijn revolver door elkaar haalt. Maar daar blijft het ook bij.
Prudh
Ik moest die zin inderdaad drie keer lezen. Maar een minpunt noem ik het niet toch? Romantische komedie is gewoon niet mijn ding, of het nu een dikke knipoog is naar (of spot drijven met) het genre of niet. Dat het een Coen film is verandert er weinig aan, ondanks hun overduidelijke stempel.
wwelover
Mwah mwah. Af en toe geinig. Clooney doet het aardig. Catherina ook. Billy Bob vind ik hetmeest geweldig, maar die heeft maar een kleine rol. Het principe van de film is geinig, maar het is neit echt goed uitgewerkt.
Naar mate het einde nadert, begint de lol er ook af van te gaan. Zoals die speech. Echt belabberd en te cliché.
maerk
Een stuk minder dan ik van de Coens gewend was.
Aardig filmpje dat ik niet vaak opnieuw zal kijken. Sommige stukken zijn geweldig...tussendoor een beetje mwah..
verlaag naar 3*
alec
Film met wat pieken en dalen.
Over het algemeen gewoon lekkere entertainment waarbij de Clooney het vooral moet hebben van zijn charme en mimiek.
Leuke rol van Paul Adelstein als aangever maar Irwin Keyes als Wheezy Joe steelt toch de show met zijn inhalator
Een *3.5
Donkerwoud
Ik heb die kritiek op deze film nooit zo begrepen. Als je hem slechts als mainstreamversie van de Coens ziet, is hij zo slecht nog niet. Hun aparte humor maar dan vertaald naar het niveau van There's something about Mary. Het is nog steeds zoveel lolliger dan de meeste pogingen tot humor.
Katharina
Leuke film met een redelijk origineel verhaal.
Okay...die toespraak was vreselijk, maar later goed te begrijpen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Dekalog, Jeden
Drama, 1988

Miller's Crossing
Misdaad / Drama, 1990

O Brother, Where Art Thou?
Misdaad / Komedie, 2000

Blood Simple