• 9.373.666 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Catherine Zeta-Jones en Billy Bob Thornton

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 23 oktober 2003

Plot Intolerable Cruelty

"They can't keep their hands off each others assets."

Miles Massey, een succesvol advocaat uit Los Angeles, is gespecialiseerd in echtscheidingen. Maar ondanks zijn indrukwekkende klantenbestand, zijn grote aantal gewonnen zaken, het respect van zijn collega's en een eigen waterdicht contract, staat hij nu op een keerpunt in zijn leven. Succes kan hem niet meer boeien en de verveling slaat toe. Hij is dringend toe aan een nieuwe uitdaging. En die krijgt hij in de gedaante van Marylin Rexroth, de bijna ex-vrouw van zijn rijke klant Rex Rexroth, een gefortuneerde vastgoedontwikkelaar. Met de hulp van de gedreven privé-detective Gus Petch is Marylin erin geslaagd om Rex vast te zetten. Ze kijkt al verlangend uit naar haar financiële onafhankelijkheid. Maar daar lijkt Miles een stokje voor te steken.

bioscoopzaal

Het was inderdaad een beetje een teleurstelling. Clooney en Zeta-Jones hadden weliswaar enorm veel chemistry, maar helaas gaf het script hen bitter weinig te doen. Gelukkig werd het nooit echt vervelend, en leveren de Coens alsnog een luchtige, ontspannende komedie af. Maar het is écht wel een tussendoortje.

bioscoopzaal

Gelukkig (en zoals gebruikelijk bij een Coen-film) zaten er wel een paar hele bizarre momenten in, waaronder de grappigste zelfmoord aller tijden en een cameo van niemand minder dan Bruce Campbell ...

avatar van GerwinF

GerwinF

Wilde er meteen heen vanacht want hij draait nu ook in Cinecity Vlissingen...maar nu ik die reacties van jullie lees...aii

bioscoopzaal

Oh, de film is verre van slecht hoor! En je zal je zeker vermaken, zeker als je je niet verwacht aan een nieuwe Lebowski of Fargo. Ik kon me de hele film echter niet van de indruk ontdoen dat er meer in had gezeten. Vandaar misschien de teleurstelling.

'Tussendoortjes' zijn we immers niet van de Coens gewend ...

avatar van GerwinF

GerwinF

Ik ga er nog zeker heen hoor...als tussendoortje na de herfstvakantie

Phooze

Wow, dit was echt een hele goede film Ik lag de hele film in een deuk. Ik had het ritme van de film gelijk te pakken en zag overal wel de humor van in. Dat niet de hele zaal dat door had (de zaal lag massaal maar 2 a 3 keer in een deuk) deed me niks. Prachtig gespeeld door Clooney, heerlijke karakters, scherpe omgang met clichés en prachtige dialogen. Zeker een 4,5.

Ps. Dit is trouwens wel de eerste Coen die ik gelijk de eerste keer leuk vond. Misschien toch toegangkelijker dan andere Coen films?

avatar van titan

titan

Geen slechte film, maar van de gebroeders Coen verwacht je gewoon meer. Op een aantal sterke grappen, rake oneliners en geinige typetjes na is dit niet meer dan een clichematige romantische komedie. 3*

Goodfella

Toch nog wel best positief verrast door deze Coenflick, want ik had m'n verwachtingen al bijna tot een minimum bijgesteld. De touch van de broertjes is gelukkig bijna constant aanwezig en de film zit dan ook weer vol heerlijk gestoorde typetjes en heel wat erg geslaagde grappen.

Maar inderdaad, het is een van de mindere Coens... De film ziet er vrij gewoontjes uit, op een aantal geschifte figuren na is er echt maar weinig bijzonders te ontdekken. Het camerawerk en de muziek vallen normaal altijd op in een Coenfilm, hier steekt wat dat betreft niets boven de middelmaat uit. En het beloofde nog zoveel, aangezien tijdens de openingsscène Simon & Garfunkel te horen is... Maar in de rest van de film komt dit veel te weinig voor, jammer...

Maar toch... 't is inmiddels een cliché, maar de Coens op 60% van hun kunnen is nog altijd honderd keer beter en leuker dan de gemiddelde muk die doorgaans verschijnt. De fans hoeven dus niet echt te vrezen, 't is gewoon een erg leuke film. Alleen wordt van dit soort regisseurs meer verwacht en helaas maken ze dat dit keer niet helemaal waar..... 3,5 *

Trek je niet te vroeg conclusies Goodfella (en anderen) ? Moet je bij een Coen film misschien beter niet na de eerste viewing concluderen.

Oja

I'm a ass nailer! I see an ass, I nail it!

Eén van de leukste figuren in een Coenfilm ooit

kappeuter schreef:

Ik denk het niet. Bij bijna al hun films zit ik na 1x al op 4 sterren, daarna kan het alleen nog maar meer worden. Hier twijfel ik daar sterk aan. Zal de film vast wel vaker zien, want hij is dus echt gewoon erg vermakelijk hoor, maar het straalt dus niet dat aparte uit... dat extravagante... Bij een tweede kijkbeurt zal het allemaal niet plotseling aparter worden vrees ik, al hoop ik het wel natuurlijk

tovenaar

Pff, zegt een 'man' die The Big L niet eens op een 5 heeft staan!

Goodfella

Objection! Beinvloeding van MM-bezoeker!

avatar van Padd0

Padd0

I'll allow it.

Rare mensen he tov, die niet-5 stemmers bij Big L.

Misschien herkennen ze zichzelf te veel in Donny, ik weet het niet...

avatar van gotti

...I'm sorry I wasn't listening....

Ben niet zo'n grote Coen-fan als de meeste hier, dus ik hoefde me er niet over te ergeren dat het niet zo enorm bijzonder was.

Vermakelijk daarentegen was het wel. Paar keer erg hard moeten lachen, volgens mij ook wel een film die beter kan worden na herziening: er zitten veel kleine grapjes en subtiliteiten in.

Het is trouwens opmerkelijk hoe iedereen erover valt dat dit niet echt een bizarre Coen-film is. Veel 'normale' bioscoopgangers kennen de Coens en hun stijl waarschijnlijk niet eens. Zij verwachten een normale romantische komedie met Clooney en Zeta Jones. Wat dat betreft komen ook zij bedrogen uit, want er zit een veel te bizarre ondertoon en vage typetjes in de film die ze maar 'raar' zullen vinden. De Coens kunnen het dus eigenlijk bij geen enkel kijkerspubliek goed doen .

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

kos schreef:

Ik val er niet over, maar de "bizarre" Coen films zijn allemaal geslaagd. En op een zoetsappige romantische komedie zit ik in het algemeen niet te wachten. Maar goed, denk dat ik toch maar ga kijken.... Coen Brothers hebben het voordeel van de twijfel.

kos schreef:

Zeker weten ! De film zit ongelooflijk vol met dat soort kleine dingen.

Agony schreef:

Ehmmm... dit is absoluut geen zoetsappige romantische komedie

O ja, kan me niet schelen wat iedereen zegt, maar Catherine Zeta-Jones is momenteel echt wel de mooiste vrouw van het witte doek .

Je bedoelt Catherine Douglas.

tovenaar

Nou, na lang wachten heb ik hem ook gezien. De film was exact wat ik er van verwacht had. Helaas voor mij waren mijn verwachtingen niet zo hoog... Wat ik had verwacht: een romantische komedie waarvan de Coen's, hoe Coen ze ook zijn, geen echt speciale film konden maken, maar gewoon een fijne komedie die leuk is om te kijken, niet meer dan dat. Dat was het dus ook voor mij. Verder ben ik het eigenlijk wel eens met Goodfella. Het verhaal is absoluut niet bijzonder, het camerawerk valt niet op, de muziek ook niet, tis gewoon een gewoon filmpje in het Coen-repertoire.

tovenaar

Één ding moet ik de Coen's toch wel echt nageven, ze weten perfecte namen te verzinnen voor hun characters, een paar voorbeelden in Intolerable Cruelty: Miles Massey, Sarah Sorkin, Rex Rexroth en Ollie Olerud .

avatar van Jordy

Jordy

Nou ja wat iedereen hierboven ook zegt. Coen-light. Als je een stuk of 10 films hebt gemaakt, en dit is je minste, heb je een indrukwekkend lijstje...

tovenaar schreef:

Je vergeet Heinz, the Baron Krauss von Espy helemaal!

Of wat dacht je van Donovan Donaly en Wheezy Joe

avatar van FisherKing

FisherKing

tovenaar schreef:

Rex Rexroth en Ollie Olerud .

Duitse Nihilisten ?

Nazi's?