Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Sofia Coppola
Met onder meer: Katie Chang, Israel Broussard en Emma Watson
Releasedatum: 1 augustus 2013
Plot The Bling Ring
"Living the Dream, One Heist at a Time"
Marc is een door mode geobsedeerde 16-jarige jongen die naar een nieuwe middelbare school gaat. Hij valt al snel voor het Koreaans-Amerikaanse meisje Rebecca. Samen met een stel vrienden beginnen ze websites van beroemdheden af te speuren naar de verblijfplaatsen van hun favoriete idolen. Wanneer ze niet thuis zijn, breken ze in en stelen ze kleding, geld, naaktfoto's en zelfs een pistool. Met het geld financieren ze hun wilde levensstijl, inclusief het nodige drugsgebruik. Ze staan er echter niet bij stil dat ze wel eens gepakt zouden kunnen worden.
TomaskeX
Trailer 2
YouTube - The Bling Ring Official Trailer #2 (2013) - Emma Watson Movie HD
Ziet er super uit!
Naomi Watts
Zoals verwacht. Komt als mosterd na de maaltijd na Spring Breakers. Conventional dull filmmaking.
Hopen op een verrassing maar als ik de geluiden vanuit Cannes zo hoor, precies waar ik bang voor was.
danuz
Vind dit er ook weinig opzienbarend uitzien. Helaas. Want het blijft de regisseuze van de film die een hele poos mijn absolute favoriet was. Alleen daarom al (en omdat Somewhere toch ook weer een fijne film was) wordt deze absoluut gezien in huize danuz.
cordiacovens
Ook ik heb de reviews gezien, het lijkt toch zeker geen slechte film te zijn. Als je het vergelijkt met spring breakers wat minder experimenteel en traditioneler maar Coppola zal er echt niets saais van gemaakt hebben
Naomi Watts
Je hebt filmliefhebbers die schikken voor 'vermakelijk' en je hebt liefhebbers die hoger mikken en dat als een vereiste zien. Ik hoor zonder meer bij de laatste. Niet saai maakt het nog niet enerverend
cordiacovens
Laten we het erop houden dat ik veel vertrouwen in de regisseur heb
Mochizuki Rokuro
Op het nieuws vandaag iets over een juwelenroof in Cannes: Werd geopperd dat het waarschijnlijk een hoax was. Omdat het samenviel met de première van The Bling Ring.
danuz
Nogal een grote stunt voor een niet héél grote film. Lijkt me.
disneystore
Geen stunt dus, gewoon een héél vreemd toeval, tenzij de daders ook wat gevoel voor ironische humor hebben.
DonPeliculón
Of gewoon geïnspireerd zijn door de film of het verhaal in het algemeen.
Wel echt bizar inderdaad.
disneystore
Naar die van Prudh ben ik meer geïnteresseerd. Vrees het ergste, eerlijk gezegd.
Drs. DAJA
@Arnoldus K, Dat wou ik eigenlijk bewaren voor een video later deze week...
Prudh
Een schrijnend inhoudsloze film. Vijf verwende en even inhoudsloze mensen breken in bij celebs, schreeuwen hoe mooi hun gejatte Pradatassen en Miu Miu-schoenen zijn, snuiven wat coke en dat bijna negentig minuten op repeat. Bovendien boeit een Miu Miu-schoen me geen ene fuck en al helemaal niet als ik daar negentig minuten lang mee om mijn oren wordt geslingerd. Geen karakterontwikkeling, holle interactie en holle retoriek. De film is daarom ironisch genoeg net zo inhoudsloos en saai als de bovenklasse die Coppola hiermee wil portretteren. Ook qua regie saai, ongeïnspireerd en vlak. Eén van de slechtste films die ik dit jaar zag. Misschien leuk voor mensen die graag naar zenders als E! kijken of Amerikaanse roddeljournalistiek leuk vinden.
dutchtuga
Coppola maakt er visueel normaal gesproken nog wel iets interessants van. Maar goed, qua inhoud trok deze film me sowieso al niet dus zal ik 'm mooi aan me voorbij laten gaan.
Knisper
Ik laat deze film ook aan mijn voorbij gaan. Heb nu tot nu toe alles van haar gezien, maar als ik de verhalen moet geloven lijkt ze alle oppervlakkigheid, die altijd al ergens in haar films stak, eruit gekristalliseerd te hebben.
disneystore
Na The Virgin Suicides (die ik eigenlijk bij nader inzien nog eens moet her-bekijken) en Lost in Translation (wat een geweldige film blijft) is Copolla toch beginnen aftakelen. Marie Antoinette was maar zo-zo, en Somewhere was een pretentieus misbaksel. Verwacht van The Bling Ring een woordje bij te voegen dan. Een pretentieus, oppervlakkig misbaksel. Maar nog even afwachten is de boodschap.
yeyo
'Pretentieus' is echt zo'n containerbegrip. In welke zin is Somewhere prentitieus? Ik vind dat juist een erg oprechte film. The Bling Ring is trouwens zowat de anti-these van Somewhere: redelijk oppervlakkig en artificieel ja (Prudh raakt zeker enkele terechte punten aan), maar ook onderhoudend, vlot, satirisch en met veel enthousiasme van de jonge cast.
Maar nog even afwachten is de boodschap.
Jouw oordeel lijkt nochtans al vast te liggen..
disneystore
Jouw oordeel lijkt nochtans al vast te liggen..
Ja, mijn oordeel ligt al vrij vast. Soms kan je zoveel uit een trailer halen etc... Ik heb Somewhere niet uitgekeken (ook niet gestemd hier trouwens), ik ben gestopt met kijken na het eerste half uur. Aan een acteur in de Chateau Marmont die verveeld raakt aan letterlijk paaldansende hoeren en elke avond een etentje voor één persoon aan 200 € vind ik niets. Het was enorm saai en nogal bedoeld voor de mensen die graag wat indie filmpjes kijken maar nog niet mentaal sterk genoeg ontwikkeld zijn voor alternatievere films. Echt zwak. En pretentieus.
Knisper
Wat voor pretenties heeft Somewhere eigenlijk?
disneystore
Wat voor pretenties heeft Somewhere eigenlijk?
pretentieus
verwaand, arrogant, aanmatigend, ingebeelde eigen waan.
Gevonden op Woordenboek - Betekenis van pretentieus - woorden-boek.nl

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod