• 9.374.245 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Catherine Zeta-Jones en Billy Bob Thornton

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 23 oktober 2003

Plot Intolerable Cruelty

"They can't keep their hands off each others assets."

Miles Massey, een succesvol advocaat uit Los Angeles, is gespecialiseerd in echtscheidingen. Maar ondanks zijn indrukwekkende klantenbestand, zijn grote aantal gewonnen zaken, het respect van zijn collega's en een eigen waterdicht contract, staat hij nu op een keerpunt in zijn leven. Succes kan hem niet meer boeien en de verveling slaat toe. Hij is dringend toe aan een nieuwe uitdaging. En die krijgt hij in de gedaante van Marylin Rexroth, de bijna ex-vrouw van zijn rijke klant Rex Rexroth, een gefortuneerde vastgoedontwikkelaar. Met de hulp van de gedreven privé-detective Gus Petch is Marylin erin geslaagd om Rex vast te zetten. Ze kijkt al verlangend uit naar haar financiële onafhankelijkheid. Maar daar lijkt Miles een stokje voor te steken.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik herkende wel een ex-lid van Autobahn .

mister blonde

erg leuke film. de openingsscene belooft meteen al veel goeds en dat is precies wat je krijgt. een film met heerlijke typetjes, leuke dialogen en enkele goede vondsten. clooney is perfect gecast. zeta-jones vind ik echter nergens overtuigen en is een minpuntje voor mij (hoewel ze er natuurlijk wel weer goed uit ziet).

zoals in elke coen film die ik heb gezien zit er minstens een briljante scene in. zo ook hier... wanneer clooney en z'n hulpje die huurmoordenaar met astma willen tegen houden. dit leidt tot een hilarische scene, afgesloten door de fout die de moordenaar maakt. in plaats van zijn pistool op clooney te richten en zijn inhaler in zijn mond te doen, doet hij precies het omgekeerde. wat voor de huurmoordenaar niet goed afloopt. briljante scene. 4 sterren

avatar van neo

neo

Het is al gelijk de openingsscene met Rush die de toon zet voor de film. Voor de rest heel veel waanzinnig vreemde en grappige karakters, zoals ik al gewend ben in een film van de Coen Brothers. Afgezien van de romance was de film ook niet echt heel voorspelbaar naar mijn mening (wat normaal gesproken naturlijk prue formule werkje is). Clooney en Jones vormen een geweldig duo in deze film. Viel mij wel op dat een bepaalde clue erg op een ander recente film leek (waar ik de naam niet van ga zeggen). 4 sterren

avatar van GerwinF

GerwinF

Een leuke romantische komedie, maar ik mis heel erg de dingen die de andere coen's-films zo goed maken. De typetjes waren wel aanwezig, zoals bijvoorbeeld Miles Massey met zn "tanden fetisch" en de baron. Maar echt speciaal was het helaas niet. (camerawerk, muziek, verhaal). Ik hoop dat ze gewoon hun eigen ding weer gaan doen, nu is het wachten op hun volgende film "The Ladykillers". Voorlopig 3.5 sterren.

avatar van cr_ix

cr_ix

Deze film krijgt van mij een voldoende, maar niet een dikke voldoende. Dit komt vooral omdat ik van de acteurs veel meer verwacht had. Daarnaast spatten de vonker er niet van af. Ik heb een aantal keer moeten lachen, maar voor een comedy toch erg weinig...

jammer... had meer kunnen wezen...

avatar van GeeTee

GeeTee

Niet de beste film van de Coen Broertjes, maar zeker geen slechte film. Alle ingredienten zijn er maar mist net dat kleine beetje extra wat het tot een echte topper maakt. Gewoon een goede voldoende want het is een vermakelijke film.

avatar van WB

WB

GeeTee schreef:

Mee eens! Het is een leuke film, maar dat is waarschijnlijk door de acteurs/actrices! Grappige scènes, en leuke dialogen!

Een lekkere film om op een regenachtige zondagmiddag te kijken op dvd...

3,5 sterren

avatar van Marvin

Marvin

een zeer vermakelijke film met twee zeer mooie mensen in de hoofdrol, humor en verrassingen genoeg. 3,5*

avatar van dttom

dttom

Het begon allemaal wel goed, moest af en toe toch wel lachen en er zat een lekker tempo in, maar na de pauze werd alleen maar slechter. Het was allemaal heel voorspelbaar en het ging allemaal wat te makkelijk en het ergste nog het was niet meer grappig en al helemaal niet romantisch. Terwijl dat toch het genre is . 2,5*

avatar van GerwinF

GerwinF

Het moet niet gekker worden

Deden ze ook maar auctions van The Big Lebowski....zucht.

avatar van cornelis

cornelis

dttom schreef:

na de pauze

Zie hier nogmaals mijn grote probleem met de criminele gewoonte van sommige exploitanten om films na een willekeurige akte in 2-en te knippen: mensen hebben het over voor of na de pauze alsof die pauze onderdeel is van de film, en alsof een film uit helften bestaat, gelijk een voetbalwedstrijd, quod non.

avatar van dttom

dttom

Ik wil ook wel zeggen ongeveer halverwege de film als je dat liever hebt?

avatar van WB

WB

dttom schreef:

Ik wil ook wel zeggen ongeveer halverwege de film als je dat liever hebt?

Halverwege de eerste of de tweede helft Haha...

Redlop

Dat de Coens niet zelf het script hebben geschreven merk je. Iets schrijven 'in de trend van de Coens' slaat de plank dus duidelijk mis. De 'humor' is te opgedrongen Amerikaans. De typische Coen subtiliteit was ver te zoeken.

De 'Assnailer' bijvoorbeeld is meer een lach-of-ik schiet Scary Movie- personage en typerend voor de laagdrempelige humor in de film.

Vier keer gniffelen was het voor mij. Maak zo'n film dan maar niet denk ik dan. 2 *

avatar van Jordy

Matthew Stone (screenplay) and

Ethan Coen (screenplay) &

Joel Coen (screenplay)

Redlop

Wat hun aandeel in het script is, is niet duidelijk. Ik had gelezen dat het geen script van hun was en dat ze pas op het laatst hadden besloten de film te doen.

Maar hoe dan ook...zeer bedenkelijk niveau.

mister blonde

vond het een typisch coen product. oké niet zo goed als hun andere films (vond alleen raising arizona minder), maar zeer vermakelijk. bizarre typetjes, absurde situaties en de subtiele humor die hun films kenmerkt (toegegeven minder subtiel dan we gewend zijn, maar daardoor toegankelijker dan hun andere films).

bijvoorbeeld, die speech van Miles toen hij een staande ovatie kreeg na zijn toespraak. dat was zo heerlijk overdreven dat het volgens mij een persiflage was op zulke situaties in films.

ook hun andere films hebben over het algemeen een redelijk goede afloop.

of bedoel je dat niet met opgedrongen Amerikaans?

Redlop

Nee bedoel ik niet. Meer de humor die je van verre al ziet aankomen. Die dan steeds als een running gag laten terugkomen, zodat die blijft hangen in de hoop dat het een hype wordt. Of zoiets.

Voorbeelden: de assnailer die steeds asses nailt en niets anders. De advocaatvriend die steeds in huilen uitbarst..

mister blonde

kan me de ergernis over die assnailer wel voorstellen. ik vond hem niet hinderlijk, maar inderdaad een beetje voorspelbaar en makkelijk.

die advocaatvriend die in huilen uitbarst vond ik wel leuk. vond ook helemaal niet dat er getracht werd een hype te creëren of zo. hoewel deze film toegankelijker was dan de andere werken van de Coen´s, blijven hun films verre van mainstream.

avatar van Freud

Freud

De humor is erg wisselvallig, dat vind ik ook. Maar tijdens de begingeneriek kwam ik al niet meer bij, dat was eigenlijk al genoeg om de film 'geslaagd' te kunnen noemen. Het is wel zo dat de film niet echt consistent is, het lijkt inderdaad alsof er moeilijkheden waren om te kiezen tussen een echte 'Coen-film' en een Hollywood feel-goodmovie. En ik denk dat iedereen het wel met me eens zal zijn dat de eerste keuze de goede momenten van de film heeft opgeleverd, terwijl de laatste hem eerder in de richting van de bedenkelijkheid sleept.

avatar van FisherKing

FisherKing

Zou het niet zo kunnen zijn, zoals bij bijna elke film van de Coens, dat bij herziening de dubbeltjes op hun plaats vallen ?

avatar van Phooze

Phooze

Bij mij was het de eerste keer al raak Fk

avatar van T.O.

T.O.

Ik word wel een beetje moe van al dat 'herzien'. Kijk de eerste keer dan gewoon goed!!

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Nou als bij jullie de kwartjes en dubbeltjes en weet ik veel wat nog meer al vallen bij de eerste keer kijken van films als Lost Highway dan vind ik het knap.

avatar van jassonn

jassonn

Vond O'Brother veel leuker,de film had eigenlijk te weinig verhaal naar mijn mening.3*

avatar van IQ160

IQ160

Matig.

Heb ook begrepen dat het niet een échte Coen-film is. Ze waren

slechts uitgenodigd de regie te doen wat ze aanvankelijk weigerden vanwege het commerciële karakter van de aangelegenheid. Toen ze hoorden dat Clooney en Zeta speelden gingen ze alsnog accoord.

Het wachten is op de Ladykillers.

avatar van Justice4All

Justice4All

Standaard romatische komedie, zoals IQ160 zegt: "niet een echte Coen-film", maar wel leuk om te zien.

avatar van wackyboy

wackyboy

Wel een leuke film, maar geen Coen topper. De elementen die de Coen films zo leuk maken, de orginele verhaallijnen en de rare karakters, zitten er wel in, maar dan een beetje in afgezwakte vorm.

Dit is dus wel een beetje Coen-light, of Coen voor beginners: My-first-Coen of zoiets.

Heb net de trailer van "the Ladykillers" gezien. De volgende Coen Brothers film en die ziet er echt veelbelovend uit. Misschien wordt dat er wel weer een in het rijtje: O Brother, Fargo, Big Lebowski.

avatar van Lukic

Lukic

Het is inderdaad wel een beetje zwakker Coen. Maar er zitten wel Coen kenmerken in. Bijvoorbeeld de deur die dicht gaat in het huis dat die man erheen wil lopen dat je dan vanuit de badkamer die vrouw hoort roepen... Dat zijn leuke momenten. Ik be benieuwd naar de volgende film. Deze krijgt van mij 3,5 ster.

The laddykillers is dat in dat hoter met die manner die een overval willen plegen. The Coen Brothers moeten snel weer een goede film uitbrengen dat is al best weer lang geleden. Laat dit um zijn!!!